250 Lt Yunus Ciklet Akvaryumu Nasıl Olmalı


eypaktsÇevrim Dışı

Kayıt: 03/07/2021
İl: Manisa
Mesaj: 40
eypaktsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2022 19:46
Merhabalar, 250lt bir tankım var yunus beslemek istiyorum bu akvaryumu nasıl dizayn etmeliyim arka fon vs ?

Ve tabanına elimde 20kg lav kırığı ve 10 kg bazalt kum var birde 10 kg silis sarı kum var lav kırığını ortaya ada şeklinde onun çevresine bozalt kumu ve kıyılarada silis sarı kumu koymak istiyorum sizce uygun mudur ve 5 renkli aqualed alacağım ayrıca sert yapraklı bir kaç bitki deneyeceğim yunusların bitkileri yediğini biliyorum ama sert yapraklı denemek istiyorum.

Ayrıca bu hacimde bir akvaryum için 1e 4d ve yanında yaşayabilecek başka tür koyabilir miyim ?
Flitre olarak uygun fiyatlı ve bana en uygun olacak şekilde bir öneriniz ?

Hangi çöpçü ve vatoz balıklarıyla yaşar ?[EDIT]eypakts,2022-01-25 20:09:44[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Taha ŞenÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 198
Taha ŞenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2022 22:14
Kum olarak sadece silis kum kullanmanızı tavsiye ederim. Elinizdeki silis kumdan 10 kg daha alıp zemine yayarsanız çok güzel olur. Arkasına siyah bir fon yapıp internette satılan gri kayalardan ekleyebilirsiniz. Anubias türü geniş ve sert yapraklı bitkiler var kayaların üzerine sabitleyip (misina ya da ip ile olabilir veya özel yapıştırıcıları var akvaryum bitkileri için) güzel bi görüntü oluşturabilirsiniz. Vatoz olarak büyük leopar vatozlardan alabilirsiniz ancak vatozu ilk eklemenizi tavsiye ederim mümkünse yunuslardan 1 hafta önce. Akvaryuma alışması adına. Yunuslarla yaşayabilecek türler hakkında bir bilgim yok maalesef 300 lt malawi akvaryumum var. Sadece genel bi bilgilendirme yapmak istedim. Filtre sistemi olarak sump kullanıyorum ve kesinlikle öneririm böyle büyük hacimlerde. Ama sump yaptırmak mümkün değilse dış filtre olarak eheim bence vazgeçilmez. Özellikle hacim büyük olduğu için uğraştırmaması adına ömürlük ve kaliteli bir şey alın bence. Sera Siporax, Seachem matrix, elyaf, sünger gibi ürünlerle filtrenizi zenginleştirin. Son olarak pahalı bir ışığa ihtiyacınız yok bence bitki olmayacağı için (söylediğim bitkinin gereksinimi çok düşük) normal ledden kendiniz de yapabilirsiniz. Tabi diğer arkadaşların da görüşlerini alın. Keyifli hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oguzkiyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2019
İl: Ankara
Mesaj: 55
oguzkiyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2022 12:03
Yunuslar kumla oynamayı seven hayvanlar, sadece ince bej silis kum koymanızı öneririm. Kumu biraz da bol kullanırsanız filtrasyona da faydası olacaktır.

Yunusun yanına sarı prenses klasik bir seçenek olur. 200 litrede birer koloni benim çok zevk aldığım uyumlu bir ikili olmuştu, öneririm. Denememiş olmakla beraber farklı renkte olmak koşuluyla diğer barışçıl Malawi ırklarının da yunuslarla uyumlu olacağını düşünüyorum.

Benim vatozumun gözlerini oymuşlardı, ama birlikte bakanlar da var bu konuda çekimser kalacağım :)

Uygun fiyatlı filtre olarak yine o akvaryumda kullandığım Xlpro 1000 i önerebilirim. Sesi makul, kolay kullanımlı ve en önemlisi ucuz bir filtreydi. Kullanım ömrü için bir şey diyemeyeceğim çünkü bir yıl kadar kullandım.
[EDIT]oguzkiy,2022-01-26 12:13:22[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eypaktsÇevrim Dışı

Kayıt: 03/07/2021
İl: Manisa
Mesaj: 40
eypaktsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2022 13:03
Cevaplar için çok teşekkür ederim.
Elimdeki kumları kullanırsam peki zararı mı olur balıklara ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir