Akvaryumcu Sömürüsüne Dur Demeliyiz


EsraCemÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2019
İl: Ankara
Mesaj: 322
EsraCemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2019 01:38
[QUOTE=RedBetta] Bulunduğum şehirde akvaryumcular halkı fazlasıyla sömürüyorlar. Üreticiden 1-2 TL arasında aldıkları balıkları fahiş fiyatlara satıyorlar. Akvaryum ekipmanları konusunda da fiyatlar içler acısı. Çinden kargo dahil tanesini 10 lira gibi bir fiyata getirttikleri ısıtıcıları 50-55 liraya satıyorlar. Kum piyasası zaten çıldırmalık fiyatlandırmalara sahip. Örneğin; birçok internet sitesinde lav kırığı 2 lira ile 4 lira arasında satılırken bulunduğum şehirde 7.5 liraya satılıyor.

Hadi diyelim parasını verdin balık aldın ama bir sorun daha bekliyor sizi o da beyaz benek. Gittiğim hemen hemen her akvaryumcuda beyaz benek hastalığı vardı ve tüm tanklara yayılmış vaziyetteydi.

Dün akvaryumcuya gidip 3 tane 1 cm boyunda salyangoz 2 tane tatlı su midyesi 1 tane 50w en ucuz ısıtıcı ve 3 kilo siyah kum alacaktım. Adam ürünleri masaya koydu ve hesap yapmaya başladı 101 lira pazarlıkla birlikte para çıktı ortaya. Soruyorum sizlere insanlık nerede kalmış? Tabi bir bahaneyle almadan çıkıp gittim.

Arkadaşlar ciddi manada bu hobinin piyasasında bir boşluk var ve dolandırıcı kitlesi bu hobiyi esir almış durumda. Siz siz olun emin olmadan araştırmadan alışveriş yapmayın. Sağlıcakla...[/QUOTE]
Kesimlikle katılıyorum. İnternet olayı sa oldukça doğru. Onu bile gectim petshoplar arasında da tutarsızlıklar büyük bu işe ilk başladığımda marka vs hicbir sey bilmiyorum petshopdan aldığım filtre etiketi 125 tl iken diğer petshoplarda 55 tl ve hatta internette 45 tl. Acemiliğimin kurbanı oldum fakat petshoplar arasında bile aynı ürünün bu kadar fark etmesi, insanlara yapılan bu muamele hic hoş degil./

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deriinmaviÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2016
İl: Rize
Mesaj: 537
deriinmaviÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2019 02:09
Yarumları tek tek okudum herkes kendince haklı bu konuda yapılacak şey çok basit her akvaryum cu aynı değil eğer adam fahiş fiyattan satıyorsa almassın netten alırsın veya başka bir petshoptan alırsın genelleme yapmak yanlış benimde alışveriş yaptığım petshop lar var gayet makul fiyata satıyorlar tabiki nette arasam daha uygun bulurum atıyorum 20 tl nette 25 tl petshop da ben 5 tl fazla verir alırım o da kazanacak yeri gelince yavrular oluyor satış boyunda götürüyorum yine makul fiyattan alıyor benden bende netten değil ordan alıyorum alacağımı karşılıklı alışveriş yapmış oluyoruz her yer aynı değil tabi sadece araştırın bakın uyarsa alın uymassa almayın zaten petshop lar değil bizler bu konuda araştırmacı olursak kazıkçı olanlar batar yerlerine başkları gelir bu kadar basit isyan etmek boşuna her meslekte böle işgüzar insanlar var yapacak birşey yok onlara kendinizi eğitin araştırın zaten kazıklanmassınız

Beğenenler: [T]163906,pekozgur[/T][T]218111,kelebeginomru[/T]
+1: [T]163906,pekozgur[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4186
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2019 02:14
100 tane ürün alan ile 10 tane ürün alana distribütör aynı fiyattan vermiyorlar, yan kısaca bir petshopta 200 tl iken başka bir petshopta 160 tl olma fiyatı bundan ibarettir. Hatta eskiden toplu mal alana(kedi,köpek maması, dış filtre vs) ekstra ücretsiz dış filtre ve benzeri hediye verilirdi. Yani ücretsiz gelen bir ürünü %50 fiyata bile satarlardı.

Diğer bir husus bir akvaryumcunun kira+stopajdan çok daha fazla elektrik gideri var. Malum elektrik zamlandıkça her ısıtıcının harcadığı kw değeride faturaya yansıyor. Bunun harici onların balıkları ve mağazayı aydınlatmak için kullandıkları ışıklar hariç. Bu ara ben petshopçu falan da değilim. Ama sistemlerini, ne ne kadara gelmiş az çok biliyorum.

Tamam bazı konularda kendi kafalarına göre fiyat koyanlar var, ya da hala bir fanus ile japon balığı iteleme derdi olan çok. Ama asgari ücretin 2bin tl olduğu ülkede onlarda geçinmek zorunda. En kötü her ay kira,elektrik, su, çalışan maaşı, sgksı, bağkuru, stopajı derken bir petshopun gideri de şu an az değil. Bunun sorumlusu petshopçu mu? Evinde balık üretsen para kazanamazsın, üretici olsan ancak güney illerinde yaşaman arazin ve iklim sıcaklığının max lması lazım bu ülke koşullarında. Yoksa Karsta balık üretme ile Antalyada balık üretme arasında baya bir fark var. 3 tl ye aldıkları balığı 5 tl ye satmak için kaç kişi haftanın 7 günü onları dükkanda tutar her gün besler ve bunca masrafı yapar? Isıtıcı Çin malı diyorsun ama alırken aliexpressten usd ile alışveriş yapmıyor musun? Dolar bu ülkede kaç tl ? Sorumlu petshop mu yoksa bu yaşam standartları bu haldeyken sırça köşklerde yaşayanlarda mı...

İstersen bunu daha genişleteyim, akvaryum hobidir fakat kedi köpek beslemek hobi değildir. Ve hiç bir kedi ve köpeğin mama almaya parası yoktur ama tüm dünyada mamayı bedavaya verende yoktur, üretende yoktur. Ya kedine köpeğine et tavuk balık alır beslersin ya gider mama alırsın. Mama alırsan % kaç oranı et, tahıllı mı tahılsız mı, bakliyatl var mı yok mu diye araştırır öğrenmeye başlar sonra 20 tl lik mama ile 90 tl lik mamanın arasındaki farkı öğrenirsin.

Konuyu açanın mesleği ne bilmem ama, doktor bile para kazanmayacak olsa mesleğini yapmaz.

Beğenenler: [T]163906,pekozgur[/T]
+1: [T]163906,pekozgur[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2019 09:12
[QUOTE=deriinmavi]Yarumları tek tek okudum herkes kendince haklı bu konuda yapılacak şey çok basit her akvaryum cu aynı değil eğer adam fahiş fiyattan satıyorsa almassın netten alırsın veya başka bir petshoptan alırsın genelleme yapmak yanlış benimde alışveriş yaptığım petshop lar var gayet makul fiyata satıyorlar tabiki nette arasam daha uygun bulurum atıyorum 20 tl nette 25 tl petshop da ben 5 tl fazla verir alırım o da kazanacak yeri gelince yavrular oluyor satış boyunda götürüyorum yine makul fiyattan alıyor benden bende netten değil ordan alıyorum alacağımı karşılıklı alışveriş yapmış oluyoruz her yer aynı değil tabi sadece araştırın bakın uyarsa alın uymassa almayın zaten petshop lar değil bizler bu konuda araştırmacı olursak kazıkçı olanlar batar yerlerine başkları gelir bu kadar basit isyan etmek boşuna her meslekte böle işgüzar insanlar var yapacak birşey yok onlara kendinizi eğitin araştırın zaten kazıklanmassınız [/QUOTE]

İşin özü bu hocam, bu kadar. Çok pahalı ise almazsın olur biter. Ekmek değil su değil alternatifi var.

Benim kızdığım ufak hesaplarla insanları kötülemeye çalışmak, bir de anlatılanı anlamamak için çabalamak. Sayfalarca yazarım, hiç üşenmem.

Bir web sitesi ve iPhone maliyeti ile ilgili link veriyorum. iPhone 11 Pro Max parça maliyeti 490,50usd demişler. Altındaki yorumları okuyun lütfen. 200-250 dolardan fazla değildir diyen mi ararsın, çok kar ediyor almayın aldırmayın diyen mi ararsın. Haberi yazan bile düz mantıkla Apple %100 kar ediyor yazmış, yazılım geliştirme konusunun lafı geçmemiş ki bırakın işçilik bile koymamışlar. Bileşenleri alıyorsunuz iPhone 11 Pro Max oluyor kendiliğinden.

[URL]https://www.webtekno.com/apple-bir-iphone-11-pro-max-uretimine-harcadigi-para-aciklandi-h77826.html[/URL]

Bu mantık, bu kafa, bu zihniyete karşıyım... .Isıtıcı yorumu da farklı değil iPhone yorumu da... Bilinçlenmemiz etrafımızdakileri bilinçlendirmemiz gerekiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir