Canlı yem herkes düşüncesini yazabilirmi ?


ELPRESACANARİOÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3290
ELPRESACANARİOÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 01:21
[QUOTE=MyLife]
[QUOTE=ELPRESACANARİO]Ölü balığı misinaya bağlayın akvaryumda döndürüp durun, eforsa yine efor. 

Piranhaya canlı japon atılması keyfi yapılan bir şeymiş gibi geliyor. Yani bir türlü aklım almıyor. Su piresi ile artemia ile karşılaştırılması bile doğru değil. Canlı olduklarına bir şey demiyorum. Zorunluluktan verildiğini de zaten söylemiştim. Ancak canlı canlı japon balığı verilmesi farklı bir şey. Zorunluluk söz konusu değil. Piranha için canlı yemin hayati bir önemi yoktur. Ancak yavru balıkların artemia yemesi hayati bir öneme sahiptir. Bu yüzden piranha için canlı yemin forma sokma ile alakası olduğunu da düşünmüyorum.

Bugün bal gurami yavrularım yumurtadan çıktı. Hayatımda bu kadar küçük yavru görmedim. Su piresi yavrusu bunlardan büyük . Mecbur artemia vereceğim, yoksa ölecekler. Yoksa yetişkin balıklarıma ''mecbur'' olmadıkça canlı yem vermiyorum. 
[/QUOTE]

Tekrar merhaba.

E Furkan abi peki mecburiyetten diyosunuz. Ama yavru balıga et veren kişileri gördüm ve yorumunda kapış kapış etti diyolar (Ne kadar dogru bilemem ama dogru ise mecburiyetten degildir ) ? 

Not : Yavrularınız hayırlı olsun inş kayıpsız büyütürsünüz.

Teşekkür ederim.


[/QUOTE]

Teşekkür ederim. 

Yavrudan yavruya değişir, her balığın yavrusu için gerekli değil tabi. Lepistes yavrularında mesela hiç canlı yem kullanmam. Malawilerde de hiç kullanmadım. Ancak çoğu türde yavrulara artemia verilmesi şart, kayıpsız büyütmek isteniyorsa... Cüce cichlidlerde, labirentlilerde, discuslarda, meleklerde ve bu tarz balıklarda yavrulara artemia veya mikro kurt verilmesi gerekiyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeisenbergÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2494
HeisenbergÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 01:35
Bence herkes danayıda versin ineģide . Tartıştığımız şeye bakın dini açıdanda bir problem yoksa benim en ufak vicdani sıkıntım yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertMuratÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 672
MertMuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 01:56
Biz insanlar bile bazen canlı yem yiyip sonradan onu öldürmeye çalışıyoruz
Öldürmek ruhumuzda var bizim :)
TIKLA ÖRNEK

MertMurat2014-07-01 01:57:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sametkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 800
sametkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 07:40
Hala insani ornek verenlerin kafa yapisini anlamiyorum.
Burada soz konusu olan sizin beslediginiz bir canli ozgur degil belli bir alanla kisitlanmis,bu hayvan et yemesin demiyoruz istiyorsan inek eti ver istiyorsan balık eti, gidipte baska bir canliyi canli canli verip yavasca olmesine sebep olmayin diyoruz o hayvan orada can çekişerek ölüyor canlıyken yeniliyor aradaki farkı anlamanız lazım.. 
Hic dogal ortam savunmasi veya canli yemesse iyi olmuyor savunmasi yapmayin.Besin zincirinin tepesindeki avcilar bile insanlarin yarattigi ortamlarda canli yem yemeden onyillarca sorunsuz yasiyorsa sizin baliginizda yasar.
Ha illa insanda insan diyecekseniz  insan inegi canlı canlı yemiyor hayvan can çekişirken önce bacağını sonra sırtını, sonra boynunumu yiyiyorsunuz siz ?ki et yemedende gayet yasaniyor,simdi biri cikipta domatesin cani yokmu demesin gulerim.Canli olmak baska can olmak baska.
telefondan yazdim yanlisliklar olabilir sametk2014-07-01 10:33:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ozkan27Çevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2014
İl: Gaziantep
Mesaj: 1089
Ozkan27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 10:39
[QUOTE=Süleyman.][QUOTE=MyLife][QUOTE=ibrahim,07]O zaman siz etde yemiyorsunuz özkan güllü çünkü inekler koyunlar tavuklarıda allah yarattı onlar da can yani o zaman hiç birşey yemesin kimse siz böyle diyorsunuz.Tekrar söylüyorum bakın japon balığı bir SÜS balığıdır alabalık-somon ise süs balığı deyildir de tüketilmek için yakalanan canlıdır. Japon balığı beslenmesi için üretilir yem olması için deyil. bir örnek daha vereryim size ben her canlıyı allah yarattı tabiki ama sizce bir ineğin ölmesi mi yoksa böceğin ölmesi mi ikisde canlı yani bu yönden bakın biraz. Bu konu nereden baktığınıza göre değişir yani boşuna tartışmaya gerek yok en baştan. herkese sağlıklı hobiler dilerim.[/QUOTE]

İnegi koyunu yemek dini açıdan bi problem teşkil etmiyor. Eger Allah koyunu getirmeseydi her kurban bayramında bi çocugumuzu kurban edicektik. E yani siz diyosunuz somonun tek suçu süs balıgı olmamasımı ? güldürmeyin Allah aşkına. Hiç bir canlının yem olmak için yaratıldıgına inanmıyorum doga kanunu birbirlerini yemeleri gerek eger yenmek için yaratılsaydı aslan ceylanı kovaladıgında kaçmazdı.
Tüketilmek için oldugunu nerden biliyorsunuz ? Bize göre koyun tüketilmek içindir Aslana göre domuz siz domuzmu yiyorsunuz ?

[/QUOTE]



Madem olayı bu kadar dini açıdan düşünüyorsun japon balığını akvaryuma attığın zaman kaçma fırsatı olmadığının farkında değil misin ? Doğada canlıların kaçma imkanları var kaçamazsa yem olur . Sen japon balığının akvaryuma atıldığında kaçamayıp kesin öleceğini biliyorsan bile isteye o balığı ölüme hemde işkenceli bir ölüme atıyorsun demektir . Eee bu koşullarda japon balığına günah değil mi ? 

Bence şu zamanda her türlü canlı yem olmamalı zaten bin bir çeşit kuru yem çeşidi var ve baktığımız balıklar biz onların yaşadıkları akvaryumu ne kadar doğal ortama benzetmeye çalışsak da o balıklar bir yerde hatta her yerde şeffaf dışarısına çıkamadığı sütunlarla karşılaşıyor . Yani doğal ortamda değiller ! 

Ayrıca başka bir mesajında demişsin ki koyun koç gönderilmeseydi her bayramda oğlumuzu kesiyorduk . Şu açıdan düşün insanı koyundan daha değerli görüyorsun da neden bazı kimselerin japon balığını su piresinden değerli görmesine takılıyorsun anlamadım açıkçası . . . 
[/QUOTE]
Ya Allahım güldürüyosunuz gerçekten  

Ben japon balıgının canlı canlı atılma taraftarıyım dedimmi ? Nereden uyduruyosunuz.
Dini açıdan düşünüldügünde canlı canlı  pirenin hatta karıncanın  dahi atılmaması lazım. 
Kaldıki ben daha japonda pirede atmadım. Dogal ortamında degiller tabikide degiller. Ama biz dogal ortamına en yakın şekilde yaşatmaya çalışıyoruz tabi sen öyle yapmıyorsan onu bilemem.

İnsanı koyundan daha degerli görüyorum çünki insan hayvan degil. İnsan ayrı bi varlık. Allah insanı ayrı yaratmış düşünebiliyoruz. Sen düşünemiyomusun   Japon balıgıda su pireside canlı bir varlıktır onlarıda Allah yaratmıştır. Her ikiside eşittir. Ha şöyle olabilir belki japonun dış görünüşü size daha güzel gözükebilir. onun için japonu atmıyor olabilirsiniz. ama buda yanlış bir davranıştır. Pireye haksızlık oluyor bu sefer. Koç a gelince Koç Allahın bize bir lütfudur bi gerçek öyküsü vardır. araştırın internetten koç nasıl yeryüzüne indi diye.


[QUOTE=MertMurat]Biz insanlar bile bazen canlı yem yiyip sonradan onu öldürmeye çalışıyoruz
Öldürmek ruhumuzda var bizim :)
TIKLA ÖRNEK

[/QUOTE]
 Merhaba murat abi 


Sanırım bu işin espiri yanıydı 


[QUOTE=mehmet zahit]Bence herkes danayıda versin ineģide . Tartıştığımız şeye bakın dini açıdanda bir problem yoksa benim en ufak vicdani sıkıntım yok.[/QUOTE]


Dürr-ül muhtardan aşşağıdaki kesiti vererek konudan çıkıyorum başınızı şişirdiysem kusura bakmayın.
Hiçbir hayvana eziyet, işkence etmek, suda boğarak veya ateşte yakarak öldürmek caiz değildir. Hayvana işkence etmek, gayri müslim vatandaşa işkence etmekten daha büyük günahtır. Gayri müslim vatandaşa eziyet etmek de Müslümana eziyet etmekten daha büyük günahtır.  

Danada verilebilir inekde. Dini açıdan güzelce kesersek verilebilir bi mahsuru yok.

Yeterince açıklayıcı geldimi ?


Edit ; önceki mesajlarda Samet abimden alıntı yaptım.
MyLife2014-07-01 10:52:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hitokiriÇevrim Dışı

[B]10483,2[/B]
Kayıt: 15/06/2013
İl: Malatya
Mesaj: 46
hitokiriÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2014 10:12
Saydıgınız pireler vs yem adi üstünde ancak japo balıgı kurbaga vs atip videoya kahkahalarla alanlari youtubeda hayret ler içinde izledim bu sadist bir ruh yapısını göstermektedir amac balıga et yedirmekse olu bir hayvan etide olabilir ve canlı canlı parcalanısını izlemrmiş olurusunuz benim sahsi fikrim bunlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ogeday_ylzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/04/2006
İl: Izmir
Mesaj: 518
ogeday_ylzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2014 12:41
[QUOTE=hitokiri]Saydıgınız pireler vs yem adi üstünde ancak japo balıgı kurbaga vs atip videoya kahkahalarla alanlari youtubeda hayret ler içinde izledim bu sadist bir ruh yapısını göstermektedir amac balıga et yedirmekse olu bir hayvan etide olabilir ve canlı canlı parcalanısını izlemrmiş olurusunuz benim sahsi fikrim bunlar
[/QUOTE]


 Pire yada kurtlara yem ismini takan insanlardır. Onlarda birer canlıdır. Onlarda doğar, gelişir ve ürerler.  Ama haklısınız kahkaha atarak japon balığı verenler tabiki sadisttir.  Madem ölü olan hayvanların eti oluyor. O zaman canlı pireleri , kurtları da kullanmayalım. Onlarında ölüleri ve dondurulmuşları var. Neden canlı olanlı olanı tercih ediyoruz ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yılmazbaşÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Izmir
Mesaj: 1222
yılmazbaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2014 14:45
Pire ve artemia küçük olduğu için tercih edilir. Yavrulara daha uygundur. Başka bir şey verilemez. Ama japonun böyle bir avantajı yok. Bu kadar basit. Dondurulmuş olanları ise (özellikle artemia da) yeni çıkandan büyük olduğu için ek kullanılmaz ama yeri geldi mi onu da kullanıyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ogeday_ylzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/04/2006
İl: Izmir
Mesaj: 518
ogeday_ylzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2014 14:48
15-16 cm lik piranayı aremia ile doyurcaklar? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cemsina2Çevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1296
cemsina2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2014 14:49
Canlı olarak daha taze olduğu içindir muhtemelen ama bakarsak japon balıkları da dondurulmuş etlerden daha taze.Şahsen ben hem kan kurdunu hem de balığı de dondurulmuş veriyorum ayda bir ikisini de canlı veriyorum o da yırtıcı balıklar beslediğim için yoksa birbirlerine saldırıyor.2. akvaryumuma da daha taze olduğu için yine canlı su piresi veriyorum iki hayvan da eşit benim gözümde denebilir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ogeday_ylzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/04/2006
İl: Izmir
Mesaj: 518
ogeday_ylzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2014 16:02
[QUOTE=cemsina2]Canlı olarak daha taze olduğu içindir muhtemelen ama bakarsak japon balıkları da dondurulmuş etlerden daha taze.Şahsen ben hem kan kurdunu hem de balığı de dondurulmuş veriyorum ayda bir ikisini de canlı veriyorum o da yırtıcı balıklar beslediğim için yoksa birbirlerine saldırıyor.2. akvaryumuma da daha taze olduğu için yine canlı su piresi veriyorum iki hayvan da eşit benim gözümde denebilir
[/QUOTE]


Şu tanklarının fotoğraflarını koysan da biraz gözümüz şenlense 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yılmazbaşÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Izmir
Mesaj: 1222
yılmazbaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2014 17:53
[QUOTE=ogeday_ylz] 15-16 cm lik piranayı aremia ile doyurcaklar? [/QUOTE]

Hayır o boyutta bir pirana zaten bir çok şey yiyebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ozkan27Çevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2014
İl: Gaziantep
Mesaj: 1089
Ozkan27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2014 18:29
[QUOTE=yılmazbaş]Pire ve artemia küçük olduğu için tercih edilir. Yavrulara daha uygundur. Başka bir şey verilemez. Ama japonun böyle bir avantajı yok. Bu kadar basit. Dondurulmuş olanları ise (özellikle artemia da) yeni çıkandan büyük olduğu için ek kullanılmaz ama yeri geldi mi onu da kullanıyoruz.[/QUOTE]
Ya herkes taktı. Yavrulara pire verilmesse ölüyor mu ? !! 

Sanki yavruya pire verilmezse hemen ölüyor. 

Piresiz yavru yetiştirenler nasıl yetiştiriyor o zaman. ? 

Ayrıca pire yerine et - yumurta sarısı gibi yiyeceklerde verilebilir. 
alpino242014-07-05 16:28:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yılmazbaşÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Izmir
Mesaj: 1222
yılmazbaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2014 19:48
Evet kimi türlerde verilmezse ölüyor!!!!!!! 
O piresiz, artemiasız yetiştirenler de ona göre tür besliyorlardır ya da özel yem hazırlıyorlardır ki herkesin buna zamanı olmayabilir ya da her türe uyumlu olmayabilir!   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir