65*25*35 Bitkili Akvaryum İçin Önerileriniz


knncnlÇevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2017
İl: Ordu
Mesaj: 2
knncnlÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2017 15:37
Arkadaşlar merhaba, öncelikle belirtmeliyim muazzam bilgiler var forumda. Çok faydalandım.
Ben ilk defa bitkili akvaryum kuracağım (daha önce bir kaç bitkisiz denemelerim oldu). Bir çok yerden okudum, araştırdım ama aklıma takılan sorular var, sormak istiyorum izninizle.
65(uzunluk)x25(en)x35(yükseklik) bitkili akvaryum kurmak istiyorum. Akvaryumun en çok aydınlatma kısmında sıkıntı çekiyorum. Nasıl bir aydınlatma kullanmalıyım. Gerekli bir kaç bilgiyi paylaşıyorum.

Taban için Aquadeco Siyah Kum kullanacağım
Daha çok taban bitkisi kullanmayı düşünüyorum, bunun yanında bir kaç kök Anubias kullanabilirim. Ama amacım tabanda ve arka köşelerde seyreden bir bitki örtüsü.
Neon ve neon ile geçimli bir kaç tür beslemek istiyorum.
Filtre için Sunsun hw603b kullanacağım.
CO2 mayalı hazırlayacağım.
Isıtıcı 50-100w arası kaliteli bir ürün alacağım.
Işıklandırma da ise bahsettiğim şekilde karar veremiyorum. Akvaryumun kapağı yok, bu yüzden armatür yapmayı düşünüyorum, şöyle ki, akvaryumun bulunduğu masanın (palet kullanarak masa yaptım, yaklaşık 25cm yüksekliğinde) arkasından iki adet L şeklinde alüminyum profil ile armatür hazırlayacağım.
Aydınlatma için ACK LED 60cm 18W 1350 lümen Cool White 6500k yeterli olur mu sizce ? Eğer olursa işim çok kolaylaşacak. Çünkü direk olarak profile sabitleyeceğim.
Olmaz derseniz de sadece ışıklandırma için değil, diğer tavsiyelerinizi de dinlemek isterim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kptmaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/09/2017
İl: Ankara
Mesaj: 343
kptmaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2017 20:24
İlk defa bitkili akvaryum kuruyorsanız, bence CO2 takviyesini bir süre rafa kaldırın. Elinizdeki lamba altında akvaryumun görünümü (balıklar ve bitkiler) güzel geliyorsa size, tek lamba kalsın. Anubias zaten fazla ışık istemez -hafif gölge sever hatta. Balıklarınız yeterli CO2 sağlar. Yüzeyde fazla dalgalanma yaratmayın. Yükseklik de çok değil -ki zaten bir kısmı da altlık olacak, tabandaki bitkinizin gelişimi sizi tatmin etmezse sistemde değişiklikler yapmaya başlarsınız. Özetle kolları sıvayıp girişmeyin, ağırdan alın derim.
Sağlıklı olsun...

Teşekkür Edenler: [T]200147,knncnl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir