140 Litre Karma Cinsler


RecaillerÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 2
RecaillerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2020 02:56
Arakadaslar merhaba öncelikle 140 litre bir akvaryumum var kararsızım akvaryumum küçük biliyorum ama bana yardımcı olurmusunuz ya diyorum karma bi akvaryum yapayım ama hangi türleri karacagım bir bilgim yok size guveniyorum yada 2d1e seklinde bir cinsmi yapayım bana bi yardımcı olun lutfen [:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

esenturkÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 86
esenturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2020 14:25
Eger aklinizda "karma" olmasi disinda hicbir sey yoksa; 140LT de karma canli doguran (lepistes, kilickuyruk, molly, plati turlerinden renkli bir karma topluluk olusturulabilir) bakabilirsiniz.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4259
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2020 19:57
Ölçüleri tam olarak hesapladıysanız 140 lt kum+yukarıdan 2 parmak boşluk+malzemeler ve dekorlar net olarak 110 litre falan alır. Bende de aynı ölçüler olduğu için biliyorum. Yine de iyi bir hacim.Başlangıç için 4 santimlik 15-20 balık yeter. Filtre sisteminize göre değişebilir.

Fazla yer gerektirmeyen , büyümeyen balıklar önceliğiniz olmalı. Canlıdoğuran güzel bir seçenek fakat ilerde çoğalabileceklerini de hesaba katmalısınız. Dişilerin fazla olması yıpranmalarını önler, bu sefer de yavru sayısı artar. Canlıdoğuran desek de her birinin farklı özellikleri vardır. Lepistes hızlı ürer, plati uysaldır, kılıç dışarı sıçrar ve avcıdır gibi. Bunları biraz araştırmak gerek. Ama hepsi aynı tankta beslenebilir. Bu akvaryumun olmazsa olmazı bol bitkilendirmedir.

Bunlara ek olarak, rasbora, tetra türleri, barbus, corydoras, güney amerika cüce çilitlerinden bir çift aklıma gelen isimler.Başka arkadaşlar da başka seçenekler önerebilirler.

Bir de eklememeniz gereken balıklar olabilir. Yırtıcılar, avcılar, mesela melek eklerseniz yavruyu unutun. Astronot alırsanız karma yapamazsınız, dar gelir.Japon gibi hem zarar verebilecek hem de serin su balığı olan türler. Köpekbalığı gibi aşırı büyüyen ve ürkek türler. Bildiğim kadarıyla anlattım. Mutlaka eklenecek çok şey var. Forum ansiklopedisini ve makaleleri fikir edinmek için karıştırmanız gerekiyor.

Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir