Akvaryum Yeni Tür İçin Kurulum


By.tr06Çevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2020
İl: Ankara
Mesaj: 6
By.tr06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2020 15:29
Selamün aleyküm
Hayırlı günler 🙏
Sizlere bazı sorularım vardır.
Şimdi benim 250 litre bir akvaryumum var ancak balıklarım 7-8 tanesi hariç hepsi iç paratiz oldu bunları bu hali ile bakabikecek birine vereceğim akvaryumdaki tüm canlıları çıkaracam.
Şimdi bu balıklarda hastalık varsa sudada illaha vardır bende yeni tür alacağım için (trop Yavru maswa) bu akvaryuma ne yapmalıyım yani hastalık yok olması için?
Bazıları sıfırdan kurulum bazıları aklımdaki fikri diyor.
Aklımdaki fikir ( %50-60 dip çekim ardından bütün dekor kaya filitreler sıfırdan yıkanacak. akvaryum tekrar doldurulacak tuz ve metirel atılacak. Diğer günler ise %15-25 su değişimi yaparak akvaryumu hazır hale getirmek)

biliyorum sıfırdan kurulum en iyisi olur ama hem evde tek olacağım akvaryumu banyoya götürüp yikayamam ve o kadar suya yazık günah

👉En iyi şekilde nasıl bir sağlıklı akvaryum elde edebilirim?👍 Sıfırdan yıkamak pek istemiyorum
Bu arada yeni kumda ekleyeceğim kumun üstüne

Bilgi veren herkese şimdiden çok çok teşekkür ederim 🌹

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mustafa UzluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/06/2010
İl: Malatya
Mesaj: 531
Mustafa UzluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2020 00:01
En iyi en verimli ve en sağlıklı olanı tankı baştan kurup gerekli kültürleri ekleyerek iyi bir ortam sağlamak olur. İçindeki zararlı bakteriler ölsün diye suya atacağınız kimyasallar yararlı bakterileri, algleri vs. öldürecek sistemi tamemen düşürmüş olacaksınız. Yeni gelen balıklarınız da bu sağlıksız ortamda ilk olarak mukozalarını kaybedecek, sonra da hastalıklara karşı savunmasız kalıp birer birer ölecekler. Yine de siz bilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir