Akvaryuma İlk Adım Discus (4 Cm'den Yavru Almaya)


GeologistÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/04/2016
İl: Izmir
Mesaj: 350
GeologistÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2016 14:02
Bende discusu bu hobide zirveye çıkınca diye biliyordum :D

Beğenenler: [T]190866,BrcMr[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fatih TÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 1981
Fatih TÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2016 14:33
Verilen bilgiler genel olarak doğru kabul ediliyor. Ancak bu konuda bir şeyin altını çizmek gerekiyor. Cama cam akvaryumlarda bu denli sık ve fazla besleme ile büyük ölçülü su değişimi balık üreticilerinin ya da balığını çabuk büyütüp satmak veya büyük hali ile beslemek isteyenlerin tercihidir. Yoksa discus a bu şekilde bakılmalıdır gibi bir realite yok!

Discusu için yazdıklarım gibi kaygısı olmayan hobiciler genel kabul gören hemen tüm balıklar için kabul görmüş besleme ve su değişim değerleri ile akvaryum şartlarında rahatlıkla bakabilirler. Elbette ısı vb gibi türün kendine has gereksinimlerini göz ardı etmeden.

Yeni başlayan bir hobici içinde balıkların keyfini sürmek güzel dekore edilmiş bir akvaryumda görsel zenginliklerini gösterebilecekleri şartları sağlanmış bir akvaryum bana göre daha iyidir. Ama arkadaşımız üretimhane görselinden ve de işçiliğinden de hoşlanıyor olabilir. Sonuçta hobi zevkler ve renkler tartışılmaz.

Yalnızca başlığı okuyan yeni hobicilerin başka ihtiyaçların doğrularını genel doğrular sanmamaları adına yazdım.

Saygılar.

Beğenenler: [T]190866,BrcMr[/T][T]105103,axi_ruzgar[/T][T]191078,UmuutG[/T][T]199342,Ahmet0816[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2016 15:40
[QUOTE=Fatih T]Verilen bilgiler genel olarak doğru kabul ediliyor. Ancak bu konuda bir şeyin altını çizmek gerekiyor. Cama cam akvaryumlarda bu denli sık ve fazla besleme ile büyük ölçülü su değişimi [K]balık üreticilerinin ya da balığını çabuk büyütüp satmak veya büyük hali ile beslemek isteyenlerin tercihidir[/K]. Yoksa discus a bu şekilde bakılmalıdır gibi bir realite yok!
[/QUOTE]

Dekore edilmiş bir akvaryumda bu arkadaşımızın aldığı boyutlarda discusları bahsettiğiniz şartlar dışında alternatif olarak nasıl büyütebiliriz?

Kırmızı ile vurguladığım noktada size katılamıyorum. Çabuk yada olağandan fazla büyütmek amacıyla değil, olması gerektiği formda olmasını sağlamaya çalıştığımız için bunu yapıyoruz.

Yüksek sıcaklıkta ve sık beslenmesinin sebebi de budur zaten, hızlı metabolizmaya gerekli enerjiyi sağlayabilmek.

Benim için önemli değil, küçük kalsın, üçgen olsun, yanık kalsın diye bir düşünce var ise günde bir kere de yemlenebilir. Hobicinin tercihidir.

Discusun discus gibi olmasını bekleyen bir hobici bu realiteyi kabullenmeli.


Beğenenler: [T]190866,BrcMr[/T][T]178918,HirAy Discus 2[/T][T]191069,Amatör 🔰[/T][T]199342,Ahmet0816[/T]
Teşekkür Edenler: [T]6467,Fatih T[/T]
+1: [T]164246,renoibo[/T][T]27027,MaviYesil[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fatih TÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 1981
Fatih TÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2016 15:54
Sizin bahsettiğiniz ve benim de farklı amaçlar olarak nitelendirdiğim yöntemler ile daha hızlı daha formlu olarak bakılamayacak balık türü var mı ? O zaman neden tüm türleri aynı yöntemlerle beslemiyoruz? Mesele bakış açısı hala söylüyorum. Discus balığını beslemek için böyle bir zorunluluk yok. Uzun yıllar birden fazla akvaryumumda kimisinde cama cam kiminde bol bitkili olarak baktığım bir tür. Bitkili tanklarımdaki discuslar hiç üçgen olmadı. Dörtgen ya da Beşgen de olmadı. Elbette cama cam akvaryumdaki gibi hızlı büyümedi ama yanıkta kalmadı. Yalnızca benim değil bu forumdaki yüzlerce arkadaşımın discusuda yanık kalmadı. Ama sonuçta cama cam bir akvaryumu salonunuza koyduğunuzda ki görsel ile güzel dekore edilmiş bir tankı heralde tartışmıyoruz bile değil mi ?

Daha öncede yazdığım gibi bu yanlış bir yoldur demiyorum tercihtir diyorum. Amaç bu güzel balığın görselliğini seyretmekse bu kadar çileye ve üretimhane akvaryumlarına gerek yok diyorum. Kırmızı ile işaretlediğiniz yerde bir kelime daha yazıyor, diyorum ki "büyük hali ile beslemek isteyen" Ya da başka açıdan anlatmaya çalışayım. Siz eğer bu türe bakıyorsanız yada baktığınız zamanlarda diyelim, erişkin boya ulaşmış balığınıza ne şartlarda bakıyordunuz? Eğer yine cama cam ise yanıtınız üretim mi diye peşinen soracağım ve ilk ifademe geleceğiz. Yok erişkin balığa da üretim amacım olmadan cama camda bakıyorum günlük %95 su değiştiriyorum diyorsanız amacınızı soracağım.

Saygılar.

Beğenenler: [T]221918,Bartu.arisoy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2016 16:03
[URL=https://www.akvaryum.com/Forum/blue_diamond_ve_altum_flora_ve_red_turqo_k875088.asp]Olabileceğinin en iyisi formda discus yetiştirip görsel tankıma aktarmak istediklerim.[/URL]

[URL=https://www.akvaryum.com/Forum/low_tech_k889411.asp] Gen itibariyle potansiyel yanık kalacaklar ve hastalık geçirdiği için yanık kalacaklar.[/URL]

Sorduğunuz soruların bir çoğunun cevabını bu iki konuda görebilirsiniz sanırım.

Bu tamamen hobicinin kendi standartına bağlı. Bitkili tankta büyüttüğünüz yavruların ilk hali ve son halini paylaşır mısınız? Diyet ve su değişimleri hakkında da bilgi verebilir misiniz?

Konu erişkin bakımı değil, konuyu arkadaşımızın kurulu üzerinden devam ettirmeliyiz.[EDIT]Tunc Berk,2016-12-30 16:10:25[/EDIT]

Beğenenler: [T]190866,BrcMr[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

renoiboÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 2110
renoiboÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2016 16:08
Dayanamadım ekte bulunmak istedim mazur görelim.

Fatih bey yaşımızı göremediğimden büyük küçük hepimiz hobidaşız.

2005ten bu yana üyeliğinizi ve konularınızı inceledim Discus ile ilgili ne bir konunuz nede bir konu için yazınızı göremedim ,

Profesyonel değilim Tecrübemde çok az olsada Lakin Discusu 1tl boyutundan 15cme getirene kadarki süreci hem paylaşıp hem yaşanabileceklerin hepsini yaşamış olarak ,

Söylediğinize bi yönden katılmıyorum ,

0 boydan edinip beslemek başka erişkine yön almış ben kontak kapatma dediğim evreyi geçmişi bakmak çok farklı ,

Üretim haneleri olan arkadaşlarımda var evde deneyimimde Discus belli boya kadar gerçekten zorlayan bir balık türü birebir yaşadım çoğu hobici benim kadar okumamış olabilir diyebilecek kadar da sanırım bahsetsem yeridir.

Erişkin Discus bile tankta arka fonu değiştirin sapıtabilir birçok örneği görebiliriz ,

Evet Discus için tecrübe ile yaşadığım Belli boya kadar çok özen isteyen bir balıktır. Sonrası kolay dayanıklı bir tür ama Meşkaleyi yaşadıysanız bilemiyorum okuyamadım bilmeniz lazım diyorum..

Beğenenler: [T]6467,Fatih T[/T][T]190866,BrcMr[/T][T]178918,HirAy Discus 2[/T]
+1: [T]173168,Tunc Berk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fatih TÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 1981
Fatih TÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2016 16:33
Sanıyorum tam olarak anlaşılamamışım. Tekrar ifade etmeye çalışayım. Discus cama cam akvaryumda günlük %95 su değişimi yapılan, blenderlarda sakadat vb ile uğraşarak yemi hazırlanarak bakılması zorunlu bir balık değildir diyorum.

Daha 3 gün önce akvaryumcuda bir hobici gördüğü discuslara aşık olup bu türe geçmek istediğini ama her gün bu kadar uğraşın içine girmemek için almadığını söyledi. Bakın, başka arkadaşlar bu işin zirvesi discus vb diyor. Bu neye yol açıyor? Bu türün, hobicilerin büyük çoğunluğu tarafından göz ardı edilmesine. Kimse salonun ortasına cam cam ve günlük %95 su değişimi yapacağı bir akvaryumu kurmak için ailesini, eşini kolay kolay ikna edemez heralde.

Uzun süredir forumda yoktum. Mesajlarımın büyük çoğunluğunu bende göremiyorum 50 kadar ancak görebiliyorum. Yaşım 36. Bunlar neyi kanıtlıyor? Neden soruldu bilmiyorum ama cevap vermiş olayım.

Tunç bey size sorduğum sorulara karşın iki konuda yanıtları bulmamı istemişsiniz. Bir kısmını okudum, vaktim müsait olunca ve hala size sorduklarıma dair merakım devam ediyorsa okumaya devam edeceğim. Şu ana kadar olan bölümlerde yanıta rastlamadım çünkü.

İbrahim Bey, aslında farklı düşünmüyoruz. Bana katılmadığınız noktaya da şöyle bir açıklık getireyim. 0 dan 15 cm boya bitkili tankta discus büyütmek elbette imkansıza yakın zorlukta. Ama asıl dikkat çekmek istediğim mesele de bu. Eğer hobicideki amaç örnek verdiğiniz gibi discusu 15 cm e getirmek ise bu çilelerede katlanacak. Bunu zaten yazdım. Yok discusa bakmak istiyorum akvaryumun karşısına geçip keyif yapmak istiyorum, yarışmalara canlı olarak değilde akvaryum olarak katılmak istiyorum gibiyse bu kadar uğraş şart değil diyorum. Kuru yemle de bitkili ve farklı türlerin bulunduğu akvaryumlarda da bu balıklara bakılabilir, karşılığında[K] kesinlikle[/K] formu bozuk yanık kalmış balık elde etmezsiniz diyorum. Doğru şartları ve gereken özeni gösterirseniz tabiri caizse taş gibi sağlıklı ve keyifli balıklarınız, tablo gibi bir akvaryumunuz olur diyorum. Bunuda bu balıklara bakma hevesinde olup zorluğundan dolayı vazgeçen arkadaşlara, bu zevkten mahrum kalmasınlar diye diyorum.

Saygılar.



Beğenenler: [T]190866,BrcMr[/T][T]189664,Balşoy gs[/T][T]193788,erkan candemir[/T]
+1: [T]190208,ferdialpagu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

renoiboÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 2110
renoiboÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2016 16:50
Dayanamadığım noktayı Belirttim ,

Yaş konusuna gelince sanırım az takıntı denilebilir Karşınızdakinin yaşı önemli olmasada örnek olunması gerekecek kişiler özellikle yönetide ve kuruluşunda taşı toprağı sizlerde olan güzel forumda belirtilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

Genel olarak Discusa başlayacaklar maddi olarak düşünürseniz %90ı ben balık bu alır büyütürüm 20cm olmzda 18 cm olur nasılsa diye başlarlar , Ben öyle değildim o başka durum.
Bilerek yavrudan edinip meşakati nedir neler gereksinimi gibi bakış açısıyla ve zor olacağını üreten arkadaşlarım abi uğraşma beğen al seyret desede deneyimlemekten ve aktarmaktan hoşlananan biriyim , hepte öyle olur inşallah.
Genele bakmak zorundalığı var hobici kişi imkanlarını zorlar nadirdir yüksek meblayı ödeyen desem yanlış olmaz sanırım.
O sebepten yazılarını yazan arkadaşlar boşuna zaman harcamıyor diyelim yanlışı doğrusu tartışılır kimse kimseye bir karşılık bekleyerek bir durumu yaşamadığına yada al kendini at denize diyipte atabilecek kişi yoktur .

Fikir verilip Arge için Araştırması için konulara iştirakler yapılır.Ben dedim diye tanka kimse karabiber dökmez .

Konuda size yanlış anlamayın fırça gibi mevzu asla olamaz ama konu başına bakarsanız 3-4cm balıkla ilgili anlatım yapılmış ,
Tabikide 3-4cmlik balıkta yaşanabilecek aksilikleri ve oluşacak durumu yazmaya çalışıyor ve hobici kardeşimize uyarılardır .Sizin ekte bulunduğunuz çoook ayrı bir mevzu .


Beğenenler: [T]190866,BrcMr[/T][T]178918,HirAy Discus 2[/T]
Teşekkür Edenler: [T]6467,Fatih T[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fatih TÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 1981
Fatih TÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2016 17:01
Üretim tanklarında ve koşullarında bakanlar elbette boşa iş yapmıyor. Neyi neden yaptığını doğru bilerek yapıyorsa tabii ki sorun yoktur. Konuyu açan arkadaşımızın meselesinde Mehmet bey bazı yorumlarda bulunmuş ve söylediklerinin yanlış olduğu söylenmiş. Bende aslında tam olarak yanlış olmadığını bahsettiği şekilde de olabileceğini yazdım ki okuyan ve bu konuda bilgisiz olan kişiler yanlış yönlenmesin. Konuyu açan arkadaşa sen yanlış yapıyorsun doğrusu bu demedim yalnızca[K] bu da var[/K] dedim. Fırça olarak algılamıyorum, atmıyorsanız tabi :)
Doğum tarihim vb sistemde girili ama nedense görünmüyor, bu ve diğer forumda görünmeyen msjlarım ile ilgili olarak Refet Beyden ricada bulunmuştum. Sanıyorum uygun olduğunda yardımcı olacaktır.

İzmirdeymişsiniz bir toplantı düzenleyelim istiyorum, özelden haberleşirsek sevinirim.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

renoiboÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 2110
renoiboÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2016 17:11
Konu sahibine k.bakmasın konusunu böler gibi olduk ,

Tabiki imkanlar Dahilinde Discusu belli aşamaya getirip Tropheuslada ilgili tecrübelenme aşamasında da olsam Hobi ile ilgili Toplantılara katılmaya çalışırım hem tanışmışlık olur hobidaşlıklara vesile olur.
Birçok hobiden Akvaristlik olarak ele alıp belli seviye keyiflerinden tad almaktır.Bana terapidir.

Fırça kesinlikle olamaz hepimizin düşündüğü iyilik adınadır bunda hemfikiriz Zaman ayırıp burada dogru yanlış iyi kötü ayırt etmeden paylaşımda bulunmaktanda zevk alıyorum Hatta Tunc'a özellikle takılıyorum ve hiç birbirimizi göremesekte konulara olan aktifliğinden severek takılıyorum umarımda kızmıyordur.[:)))]Favorilerim arasındadır.

Temelde olması gereken Tüm katılımcılara fikir vermek araştırmaya yöneltmektir okumalarına sebep başlangıç noktası oluşturmaktır.
1sebep için 10 konu 10sayfa okunup içinden elendiğinde doğrusunu buluyorsunuz.

Ben en basitten , 3d programını bu forum sayesinde öğrendim ve öğretiyorum diyelim gibi güzel şeylere sebep veren bir forum .[:iyi:][:nazar:]

Beğenenler: [T]6467,Fatih T[/T][T]190866,BrcMr[/T]
Teşekkür Edenler: [T]173168,Tunc Berk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2016 17:49
İnsansız adalet olmaz
Adaletsiz insan olur mu?
Olur, olmaz olur mu!
Ama, olmaz olsun

Ozdemir Asaf

Discuslu bitkili olmaz.
Bitkili discus olur mu?
Olur olmaz olur mu!
Ama, olmaz olsun

Refet

[URL]www.akvaryum.com/Forum/bitkili_akvaryumda_discus_k885169.asp[/URL]
Burada detayli olarak bitkili discusun zorluklarini yazmistim.

Sitenin eski yoneticilerinden Yuce'ye musa akvaryumdan 6 ufak discus almistik, babasi dekorlu basit bitkili 150 litre tankta baliklari tabak gibi yapinca bu isi bipmiyorum diye tanganyika'ya gecmistim. Haftada iki su degisimi yapiyormus. Buyumesi sekteye ugramamis hastalik gecirmeis balik denk geliyor, sizde de parazit vb bulasmiyor hayvan iyi beslenmeyle ucuyor gidiyor, ama bazen. Cogunlukla discus olmez surunur modunda yavas olume gecen 1-2 discus kalani formu bozuk buyumesi yavaslamis 4-5 balikli akvaryum oluyor

Beğenenler: [T]173168,Tunc Berk[/T][T]189569,Abdull4h[/T][T]199342,Ahmet0816[/T]
Teşekkür Edenler: [T]6467,Fatih T[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BrcMrÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 77
BrcMrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2016 18:04
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar,
Malum elektrik kesintilerinden dolayı yazdıklarınıza geç cevap veriyorum kusura bakmayın. İlk olarak ilk defa hobiye başlayacak biri olarak araştırmalar yaptığımda yazımda belirtmiş olduğum gibi benim de gözüm korktu fakat üyelerimizin açtığı konulardaki bakım işlemlerine baktığımda ihtiyaç duyulan en önemli şeyin sabır olduğunu öğrendim. Fatih Beyin söylediklerine katılıyorum. İlk başta aldığım büyük akvaryumumu şuan dinlendirilmiş su tankı olarak kullanıyorum ve bunu herkesin göze alabileceğini düşünmüyorum. Balıklarım istenilen boya geldiğinde büyük akvaryumuma taşıyacağım.

Konuyu açmamın sebebi bu türü beslemeye cesaret edemeyenlere bir örnek olabilmekti. İlk başlarda araştırma yaparken bilkan nickli hobicimizin discuslarını sergilemiş olduğu konuyu okudum ve kendisinden tavsiyeler almak için mesaj attım. İlk defa balık besleyeceğimi belirttim ve "daha once hic balik bakmadiginizi soyluyorsunuz ve discustan baslamak istiyorsunuz.sakin oyle bir yanlis yapmayin derim.discus yillar sonrasinda deneyim kazanip bakabileceginiz bir balik turudur." cevabını aldım [:)] Kendisine tekrar teşekkür ediyorum, çünkü bu tavsiyelerinde beni düşündüğünü biliyorum. Belki açtığım konu bu tabuları yıkar.
Gerçekten bakması çok keyifli bir tür. Herkese iyi hobiler diliyorum..

Beğenenler: [T]173168,Tunc Berk[/T][T]132210,discovery59[/T]
Teşekkür Edenler: [T]6467,Fatih T[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BrcMrÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 77
BrcMrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2017 18:46
Herkese selam, haftalık güncelleme yapayım dedim [:)] Balıklar 1 aydır bendeler ve Allah'a şükür henüz bir kayıp yaşamadım. 6 tanesinin gelişimi iyi yönde ilerliyor, bir tanesinin sıkıntılı olduğunu düşünüyorum ara ara kendini karartıyor açıyor. Şuan tahmini olarak 3 aylıklar. Herkese sağlıklı hobiler..
[VID]https://youtu.be/x8Zc7_fjjMM[/VID]

Beğenenler: [T]173168,Tunc Berk[/T][T]86652,azadca[/T]
Teşekkür Edenler: [T]86652,azadca[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

seedatatayÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/11/2016
İl: Antalya
Mesaj: 450
seedatatayÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2017 09:02
[QUOTE=BrcMr]Öncelikle merhaba,
Küçüklüğümden beri heves ettiğim ama bir türlü fırsatını bulamadığım akvaryum hobisine ben de katılmış bulunmaktayım. Daha önce çok fazla canlı besledim, halen de Amazon Papağanım, kanaryam ve muhabbet kuşum var. Canlılarıma bir ek olarak da discusu ekledim [:)] Bir arkadaşımın ve abisinin discuslarını gördükten sonra ben de artık bir kurulum yapmamın gerektiğini düşündüm ve yaklaşık 1.5 ay önce bu foruma katılarak daha önce hiç bilgim olmayan akvaryum hobisi hakkında bilgiler edinmeye başladım. İlk başlarda edindiğim bilgiler gözümü korkutmasına rağmen 85x40x49 ölçülerinde bir akvaryum buldum ve satın aldım. Her şeyin pahalısı en kalitelisidir(!) mantığıyla diğer malzemeleri temin ettim. Akvaryumu kurup suyunu koyduktan sonra bakteri kültürünü ve su düzenleyicisini ekledim ve boş şekilde birkaç gün çalıştırdım.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=rUwLeAJQeBk[/VID]
3-4 cm boylarında 4 adet red cover, 4 adet red golden diamond ve 2 adet de blue diamond satın aldım. Balıklarımı kendi evinde üretim yapan hobici bir arkadaşımdan satın aldım ve çok memnun kaldım. Evine gittiğimizdeki o balıkların görüntüsü gerçekten çok ilgi çekiyor ve balıklar da "al beni" diyorlar [:)] Balıkları akvaryuma ekledim bunlar ilk görüntüleri.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190866/251220161653211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190866/251220161653451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190866/251220161654461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190866/251220161655071.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190866/251220161655281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190866/251220161655511.jpg[/IMG]
Fakat 1-2 gün geçtikten sonra fotoğraflarda gördüğünüz zemindeki beyaz tabaka, su değişimi yaparken çektiğim zorluk ve akvaryumun balıklara büyük geldiğini düşünerek, forumda da celalabay nickli abimizin örnek yavru discus kurulumunda anlattıklarına dayanarak küp bir akvaryum satın almamın ve balıkları aktarmamın daha sağlıklı olacağını düşündüm. Bu şekilde sık yemleyip, dip çekimi ve su değişimi sırasında kolaylık yaşayacağımı düşündüm. 50x50x50 akvaryum yaptırmak istedim ama camcılar 100 tl civarı bir fiyat söylediler, ben de biraz araştırdıktan sonra ikinci el 40x40x40 ölçülerinde 2 adet akvaryumu 20 TL gibi çok cuzi bir fiyata satın aldım. Balıklarımı küçük akvaryuma aktardım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190866/251220161655591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190866/251220161656061.jpg[/IMG]
Büyük tankıma musluk suyunu doldurup su düzenleyici atıyorum ve hava taşıyla bir gün havalandırdıktan sonra su değişimi sırasında kullanıyorum. Sistemim bu şekilde.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=IrYr3Qho_oI[/VID]
Şuan balıklarım 3 haftadır bendeler ve az da olsa bir gelişim farkediyorum. Balıkları aldığım arkadaşın da yaptığı gibi günde 9 kez sabah ilk öğün ve son iki öğün dana yüreği, gün içi de 6 defa otomatik yem makinesiyle Sera ve Tetra Discus yemiyle yemliyorum.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=PW3lJer85Ww[/VID]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=eq7REdTsrso[/VID]
Akvaryuma 15 günde bir Bemiks ampül ekliyorum. Su yaklaşık 31-32 derece. Su değişimimi de %95 olacak şekilde yapıyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190866/251220161656281.jpg[/IMG]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=SS54R7s_N4w[/VID]
Bir balığım dışında her şey iyi gidiyor, balıklar gayet iştahlı. Ama dediğim gibi turunculardan bir tanesi kendisi karartıp açıyor ve diğer balıklara üstünlük taslıyor. Eskiden iştahı yoktu ama şuan o da yerinde. İlk akvaryum deneyimim olduğu için biraz fazla konuşmuş olabilirim maruz görün. Akvaryum kurulumu sırasında direkt olmasa da açtıkları konulardan destek aldıklarım celalabay, Tunc Berk, azadca, bilkan kullanıcılarına teşekkür ederim. Görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Herkese iyi forumlar dilerim..[/QUOTE]

Kurulumunuz hayırlı olsun, bence discus ilk defa kurulum yapan birisi için uygun bi balık değil çok deneyimli hocalarımız abilerimizi gördüm belki bilgileri bizi kat be kat katlar ancak onlar bile cesaret edemiyordu bakmaya, umarım güzel bir sonuç elde edersiniz[:iyi:]

Beğenenler: [T]190866,BrcMr[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir