Daffodil - Yeni Kurulum


lizuferumÇevrim Dışı

Kayıt: 22/10/2013
İl: Izmir
Mesaj: 575
lizuferumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2019 12:36
Herkese merhaba,

Discus, melek, cüce amerikan, tetra, tetrazon, canlı doğuran, koi high tech, low tech, led, floresan derken hep uhde kalan daffodil gönlümü tırmalıyordu bıraktığımdan beri. En son 2015 yılında ev sahipliği yapıp büyük keyif almış ancak kurulumdaki bilgisizlik ve tecrübesizlik nedeniyle yaptığım hatalar neticesinde uzun süre o düzeni götüremeyeceğimi farkedip akvaryumu bozmuştum.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/davetsiz_misafirler_k848722.asp[/URL]

Planlarım tek tür vatoz dahi olmadan uzun yıllar bakacağım (en azından 2 yıl [:)))]) güzel bir daffodil kolonisi oluşturmak.
Elimde 0,5-1 mm silis kum var. Ayrıca yine aynı incelikte reeflowers kalsiyum karbonat kumum var. Renginden dolayı kalsiyum karbonatı kullanmayı düşünmüyorum. Ancak ph'a olan etkisi sebebiyle de onu kullanmam gerektiğini biliyorum. Buna rağmen doğallık açısından silis kullanacak gibiyim. Tabanda suya ph desteği olması açısından kalsiyum karbonat üstüne küçük gözenekli sineklik üzerine silis yapmak ne kadar doğru olur? Yoksa ph'a o kadar takılmayıp sade silis mi kullanayım?

2. danışmak istediğim konu ise, daha önce kayalar yüzünden taban camında sorun yaşadım. Bu yüzden oldum olası ağır kayalardan korkarım. Hem sevdiğim hem hafif olduğu için her ne kadar doğal ortamlarına uygun olmasa da lav kayası kullanmak istiyorum. Biyotop iddiam olmadığı için biraz da uygun olacak bitkiler ekleyeceğim. Uzun süre idame ettirebileceğim bir zemin ve dekor oluşturma çabam konusunda desteğe ihtiyacım var. Şimdiden beyan edeceğiniz değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.[EDIT]lizuferum,2019-05-30 12:39:20[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Neothauma Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14943,1[/B]
Kayıt: 30/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3424
Neothauma Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2019 14:29
Kum konusunda silis daha doğru olur. Kazmayı seven cichlid türleri için en ideal kum silis kum. Ph’ı kayalar ve buffer gibi katkı maddeleriyle de yükseltebilirsiniz. Zaten ülke olarak genel anlamda yüksek pH’lı sulara sahibiz, düşürmesi yükseltmekten daha zor. Kayalar için de kumun altına koyacağınız ince kalınlıktaki straforlar tehlikeyi en aza indirecektir. Bu türler düz yüzeyli kayalara yumurtlamayı tercih ettiği için pürüzlü yüzeye sahip lav kayası gibi kayalar çok ideal olmaz. Hafifliği ve düz yapısı bakımından kayrak taşları da düşünülebilir. Daffodil dayanıklı bir tür, başlangıçta doğru kurulum yaptıktan sonra sizi üzmez ve aradığınız keyfi verir.

Teşekkür Edenler: [T]153111,lizuferum[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir