Brochis Splendens


Player82Çevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2018
İl: Kayseri
Mesaj: 31
Player82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2019 21:18
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210937/200120192022361.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GamerBeyÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2018
İl: Tokat
Mesaj: 230
GamerBeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2019 21:21
Player82 bir sıkıntı mı var yoksa yanlışlıkla mı attın[:?]

Senin gibi bende Japon-teleskop besliyorum..

Beğenenler: [T]210680,Eflatun61[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Player82Çevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2018
İl: Kayseri
Mesaj: 31
Player82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2019 21:34
[QUOTE=Trry]Player82 bir sıkıntı mı var yoksa yanlışlıkla mı attın[:?]

Senin gibi bende Japon-teleskop besliyorum.. [/QUOTE]

Trry teşekkürler aslında Envanter oluşturdum. Yeni üye oldum sayılır.Çöpçü Görseli birtek o vardı. Aslında bir koi cyprinus carpio balığım var onda göz şişmesi oldu 1 aydır. Devam ediyor. Metilen tuzlu su vs uğraştım ama düzelmedi. Bu balıklara bunun için ne önerirsiniz bilginiz varmı.[EDIT]Player82,2019-01-20 21:37:14[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GamerBeyÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2018
İl: Tokat
Mesaj: 230
GamerBeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2019 21:55
Öncelikle hoşgeldin konu açtığında yazı yazmayı unutma yoksa genellikle kimse ilgilenmez. Hastalık için hastalıklara gir Mesutok beyin TEDAVİ EDİLEBİLMİŞ BALIKLAR VE TEDAVİLERİ diye bir konusu var göz atabilirsin bir sıkıntın olursa özel yazabilirsin

Alıntıdır:
Balıklarda göz fırlaması ya da göz şişmesi (exophthalmia), kendi başına bir hastalık değildir. Altında yatan başka bir enfeksiyonun belirtisidir. Gözün göz yuvasından dışarı doğru şişmesi ya da pörtlemesi şeklinde ortaya çıkar. Gözlerden birini ya da her ikisini etkileyebilir. Her durumda balığın gözünde buğulu bir oluşumu da beraberinde getirebilir. Daha çok japon balığı ve ciklet gibi suyu fazla kirleten balıkların akvaryum temizliği aksatıldığında ortaya çıkar.

Tabii bazı balık türlerinde gözlerin pörtlek olmasında sakınca yoktur. Örneğin siyah teleskop gözlü japon balığı ve teleskop balığı iri gözleri ile bilinir. Bu türlerin gözleri yavrulukta diğer japon balıkları gibidir. Büyüdükçe gözlerinde irileşme olur. Benzer şekilde göğebakan japon balığı pörtlek ve yukarı doğru bakan gözlere sahiptir.

Balıklarda Göz Fırlaması Belirtileri
Göz fırlaması halinde gözün etrafındaki ince deri tabakası gerginleşir. Doku sıvısı gözün arka tarafına sızar ve onu dışa doğru iter. Balık canlılığını ve iştahını kaybeder. Beraberinde göz fungusu ve fırsatçı bakteriyel enfeksiyonlar ortaya çıkabilir. Korneadaki dejenerasyon sonucunda gözde buğulanma olabilir.

Balıklarda Göz Fırlaması Sebepleri
Göz fırlamasının birçok sebebi olabilir. Bu sebeplerden biri su kimyasına dikkat edilmemesidir. Gözlerden sadece birinde şişkinlik varsa, bu sebep pek olası değildir. Çünkü su kimyasındaki noksanlıklar genellikle her iki gözü birden etkiler.

Tek gözdeki şişkinlik alınan bir yaranın neticesinde ortaya çıkmış olabilir. Başka bir balıkla yaşanan kavga ya da gözün bir yere sürülmesi, yaralanmayı ve enfeksiyonları beraberinde getirebilir. Bazı durumlarda şişkinlik kendiliğinden düzelse de, bazen göz kaybına neden olacak kadar ciddileşir. Bu yüzden antibakteriyel ilaçları denemekte fayda vardır.

Şişkinliğin bir diğer sebebi doğrudan yaşanan enfeksiyondur. Tek gözü etkileyebileceği gibi, genellikle her iki göze bulaşır. Bakteri ve parazit gibi çeşitli organizmalar yüzünden ortaya çıkar. Dropsy göz şişkinliğine neden olabilecek bakteriyel enfeksiyonlardan biridir.

Su kimyasındaki noksanlık ve su kirliliği, balıklarda göz fırlaması sebeplerinden bir diğeridir. Bu durumdan öncelikle hassas balıklar etkilenir. Durumun daha da kötüleşmesi halinde tüm balıklarda göz fırlaması görülebilir. Eğer akvaryumda birden fazla balıkta göz fırlaması varsa, ilk olarak su değerleri kontrol edilmelidir. Göz şişkinliğinin haricinde buğulanma varsa, su değerlerindeki noksanlık en büyük olasılıktır.

Balıklarda Göz Fırlaması Tedavisi
Tedavi hastalığın sebebine göre değişiklik gösterir. Şişkinlik gözde yaralanma neticesinde ortaya çıktıysa, bakteri ve mantar tedavisi sağlayan ilaçlar kullanılmalı ve sık su değişimi yapılmalıdır. Aynı zamanda su kimyası kontrol edilmeli ve pH değerinde ani değişimlerin önüne geçilmelidir. Amonyak ve nitrit miktarında artış varsa tedbir alınmalıdır. Balıkların bağışıklık sistemini güçlendirmek için kaliteli yem kullanılmalıdır.

Herhangi bir yaralanma olmadan enfeksiyona maruz kalan balığın ayrı bir akvaryuma alınması ve geniş kapsamlı bir antibiyotik ile tedavi edilmesi gerekir. Aksi halde sağlıklı balıklar da enfeksiyona maruz kalabilir. Akvaryum temizliğine özen gösterilmeli ve sık sık kısmi su değişimi yapılmalıdır.

Peki balıklarda göz fırlaması nasıl önlenir? Rahatsızlığın birçok sebebi olduğundan tekrar ortaya çıkmasını önlemek için basit bir çözüm yolu yoktur. Akvaryum bakımı aksatılmamalı, düzenli kısmi su değişimleri yapılmalı, balıklar kaliteli yemle beslenmeli, su kimyasına dikkat edilmeli, ani değişimlerden sakınılmalı, dekor seçimine dikkat edilmeli ve uyumlu balıklar bir arada bulundurulmalıdır. Eğer bu hususlara dikkat edilecek olursa, rahatsızlığın tekrar ortaya çıkma ihtimali oldukça azalır.

Balıklar bizler gibi göz kapaklarına sahip değildir. Bu yüzden kullanılan balık kepçesinin kalitesine dikkat edilmelidir. Aslında balıkların kepçeyle değil, plastik kapla alınmasında fayda vardır. Kepçe daha çok balığı istenilen tarafa yönlendirmek için kullanılmalıdır. Tabii ani hareketlerden sakınılmalıdır. Çünkü korkup sağa sola kaçışan bir balık, kendini dekorlara çarparak yaralanabilir.

Akvaryum aydınlatmasının aniden açılması, balıkların ürkerek sıçramasına ya da kaçışmasına neden olabilir. Gün aydınlandığında aydınlatmanın açılması çoğu zaman sorun çıkarmaz. Ancak karanlık bir odada akvaryum aydınlatmasının aniden açılması balıkları ürkütür. Bu yüzden akvaryum aydınlatması açılmadan birkaç dakika önce oda lambasının açılması gerekir. Benzer şekilde, hava karardığında önce akvaryum aydınlatması kapatılmalı, daha sonra oda aydınlatması kapatılmalıdır.

Beğenenler: [T]210937,Player82[/T]
Teşekkür Edenler: [T]210937,Player82[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Player82Çevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2018
İl: Kayseri
Mesaj: 31
Player82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2019 00:25
Teşekkür ederim bu yazıyı okudum. Su degisiminde suyu 2 gün dinlenmiş olarak ekledim ve plastik kaplari yeni almistim ve yıkadim. Demekki yeterli olmamis bir tek onda oldu. Belki Dış filtrenin Şelalesine sürtme olabilir. Suphelerim bunlar.Fakat gözümden kaçan bir nokta bakteri ve mantar tedavi ilacı kullanmadım bunun tedaviye faydası olabilir. Mesas için çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GamerBeyÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2018
İl: Tokat
Mesaj: 230
GamerBeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2019 11:02
Yardımcı olduysam sevindim sorun olursa öm (özel mesaj) dan yazabilirsin[:iyi:]

Beğenenler: [T]210937,Player82[/T]
Teşekkür Edenler: [T]210937,Player82[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir