Beyaz Benek Ve Kuyruk Erimesi


EsraCemÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2019
İl: Ankara
Mesaj: 322
EsraCemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2019 00:53
Merhaba,
Akvaryumda 1d 1e moli, 1d lepistes, 3 yavru lepistes var. 2 lepistes ve bayağı yavru lepistes kaybettim. Kalan 3 yavru da ve erkek molide beyaz benek var. Erkek molinin kuyruğu kötü durumda kuyruk erimesi var, moli birkaç gündür acı çekiyor gibi haraket etmiyor, yem yiyor. Vucunda 1-2 tane kanlı yer var. Bu moliye agızdan flagy veriyorum. Yanlış mı doğru mu bilmiyorum ama en sorunlu o olmasına rağmen, diğerleri birden ölürken o ölmedi. Flagyden sonra da kanlı yerler azaldı ve çok azda olsa haraket etmeye basladı. Akvaryumda belkide beyaz benek haricinde ic dış tüm parazitler mevcut bilmiyorum. Ama bu moli haricindeki molim ve lepistes de bir sorun gözlemlemedim.
Akvaryumun içinde uygulayabileceğim en kolay en işe yarar çözüm nedir? İlaç tedavisi de olur cünkü hastalık ilerledi sanırım, çok balık kaybettim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Ama başka bir akvaryumum yok, ne yapabilirim ana tank içinde?
Not: beyaz benek için kaya tuzu eklemiştim ölümler ardından başladı, kaya tuzu neden öneriliyor gerçekten anlamadım.
Not: beyaz beneklerden dolayı sık sık su değişimi yapıyorum, dinlendirilmiş su ile.
Not: sarımsaklı yem verdim 2-3 gündür. Ağızdan flagy veremediğim 1-2 günde sarımsaklı,flagyli yem hazırlayıp özellikle yukarı da bahsettiğim molinin yemesini sağlamaya calıstım.[EDIT]EsraCem,2019-05-26 01:01:24[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EchoÇevrim Dışı

Kayıt: 26/05/2019
İl: Mugla
Mesaj: 51
EchoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2019 16:10
Merhaba benim de geçen sene iki balığım vardı birisinde böyle mavi benekler çıkmaya başladı ve kuyruğu da eridi ben ne yapabilirim diye bu foruma sorduğumda pet shopunuza danışıp bir ilaç alın dediler.Ben almadım ve sonra balık öldü ardından birkaç gün sonra sağlıklı olan balık da öldü ilk başlarda sizin gibi tuz kullandım ve hiçbir işe yaramadı bence bir ilaç almanızda fayda var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EsraCemÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2019
İl: Ankara
Mesaj: 322
EsraCemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2019 17:23
[QUOTE=balıkçıhanım]Merhaba benim de geçen sene iki balığım vardı birisinde böyle mavi benekler çıkmaya başladı ve kuyruğu da eridi ben ne yapabilirim diye bu foruma sorduğumda pet shopunuza danışıp bir ilaç alın dediler.Ben almadım ve sonra balık öldü ardından birkaç gün sonra sağlıklı olan balık da öldü ilk başlarda sizin gibi tuz kullandım ve hiçbir işe yaramadı bence bir ilaç almanızda fayda var. [/QUOTE]
Evet bende kesin cözüme ulaşmak adına, ilaç hakkında bilgi almak ve başka neler yapabileceğimi öğrenmek istiyorum. Umarım yazım görünür ve yardımcı olan arkadaşlar çıkar, teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir