ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
izmirimmm
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mayıs 2008 13:05
Son Ziyaret:
26 Kasım 2010 21:57
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
tuğrul kara
Doğum Tarihi:
28 Aralık 1984
Yaş:
39
İl:
Izmir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

LAFLA peynir gemisi yürümez; onun için cevap vermeden gözünü kapat ondan sonra konuş...

SON 4 MESAJI

270 Lt'lik karma tankta sürekli canlı kaybı.

Balıkların için çok üzüldüm Ebombar. Balıklar sonuçta canlı, elbette ölecekler. Sakın ukelalık yapıyorum sanma, özür dileyerek yazıyorum, akvaryum işi heves değil, bambaşka birşeydir. Heves denilen şey bir gün mutlaka geçer. Yeni akvaryumun şimdiden hayırlı olsun diyeyim. Yeni akvaryumunu gerçekten sev, heves olarak bakma. En sevilen sözlerden biri: "ÜŞENME, ERTELEME, VAZGEÇME". Bir de bir şey soracağım, cevap yazarsan sevinirim. Sana dediiğim gibi ilacı, eline alıp, balıkların üstüne krem sürer gibi tatbik ettin mi? Yani balıkların yaralarının üstüne parmağınla sürdün mü? Akvaryumunda olanı bende merak ettim ve sanki kendi akvaryumum gibi üzüldüm. Bir yardımımın dokunmasını isterdim ama dokunamadı. Tekrar geçmiş olsun.

Cep Sodası-Karbonat, Kullanımı.
Arkadaşlar bizim kullandığımız karbonatların nasıl olduğunu bilmiyorum ama şu var doğada karbonat suyun ph ını aşırı derecede yükseltmektedir. Bizim kullandığımız karbonatların bilişiminde kimyasal başka bir madde varsa zaten canlılar için zararlı olacaktır. Bence hiç riske girmemek gerekir. ayrıca "EBOMBAR" başka bir yerde de balıklarını sürekli olarak öldüğünü yazıyor. Eğer kullanıyorsan bu sebebi olabilir mi?
270 Lt'lik karma tankta sürekli canlı kaybı.
Bende İzmir'de oturuyorum ve aynı sorunları bende yaşadım. Şunu anladım ki ne kadar akvaryuma müdahale edersen o kadar kötü oluyor. Hani sakınan göze çöp batarmış ya o hesap. İzmirin suları malum onun için su değiştirirken yada eklerken suyu en azından bir kokla, tat içine sinmiyosa değiştirme hiç. Benim öyle zaman zaman yüzlerce lepistesim birkaç ciklet ve astronot, çeşitli balıklar öldü. O kuyruklarda çıkan beyazlar nokta halindeyse beyaz benektir ancak yayılmış gibiyse mantardır. Mantar için bence en etkili tedavi ilacı eline alıp balığa krem sürer gibi sürmektir. Onun dışında birkaç gün su ekleme yada değiştirme, bugünlerde sular gerçekten çok kötü. Eğer ölümler devam ederse daha ayrıntılı yaz. Muhakkak sana daha iyi yardımcı olacaklar çıkar. Kolay gelsin.

MiSoSiKiaN2008-07-10 21:48:50
lepisteslerle kaplumbağa yaşar mı
Merhaba arkadaşlar. Evimde 1 kaplumbağa ve birkaçtane de balık akvaryumum var. Hepsiyle denedim ve şunu gördüm; kaplumbağalar balıkları yiyor. En azından rahat bırakmıyorlar. Gözlemlediğim kadarıyla özellikle gri renkteki balıkları çok seviyorlar. Büyük balıklardan astronot ise kaplumbağa eğer küçükse onu ağzına alıp saatlerce orda tutabilir. Buda ölümüne neden olur. Unutmayın ki kırmızı yanaklı su kaplumbağaları 30 cm ye kadar büyüyorlar. Bu boyda da zarar veremeyeceği balık hemen hemen yoktur. Onun dışında büyüyen kaplumbağa daha otçul olur. Bunuda tabi denemek lazım. Ama şu var kaplumbağalarla balıkları bir arada bakılması son derece sakıncalıdır. Onun için sade kaplumbağa akvaryumu yapıp onların güzelliklerini saatlerce doyasıya seyretmesi çok güzeldir. MiSoSiKiaN2008-07-10 21:35:51

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.