Deniz anası bakımı ve yetiştiriciliği


aşkkuşuÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2016
İl: Izmir
Mesaj: 56
aşkkuşuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2017 10:43
Enteresan özellikleri ile en ilginç sayabileceğimiz medüz adı ile de bilinen denizanaları, saydam görünüşleri ile dikkat çekmektedir. Denize girildiğinde gözle görülebilen bu canlılara dair pek çok araştırma bulunmaktadır. Buna göre denizanalarının 650 yaşına kadar yaşayabildiği ve bu bilgiye göre de dünyadaki en eski canlılardan biri olduğu bilgisine rastlanmaktadır.

Omurgasız canlı grubunda yer alan denizanalarının kalp ve beyin gibi organları yoktur. Bir canlı için hayati önem taşıyan bu organların deniz analarında yok oluşu, onların daha da farklı olmalarına neden olmaktadır. Genel olarak yapıları ele alındığında %95’i sudan meydana gelmiştir. Diğer kalan %5’lik kısım ise tuz ve proteindir.

İnsanların denizanalarından korkmalarının başlıca sebebi dokunduğu kısmı yakmasıdır. Aslına bakıldığında kendini diğer canlılardan korumak amacıyla temas ettiği alana nematosist adı verilen hücreleri bırakması ve bu hücrelerin de vücutta patlaması sonucunda yanma ve kızarıklık oluşmaktadır. Denizanaları hakkında detayları [URL=İnsanların denizanalarından korkmalarının başlıca sebebi dokunduğu kısmı yakmasıdır. Aslına bakıldığında kendini diğer canlılardan korumak amacıyla temas ettiği alana nematosist adı verilen hücreleri bırakması ve bu hücrelerin de vücutta patlaması sonucunda yanma ve kızarıklık oluşmaktadır. Buradan: [URL]http://bilgihanem.com/denizanalari-hakkinda-bilgi/[/URL] öğrenebilirsiniz.

[EDIT]aşkkuşu,2017-12-01 15:30:06[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aşkkuşuÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2016
İl: Izmir
Mesaj: 56
aşkkuşuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2018 09:44
Denizanasının Türleri Nelerdir?

[IMG]https://bilgihanem.com/wp-content/uploads/2017/11/denizanasi-cesitleri-nelerdir-960x480.jpg[/IMG]

Sahip oldukları özelliklere göre farklı türlere ayrılan denizanaları hakkında araştırma yapıldıkça hayrete düşüren çeşitliliğe sahiptir. Denizanaları türleri arasında ölümsüz olma özelliğine sahip olan türler, dünya denizlerinde yer alan ve belli bir zamandan sonra tekrar gençlik dönemine geçebilecek kadar ilginç özelliği ile bilim adamlarının dahi ilgisini çekmektedir.

Deniz yosunu denizanası ile en zehirli olması nedeniyle en tehlikeli türlerden biridir. Kuzey Avustralya’da sıkça rastlanan bu tür, avının kısa sürede ölümüne neden olabilmektedir. Mavi renkleri ile daha da ilginç olan mavi denizanası türü ise en zararsız denizanası canlılarındandır. Deniz otu, aslan yelesi, top yaka ve ay denizanası türleri dünya üzerindeki en yaygın ve bilinen türleridir.

[URL=https://bilgihanem.com/denizanalari-hakkinda-bilgi/]Kaynak[/URL]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir