Bilgin Hobicilere Kısa Bir Serzeniş


HayalperesttÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/11/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 175
HayalperesttÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2019 18:22
[QUOTE=capo di capi]

Tavsiyenle üslubun uyuşuyor mu ? Tepeden bakar gibi konuşmalarla, büyüklük yapıyorum sanıp küçülmelerle, sanki devri alemi 7 kere dönmüş bilgiçlikleriyle konuşarak attığın başlıkta kendinden bahsediyorsun aslında. Bugüne kadar hiç bir konuna yorum yazmadım ama şu giriş cümlenle söylediğin tüm şeyleri kendin çürütmüşsün. Bence insanların sorunu senin satırlarca bahsettiğin sorunlar değil.Asıl sorun ne biliyor musunuz ? Özeleştiriye kapalı olmak. Sizi samimiyetimle öz eleştiriye davet ediyorum.
Kendi evinin önünü çöp götürürken, çevre kirliliğini eleştirmeye benziyor yaptığınız. Kendinize çeki düzen verin yakışıyor mu şu üslup, şu üstten bakma halleri 40 yaşında adama ![/QUOTE]

:)

[QUOTE=BarisGumus94]Merhaba,
Konu gerçekten derin anlamlar içeren ve farkındalıktan ne kadar uzak olduğumuzu gösteren yerlere değinmiş. Yalnızca bu hobi ile alakalı değil aslında yazılanlar, sadece hobi üzerinden meydana gelişi ve hobi üzerinden örneklenmiş olmasından dolayı burada bu konu sanırım. Yoksa hayatımızı tamamen esir alan kibir/ego/bilmişlik/empati kuramama gibi durumlar bizleri güzel şeylerden mahrum etmektedir.
Ben de hobi üzerinden devam edeyim.

Hobi hakkında her ne kadar bilgili olursak olalım, hobiyle ilgili ne kadar yıl geçirmiş olursak olalım hiçbirimiz annemizin karnında öğrenmedik bunları. Bu hobiye yeni başlayanlar başkalarından duyduğu yanlışlarla buraya gelebilir, youtube vb. yerlere gidebilir. Amaçları sadece ticari de olabilir, ama bizler eğer bu hobiyi yapıyorsak hayvanlara olan sevgimizdendir diye düşünüyorum. Bir balığa bakıp keyif almak, onu yaşatmaktan keyif almak, onlara birşeyler olduğunda üzülmek sevgidendir diye düşünüyorum. Ama balıklarımızı/hayvanlarımızı sevdiğimiz kadar insanları da sevmeli onlarıda güzel ve mutlu yaşatmalıyız.

Bu forumdaki asıl amaç ve gayeninde bu olduğu ya da olması gerektiğini düşünmekteyim. İnsanlara bu hobi hakkında yardımcı olurken, onların balıklarını daha sağlıklı ve mutlu yaşatırken; kendilerininde aynı orantıda mutlu ve sağlıklı olmalarını temenni etmek gerektiğini düşünüyorum. Aksi halde hobicinin balıklara sağlıklı bakmadığını düşünerek onunda kişiliğine ve duygularına zarar vermek, evimizde baktığımız balıklarında kişilik ve hislerine zarar vermektir diye düşünüyorum. Yani insanların hislerine değer vermedikten sonra evimizdeki balıklara da değer vermediğimizi aslında bilmemiz gerekir.

Sağlıklı hobiler ve iyi günler dilerim. :)[/QUOTE]

Üzgünüm ki herkes senin gibi kullanamıyor zekasını dostum :) Teşekkür ediyorum.

Beğenenler: [T]213048,BarisGumus94[/T][T]219560,YasarEmre[/T]
Teşekkür Edenler: [T]213048,BarisGumus94[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mikail ErdoğanÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 01/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 806
Mikail ErdoğanÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2019 18:58
Merhaba,
Konu amacından saparak kişisel tartışmaya dönüşmemesi adına kilitlenmiştir.
Konu açarken forum kurallarına uyarak gerekli özeni göstererek hareket etmenizi rica ediyoruz.[url=https://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=12733&FID=17&PR=3]Forum Kuralları[/url]

Keyifli hobiler.

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T][T]204774,Cem Altay[/T][T]97410,S r K n[/T][T]217331,lazarusv20[/T]
Teşekkür Edenler: [T]204774,Cem Altay[/T][T]167708,WaveRider[/T][T]97410,S r K n[/T][T]12491,Street Parrot[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir