Artemia Çıkarırken Yapılan Genel Hatalar Sizce Ne?


bubalusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 278
bubalusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2017 23:33
Konu ismi tam sığmadığından gramer yamulmuş olabilir.

Hep başarılarımızdan bahsettik, peki ya düzeltilebilecek hatalar? İlk denemelerinizde karşılaştıklarınız? Sizin yaptığınız ya da yapılabileceğini düşündüğünüz genel yanlışlar?

Bir sürü artemia çıkarma videosu anlatımı, konuları zaten var. Ama hala her seferinde %100 başarılı olamayan kişiler var. Mesela ben, aynı yumurtalarla farklı farklı açılış oranları ve deneyimler yaşıyorum. Deneyimli artemia çıkartıcıların verimsiz olduğu zamanlar da olmuştur. Sizce ne eksikti o seferde de öyle olmuştu?

Örneğin saçma şekilde hava vermediğim bir haftadır kenarda duran artemialar açılıyor, 48 saat hava ile dönüp duranlardan çıt yok.
Litre başına düşen artemia sayısı etkili midir açılmada? Bir çay kaşığına 2 litre su ile yarım litre su arasında bir açılma farkı olur mu? Mesela , düşünün bakalım bol suyla az açtığınızda ya da az suyla 3 kaşık açtığınızda fark oldu mu [:?][:?]

Kimi tariflerde olabildiğince fazla havalandırın diyor, kimilerinde dibe batmasın yeter su dalgalansa da oluyor diyor. Siz karşılaştırdınız mı ?

Tuz oranı tam bir muamma. Yarım Litreye 1 çay kaşığından 1 çorba kaşığına kadar tuz öneriliyor. Karşılaştıran var mı?[EDIT]bubalus,2017-08-08 00:58:14[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omersayarÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2016
İl: Ankara
Mesaj: 1032
omersayarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2017 04:18
Öncelikle hatalar olarak tuz oranı başta ve çoğu kişinin bilmediği birseyde artemia dolapta saklanmalıdır ama çoğu kişi bunu bilmez ve yumurtalar bozulur acilmamaya başlar tuz oranı ile ilgilide benim bı kaşığın var (yaklasik bir çorba kağısi atıyorum tertemiz sorunsuz) yakında bunla ilgili isterseniz kanalında bir video çekerim sorularınızı bana özelden yazarsanız Artemis hakkında

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SuperSportÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2011
İl: Bursa
Mesaj: 404
SuperSportÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2017 09:40
[QUOTE=omersayar]Öncelikle hatalar olarak tuz oranı başta ve çoğu kişinin bilmediği birseyde artemia dolapta saklanmalıdır ama çoğu kişi bunu bilmez ve yumurtalar bozulur acilmamaya başlar tuz oranı ile ilgilide benim bı kaşığın var (yaklasik bir çorba kağısi atıyorum tertemiz sorunsuz) yakında bunla ilgili isterseniz kanalında bir video çekerim sorularınızı bana özelden yazarsanız Artemis hakkında [/QUOTE]
Ben oda'da tutuyorum hiç sorun yaşamadım,yaşamıyorum.Sizin kullandığınız artemia sevkiyat da uygunsuz koşullarda taşındıysa bozulmuş olabilir bu da sizi yanıltabilir tahmini düşüncem bu yönde açıkcası

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bubalusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 278
bubalusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2017 13:05
[QUOTE=omersayar]Öncelikle hatalar olarak tuz oranı başta ve çoğu kişinin bilmediği birseyde artemia dolapta saklanmalıdır ama çoğu kişi bunu bilmez ve yumurtalar bozulur acilmamaya başlar tuz oranı ile ilgilide benim bı kaşığın var (yaklasik bir çorba kağısi atıyorum tertemiz sorunsuz) yakında bunla ilgili isterseniz kanalında bir video çekerim sorularınızı bana özelden yazarsanız Artemis hakkında [/QUOTE]

Bir çorba kaşığı 1 litre suya değil mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omersayarÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2016
İl: Ankara
Mesaj: 1032
omersayarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2017 10:13
[QUOTE=bubalus]

Bir çorba kaşığı 1 litre suya değil mi?[/QUOTE]
Ben yarım litreye atiyorum ve çorba kaşığı değil tam yaklasik

Beğenenler: [T]171066,bubalus[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bubalusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 278
bubalusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2017 04:36
Sep-Art yumurtalarda 1 litreye 30 gram (1 dolu çorba kaşığı) tuz ekleyerek 24 saatte çoğu yumurtadan sarkan artemialara ulaşmayı başardım. 36 saatte o haldekiler çıkmış olacak, çıkış evresine geçmeyenler de 48. saatte çıkmış olurlar diye düşünüyorum.

Daha önce de bu şekilde yapmama rağmen açılmamıştı. Ama şimdi şöyle bir fark var. Sitedeki tarifini önemsemeyip 1 litreye çay kaşığının ucuyla deniyordum. Sitesinde 1 llitrede en az 2,5 gram çıkartın deniyor. Yani ortalama 2 çay kaşığı (yarın tam ölçerim, terazim buçukları ölçmüyor).

Sanırım yoğun popülasyonda tek tek avlanma ihtimali az olduğu içim güvenli oluyor ve çatlıyor yumurtalar. Ama savrulmuş yalnız yumurtalar çatlamıyor. Böyle bir mantık kurdum.

Çünkü aynı yumurtalarla bir haftadır uğraşıyorum yapamamıştım. Farklı tuzluluk oranları, ısı farkları denedim iki ayrı kapta.
Önümüzdeki denemelerde aynı yumurta oranını farklı tuzluluklarda deneyeceğim.

Amatör hatalarına, az oranda artemia kullanmayı da ekleyebiliriz :)[EDIT]bubalus,2017-08-10 05:02:32[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir