Bitsin Artık Japon Balığı Düşmanlığı


Aquasecron2Çevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2019
İl: Izmir
Mesaj: 104
Aquasecron2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2019 07:58
[QUOTE=capo di capi]

Nerden bilyorsun yanlış anladığımı.. Konunun özü hakkında yanlış fikir belirttim mi ? Ben seni anladım ama sen anlatabildiğin için değil. Bence öncelikli amacın dil bilgisi çalışmak olsun. Duygusunu, düşüncesini doğru şekilde ifade edemeyen gençlik bizi üzer. İleride seni de üzer.[/QUOTE][QUOTE=capo di capi]

Nerden bilyorsun yanlış anladığımı.. Konunun özü hakkında yanlış fikir belirttim mi ? Ben seni anladım ama sen anlatabildiğin için değil. Bence öncelikli amacın dil bilgisi çalışmak olsun. Duygusunu, düşüncesini doğru şekilde ifade edemeyen gençlik bizi üzer. İleride seni de üzer.[/QUOTE]Ne anlatmak istediğinizi anladım.Dışlamak kelimesi biraz yanlış oldu sanırım.Kusura bakmayın daha net söyleseydiniz hatamı daha önce anlardım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2005
İl: Ankara
Mesaj: 909
MertAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2019 08:44
[QUOTE=Esnaf]

Merhaba

Tek bir japon balığını yıllarca 10 litrelik bir faunusta besledim ! balığım tüm sevgisini bana gösterirdi aramaızda bir frekans vardı, o faunus onun eviydi, filtreli bir dikdötrtgen akvaryumda daha mutlu olacağını hiç düşünmedim çünki buna gerek duymadık.

Dediğim gibi balığım mutluydu sağlıklıydı benimle sevgisini paylaştı, ölüm sebebi zaruri bir durum nedeniyle balığımı komşuma bırakmamdır, ben balığıma tüm sevgimi verdim.

Şimdi lütfen japon balığının faunusta beslenebileceğini savunan sahte hobiciler lafını geri alın, bu hem çok iddialı hemde haksız bir itham olur. Tüm hobicileri aynı kefeye koyamazsınız, gözünüzle görmediğiniz durumlar hakkında iddialı yorumlar yapmaya hiç gerek yok.

Daha geçenlerde cam kavanozlarda pazar tezgahlarında japon ve beta satanlar hakkında zabıtaların işlem yapması gerektiğini savunanlardan biri olarak sahte hobiciler lafını kabul etmem mümkün değil. Lafınızı muhatap almamın sebebi gerçekten cam faunusta çok iyi japon balığı besleyebilmiş ve onu mutlu edebilmiş olmamdan kaynaklanıyor bana bu lafınız ağır geldi.

Kolay gelsin[/QUOTE]

Balığınızı sevmişsiniz ve sonrasında da bu hobiye bağlı kalmışsınız. Ancak balığın yaşaması onun mutlu olduğu anlamına gelmez. 10m2 alanda bir insanı koyduğunuzda yemek/temizlik havalandırma sağlasınız o da yıllarca yaşıyor. (Tabi çoğu insan, bu tür yaşam karşısında muhtemelen intihar eder) Peki balığınızın mutlu olduğunu düşündüren nedir ?

Beğenenler: [T]183227,aybas[/T][T]215654,Aquasecron2[/T][T]100856,Arapaima[/T][T]213398,ternapi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EsnafÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 07/04/2019
İl: Bursa
Mesaj: 725
EsnafÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2019 11:38
[QUOTE=MertA]

Balığınızı sevmişsiniz ve sonrasında da bu hobiye bağlı kalmışsınız. Ancak balığın yaşaması onun mutlu olduğu anlamına gelmez. 10m2 alanda bir insanı koyduğunuzda yemek/temizlik havalandırma sağlasınız o da yıllarca yaşıyor. (Tabi çoğu insan, bu tür yaşam karşısında muhtemelen intihar eder) Peki balığınızın mutlu olduğunu düşündüren nedir ?[/QUOTE]

Balıklarının keyifli ve keyifsiz hallerini yıllarca gözlemlediğinde bunu ayırt edebilmen çok mümkün olur.

Bu konuyu tartışmak bir yarar sağlamaz dünya üzerinde hayvanlara yapılan işkenceyi durdurmaz, yaşadığınız yere en yakın yerdeki hayvan barınaklarını ziyaret edin onlara mama götürün başlarını okşayın banyo yapmalarına yardın edin hiç olmazsa hortumu tutun şu kavurucu yaz sıcaklarında, oradaki görevliler hepsine yetişemiyorlar çünkü evlerine çocuklarına oyuncak alır gibi kedi ve köpek alan insanlar çocuk hayvandan sıkıldığı anda götürüp ormana bırakıveriyorlar ve bu hayvanlar nerelerden alınıyor çok iyi biliyorsunuz, sizin japonlarınızı lepisteslerinizi satın aldığınız pet şoplardan. Neden o petşoplara gittiğinizde camekanların içine hapsedilmiş keskin talaşların üzerine atılmış kedi ve köpek yavrularına üzülüp dükkan sahibini sıkıştırmıyorsunuz ?

Yani bir canlıya hassasiyet tüm canlılar için de geçerli olmalı

Ben yaşadığım yer olan gemlikte bunu yapıyorum ve manevi olarak besleniyorum, o barınaklara gittiğimde oradaki köpek ve kediler ayaklarıma nasıl sevgiyle dolanıyorlarsa, 10 litrelik fanusun içinde beslediğim sevgili japonum da bana ayn sevgi gösterilerini yapıyordu.

Balığı beslediğiniz camekanın fanus yada dikdörtgen olması değil mesele, mesele sizin balığa nasıl davrandığınız, sırf kişisel görsel zevklerinizi tatmin etmek için mi yoksa bir canlıyla arada sevgi bağı kurmak için mi bu hobiyi yapıyorsunuz ?

Gerekli özen gösterildiğinde tek bir japon balığı cam bir fanusta son derece sağlıklı bir biçimde beslenebilir, camın kare olması hayvanın yaşam kalitesini artırmaz.

Japonlar ve lepisteslerde dahil olmak üzere hiç filtre kullanılmadan küçük hacimlerde belli sayıyı geçmemek kaydıyla balık beslenebilir eski deneyimli akvaristlerin bu konuda açtıkları başlıklar mevcuttur.
Tek bir japon balığı cam bir fanusta son derece güzel bir biçimde bakılabilir yeter ki ilgiyle bakılsın, ihtimam gösterilsin

Yani canlıma verdiğim değeri fanusla ölçemezsiniz, fanusta asla olmaz diyenler ile fanusta da pekala olur diyenler arasında bir duyarlılık yada vicdan terazisi kuramazsınız çünkü kimin balığına nasıl ihtimam gösterdiğini bilemezsiniz.
Bu forumda dahil olmak üzere 30 litrede japon akvaryumum başlıklı açılan konuları takip edin 30 litreye doldurulan 10 adet japonun neler çektiğini bir düşünün.
Tek bir balıktan bahsediyoruz bir koloniden değil, Japonlar sazanlarla akraba oldukça dayanıklı balıklardır ve 10 litrelik temizlenen bir fanus şartlarında pekala keyifli bir biçimde yaşayabilirler.[EDIT]Ulvi Özuğur,2019-06-27 18:24:33[/EDIT]

Beğenenler: [T]215654,Aquasecron2[/T][T]213748,♤CRAZY_BOY♤[/T][T]215739,bettakoi[/T][T]215861,Mustbetta[/T][T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1041
Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2019 18:07
Konuya katılanlar birbirlerini yargılamadan, sadece fikirlerini beyan ederlerse daha doğru olur.

Eğer karşı taraf sizi rahatsız edici bir üslup kullanırsa lütfen tartışmaya girmeyip hata var tuşunu kullanınız. Forumlardaki tartışmaların ciddi bir kısmının üyelerin birbirini uyarması nedeniyle olduğunu saptadık ve sizlerin diğer üyelerle tartışarak gerilmeyip bu konulara zaman ayırmamanız için Hata Var sistemini devreye soktuk. Forum Kurallarımızın G-2 maddesinde de görebileceğiniz gibi üyelerin birbirini uyarmaması gerekmektedir. Lütfen bu konuya hassasiyet göstererek Hata Var'ı kullanınız.

Yine, hobi hakkındaki bir konuyu tartışmak göze ne kadar güzel geliyorsa, konuyu kişiselleştirmek de o kadar kötü gelmektedir. Tartışmaları kişisel boyuta vardırmadan, hobiden saptırmadan sürdürmeli, karşınızdakinin işi kişiselleştirdiğini düşünüyorsanız da kişi ile tartışmayı sürdürmeden, hata var tuşu ile durumu yönetime bildirmelisiniz. Bu tür tartışmalar hem sizi hem karşınızdakini boşu boşuna gerer ve amacı boş zamanları mutlu olarak değerlendirmek olan bir hobinin amacından sapmasına neden olur.

Anlayışınız için teşekkürler...

Beğenenler: [T]214516,Esnaf[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2005
İl: Ankara
Mesaj: 909
MertAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2019 19:21
Sorduğum soru gayet basit, herhangi bir yargı içermiyor, polemik yaratacak bir şey de yok. Bir balığın mutlu olduğunu nasıl anlarsınız ?[EDIT]Ulvi Özuğur,2019-06-27 19:47:21[/EDIT]

Beğenenler: [T]101982,adige42[/T]
+1: [T]193467,AlperTasci[/T][T]151628,Mete Duru[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceyhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10313
ceyhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2019 20:42
Tamamen çeviridir (çeviri alıntı değildir), orijinali ve görseller için: [URL]https://pethelpful.com/fish-aquariums/why-fish-bowls-are-bad-for-your-fish[/URL]

Fanus Kötüdür!

Balık hobisi yüzyıllar içerisinde gelişmiştir, küçük vazolar ve fanuslardan başlayarak günümüz yüksek teknolojili akvaryumlarına kadar. Ne yazık ki bazı balık besleyiciler buna paralel bir gelişim gösterememişlerdir ve halen balıklarını ürkütücü fanuslarda tutmaktadırlar. İronik olarak ne japon, ne betta ne de başka bir hayvan için fanus uygun bir yuva değildir. Maddy Hardgrove’un The Essential Goldfish: Total Care, Housing, and Feeding Your Goldfish, Keeping Your Pet Healthy, Breeding’i fanus için şunu der-“Derin bir çukurdaki çamurlu bir su birikintisi muhtemelen daha iyidir.” Ve pek çok sebeple:

- Fanus yapısı hava – yüzey oranını minimize eder. Bu oran suyun geri kalanına göre ne kadarlık bir yüzey alanının havaya maruz kaldığını ifade eder, oran ne kadar yüksekse suda çözünecek oksijen miktarı o kadar artar ve balığın daha kolay nefes almasını sağlar. Bir akvaryumun dik açılı yapısı daha fazla hava-yüzey oranı ile O2 seviyesini yukarıda tutar.

- Fanusun boyutu, ısıtıcı yerleştirmek için çok küçük (eğer aşırı ısıtılmış bir tank istemiyorsanız) ve su miktarı ısıyı sabit tutmak için çok az olduğundan sabit bir ısı yakalamayı neredeyse imkansızlaştırır. Aynı zamanda bugün bakılan pek çok balık tropikaldir ve su ısısını oda ısısından yüksek tutacak bir ısıtıcıya ihtiyaç duyarlar. Fanusta en çok bakılan betta balıkları ılık su balıklarına bir örnektir.

These are the only fish that belong in a bowl! Bunlar bir fanusa ait tek balıklar. (Görsel)

Biliyor muydunuz?

…. Ki Roma’lı kanun yapıcılar fanusu yasakladılar. Bu yasanın ardındaki vekil Monica Cirinna dedi ki, “Bir miktar sevgi karşılığında varlığımızı zenginleştiren hayvanlarımız için yapabileceğimizin en iyisini yapmak iyi bir şeydir.”

- Fanus hacmi aynı zamanda bir filtreyi de destekleyemez. Bu büyük bir sorun çünkü filtreler hem suyu balıkların rahat nefes alabileceği şekilde havalandırır, hem de katı atıkları sudan çeker. Atıkların çürümesine ve suda balıklar için zehirli atıklar oluşturmalarına engel olur.

- Yüzecek yer yok! Balıklarınız etraflarını keşfetmek için hacme ihtiyaç duyar, dolayısıyla korktuklarında saklanabilecekleri ve rahatlayabilecekleri kadar yeterli alan olmalıdır.

- Açık üst intihara meyilli bir balık için kesin bir tehlikedir, ki fanusta yaşasa kim strese girmez ki? Balık dışarı atlayıp oturma odanızdaki halıda boğulabilir. Ayrıca toksinler suya inip (karışıp) onları zehirleyebilir, hatta aç bir kedi bir sonraki öğünü için avlayabilir.

- Yuvarlak cam balığın görüşünü bozarak onu strese sokar. Pencerenizin önünden sürekli dev bulanık köpüklerin geçtiğini bir düşünsenize.

Kalbiniz olsun

İster balık ister köpek olsun, bir hayvan alacaksanız sizin bakımınız altında ona en iyi şartları sağlamak sizin sorumluluğunuzdur. Hayvanlar oyuncak değil saygı gösterilmesi ve doğru davranılması gereken yaşayan canlılardır. Buna balıklar da dahildir. Fanusta yaşayan bir balığınız varsa doğru olanı yapın ve ona uygun bir akvaryum alın!

[EDIT]ceyh,2019-06-27 23:53:26[/EDIT]

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T][T]130632,sbilgic82[/T][T]210265,UmitYilmaz[/T][T]125030,lemur[/T][T]101982,adige42[/T][T]175579,Sheyda27[/T][T]204089,Furkann66[/T][T]81103,Kınayu[/T][T]215592,cinarciko[/T]
Teşekkür Edenler: [T]213398,ternapi[/T][T]130632,sbilgic82[/T]
+1: [T]213398,ternapi[/T][T]130632,sbilgic82[/T][T]210265,UmitYilmaz[/T][T]125030,lemur[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlperTasciÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 470
AlperTasciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2019 20:49
Bizim amacımız hobiye yeni başlıyacak gençler bu işe düzgün bir şekilde yönelsinler hata yapmasınlardır sevgili Yönetim. Yazdığım yazıda ne bir aşağılama ne bir tehdit ne de kötü ve çarpık bir bilgi yokken bu mesajlar neden silinir yada neden sansürlenir yoksa sizlerde fanusta balık besleneceğinimi savunmaktasınız. Baştan aşağı yanlış anlatımlarla ve yönlendirmelerle dolu olan mesajların peşine düşün derim sonra burada insanlar konulara yeteri kadar eğilmiyor yardımcı olmuyor konuları açılmasın. Saygılar...

Beğenenler: [T]210265,UmitYilmaz[/T][T]101982,adige42[/T][T]215654,Aquasecron2[/T]
+1: [T]191575,ONRAYDN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1041
Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2019 22:16
Konuya müdahale edilmesinin sebepleri önceki mesajda mevcut. Hata var butonu kullanılarak bildirilen mesajlardan "polemiğe ve kişisel tartışmaya neden olabilecek kısımlar" çıkarıldı, sizin mesajınızda bir fikir, görüş içermediği, sadece düzenlenen mesajlara yönelik olduğu için havada kaldı ve silindi. (Madde g-2)

Forum kuralları açıktır, kişisel tartışmalara müsamaha göstermiyoruz ve bunu taraflara tarafsız olarak uygulamaya çalışıyoruz. Bakın Ceyhun Bey ne güzel bir makale ile görüşlerini belirtmiş, kimse sansürlememiş, silmemiş. Konuyu kişiselleştirmeden bilgi ve görüşünü paylaşmış, forum ortamında istenen budur. Yönetimin de konuya katılanlardan beklentisi budur, konuları kişiselleştirmeden de fikir ve görüşlerinizi yazabilir, haklılığınızı savunabilirsiniz.
İyi forumlar.

Beğenenler: [T]214516,Esnaf[/T]
Teşekkür Edenler: [T]214516,Esnaf[/T]
+1: [T]214516,Esnaf[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlperTasciÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 470
AlperTasciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2019 22:46
Bir yerlerden bişeyler bulup paylaşmaya lüzum yok biraz mantıklı düşünüp olayın yanlış olduğunu kendimizde anlayabilir ve anlatabiliriz, ki konunun en başında mesajımda görüşümü belirttim. Mesajımın havada kalması gibi basit bir anlatımda hiç hoş değil. Konuyla alakasız demenizde olmamış , ne yapalım bizlere tehdit savuran insanları yanlış yönlendirenlere sesimizi çıkarmayalım mı. Formun yazılı belli kuralları olabilir ancak yanlışı savunanıda sırf form kurallarına göre sakıncasız diye insanları yanlış yönlendirmesine müsade etmeyin. Bu sayede bizleride gereksiz bu polemiklerden uzak tutmuş olursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AltispinozaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2017
İl: Bursa
Mesaj: 886
AltispinozaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2019 23:36
Kahrolsun faşist orta Amerika çiklitçileri !!!
Yaşasın tam bağımsız,ezilmislerin Japonlar birliği!!!

Yuzgeclere vurulmuş kelepçeler birgün kırılacak!!!

Büyük tank hakkımız Söke Söke alırız büyük tank Hakk...

Beğenenler: [T]214516,Esnaf[/T][T]125030,lemur[/T][T]210265,UmitYilmaz[/T][T]215654,Aquasecron2[/T]
+1: [T]214516,Esnaf[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1041
Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2019 23:53
Sordunuz, iyi niyetle vakit ayırıp durumu açıkladım. Israrla tartışmaya yol arıyorsunuz. Yanlış ta olsa, doğru da olsa kimsenin görüşlerini silemeyiz, yanlış olduğunu düşündüğünüz hususları kimseyi iğnelemeden, saygı çerçevesinde düzeltebilirsiniz. Bu başlıkta Ceyhun Bey'in yaptığı gibi.
Ha vaktiniz yoksa, sinirlerinize hakim olamıyorsanız, haklılığınızı bilgi ve delillerinizi kullanarak anlatamıyorsanız başlığa katılmazsınız olur biter, bunları yapabilen insanlar elbet cevap verir. Silinen mesajınızda yaptığınız gibi haklılığınızı polemiğe girerek, kişiselleştirip iğlenelemelerle ispat etme çabasına girerseniz yönetim müdahale eder. Kişisel tartışmalara izin vermez.
[QUOTE=AlperTasci]ne yapalım bizlere tehdit savuran insanları yanlış yönlendirenlere sesimizi çıkarmayalım mı.[/QUOTE]Hata var butonunu kullanın. Yanlış yönlendirdiği hususları da verdiğim örnekteki gibi kişiselleştirmeden düzeltmenizde sakınca yok.

Beğenenler: [T]214516,Esnaf[/T]
Teşekkür Edenler: [T]214516,Esnaf[/T]
+1: [T]214516,Esnaf[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bhdr8650Çevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2019
İl: Hatay
Mesaj: 184
bhdr8650Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2019 00:16

..akvaryumlar için çok çeşitli görsel olarak halbuki japon balıkları vardır. Yeşil renkte olanları bile var. İnsanların aklına turuncu renkten başka japon balığı rengi ve görseli yok gibi gelebilir. Yanlış. Aslında sevimli balıklardır. 80 cm akvaryumda sırf japon balıklarım mevcut. Anlamlı bir konuya değindiniz.

Saygılar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EsnafÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 07/04/2019
İl: Bursa
Mesaj: 725
EsnafÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2019 00:30
[QUOTE=MertA]Sorduğum soru gayet basit, herhangi bir yargı içermiyor, polemik yaratacak bir şey de yok. Bir balığın mutlu olduğunu nasıl anlarsınız ?[/QUOTE]

****Bu üye sizi engellediği için aşağıdaki mesajınız ulaşamayıp geri dönmüştür:

Merhaba Mert, bana özel bir mesaj yazmışsın ama benim cevap vermemi engellemişsin ?

Hata butonuna hiç basmadım, gerek duymadım yaptıklarımdan ve yazdıklarımdan eminim, ancak tam tersi birileri benim paylaşım tarzımı şikayet etmiş ve son yazılarım sansürlenmiş, silinmiş ?

Fanusta balık beslemeye gelince,bana balığın mutlu olduğunu nasıl anlıyorsunuz diye sormuştun ?

Bunun cevabı vücut dilindedir, bunu anlamak ancak bir bağ kurmakla mümkündür.

Fanus meselesini ele alırken her hobiciyi aynı kefeye koymakla başlayan hata konuyu tıkadı ve gereksiz polemiklere sebep oldu

İyi geceler mert, umarım zamanla birbirimizin tarzını daha iyi anlarız[:)]
[EDIT]Ulvi Özuğur,2019-06-28 14:51:29[/EDIT]

Beğenenler: [T]125030,lemur[/T][T]81103,Kınayu[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4259
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2019 00:49
Doğada 100-200 kilometrelik bir alanı yaşam alanı olarak kullanan Leoparlar, puma'lar hayvanat bahçesinde 10 metrekarelik kafeslerde yaşatılıyor. Sazan türünün doğal yaşam alanı göller, göletlerdir. Biz akvaryumda doğala özdeş alanlar yaratarak, teknik destekle onları sağlıklı yaşatmaya çalışıyoruz. Fakat onları sağlıklı olarak hayatta tutabilsek de asla doğalarının gerektirdiği şartları sağlayamayız. Akvaryum hobisine bulaşmış olanların da öncelikli amacı onları çeşitli nedenlerle kendi yaşantımıza katmaktır. Sevdiğimiz balıkları besleriz, merak ettiğimiz balıkları besleriz, ya da bazılarımız para getiren balıkları besler. Kendimiz için besleriz. İnsaflı olanlarımız onlara olabildiğince iyi yaşam koşulları sağlar. Akvaryumdaki balığın hayvanat bahçesinde kafesteki herhangi bir yaratıktan farkı yoktur.

Ben Japon balıklarını hiç sevmiyorum. O koca yuvarlak , hantal gövdeleri, aç gözlülükle yemleri doymamacasına tüketmeleri yüzünden. Koi havuzuma bir şekilde yumurtadan, muhtemelen bitki aktarımı sırasında giren istilacı bir tür benim gözümde. Balılarımın yemeğine ortak oluyorlar, suyu pisletiyorlar falan. İsteyen misafirlerime bedava dağıtıyorum. Yakalayabilirsem tabii.

Burda yer tartışmaları yapılıyor. Yok fanusta da balık olurmuş... Çok özel bakım ve ilgiyle olur elbet. Benim 20 tonluk havuzumda istemeden büyütmekte olduğum Japonları bir görseniz. Büyüme hızları ve renklenmeleri mükemmel. Mutluluğun resmini yapamamış insanlara balık mutlu mudur değil midir sormayın. Doğasına ne kadar uygun yaşıyorsa o kadar mutludur. Ama ben Koi'lerle daha mutluyum. Bu da benim tercihim.

Beğenenler: [T]214516,Esnaf[/T][T]215654,Aquasecron2[/T][T]215739,bettakoi[/T]
Teşekkür Edenler: [T]214516,Esnaf[/T]
+1: [T]214516,Esnaf[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir