Adıma atılan iftira!


BatuaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 5944
BatuaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2012 12:50
Şikayetin Nedeni: Dün akşam 20:01'de "Tropikalbalık" adlı kullanıcıdan şu mesajı aldım.

"
Gönderen : Tropikalbalık
Gönderen : 03 Aralık 2012 Saat 20:01

MRB.Ben Memet gürbüz abimden yeşil karides aldım 10adet.Görünüşü itibari ilede güvenip bakmadan eve getirdim.Ve karideslerin vucut yapıları aynı kiraza benzettim.Sonradanda kiraz karides olduklarını anladım.Memet gürbüz abimi aradım ve bunların yeşil babulati olmadıgını söledim.Ddegim gibi de güvenilir çıkdı gittim verdim.Onların yerinede lofin vatoz aldım. 

Ve aldıgım karideslerin senden alındıgını söledi.Sanırım bir hata sonucu yeşil diye kiraz sattınız.Çünkü ben onların yeil karides oldugunu sanmıyorum ve öle + öle d,yenler var."

Kişi(Tropikalbalık) karidesden anlamıyor olabilir o yüzden babaulti ve kiraz karidesi birbirine benzetebilir ve beni uyarmak için mesaj yazabilir ama cümlenin sonundaki öle + öle diyenleri öğrenmek için bu konuyu açtım. Kimse onlar bizzat ortaya çıkmasını rica ediyorum.

Şikayet Edilen Kişi / Firmadan Alınan Cevap:
Gelen mesajdan sonra Bugün Saat 10:24'de şu mesajı yolladım cevap alamadım daha.
"Bu olay ne zaman gerçekleşti ben nerdeyse 5 aydır babaulti karides satmadım ayrıca karidesin resimlerini koyarsanız yardımcı olabilirim. Senelerdir bu işle uğraşıyorum Neocaridina heteropoda var. Green olsa öyle derdim. öle + öle diyenler kim??"

Olayın Detayları:
Ben karidesleri 07 Eylül 2011 Saat 19:49 'da çok güvendiğim bir akvaryumcudan aldımki türler hakkında bilgim mevcuttu. Aldığım kolilerin dahi resimleri mevcut.

Devamı için konuya girip okuyabilirsiniz.
http://www.akvaryum.com/Forum/karides_uretim_akvaryumlari_-_yeni_turler_eklendi_-_resim_23_video_23_k501485_sn6.asp

Mehmet Gürbüz Beyle (gurbuz 64) 18/04/12'de alış verişimiz oldu ben herşeyi not alırım resmini çekerim onadan yana çok rahatım

Mehmet beyin açtığı konu:
http://www.akvaryum.com/Forum/tam_damizlik_albino_longfinler_-helena_katil_salyangoz-_karides_cesit_k635377.asp

Hem Mehmet beyin sattığı karideslerin doğruluğunu hemde benim sattığım karideslerin doğruluğunu ispatlamaya çalışıyoruz.

Akvaryum.com'daki profil yazım: (Bir kişi beslemediği karides hakkında yorum yapamaz özelliklerini bilemez)
 http://www.akvaryum.com/caridina_cf_babaulti_(yesil_karides)_tatlisur_9_959.asp

Ve asıl 10 Eylül 2011'de bir yabancı facebook sayfasına koyduğum resimdir kendisi. İsteyene link verebilirim.

Kendi akvaryumum olduğuna inanmayanlar olursa şayet yukarda ilk verdiğim linkden 23 sayfayı okumasını rica ederim.

Benim diyeceklerim bu kadar şimdi öle + öle diyenler kendilerini savunabilirler.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DengesÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]8433,3[/B]
Kayıt: 09/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 399
DengesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2012 13:04
Bunun "Şikayet Var!" kısımına açılacak bir konu olduğunu sanmıyorum. Sonuçta bir kişi son derece kibar bir şekilde bir hata olmuş olabilir diyerek sizi uyarmış. Bu kadar buralara açılacak bir durum değil bu açıklamayı kişi üstelediyse eğer kişinin kendisine yapmanız yeterliydi ki üstelememiş anladığım kadarıyla. Öle+öle diyen kişilerinde şimdi burada evet ben dedim diyerek ortaya çıkıp bir polemiğe gireceklerini sanmıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 5944
BatuaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2012 13:18
Kimsenin aklında soru işareti kalmaması için açtım konuyu konuyu kendim açtığım için kimseyi zan altında bırakmadım bende biliyorum kişinin ben öyle dedim diye çıkacağını ama en azından konuyu okuyacaklardır o amaçla açtım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gurbuz64Çevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2009
İl: Konya
Mesaj: 103
gurbuz64Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2012 16:58
Öncelikle bu konuyu geç farkettim ve şunu ifade edeyim bu konunun konuşuluyor olması bile çok canımı sıktı.Şimdi aşağıda Tropikalbalık nickli Muhammet arkadaşımız ile olan Ö.M. aktarayım daha sonra söyleyeceklerim var.
 
 
-- Önceki Mesaj --
Gönderen : Tropikalbalık
Gönderen : 29 Ekim 2012 Saat 13:22
Hayırlı günler.Yeşil " babaulti " karidesleriniz ilgimi çekdi.8-10adet alım fiyat 5tl yaparmısınız.

 
 
-- Önceki Mesaj --
Gönderen : gurbuz64
Gönderen : 29 Ekim 2012 Saat 14:17
Sizede hayırlı günler 10 adet alımınızda 5 tl den yaparım, telefonum 0552 2398334 arayın görüşelim

 
-- Önceki Mesaj --
Gönderen : Tropikalbalık
Gönderen : 29 Ekim 2012 Saat 14:22
tmm abi ben akşama dogru sizi arıcamm.Yane 4-5gibi
 
 
 
 
-- Önceki Mesaj --
Gönderen : gurbuz64
Gönderen : 29 Ekim 2012 Saat 14:27
tamam aramanızı bekleyeceğim ancak 16.30 gibi iş yerimden çıkıyorum mümkünse 16.30 dan önce arayın
 
 
 
 
-- Önceki Mesaj --
Gönderen : Tropikalbalık
Gönderen : 29 Ekim 2012 Saat 14:28
tmm.




-- Önceki Mesaj --
Gönderen : Tropikalbalık
Gönderen : 30 Ekim 2012 Saat 18:07
Hayırlı akşamlar.Karidesler şuan çok iyi birşey olmadı ama bazıların rengi kırmızı ve mavi oldu.Yeşil babulati degilde mavi inci yada kiraz karides gibiler.:S
 
Şimdi bizim Muhammed İle olan diyaloğumuz bu şekilde 29 Ekim akşamı benim mesajıma rağmen beni saat 17.00 da aradı ve bana görüşelim dedi, kendisine mesajımda izah ettiğimi bir daha aktardım ''Ben saat 16.30 da şantiyeden çıktım daha önce arasaydın ayarlardım ancak bu akşam için birşey yapamayız, yarın yapalım'' dedim. Uzatmayalım 30 Ekim günü saat 17.00 gibi Ben Yenibosna Metro İstasyonuna karidesleri götürdüm, kendisine istasyondan bile çıkma dedim tekrar bilet ödememesi için. Bana aynı günün akşamı en son attığı mesajı attı,
Öncelikle şunu belirteyim benim akvaryumumda Nisan ayında Batuhan beyden aldığım Babaulti karidesler ve Kiraz Karidesler dışında başka karides türü yok Muhammet kardeş mavi inci gibi demiş ama bende mavi inci vs yok. Uzatmayalım Muhammetten böyle mesaj alınca kendisini aradım bana mesajındakilerine benzer şeyler söyledi bende karideslere bak beyenmezsen getir değişelim yada paranı geri vereyim dedim. 31 ekimde tekrar aradı bana karideslerin hepsi kiraz karides dedi, bende olmaz öyle şey belki 1-2 adet kiraz karışmıştır, ama hepsi olamaz dedim zaten ben kendisine 50 tl karşılığında 11 adet damızlık 1 adette yavru vermiştim ki damızlıkların 1-2 adetide yumurtalı idi. Muhammete hemen karidesleri getir dedim, oda ben güvenliğim yarın akşam iş çıkışı 20.00 dan sonra getirebilirim dedi, bende Pazar hariç hergün 17.00 a kadar getir geri alayım dedim, oda bakarız dedi fakat buna rağmen Pazar günü beni aradı getireyim neredesin dedi bende Pazar çalışmıyorum yarın getir dedim, oda ben senelik izne çıkıyorum ancak 15 gün sonra olur dedi, sen ne zaman istersen dedim,
Kasım ayının 20-25 i gibide beni aradı izinden döndüm geliyorum dedi, bende gelirken benden aldığın kirazlarıda getir dedim, getirdi ben karidesler baktım18-20 adet var benden daha az aldın bunlar çok dedim oda bana bende kirazda vardı hepsini getirdim dedi. Gerçekten bana getirdiği karideslerin çoğu kirazdı Ha bunlar seninmi derseniz benim yada değil iş bu raddeye geldikten sonra kapımıza kadar gelen bir genci kıracak değilim, tamam dedim, bak karidesler orada istediğini seç beyen eyer beyenmezsende paranı vereyim güle güle
İŞTE BURAYA DİKKAT'' Bana Babultileri nereden aldın diye sordu bende ''Ankaradan Batu Aydın adlı kişiden aldım ve kendisi çok değerli bir hobicidir dedim, oda bana ''ben Batu Aydın ile faceten görüşüyorum resimleri ona gösterdim Batu Aydın da bunlar Babaulti değil diye yazdı dedi bende Ben karidesten bu kadar anlarım ancak Batu aydın bana ne yolladıysa onlardan ve yavrularından sana verdim deyince yok abi ben Batu Aydının bile yeşil karides değil dediği karideslerden almayacağım dedi bende parasını verince ''yok bu kadar geldik boş çıkmayalım diyerek 2 adet (1adeti 5 cm 1 adeti 3 cm ) Albino Longfin yavru ve 1 adette 5-6 cm Siyah Longfin yavru vardı onları istedi bende onları verdim helalleştik gitti ancak bu konuyu nerelere iletti ne yaptı çok ayıp.
BEN TEKRAR EDİYORUM BENDE 2 TÜR KARİDES VAR KİRAZ KARİDES ve YEŞİL KARİDES BİLİNDİĞİ GİBİ BU 2 TÜR BİRBİRİNLE KIRILMAZ BENİM BATU AYDIN KARDEŞİMİZDEN ALDIĞIM KARİDESLER VE YAVRULARI GAYET SAF VE SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE BENDE ÜREMEYE DEVAM ETMEKTELER. KİMSE BUNLARIN YEŞİL KARİDES OLMADIĞINI SÖYLEMESİN.BÖYLE DÜŞÜNENLERE KAPIM AÇIK GELİP GÖZLERİYLE GÖRSÜNLER
 

 
 



 
gurbuz642012-12-04 17:17:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TropikalbalıkÇevrim Dışı

Kayıt: 30/10/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 2024
TropikalbalıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2012 19:36
Ben bu sorunu kendi aramızda halleriz diye düşünmüşdüm.Öncelikle batu aydına bana sormamı memet abi sen istemedin mi?

 Mmet bey ben 16.30 sonrayı önce anladım ondan öle aradım.Ve arabanızı park etmek için yer bulamadınız.Bana sen gel dedin.Bende akbilimde para kalmadıgını izah ettim.Ve ben sana batu aydın için facede karides grup linklerine takıldıgını söledim.Ben o linkde resim paylaşdım ve kiraz karides olduklarını sölediler.Ve asla ben batu aydın bunlara yeşil karides demedigi için almam tarzımda bir konuşmada bulunmadım.Sadece yeşil karides olduklarına inanmıyorum dedim.18 tane karides çıkdı demişsiniz.Ben size belki bana verdigin karidesleri tanırsın diye bende kalan karidesleri getirdim.HAtta telldedesöledim.LÜTFEN İYİCE DÜŞÜNÜN ÖLE YAZIN.

Ve konuşmamızda bana batu aydına yaz bakalım ne dicek dediniz.Bunlarıda yazana kadar resim atabilirdiniz.
Resimleride atın bakalım arkadaşlar degerlendirsin kiraz mı deyilmi diye.O zman kimde hata var görürüz.Ve benim ayıbım neymiş.Senin bana söle deyipde mesaj olarak sölememmi?Egen kendim sölemek isteseydin başta sölerdim.Hem dedigin gibi biz helalleşdik.

Bana verdigi yeşil karides resimler.Aldıgımd beyaz kap için renkleri saydamdı.Sonra akvaryuma koydum kızarmaya başladılar.

Öle +öle diyenleride memet gürbüz resimleri atında görüceksiniz.Ozamn yazmalarına bile gerek kalmıcak.
Tropikalbalık2012-12-05 00:12:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 5944
BatuaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2012 00:44
Muhammet bey türleri anlamamanızdan kaynaklanıyor, Caridina cf. babaulti karidesler tanka yeni konduklarında ayrı kaba alındıklarında su şartları hoşuna gitmediklerinde renk değiştirirler sizinkilerin kahverengilikleri buradan geliyorki resimlerde kiraz karides veya inci türü olmadıkları başta göz rengi burun ve kuyruktan belli oluyorki bunlar Caridina cf. babaulti karides, altta attığım karideslerle karşılaştırın isterseniz. 







Yani kısaca demem o ki kiraz karides ile karıştırılacak bir karides değildir. Bunun farkını dikkatli 1 ay karides bakan bile fark eder.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gurbuz64Çevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2009
İl: Konya
Mesaj: 103
gurbuz64Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2012 10:13

Öncelikle Muhammet kardeşim ben şunu anlamıyorum, sen benim ile yaptığın alışverişte mağdurmu oldun. Resim koyalım bakalım benim ayıbım neymiş demişsin bak senin ayıbın bu ''Görünüşü itibari ilede güvenip bakmadan eve getirdim.'' Kimin görünüşü itibari ile güvendin benimmi ve ben seni kandırdım mı? Muhammet ben sana hiç bir art niyetle yanlış yapmadım. Batu Aydın ile görüş meselesine gelince sen bana '' Ben Batu Aydın ile face ten görüşüyorum resimleride ona gösterdim oda bunlar yeşil değil kiraz dedi demedinmi? alışverişimiz bittikten sonra ben kendisi ile gene görüşeceğim sizin karidesleriniz kiraz size kiraz satmış olabilir demedinmi bir defa akıllı ol eyer ben Batu Aydın ın bana kiraz sattığını düşünsem senden önce ben ararım, ha sen ben kendisi ile face ten görüşüyorum deyince kankasınız madem sor dedim ama benim elim ayağım ağzım dilim var kardeşim ben kendi adıma soracaklarımı sorarım. Neyse Muhammet ben senin ile fazlasıyla helalleştim diye düşünüyorum. Halen bir alacağın var ise ara vereyim ama bunun dışında beni hiçbir polemiğin içine çekme ben dünki çocuk değilim sen bak kendi işine bak hobine ve mümkünse beni birdaha hiç bir şekilde arama.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 5944
BatuaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2012 11:15
[QUOTE=gurbuz64]

Öncelikle Muhammet kardeşim ben şunu anlamıyorum, sen benim ile yaptığın alışverişte mağdurmu oldun. Resim koyalım bakalım benim ayıbım neymiş demişsin bak senin ayıbın bu ''Görünüşü itibari ilede güvenip bakmadan eve getirdim.'' Kimin görünüşü itibari ile güvendin benimmi ve ben seni kandırdım mı? Muhammet ben sana hiç bir art niyetle yanlış yapmadım. Batu Aydın ile görüş meselesine gelince sen bana '' Ben Batu Aydın ile face ten görüşüyorum resimleride ona gösterdim oda bunlar yeşil değil kiraz dedi demedinmi? alışverişimiz bittikten sonra ben kendisi ile gene görüşeceğim sizin karidesleriniz kiraz size kiraz satmış olabilir demedinmi bir defa akıllı ol eyer ben Batu Aydın ın bana kiraz sattığını düşünsem senden önce ben ararım, ha sen ben kendisi ile face ten görüşüyorum deyince kankasınız madem sor dedim ama benim elim ayağım ağzım dilim var kardeşim ben kendi adıma soracaklarımı sorarım. Neyse Muhammet ben senin ile fazlasıyla helalleştim diye düşünüyorum. Halen bir alacağın var ise ara vereyim ama bunun dışında beni hiçbir polemiğin içine çekme ben dünki çocuk değilim sen bak kendi işine bak hobine ve mümkünse beni birdaha hiç bir şekilde arama.

[/QUOTE]

Mehmet bey, konunun kişi tarafından anlaşıldığını düşünüyorum o yüzden konunun kilitlenip silinmesini rica ediyorum adminlerden.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir