70.akvaryum Canlısı Yarışması Hakkında.


34ahmet34Çevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2013
İl: Yurtdisi
Mesaj: 49
34ahmet34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2015 16:05
Yarışmacı Cüneyt BAYIR aşağıdaki yarışma kuralını ihlal etti halde hala ağlamakta, birinci olduğunu sanmakta, hatalı olduğunu kabul etmemekte ve yarışma kuralının yeni değiştiğini sanmaktadır, oysa o kural yıllar önce konmuştur.

Yarışma Kuralları 6. Maddeye göre;
"6. Daha önce yarışmaya katılmış ve derece kazanmış bir üye, kazandığı kategorideki takip eden ilk 2 yarışmaya katılamaz."

Yani, %100 kendi hatalı olduğu halde gereksiz yazışmalara yol açmakta, yönetimi suçlamakta, yemlerin peşine düşmektedir.

Beğenenler: [T]170812,Mactavish[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 20/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 818
Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2015 18:13
[QUOTE=cüneytbayir]Arkadaşlar olayı büyütmüyorum. Arkadaşlar arayıp gerekçesini soruyorlar bende buradan açıklama gereği duydum. Yanlış anlamayın ben geçmişte yarışmaya katılıp art arda bir kaç kez dereceye girdim dolayısıyla kurallarda yapılan değişikliği okumadım. Ama bunu bilen yönetim beni ilk başta uyarması gerekirdi, konu hakkında hiçbir uyarı yapılmadı. [/QUOTE]


Bütün mesajları okudum, ancak her kesin gözden kaçırdığı bir şey var. Bir yarışmaya katılırken her hafta katılıyor dahi olsak kuralları okumak, bir gözden geçirmek gerekir. Çünkü dünyada hiç bir yarışmada kurallar sabit değildir, zaman zaman düzenlemeler, iyileştirmeler yapılabilir. Ki değişiklik çok uzun zaman evvel yapıldı, yeni bir şey değil. Dünyanın her yerinde belki milyonlarca yarışmada hak edilmemiş dereceler iptal edilir, olması gereken budur. Adilâne olan budur.
Aslında yarışmaya katılım esnasında tüm kural maddeleri tek tek ekrana gelmeli; sonraki, sonraki sekmelerine tıklanarak katılımcı tüm maddeleri okumaya mecbur bırakılmalı. Bir daha böyle bir durum çıkmaz ortaya kanımca.
Sitenin yenilenmesi esnasında pek çok sorun, pek çok aksaklık oldu. Yönetim bunu belirtip anlayış ve yardım beklediğini belirtti. Geçerli de bir açıklama da yapılmış. Bence anormal bir durum yok.









[EDIT]BETTAMAN,2015-07-05 18:13:17[/EDIT]

Beğenenler: [T]112546,capo di capi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaanssenolÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14560,2[/B] [B]14423,3[/B]
Kayıt: 22/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 470
kaanssenolÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2015 01:28
[QUOTE=34ahmet34]Yarışmacı Cüneyt BAYIR aşağıdaki yarışma kuralını ihlal etti halde hala ağlamakta, birinci olduğunu sanmakta, hatalı olduğunu kabul etmemekte ve yarışma kuralının yeni değiştiğini sanmaktadır, oysa o kural yıllar önce konmuştur.

Yarışma Kuralları 6. Maddeye göre;
"6. Daha önce yarışmaya katılmış ve derece kazanmış bir üye, kazandığı kategorideki takip eden ilk 2 yarışmaya katılamaz."

Yani, %100 kendi hatalı olduğu halde gereksiz yazışmalara yol açmakta, yönetimi suçlamakta, yemlerin peşine düşmektedir.[/QUOTE]

Ahmet bey evet tespitiniz dogru ama uslubunuz bence dogru degil. Ayni sekilde cuneyt bey de uslubuna uymayan bir cumle kurmus ve o da hos olmamis. Kendisi ile alakali ozel bir sorununuz var ise, sikayet bolumu yada ozel mesaj yolu ile iletisime geciniz.


[QUOTE=BETTAMAN]Bütün mesajları okudum, ancak her kesin gözden kaçırdığı bir şey var. Bir yarışmaya katılırken her hafta katılıyor dahi olsak kuralları okumak, bir gözden geçirmek gerekir. Çünkü dünyada hiç bir yarışmada kurallar sabit değildir, zaman zaman düzenlemeler, iyileştirmeler yapılabilir. Ki değişiklik çok uzun zaman evvel yapıldı, yeni bir şey değil. Dünyanın her yerinde belki milyonlarca yarışmada hak edilmemiş dereceler iptal edilir, olması gereken budur. Adilâne olan budur.
Aslında yarışmaya katılım esnasında tüm kural maddeleri tek tek ekrana gelmeli; sonraki, sonraki sekmelerine tıklanarak katılımcı tüm maddeleri okumaya mecbur bırakılmalı. Bir daha böyle bir durum çıkmaz ortaya kanımca.
Sitenin yenilenmesi esnasında pek çok sorun, pek çok aksaklık oldu. Yönetim bunu belirtip anlayış ve yardım beklediğini belirtti. Geçerli de bir açıklama da yapılmış. Bence anormal bir durum yok.[/QUOTE]

Yarisma sistemi sorunlu, farkli turleri ayni yarisma da yaristirmak, uzmanligi olmadigi turler de sadece fotografa bakip oy kullanmak. %50 hakem %50 uye oylari uygulanmali ve hakemlik yapacak kisilerin konularin da uzmanlasmis kisiler den secilmesi, surekli degisen ve sadece yonetim disin da kimsenin bilmedigi kisilerden secilmesi daha mantikli.


(kullanmis oldugum klavye ingilizce oldugu icin kusura bakmayin. )


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Street ParrotÇevrim Dışı

Yönetici
[C]3,1,12491[/C] [C]2,2,12491[/C] [B]1414,3[/B]
Kayıt: 05/07/2006
İl: Adana
Mesaj: 4508
Street ParrotÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2015 01:55
[QUOTE=bbirkank]Yarışmada bu balığa ben oylama yapabiliyorsam, sonradan kurallar değişti diye verilen derecenin geri alınması kadar saçma birşey olamaz. Konuya Yorum yapan arkadaşlara ve site yönetimine tek bir sorum olacak bu balığa oy verenlerin puanları ne oldu ? Bunu bir izzah edin sonra görüşelim. [/QUOTE]
Katılım tümden iptal edildiği için sonuçları etkileyecek bir durum oluşmadı. Bu katılıma oy kullananlar 9 puan üzerinden oy vermiş oldu.


[QUOTE=ahmetselahattin]Tuzlu su canlilarini besleyenleresonsuz saygim var. Kolay is degil.Lakin her ay bir tuzlu su canlisi alacaksa yarismanin ne anlami var ? Site hata yapmis , o kadar oy alan bir canliyi kural geregi hak edilen birinciligini geri almis. Tabiki kurala riayet edilmesi onemli idi burada. Lakin belkide 1M yakin uyesi olan bu forumun yuzlerce kez yarisma kurallarinin degismesi hakkindaki konuyu gorezden gelmesi hatta cevap vermemeye tenezzul etmemeleride baska bir konu. Yeni arayuz ve yeni yoneticilerle umarim daha iyi olur.[:?][:?][/QUOTE]

Ahmet bey lütfen biraz insaflı olun. Yarışmalarla ilgili onlarca konu açıldı ve hepsine cevap yazıldı. Örneğin [URL]http://www.akvaryum.com/Forum/forum_yarismasi_artik_degismeli_k837637.asp[/URL] bu konuda da hoş olmayan agresif yazmışsınız. Bir sayfa öncesinde halbuki uzun uzun 2 yönetici cevap yazmış. Üstelik aynı sorular aynı defalarca soruldu hemen hepsine de cevap yazıldı. Eğer yarışma ile ilgili konulara ilgisiz tenezzül etmeyen işe yaramayan yöneticiler olsaydık neden yarışma kuralları onlarca kez değişti, neden yarışma sistemi 10 dan fazla değişti. Kurallar sistem bu kadar değiştiyse hep üyelerin talepleri ve karşılaşılan sorunlardan dolayıdır. En azından yukarıdak linkini verdiğim konun 3. sayfadaki açıklamaları okumanızı tavsiye ederim.

[QUOTE=doğankekik]Böyle bir saçmalık yok yönetim kendi hatasını tamamen sisteme yüklemiş sistem kendi kendime çalışıyor? [/QUOTE]

Doğan bey, özel üyesiniz forumda aktifsiniz, forumda nasıl bir değişim olduğunu görmeniz gerek. Şu an bundan çok daha ciddi sistemden kaynaklı problemler var. Hatta bu problemler için konu bile açıldı [URL]http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_site_(hatalari_rapor_ediniz)_k843675.asp[/URL] Kaldı ki sistemden kaynaklı olmayıp gözden de kaçmış olabilirdi sonuç yine aynı olurdu katılım iptal edilirdi. Bunun için bu kadar ağır bir suçlamaya gerek var mı?

[QUOTE=doğankekik] Kurallar sıklıkla değişiyor muhtemelen kimilerine uygun kurallar konuyor gibi geliyor bana verdiğimiz oylar boşa gitti o kadar oy almış bir katılımın aldığı derecenin iptal edilmesi site yönetimim hakkında akılda sorular bırakıyor. [/QUOTE]
Bu ne büyük suçlamadır. 2012 den beri siteye üyesiniz. Kime torpil yapmışız, kimi ayrıcalık tanımışız, böyle ağır bir hakareti ve suçlamayı yazmadan önce keşke Cüneyt beyin profilindeki madalyalara baksaydınız. Eğer dediğiniz gibi bir şey olmuşsa en fazla da Cüneyt beye yapmışız demek ki. Bilgi oldun diye yazıyorum biri üye bire yönetici iken 2 defa benim yarışma katılımlarında iptal edildi. Aklınızda yukarıda yazdıklarınızdan daha ağır ne var onuda merak ettim doğrusu.

[QUOTE=doğankekik] Site bunun telafisini yapabilirdi .Konuya ve burada yazılanlara cevap vermemeleri de ayrı bir durum . Cüneyt bey bizim gözümüzde gönlümüzde birincisiniz. Saygılar.[/QUOTE]
Telafisi belli, Cüneyt beyin katılımı çok beğenilmiş, en son kazandığı dereceden sonra 2 yarışma geçince Cüneyt Bey tekrar katılır ve üyeler yine beğenirse 14. derecesini alır.

Yönetim bu konuya niye müdahil olsun isteniyor anlamadım. Gerekli açıklama Cüneyt Beye yapılmış özür dilenmiş. Cüneyt beyde konuyu açma nedenin arayıp derecen ne oldu diyen arkadaşlara bilgi amaçlı olduğunu yazmış. Yani konuyu üyelere yönelik olarak açtığını yazmış.
[QUOTE=cüneytbayir]Arkadaşlar olayı büyütmüyorum. Arkadaşlar arayıp gerekçesini soruyorlar bende burdan açıklama gereği duydum. Yanlış anlamayın ben geçmişte yarışmaya katılıp ard arda birkaç kez derece girdim dolayısıyla kurallarda yapılan değişikliği okumadım. [/QUOTE]

Kurallar belli, uygulama belli, basit bir yarışma, niye bu kadar büyütülüyor, niye bu kadar basit bir konuda bile bu kadar kırıcı olunuyor, anlamıyorum.

[EDIT]omardaing,2015-07-06 10:41:50[/EDIT]

Beğenenler: [T]133542,M.Tuna[/T][T]153032,BETTAMAN[/T][T]161210,ENGİN06[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ebubekir ATARÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,1,122868[/C] [B]8424,2[/B] [B]8162,3[/B]
Kayıt: 23/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1121
Ebubekir ATARÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2015 03:36
Cüneyt Bey Öncelikle Selamlar, Saygılar.

Sitenin yarışmalarından naçizane ben sorumluyum.
İlk mesajınızda yazdığınız ''gerekçeli bilgilendirme mesajını'' size ben yazdım.
Öncelikle sizin, dürüst, nazik ve kibar üslubu olan ve çok iyi bir bettacı olduğunuzu iyi biliyorum.
Ve sitemizin düzenlemiş olduğu yarışmada aldığınız tüm derecelerinizi hakkınız ile
aldığınızdan da kimsenin şüphesi olmasın.
Balıkların tamamı size ait olup, kesinlikle başkasına ait bir balıkla katılmayacak karakterde
belli bir yaş sahibisiniz.
Doğrusunu söylemek gerekirse, size bilgilendirme olarak durumu izah ettiğim
mesajda anlaşılmayan bir durum olduğunu sanmıyorum.

Özellikle;

[B]''İletişim ve katılım iptal işlemlerinde yaşanılan hata sebebi ile özür dileriz.
Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.
Tekrar kusura bakmayın lütfen.''[/B]

Samimiyetle yazmış olduğum bu cümlelerimden sonra
neden bu şekilde bir konu açtığınızı ciddi anlamda tam olarak anlayamadım.
Lütfen, Sistemden kaynaklanan bu sıkıntıdan dolayı bu tip bir durum ile
karşılaştığınız için tekrar tekrar özür diliyorum.
Sizin için yapabileceğim ne var ise söylemeniz yeterlidir. Samimiyetime inanın lütfen.
Konunun burada kapanmasını temenni eder,
Saygı ve Sevgilerimi Sunarım.

Konu da (acımasızca ) yazan diğer değerli üyelerimiz,
Bu tip durumlar, hatalar sanal ortamlarda olabilir.
Lütfen bir konuda yorum yaparken,
Hatanın oluştuğu sorumlu mercii yerine kendinizi koyup
Sorunun olabilecek bir durum olduğunu, ve ilgili yetkili kişilerin
Kısmen mağdur olan üyeden özür dilemiş ve durumu kendisine aktarmış olduğunu
göz önünde bulundurarak yorum yapınız.
Bir kurumu, bir sorumlu merciiyi karalamaya çalışmak bu kadar kolay olmamalı.

Saygılarımı Sunarım.[EDIT]Ebubekir ATAR,2015-07-06 13:09:32[/EDIT]

Beğenenler: [T]12491,omardaing[/T][T]150090,Gokay YAGAR[/T][T]133542,M.Tuna[/T][T]170080,tanuska[/T][T]114398,onur_0606[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sorceresÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,108164[/C] [C]2,2,108164[/C] [B]13373,3[/B]
Kayıt: 05/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 4088
sorceresÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2015 11:08
Herkese selamlar.

Yarışmaları takip ettiğim için sizin bir önceki yarışmada derece aldığınızı biliyordum.
Belki de yönetime bildiren ilk kişi benimdir.
Çünkü ilk kez bir dereceye girdim ve çok sevindim. 3. olmuştum ve ortada bir kural ihlali vardı.
Bu ihlalin düzeltilmesini talep ettim, 2. oldum daha da sevindim.

Kurallar herkese açık bir vaziyettte, ve her yarışmadan önce:

"Sayin Üyemiz,
[B]Yarisma kurallarimiz güncellenmistir[/B] ve yarismamiz baslamistir. Yeni Kurallara bu linkten ulasabilirsiniz.
Plaket ve yem hediyeli canli ve akvaryum yarismasi katilimi ayin 21'inde sona ermektedir. Katiliminizi bekliyoruz. Buraya tiklayarak yarismaya ulasabilir ve katilabilirsiniz.
Ilginize tesekkürler.
Akvaryum.Com"

Ben şahsen kurallar yenilendi yazısı gelince bir baktım ne yenilikler var diye.
Bence yarışmaya katılacak herkesin bakması da gerekir.
Atılan otomatik msj da hem belirtilmiş hemde kuralları gösteren link verilmiş.
Sizin katılımın yazılımsal olarak engellenmesi gerekirdi ama Ebubekir Bey gerekli açıklamayı zaten yapmış.


Diğer bir husus da ticari üyelerin yarışmaya katılmasını etik bulmuyorum.
Bir hobicinin evinde ortalama 2-3 akvaryum var ve sınırlı sayıda balık var.
Ticari üyelerin böyle bir derdi yok, dükkandaki her balıkla katılabilir.
Yarın bir gün deniz balıkları ithalatı yapan pet shoplar da yarışmaya katılmaya başlarsa ve sizin kadar güzel fotoğraf çekerlerse,
bence siz de "artık ticariler katılmasın" dersiniz.

Deniz balıkları farklı geldiği için nasıl sevilip yüksek puan alıyorsa,
betta severlerin de oldukça fazla olduğunu düşünüyorum ve görüyorum.

Şunu da belirteyim ben 3 kez deniz balıkları ile katıldım derecelerim "15", "21" ve "2"
Yani deniz balığı diye hep dereceye girmesi söz konusu değil. O yüzden hakettiğimi düşünüyorum.

Teşekkürler.

Düzeltme:
Şunu da eklemek istiyorum. Derece bir kere verildi geri alınması adaletsizlik diyorsunuz da 4. olan balığın suçu neydi o zaman?
[EDIT]sorceres,2015-07-09 11:10:23[/EDIT]

Beğenenler: [T]12215,u.uçar[/T][T]114398,onur_0606[/T][T]153032,BETTAMAN[/T][T]112159,Arturak[/T][T]161210,ENGİN06[/T][T]170812,Mactavish[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onur_0606Çevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,1,114398[/C] [B]8028,2[/B] [C]2,3,114398[/C]
Kayıt: 06/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 880
onur_0606Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2015 12:56
Selamlar,
Konuyu baştan sona okudum. Olay şuna benzemiş: Kırmızı ışık ihlali yapıyorsunuz ceza alıyorsunuz. Sonra şunu söylüyorsunuz ''Ben suç olduğunu bilmiyordum.'' Yarışmaya katılan herkesin bu kuralları biliyor olması gerekir. Çünkü bu kurallar yönetim için değil yarışmaya katılanlar için var. Yönetim ise bu kuralları koymak-uygulamak için var. Bir kere bu ayrımı herkesin idrak etmesi gerekir. Okumadan bir sözleşmeye kimse imza atmaz ama siz atmışsınız faturayı yönetime kesmeye kalkmışsınız. En başta hatalı olan sizsiniz.

Konuyu açmanızda ki amacın derecenizi soranlara bilgi vermek olduğunu söylemişsiniz.Fakat İlk cümlenizin sonunda ''yorum sizin'' diyerek eleştirilere kapı açmışsınız ve yönetime karşı agresif eleştirileri olanlara ''teşekkür butonu'' kullanmış... Size karşı olanlara, konunuza lütfedip cevap yazanlara bu butonu kullanmamışsınız. Yani amacınızın bilgilendirme olduğuna inanmıyorum.Bu bilgilendirmeyi özel mesaj ile de yapabilirdiniz ama benim gördüğüm ortalığı karıştırmak için kasıtlı bir hareket olmuş ve maalesef hiç hoş olmamış.

Saygılar.[EDIT]onur_0606,2015-07-09 13:33:52[/EDIT]

Beğenenler: [T]108164,sorceres[/T][T]112159,Arturak[/T][T]68402,Aguila Negra[/T][T]161210,ENGİN06[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 20/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 818
Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2015 20:04
[QUOTE=sorceres]Diğer bir husus da ticari üyelerin yarışmaya katılmasını etik bulmuyorum.
Bir hobicinin evinde ortalama 2-3 akvaryum var ve sınırlı sayıda balık var.
Ticari üyelerin böyle bir derdi yok, dükkandaki her balıkla katılabilir.
Yarın bir gün deniz balıkları ithalatı yapan pet shoplar da yarışmaya katılmaya başlarsa ve sizin kadar güzel fotoğraf çekerlerse,
bence siz de "artık ticariler katılmasın" dersiniz.[/QUOTE]

+1 [:iyi:]yarışma sadece hobiciler arasında bir rekabete dayanmalı. Yoksa adil bir rekabet ortamı olmuyor. Yarışma kuralları için atlanmaması gereken bir öneri.

Beğenenler: [T]112159,Arturak[/T][T]12215,u.uçar[/T][T]114398,onur_0606[/T][T]68402,Aguila Negra[/T][T]170812,Mactavish[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

u.uçarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]5,1,12215[/C] [C]5,2,12215[/C] [C]7,3,12215[/C]
Kayıt: 24/06/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 620
u.uçarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2015 21:50
Bence de ticarilerin yani akvaryumcuların yarışmalara katılması etik değil.Kural olarak bunu da eklenmek gerekir.[:iyi:]

Beğenenler: [T]112159,Arturak[/T][T]114398,onur_0606[/T][T]56992,Nuada[/T][T]161210,ENGİN06[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Street ParrotÇevrim Dışı

Yönetici
[C]3,1,12491[/C] [C]2,2,12491[/C] [B]1414,3[/B]
Kayıt: 05/07/2006
İl: Adana
Mesaj: 4508
Street ParrotÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2015 00:51
Bu kuralı daha önce yönetici olmadan önermiştim, daha sonra yönetici olduğum ilk zamanlarda da önerdim diye hatırlıyorum. Olumlu da karşılanmıştı ama sonra neden uygulanmadı hatırlamıyorum. Yine düşünülür görüşülür, üyelerinde görüşü alınır çıkan sonuca göre yeni kural eklemesi yapılabilir.

Yanlış anlaşılmasın bu önerileri sunduğumda Cüneyt Bey ticari üye değildi onunla ilgisi yok.

Beğenenler: [T]153032,BETTAMAN[/T][T]114398,onur_0606[/T][T]151275,Nefer[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

34ahmet34Çevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2013
İl: Yurtdisi
Mesaj: 49
34ahmet34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2015 15:42
[QUOTE=omardaing]Bu kuralı daha önce yönetici olmadan önermiştim, daha sonra yönetici olduğum ilk zamanlarda da önerdim diye hatırlıyorum. Olumlu da karşılanmıştı ama sonra neden uygulanmadı hatırlamıyorum. Yine düşünülür görüşülür, üyelerinde görüşü alınır çıkan sonuca göre yeni kural eklemesi yapılabilir.
[/QUOTE]

Eee o zaman niye bu kural konmuyor peki?
Ne hobiciciler, üyeler nede yöneticiler istiyor işte.
Zaten doğru da olmaz akvaryumcuların yarışmalar katılması,, bu hakkaniyete de fırsat eşitliğinde de uygun olmaz.Bizlerin 1-2 akvaryumu var onların 10-20 akvaryumu bu sizce adaletli mi? [EDIT]34ahmet34,2015-07-12 15:43:31[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnginsaglamÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,3,161210[/C]
Kayıt: 22/04/2014
İl: Ankara
Mesaj: 2179
EnginsaglamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2015 11:19
Konuyu tesadüfen gördüm, açıkçası çok üzücü bir konu başlığı açılmış ve ardından "k....k" olsun sözüne istinaden forumdaşlarım tarafından konunun devamı gelmiş
görülüyor ki gerçekten bende dahil olmak üzere bazı şeyleri okumuyoruz, her yarışmada gelen mesaj
Sayin Üyemiz,
Yarisma kurallarimiz güncellenmistir ve yarismamiz baslamistir. Yeni Kurallara bu [B]linkten ulasabilirsiniz. [/B]
Plaket ve yem hediyeli canli ve akvaryum yarismasi katilimi ayin 21'inde sona ermektedir. Katiliminizi bekliyoruz. Buraya tiklayarak yarismaya ulasabilir ve katilabilirsiniz.
Ilginize tesekkürler.
Akvaryum.Com
keşke linke tıklanmış olsa idi,
yeri gelmişken şunları da belirtmek istiyorum, foruma yaklaşık 1 yıl önce katıldım daha önceleri üye olmadan takip ediyordum, öncelikle böyle bir forum sayfasını açarak bizleri bir çatı altında toplayarak akvaristler arasında, bilgi paylaşımına, dostluk ve arkadaşlık kurmalarına öncülük ettiklerinden dolayı ilgili forum adminastratörlerine çok teşekkür ederim
yarışma için söylemek istediğim çok şey var, her ne kadar sanal bir alemde olan bir yarışma olsada katılmak yarışmaya oy vermek , beslenilen balık türlerini değişik fotolarını görmek hakikaten güzel birşey,
bir çok yarışmada derece alan arkadaşlarımıza baktığımda genelde yarışmada dereceye giren fotoğrfaların reef ayvaryuma sahip olan kişiler olduğunu görmekteyin 70. yarışmada olduğu gibi, ben dahil herkes bu tür renkli balıklara karşı özel bir ilgisi var heralde, ondan dolayıda baş üstünde tutuyoruz, yalnız 1. olan resim net değil, verilen oylara saygım var fakat net olamayan bir fotoğraf nasıl beyenilir, yani değişik bir bakış açısı ile; fotoğrafıçıya gittiniz bir fotoğraf çektirdiniz size verilen foto net olmayan puslu bir foto, bunu kim beyenir ?
yarışma ile ilgili arkadaşlarımızın güzel yorumları var, tabiki bu işi ticari yapanların bazı avantajları var, ama burda Cüneyt bey konu başlığı açmadan önce bence hırsına yenilmiş, genelde yarışmalarda derece aldığı balıkları yanılmıyorsam 15*15*15 lik bir cam küp içerisinde bulunan beta balıkları, balıklar güzel diyeceğimiz birşey yok fakat fotoğraf detayına hiç girmeyeyim... madem akvaryum işinin ticaret yapıyorsunuz elinizde değişik türlerde vardır, örneğin akvaryumunuzda bulunan, yani özel bir kaba almadan japon balıklarının fotoları veya beta gibi havada asılı gibi durmayan balıkların fotoları ile yarışmaya katılımınızı bekliyorum.
herkese sağlıklı hobiler[EDIT]ENGİN06,2015-07-24 13:41:40[/EDIT]

Beğenenler: [T]12491,omardaing[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

34ahmet34Çevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2013
İl: Yurtdisi
Mesaj: 49
34ahmet34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2015 21:19
[QUOTE=ENGİN06]Konuyu tesadüfen gördüm, açıkçası çok üzücü bir konu başlığı açılmış ve ardından "k....k" olsun sözüne istinaden forumdaşlarım tarafından konunun devamı gelmiş
görülüyor ki gerçekten bende dahil olmak üzere bazı şeyleri okumuyoruz, her yarışmada gelen mesaj
Sayin Üyemiz,
Yarisma kurallarimiz güncellenmistir ve yarismamiz baslamistir. Yeni Kurallara bu [B]linkten ulasabilirsiniz. [/B]
Plaket ve yem hediyeli canli ve akvaryum yarismasi katilimi ayin 21'inde sona ermektedir. Katiliminizi bekliyoruz. Buraya tiklayarak yarismaya ulasabilir ve katilabilirsiniz.
Ilginize tesekkürler.
Akvaryum.Com
keşke linke tıklanmış olsa idi,
yeri gelmişken şunları da belirtmek istiyorum, foruma yaklaşık 1 yıl önce katıldım daha önceleri üye olmadan takip ediyordum, öncelikle böyle bir forum sayfasını açarak bizleri bir çatı altında toplayarak akvaristler arasında, bilgi paylaşımına, dostluk ve arkadaşlık kurmalarına öncülük ettiklerinden dolayı ilgili forum adminastratörlerine çok teşekkür ederim
yarışma için söylemek istediğim çok şey var, her ne kadar sanal bir alemde olan bir yarışma olsada katılmak yarışmaya oy vermek , beslenilen balık türlerini değişik fotolarını görmek hakikaten güzel birşey,

herkese sağlıklı hobiler[/QUOTE]

İlaveten yarışmada 2. olan fotoğrafta da kural ihlali var.Çünkü balığın genel bir fotoğrafı yok, hep kıyısından köşesinden vs. çekilmiş.[:(]

KURALLAR:

"12. Akvaryum kategorisinde akvaryumun en az bir genel görünümü olması zorunludur."

Ama balığı güzel.[:)]


Beğenenler: [T]108164,sorceres[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ebubekir ATARÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,1,122868[/C] [B]8424,2[/B] [B]8162,3[/B]
Kayıt: 23/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1121
Ebubekir ATARÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2015 00:52
Ahmet Bey Merhaba;
Belirtmiş olduğunuz kural,
Akvaryum yarışması kuralıdır.
Bilgilerinize Sunarım.
Saygılarımla.

Beğenenler: [T]108164,sorceres[/T][T]146889,ahmetselahattin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir