Akvaryum Kum Değişimi


BehzadÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 156
BehzadÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2019 13:10
Merhaba akvaryumumda kum değiştireceğim değişim yapmadan önce balıklarımı ısıtıcı ve filtreyle birlikte 30 litrelik plastik küvete koyacagım türler :
Otocinclus affinis
Neon tetra
Galaxy Rasbora
Karides
1-2 gün burda kalabilirlermi sıkıntı olurmu ?
Suyu ve kumu komple değiştirecegim için bakteri kültürü atmam gerekirmi bir sıkıntı çıkarmı ?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RainrainÇevrim Dışı

Kayıt: 31/07/2018
İl: Ankara
Mesaj: 296
RainrainÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2019 14:08
Oto ve neonlar hassas balıklar bu tür hareketlerde uzun süreli değişikliklerde beyaz beneğe yada hastalanmaya yatkın oluyorlar filtrenizi kabın içinde çalıştırmanız az yemleme yapmanız halinde sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum. Bende kum değişikliğinde canlılarımı kovada 24 saat filtresiz tuttum sorun olmadı. Sizdede olmaz umarım. (Ben yaptım olmadı diye sorun yaşamazsınız demiyorum). Ancak filtre yada hava taşı ile suyu hareketlendirirseniz risk ortadan kalkar.
Bakteri kültürü sorunuza gelince;
Eğer eski suyunuzu kaplara alır tekrar doldurduğunuzda o suyla doldurursanız bakterilerinizi aşılamış olursunuz. Dış filtreniz varsa kovada onu çalışır durumda tutarsanız filtredeki bakterileri kaybetmezsiniz. Direk yeni tankınızda kullanırsınız. Şayet su ve filtre düzenini yapamazsanız sera nitrivec tarzı bir ürün kullanmanız canlıları eklemeniz için tek yol olucaktır. Aynı su ve filtre olursa canlıları suyun bulanıklığı geçince direk ekleyebilirsiniz. Bu durumda 2 gün beklemek zorunda kalmazsınızda

Teşekkür Edenler: [T]210368,Behzad[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BehzadÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 156
BehzadÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2019 14:12
[QUOTE=Rainrain]Oto ve neonlar hassas balıklar bu tür hareketlerde uzun süreli değişikliklerde beyaz beneğe yada hastalanmaya yatkın oluyorlar filtrenizi kabın içinde çalıştırmanız az yemleme yapmanız halinde sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum. Bende kum değişikliğinde canlılarımı kovada 24 saat filtresiz tuttum sorun olmadı. Sizdede olmaz umarım. (Ben yaptım olmadı diye sorun yaşamazsınız demiyorum). Ancak filtre yada hava taşı ile suyu hareketlendirirseniz risk ortadan kalkar.
Bakteri kültürü sorunuza gelince;
Eğer eski suyunuzu kaplara alır tekrar doldurduğunuzda o suyla doldurursanız bakterilerinizi aşılamış olursunuz. Dış filtreniz varsa kovada onu çalışır durumda tutarsanız filtredeki bakterileri kaybetmezsiniz. Direk yeni tankınızda kullanırsınız. Şayet su ve filtre düzenini yapamazsanız sera nitrivec tarzı bir ürün kullanmanız canlıları eklemeniz için tek yol olucaktır. Aynı su ve filtre olursa canlıları suyun bulanıklığı geçince direk ekleyebilirsiniz. Bu durumda 2 gün beklemek zorunda kalmazsınızda[/QUOTE]
Elimde biraz nitrivec var o yüzden kullanmak istiyorum atarsam sorun olmaz değilmi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rizasirmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 1030
rizasirmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2019 16:09
Nitrovec iyi olacaktır kurulumdan sonra. Dış filtrenizin içindeki malzemeleri klorsuz suyla yıkayıp balık ve canlılarla beraber bekleteceğiniz kaba koyun ve kabı bir hava taşı veya ufak bir iç filtre ile havalandırarak çalıştırın. Böylece filtre malzemenizdeki bakteriler de yaşamaya devam edecektir.

Ancak kum değişimi yaptığınız için kumdaki bütün bakteri ölecek, o yüzden nitrovec kullanın kurulumdan sonra. Ayrıca kurulumdan sonraki 2-3 hafta boyunca, haftada 2 defa su değişimi yapın ve nitrovec kullanın bence. Döngü tekrar oturana kadar balıkları zehirleyecek amonyumu tanktan uzaklaştırmış olursunuz böylece.

Beğenenler: [T]210368,Behzad[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir