Canli Bitkide Hava Motoruna İhtiyac Varmi


ThsnmutluÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 602
ThsnmutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2017 22:57
[QUOTE=mrah]Sordugum sorularin yanitini halen alamadim, yokta zaten. Benim icin yeterli bu kadari, sevgiler benden. :)

Test kiti demisken, hco3/co3 olcebilecek bi test kiti bulamadim malesef. O yuzden sadece PH drop olcmek ve hidroponikte kullanmak amaciyla PH metre kullaniyorum. NO3/PO4/KH gibi testlerin gercek degeri olcmedigini soyledigimi biliyorsun, PH metre icin bunlari soylemedigimide biliyorsun. Olay nasil test kitine geldi bilmiyorum ama, vuracak bi burasi kaldi sanirim ordanda birsey cikmaz.

Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2016 13:56
- Su siralar kaliteli bi PH metre arayisindayim amazonda bakinip duruyorum, daha efektif co2 olcumu icin izsudan KH degerlerimi ogrenip PH/KH cetvelinden faydalanmayi dusunuyorum.
[/QUOTE]

Doğru açıdan baktığında cevabı kendin kısa sürede bulabileceksin.

Teşekkür Edenler: [T]187047,mrah[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

IrfanAlmÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 219
IrfanAlmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2017 00:50
Benim takıldığım nokta şu oldu; tecrübe ettin mi bunu söyleyebiliyorsun? denmiş. Böyle denmemeli bence.. siz tecrübe ettiniz bunu yazdınız başkası sizin tecrübenizi başkasına aktarsa ve karşısındaki sizin gibi bir tutum sergilese bu ne kadar doğru olur? Sonuçta hepimiz genelde internetten bir bilgi okuyoruz çevremizde bu hobi hakkında makaleler yok birinin tecrübesi denemesi sonucunda bir fikir ediniyoruz. Bana pek mantıklı gelmedi bu denilen.[EDIT]IrfanAlm,2017-02-19 01:09:29[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ThsnmutluÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 602
ThsnmutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2017 01:44
[QUOTE=IrfanAlm]Benim takıldığım nokta şu oldu; tecrübe ettin mi bunu söyleyebiliyorsun? denmiş. Böyle denmemeli bence.. siz tecrübe ettiniz bunu yazdınız başkası sizin tecrübenizi başkasına aktarsa ve karşısındaki sizin gibi bir tutum sergilese bu ne kadar doğru olur? Sonuçta hepimiz genelde internetten bir bilgi okuyoruz çevremizde bu hobi hakkında makaleler yok birinin tecrübesi denemesi sonucunda bir fikir ediniyoruz. Bana pek mantıklı gelmedi bu denilen.[/QUOTE]

İrfan kardeşim atlanılan önemli bir nokta var bilgiyi edinirsin tecrübe edersin sonra bunu karşındaki insanlara aktarırsın.Algler ile mücadelelerde bak çeşitli taviseyeler var ve işeyarayan.Çok basit örnek vereyim yeşil spot alg (GSA) bunun başlıca sebebi nedir fosfat eksikliği sen bu bilgiyi edinir karşılaştığında uygular ve tecrübe etmiş olursun.Bunu da paylaştığında edindiğin bilgi ve tecrübeyi tavsiye etmiş olursun.Ne bilgi ne tecrübe tek başlarına yeterli değildir görüşünü destekliyorum.

Teşekkür Edenler: [T]178598,IrfanAlm[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

IrfanAlmÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 219
IrfanAlmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2017 01:58
Sonuçta biri tecrübesini aktarır sen onu önce araştırırsın sonra uygulamaya değer mi diye karar verirsin bunun sonucunda uygulamasan bile bir fikrin olur ve aktarırsın ve bu döngü bu şekil devam eder. Her şeyi denemek mümkün değil.

+1: [T]123326,Thsnmutlu[/T][T]62757,fatihsahin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2017 02:48
@darkaura, mrah
Gece geç saat oldu tüm konuyu okumadım ama O2, CO2 hakkında bir bilgi vermek istiyorum.
CO2 hemoglobine O2'den daha güçlü bağlanır. Gazların hücre içine girişi de sadece düfizyon ile olur. Yani fazla olan yerden az olan yere kendi kinetik enerjileri ile geçerler. Hücreler gazların taşınmasında enerji kullanarak veya kullanmayarak bir etki göstermezler. Kana basınç farkından dolayı dışarıdan difüzyon ile fazladan CO2 girerse bu CO2, O2 ile yarışacak ve hemoglobine daha güçlü bağlanacaktır. Bu da yüksek CO2 olan ortamda O2 kullanımını zorlaştıracaktır. Bir bakıma yalancı bir oksijensizlik hali oluşturacaktır. Balıkların ilk baştaki sersemleme hali bunun bir emaresi. Suda çözünen CO2 suda çözünen O2 seviyesini etkilemese da kanda taşınan O2 seviyesine etki eder.

Bir de ph olayı var. Saf suyu 25 derece sıcaklıkta CO2'ye doyursak onun da tamamı karbonik asit olarak suya girse, zayıf asit için denge sabiti filan hesaplanınca suda doygun CO2 sonucu karbonik asit saf su ph'sında kaba hesap 0,43 ph kadar düşüşe sebep olabilir diye hasapladım. Sizin vidyolara biraz ters oldu ama şu an mevzu bu değil. Ancak bizim suyumuzdaki kalsiyumlu ve magnezyumlu zayıf bazlar bu durumu tamponlayacaklardır. Bu suda idi. Ancak yine balık kanı üzerinden konuşalım. Sudaki yüksek CO2 kana girip biraz önce suda yazdığımız bu 0,4 phlık değişim sanaryosunu balık kanında uygularsa kandaki 0,2 phlık değişim bile kolaylıkla balığı şoka sokabilir. Yaşam için uygun ph aralığı her canlı için değişkendir. Yani CO2 doygunluğu balığı ph üzerinden öldürebilir. Ancak her balık için aynı senaryoyu göremeyiz. Farklılıklar olur.

Su phsı ve balık üzerine kesin bir şey söyleyemem. Bilgim olan bir alan değil. Ancak biyoloji açısından konuşursak canlılık faaliyetlerinin devam etmesi için uygun ph aralıkları lazım. Sadece solungaç sistemini ele alırsak buranın fonksiyonu çalışmasına uygun olmayan veya uygun olsa da kısa sürede uyum sağlayamayacağı bir phta işlevsiz kalabilir. Örnek verirsek 7,5-8,0 ph aralığında yaşayan veya buna uyum sağlayan bir balık 7,0-,7,5 gibi az bir ph değişiminde dahi daha önce yaşadığı bir aralık olsa bile buna uyum sağlayamayabilir. İyon değişimleri aksayabilir/durabilir, iyon difüzyon sistemi bozulabilir, enzimler işlevlerini yitirebilir, solungaç hücreleri fazla enerji kullanmaya zorlandığı için hızlıca yıpranabilir.[EDIT]Kromatit,2017-02-19 03:13:32[/EDIT]

Beğenenler: [T]123326,Thsnmutlu[/T][T]192768,sangarios[/T]
Teşekkür Edenler: [T]123326,Thsnmutlu[/T][T]187047,mrah[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2017 09:51
[QUOTE=Kromatit][/QUOTE]

Soylediklerin hakkinda bilgi sahibiyim verdigin bilgiler icin tesekkurler, hemoglobine kadar girsem bunun sonucunda tecrube ettin mi lafi gelecegi icin hic gerek duymadim. Burada anlasilamayan yada yanlis anlasilan bir nokta var. PH`in onemsizligi degil konu, bitkili akvaryuma Calvus atma derdinde degil kimse. Bitkili akvaryumlarda bitki ve baligin bakilmasi icin genel bazi sartlar saglanmak durumundadir. Bunlara PH`ta dahil. Yuksek PHli bir su varsa bu sefer besin alim fonksiyonlari yavaslar bitkilerin (kök) bunun yaninda demir gibi gubreleri kullanirken sikinti cekeriz. Bunu`da atiyorum PH 8 den yuksek suyumuz varsa bu sefer DTPA ile degil EDDHA/EDDHSA ile cozmeye calisiriz. PH zaten CO2 acildiginda daha fazla dusmuyordur guzel bi tamponlama vardir bu kadar sert bir suda. Burada akvarist bu PHtaki bir suya kalkip PH5-6 civari yasam araligi olan bir baligi atiyorsa bu CO2 kaynakli dusen yada dusmeyen PH`in degil akvaristin sorunudur.

Bunun yaninda, dogada PH hic bir zaman sabit degil. Asit yagmurlari gibi durumlarla yada normal yagmurlarla buyuk oranda degisken. PH`i sabit tutmak bizim bu ufacicik ekosistemimizde mumkun degil. PH Controller kullansaniz dahi, 0,1-0,2 sapma ile bu durumu tolere edersiniz. Buna birde PH probun kalitesi ve kalibrasyon etkileri isin icine girer ver 0,1+/- probun hata payi, 0,1-2 kalibrasyon deseniz gene 0,4ph senaryosunu yakalar ve bu mantikla `olabilir` kelimesini baz alirsak tankta canli bakamazsiniz. Varsayimlar farkli, benim akvaryumumdaki degisim bunu dogruluyor.

Is uzun vadedeki etkilerine gelince, bunun tek sebebine direk PH dalgalanmasi demek icin gozlem ve tecrubeden cok daha fazlasi lazim. Kullanilan yemlerde problem olabilir, suyun calkantili isisinda sorun olabilir, amonyak degerleri artmis olabilir yada diger elementlerden birinin konsantrasyonu artmis olabilir, o2 azalmis olabilir, co2 cogalmis olabilir (konu co2nin zehirleyebilecegi degil bunu bilmeyen oldugunu sanmiyorum su an tartisanlar arasinda) vs. vs.

24 saat CO2 vermek PH dalgalandirmaz diye birsey yok, bunu soyleyebilen ve tecrube ediyorum diyen zaten bastan fire verir. PH Controller kullaniyorsundur onu gectik, ama kalkip gece isik kapaliyken hava motoru takarak sudan ayni anda eklenen co2yi ucurmaya calisip sonra isik acilmadan hava motorunu kapatmaya calis. Zaten burada hic bir sekilde CO2 yi PH Controller gibi sabit tutamazsin ki PH Controller bile bur isi `ufakta` olsa sapmalarla yapiyor cunku sapma olmadan degisim oldugunu anlayamaz ve islevini yerine getiremez.

Yani isin ozu PH hic bir zaman akvaryumlarimizda sabit degil, cok duz mantikla o halde biz balik bakamayiz.

Konuyu CO2 kaynakli dusen 1-1,5 civarlarinda PHtan daha oteye tasimayin. PH genel bir konu, birine 5PH ta Tricoti bakin diyorsak problem o zaman var. Bunu yapan bir hobici zaten hobi hakkinda hic birsey bilmiyordur dolayisiyla ne konustugumuzu anlayabilir, ne de CO2, gubreleme, kh, gh, ph vs. vs. degerlere hakimdir.

Isin ozu olay PH`in genel durumu degil, konu bu yone sapiyor.

--

[QUOTE]İrfan kardeşim atlanılan önemli bir nokta var bilgiyi edinirsin tecrübe edersin sonra bunu karşındaki insanlara aktarırsın.[/QUOTE]

Ben şimdi bir bilgi aldim, balon baligi var bilirsin. Zehirli, bunu sertifikali/izinli ahcilar yapabiliyor bazi bolgelerde. Hazirlamasi cok titizlik gerekiyor. Bu balik gercekten cok zehirli. Bunu biliyorum, simdi bu baligin zehir oldugunu ben sana soylemem icin senin mantigina gore once yemem ve ölmem sonra reenkarnasyona ugrasyip tekrar dunyaya gelecegim ve diyecegim arkadaslar balon baligi kesinlikle zararli. Inanin ki ben yedim ve öldüm.

Trafikte kirmizi isikta gecilmez, gecersen kaza yapabilirsin. Once kirmizi isikta gececegim kazayi yapacagim sonra diyecegim ki kirmizi isikta gecme.

Sigara kanser yapiyor ama bilimin ne haddine. Once sigarayi icecegim sonra kanser olacagim sonra diyecegim ki icme kanser yapiyor.

60 derece akvaryum suyu olmaz, baliklar ölür. Once 60 derece akvaryum suyuna balik at bi ölsün sonra gel bu bilgiyi soyle.

Fazla CO2 canlilar öldürür, once bi fazla CO2 ver baliklari oldur ondan sonra gel CO2 oldurur de.

Tecrube ve direkt bilgiyi dogru yer/kaynaktan almak. Tecrube yolda agir hasara ugratabilir bilgiye ugrasirken, bu da bir ogrenme stilidir. Ama bu kimse kalkip sabit olmayan degerler altinda degisen sadece bir PHin etkisine baliktaki X hucreye su zarar geldi diyerek bunu tecrube edip aciklayamaz. Tecrube ederek ogrenecegimiz konular bunlar degil.[EDIT]mrah,2017-02-19 10:07:03[/EDIT]

+1: [T]192729,FurkanTezcan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ThsnmutluÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 602
ThsnmutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2017 12:43
[QUOTE=mrah]

[/QUOTE]

Çok şükür hepimizin zeki insanlar olduğunu düşünüyorum yani aldığın bilgiyi doğru yorumlayıp kullanabilirsin.Verdiğin örnekler ve benim dediğim şeyin yakından uzaktan alakası olmadığını görebilmen lazım.Konuyu çarpıtmaktan öteye gitmiyorsun.Neyin yararlı neyin zararlı olabileceğini bilirsin.Ben diyorum ki bilgi edinirsin öğrenirsin ve uygularsın doğru sonuca ulaştığında (tecrübe ettiğinde) bunu aktarırsın.İlkokuldan önce ebeveynlerimiz kırmızı-yeşil ışık hakkında bilgi verir sen de kırmızı da durmayı yeşilde geçmeyi öğrenirsin ve bunu uygularsın sonra sen de bunları çocuklarına ve ya başkalarına aktarırsın.Bunu bilmen için kırmızı da geçip kendini riske atmana gerek yok kısaca.Ve ya araba çarptığında kırmızı ışıkta geçmemeliyim demezsin.Bilgiyi doğru kullanmak ve tecrübe etmek aklın sayesinde bunu görebilirsin.Şimdi birader konuyu gereksiz yere uzatıp saçma örnekler vermeyi bırakmalısın.Demek istediğimi bir türlü anlayamıyorsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2017 12:47
[QUOTE=Thsnmutlu]

Çok şükür hepimizin zeki insanlar olduğunu düşünüyorum yani aldığın bilgiyi doğru yorumlayıp kullanabilirsin.Verdiğin örnekler ve benim dediğim şeyin yakından uzaktan alakası olmadığını görebilmen lazım.Konuyu çarpıtmaktan öteye gitmiyorsun.Neyin yararlı neyin zararlı olabileceğini bilirsin.Ben diyorum ki bilgi edinirsin öğrenirsin ve uygularsın doğru sonuca ulaştığında (tecrübe ettiğinde) bunu aktarırsın.İlkokuldan önce ebeveynlerimiz kırmızı-yeşil ışık hakkında bilgi verir sen de kırmızı da durmayı yeşilde geçmeyi öğrenirsin ve bunu uygularsın sonra sen de bunları çocuklarına ve ya başkalarına aktarırsın.Bunu bilmen için kırmızı da geçip kendini riske atmana gerek yok kısaca.Ve ya araba çarptığında kırmızı ışıkta geçmemeliyim demezsin.Bilgiyi doğru kullanmak ve tecrübe etmek aklın sayesinde bunu görebilirsin.Şimdi birader konuyu gereksiz yere uzatıp saçma örnekler vermeyi bırakmalısın.Demek istediğimi bir türlü anlayamıyorsun.[/QUOTE]

Garip,

[U]Ben diyorum ki bilgi edinirsin öğrenirsin ve uygularsın doğru sonuca ulaştığında[/U]

60 derece suda balik bakilmayacagi yonunde bir bilgi aldim, ogrendim. Yani simdi bu bilgiyi birine aktarmak icin senin dedigine gore assagidaki gibi olmasi gerekiyor.

[U]ve uygularsın [K]doğru sonuca ulaştığında (tecrübe ettiğinde) bunu aktarırsın[/K][/U]

- Suyu 60 dereceye getirecegim
- Icine 1 adet balik atacagim
- Balik olecek
- Sonra gelip insanlara diyecegim ki, 60 derece suya balik atmayin yoksa ölür. Ben tecrube ettim.

Anladim tesekkurler. Simdi bakis acimi degistirince tum hersey degismis oldu, daha iyi kavrayabildim.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ThsnmutluÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 602
ThsnmutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2017 12:50
[QUOTE=mrah]

Garip,

[U]Ben diyorum ki bilgi edinirsin öğrenirsin ve uygularsın doğru sonuca ulaştığında[/U]

60 derece suda balik bakilmayacagi yonunde bir bilgi aldim, ogrendim. Yani simdi bu bilgiyi birine aktarmak icin senin dedigine gore assagidaki gibi olmasi gerekiyor.

[U]ve uygularsın [K]doğru sonuca ulaştığında (tecrübe ettiğinde) bunu aktarırsın[/K][/U]



- Suyu 60 dereceye getirecegim
- Icine 1 adet balik atacagim
- Balik olecek
- Sonra gelip insanlara diyecegim ki, 60 derece suya balik atmayin yoksa ölür. Ben tecrube ettim.

Anladim tesekkurler. Simdi bakis acimi degistirince tum hersey degismis oldu, daha iyi kavrayabildim.


[/QUOTE]

Burada beynini kullanırsın muhakeme gücün devreye girer eğer salaksan bunu denersin bile bile canlıyı öldürmek ise amacın yaparsın.Bunu denemek ve ya denememek sana kalmış.Bilgiyi doğru ve yararlı amaca göre kullanmak senin elinde olan birşey.

Bilgi üzerinden tecrübe edebilirken tecrüben üzerinden de bilgi edinebilirsin.Burada neyin zararlı neyin yararlı ve hazar derecesini göz önünde bulundurarak yapabilirsin.Neleri bu çizgiler doğrultusunda yapabileceğinin kararını verebilirsin çünkü aklın var.[B]Daha fazla zamanımı çalma yeter.[/B]

İnsanların özgür iradesine fikirlerine saygı duymayı denesen hiç sorun olmaz.

Bak sana seninle ilk tanıştığımız zamanlardaki bir durumundan bahsedeyim.Işıkla ilgili bilgi topluyordun led kullanımı hakkında açılan konuya bir çok yorum yazdın.Full spectrum grow light led leri denedin tecrübe ettin.Sonunda bazı konularda ve bazı kişilere inat ettin gittin soğuk beyaz led ile bu işi yaparım dedin.Çünkü çeşitli forumlarda sadece soğuk beyaz ışık ile bitki yetiştirilebileceği bilgisini hatt tecrübeleri aldın sonra uyguladın.Ve insanlara sadece soğuk beyaz led ile yapılabileceğini aktardın.Diğer renkteki ışıkların da yararlı olduğunu ama gerek kalmadığını da söyledin hala da söylüyorsun.Tankını kurarken zemine bir dünya kum attın volcano vs sonra bunlara gerek kalmadığını keşke hiç bunlara para verip almasaydım dediğini de hatırlıyorum yorumlarında yazıların mevcut bu konuyla alakalı.Burada kendinle çelişiyorsun.Daha fazla uzatmak istemiyorum.Demek istediğimi anla artık kabak tadı verme.Şimdi gidip bir dünya alakasız şey yazacaksın bunu da biliyorum ama arada hatalı oldıuğunu kabul etme zamanın geldi bence.[EDIT]Thsnmutlu,2017-02-19 13:07:41[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihsahinÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13710,1[/B]
Kayıt: 14/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 1365
fatihsahinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2017 13:05
[QUOTE=mrah]

Garip,

[U]Ben diyorum ki bilgi edinirsin öğrenirsin ve uygularsın doğru sonuca ulaştığında[/U]

60 derece suda balik bakilmayacagi yonunde bir bilgi aldim, ogrendim. Yani simdi bu bilgiyi birine aktarmak icin senin dedigine gore assagidaki gibi olmasi gerekiyor.

[U]ve uygularsın [K]doğru sonuca ulaştığında (tecrübe ettiğinde) bunu aktarırsın[/K][/U]

- Suyu 60 dereceye getirecegim
- Icine 1 adet balik atacagim
- Balik olecek
- Sonra gelip insanlara diyecegim ki, 60 derece suya balik atmayin yoksa ölür. Ben tecrube ettim.

Anladim tesekkurler. Simdi bakis acimi degistirince tum hersey degismis oldu, daha iyi kavrayabildim.


[/QUOTE]

Yanlis.

60 derecede baligin olecegi mantigini yurutme kabiliyeti deneyi yapanda yok ise baligi 60 dereceye atar. Insanlarda bu tip kisiliklere deli deniyor. Normal insanlar fikir yuruturken ve ornekler verirken karsisindaki insanin mantik sinirlari icinde davrandigini varsayar.


60 derecede baligin olecegi mantigini yurutemeyenlerin tartistigi bir konuda kalmanin cok da geregi yok. Konuya girdim ve cikiyorum. Size basarilar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2017 13:06
[QUOTE=Thsnmutlu]
Bak sana seninle ilk tanıştığımız zamanlardaki bir durumunda bahsedeyim.Işıkla ilgili bilgi topluyordun led kullanımı hakkında açılan konuya bir çok yorum yazdın.Sonunda bazı konularda inat ettin gittin soğuk beyaz led ile bu işi yaparım dedin.Çünkü çeşitli forumlarda sadece soğuk beyaz ışık ile bitki yetiştirilebileceği bilgisini hatt tecrübeleri aldın sonra uyguladın.Ve insanlara sadece soğuk beyaz led ile yapılabileceğini aktardın.Diğer renkteki ışıkların da yararlı olduğunu ama gerek kalmadığını da söyledin hala da söylüyorsun.Burada kendinle çelişiyorsun.Daha fazla uzatmak istemiyorum.Demek istediğimi anla artık kabak tadı verme.[/QUOTE]

CO2 kaynakli 1-2PH oynamasindan test kitine gectin, ordan geldik isiga gectik. Konu mangrow kokune ne zaman gidecek su an heyecanla bekliyorum. Isik konusunda tecrube aktarimima ait bir yazi var mi? Ben isigi bu sekilde tecrube ettim dedim mi? Isik konusunda Refet`in bir mesajini begenmistin gectigimiz konularda. Ayni arastirma kaynaklarini sunmustum ondan cok daha once. Ne biyologum ne bu yonde tezim var ve bu yuzden arastirma yapiyorum. Bildigin hobiciyim, benim altimdan ne bilgi cikacak bilmen kestirmen cok zor. Tecrube olarakta neler cikacak bilmen kestirmen cok zor. Ama hic bir zaman kalkip tecrubelerim demem. Tecrubeyle konusacaksak olursak bu is cikmaza gelir. Tipki CO2 den baliklar zombiye donuyor dediginde donmedigini videoyla gosterdigim gibi. Tecrube yavan birsey. Bazi konulari tecrube edersin, bazilarini edemezsin. Bu konudada daha oncelerdede yazdim. Isikla ilgili bilimsel kaynaklarida sundum, sebepleriyle neden beyazin yetecegine kadar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ThsnmutluÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 602
ThsnmutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2017 13:10
[QUOTE=mrah]

CO2 kaynakli 1-2PH oynamasindan test kitine gectin, ordan geldik isiga gectik. Konu mangrow kokune ne zaman gidecek su an heyecanla bekliyorum. Isik konusunda tecrube aktarimima ait bir yazi var mi? Ben isigi bu sekilde tecrube ettim dedim mi? Isik konusunda Refet`in bir mesajini begenmistin gectigimiz konularda. Ayni arastirma kaynaklarini sunmustum ondan cok daha once. Ne biyologum ne bu yonde tezim var ve bu yuzden arastirma yapiyorum. Bildigin hobiciyim, benim altimdan ne bilgi cikacak bilmen kestirmen cok zor. Tecrube olarakta neler cikacak bilmen kestirmen cok zor. Ama hic bir zaman kalkip tecrubelerim demem. Tecrubeyle konusacaksak olursak bu is cikmaza gelir. Tipki CO2 den baliklar zombiye donuyor dediginde donmedigini videoyla gosterdigim gibi. Tecrube yavan birsey. Bazi konulari tecrube edersin, bazilarini edemezsin. Bu konudada daha oncelerdede yazdim. Isikla ilgili bilimsel kaynaklarida sundum, sebepleriyle neden beyazin yetecegine kadar. [/QUOTE]

Sen hatalarını kabullenip doğru şeyleri yazana kadar.Resimlerde tanka co2 vermeye başladıktan sonra balıkların saklandığını hatta yüzerlerken göremediğimi kinaye yaparak ''co2 verince mutlu mutlu yüzüyorlar'' yazdığımda bunu anlayamadın soruma cevap ver dedin zaten cevabı resimde dedim.Zombi balıkalr görmek mümkün demekle balıklar kesin zombiye dönüyor anlamı çıkmıyor.Ama gerek kalmadığını düşünüyorum çünkü yaptığın şeylerle söylediklerin aklıma geldikçe zaten sana daha fazla cevap vermeme gerek kalmıyor.[EDIT]Thsnmutlu,2017-02-19 13:24:49[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihsahinÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13710,1[/B]
Kayıt: 14/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 1365
fatihsahinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2017 13:52
[QUOTE=mrah]

Isik konusunda tecrube aktarimima ait bir yazi var mi?
[/QUOTE]

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/bu_tarz_led_armaturlerin_kullanimi_uygun_mudur_k890152.asp[/URL]

Tavsiye vermek için tecrübe gerekir. Resif akvaryumu aydinlatmasi ile bitki bakilir dediginiz günleri de gördük

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2017 13:55
[QUOTE=fatihsahin]

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/bu_tarz_led_armaturlerin_kullanimi_uygun_mudur_k890152.asp[/URL]

Tavsiye vermek için tecrübe gerekir. Resif akvaryumu aydinlatmasi ile bitki bakilir dediginiz günleri de gördük[/QUOTE]

Evet bakilabilir, orada kisinin attigi aydinlatmalar ortada. Bakilir diyorum aksini iddaa ediyorsaniz buyrun alin aydinlatmayi bakamayin ve deyinki bakilamaz. :) Gucu lux metre ile olcmeyin lutfen.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir