Balığım Ölüyor Mu


isanadastasÇevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2019
İl: Manisa
Mesaj: 18
isanadastasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2019 00:11
[QUOTE=ceyh]Balık kabızsa dışkısı iplik şeklinde uzar, bir miktar dışkı, bir miktar ipliğimsi uzantı gibi olabilir. Sıkıntı buysa endişeye gerek yok, 1-2 gün yem vermezsiniz, sonrasında bezelye olabilir. Balık 2 günde açlıktan ölmez.

Doğum sıkıntısıysa, ki moli yavruları diğer canlı doğuran yavrularına göre daha iricedir, özellikle ilk doğum sıkıntısı yaşıyor olabilir.

Miko fish, ya da yeni adıyla nitrofur ve metilen mavisi genelde mantar ve deri lezyonları için kullanılır, metilen mavisi nitrit zehirlenmesi durumunda da kullanılabilir, bu tür bir teşhisiniz yoksa ilaç kullanımı faydadan çok zarar verebilir.

Karnında kararma demişsiniz ama resimlerde ben göremedim, doğum öncesi siyahlık anal yüzgecin üzerinde, karnın arka kısmında görülür, genel kararmalar nitrit zehirlenmesine bağlı olarak kanın yoğunlaşmasından kaynaklanabilir. Linkteki makale işinize yarayacaktır. [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_k877167.asp[/URL]

Su değişimi faydalı bakterilere zarar vermez, ama ilaç kullanımı onları da öldürür, ilaç kullanmanız gerekirse filtreyi çıkarıp hava taşı kullanmanızda fayda var, ilaç kullanım klavuzlarında da genellikle bu şekilde önerilir.

Karartma strese ne kadar iyi gelir emin değilim ama zararı da olmayacaktır.

[/QUOTE]
Teşekkür ediyorum. Balığım şuan biraz daha iyi söylediklerinizi dikkate alıcam.

[QUOTE=vitestv]

Yine haberleşelim buradan balıklar ölmesin, yine de dikkat et, koaly gelsin.[/QUOTE]
Balığımı sabah ölü buldum arkadaşlar. Yardım eden herkes sağolsun.

Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir