Beyaz Benek


sefoÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2018
İl: Hatay
Mesaj: 34
sefoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2018 09:51
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Balıklar yem verilmediği sürece suyun dibinde çok hareket etmiyor ve üzerlerinde çok yaygın olmayan ufak ufak beyaz noktalar var
Akvaryum Kapasitesi (litre): 30 lt.
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Lepistes,vatoz,çöpçü,java moss,java fern,elodea bitkileri
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: İç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanmadım
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):
Yaklaşık üç hafta önce 5 yaşındaki oğlum için yaklaşık 30 lt'lik bir akvaryum kurdum. Kurulum aşaması,boş çalıştırma bakteri oluşumunu bekleme ve balıkları ekleme aşamalarını gerektiği gibi yaptığımı düşünüyorum. Akvaryumda lepisteler,vatoz ve çöpçü balıkları ile beraber elodea,java moss ve java fern bitkileri var. İki gün önce lepisteslerden bazıları suyun dibinde hareketsiz durmaya bazıları da dipteki kuma sürtünmeye başladı.Akvaryumcu arkadaşı arayıp video gönderdim beyaz benek olabilir dedi. Eve gidince balıklara baktığımda bazılarında ufak ufak beyaz noktalar var.Galiba beyaz benek olmuşlar. Bu hastalık için biraz araştırma yaptığımda tuz-metilen mavisi ve sıcaklığı arttırma gibi yöntemler önerilmiş hep.
Şimdi sorum şu tuz eklersem bitki,vatoz ve çöpçüm var galiba etkileniyorlar.
Balıkları çıkartıp alabilecek başka bir akvaryumum yok,bitkileri çıkartsam 5 tane yavrum var onlara saldırıyorlar hala. Metilen mavisi oluşan bakteri kültürünü öldürür mü? Anlayacağınız kararsız kaldım dün akşam sadece yaklaşık %20 dip çekimi yapıp suyu tazeledim sıcaklığıda 32 dereceye çıkardım.
Kusura bakmayın çok uzun oldu ama oğlumun ilk deneyimi balıklara bişey olsun istemiyorum bayağı sahiplendi. Ne yapmalıyım önerebileceğiniz ilaç markası var mı dengeyi bozmayan? İyi günler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OzanEgeÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 10
OzanEgeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2018 10:12
Merhaba, öncelikle beyaz benek şeklinde forumda aratırsanız sonsuz bir bilgi birikimine ulaşabilirsiniz. Benim de benzer bir akvaryumum var ve beyaz benek hastalığını atlattım birkaç ay önce. Sıcaklığı yükseltip düzenli su değişimi yaparsanız bir süre sonra kendiliğinden geçiyor hastalık. Su değişim miktarları ve sıcaklık için farklı değerler söylenebiliyor. Daha detaylı bilgilere forum üzerinden üzerinden erişebilirsiniz. Ana tankınızda tuz veya metilen mavisi gibi maddeler kullanılmaması gerekiyor dengenin bozulmaması için. Geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sefoÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2018
İl: Hatay
Mesaj: 34
sefoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2018 14:23
Teşekkür ederim Ozan bey bende iki gündür hemen hemen tüm forumları okudum net bir fikir sahibi olamadığım için açtım başlığı. Çünkü en çok önerilen sıcaklık artışı-tuz ve metilen mavisi içeren ilaçlar ama bende hem çöpçü hem vatoz hem bitki bulunması, tuz ve metilen mavisi kullanımını sınırlıyor anladığım kadarıyla yedek bir akvaryumumda olmayınca işler karıştı belki farklı bir metodla sorunu halkeden vardır diye yardım istedim. [EDIT]sefo,2018-11-28 14:24:05[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FairlightÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 20/10/2017
İl: Izmir
Mesaj: 379
FairlightÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2018 14:26
Tuz şart değil kaldı ki bu hastalıkta etkili de değil. En kısa zamanda kurtulmanızın en garanti yolu metilen mavisi + yüksek ısı + su değişimleri.

Teşekkür Edenler: [T]210936,sefo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OzanEgeÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 10
OzanEgeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2018 14:59
[QUOTE=sefo]Teşekkür ederim Ozan bey bende iki gündür hemen hemen tüm forumları okudum net bir fikir sahibi olamadığım için açtım başlığı. Çünkü en çok önerilen sıcaklık artışı-tuz ve metilen mavisi içeren ilaçlar ama bende hem çöpçü hem vatoz hem bitki bulunması, tuz ve metilen mavisi kullanımını sınırlıyor anladığım kadarıyla yedek bir akvaryumumda olmayınca işler karıştı belki farklı bir metodla sorunu halkeden vardır diye yardım istedim. [/QUOTE]

Bence ısıyı arttırıp günlük su değişimi yapın ama ekleyeceğiniz suyun akvaryum suyuyla aynı sıcaklıkta olmasına dikkat edin. Zaten beyaz benek hastalığı akvaryum suyunun sıcaklığının ani değişimi sonucu oluşuyor. Su değişimi sırasında da akvaryumdan aldığınız suyu dipten çekmeye özen gösterin dibi çok karıştırmadan. Çünkü balık yüzeyinden ayrılan bakteriler dibe çöküyor ve onları oradan uzaklaştırmak gerekiyor. Ben herhangi bir ilaç kullanmamıştım. Sıcaklık ve su değişimi çözmüştü benim sorunumu ama bence siz de araştırıp en çok tavsiye edileni yapın.

Teşekkür Edenler: [T]210936,sefo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir