Deniz kabuğu temizlenmesi


arunesÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2009
İl: Mugla
Mesaj: 27
arunesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2009 14:32
Selamlar, geçenlerde bi tanıdığın denizden bulduğu bu kabuğu tatlı su akvaryumumda kullanmak istiyorum, fakat nasıl temizlemeliyim, yada hiç kullanmamalımıyım tam olarak bilemiyorum. Forumlarda daha önce çok iyi temizlenmemiş şeylerin balık ölümlerine sebep olduğunu duymuştum, o yüzden bide size danışayım istedim.


http://img97.imageshack.us/img97/9089/snc00061.jpg

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aydins74Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 471
aydins74Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2009 14:46
Aynı şekilde denizden gelen kabukları önce suda kaynatarak daha sonra suda elimle ve fırçayla iyice yıkayarak ve bir kaç saat temiz ( mavi ilacın adını unuttum:) ) ve ilaçlı suda beklettikten sonra akvaryumuma koymuştum. Uzun zamandır akvaryumumda ve bir sorun yaşamadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

myıldız81Çevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1926
myıldız81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2009 18:24
Selamlar;Göz%20Kirpma
 
Dezenfekte için bir süre sirkeli suda bekletebilirsiniz
 
 
üzerindeki kireç ve tüp kurdu kalıntıları için 0 numara zımpara kağıdı kullabilirsiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OLODesignÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 244
OLODesignÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2009 18:35
Tatlı su akvaryumum da bir çok deniz kabuğu kullanıyorum.Bunları temizlemenizin yollarından biri, bir kovaya kaynar su doldurduktan sonra kabukları içine atın metilen mavisi dökün, ve elinizi içine sokabileceğiniz sıcaklığa düşene kadar bekletin.Sonra kabukları suyun içinde tutacak şekilde iyice fırçalayın.Ardından temiz bir yere çıakrın.Ve sıcak suyla durulamaya başlayın.Bu işlemlerden sorna kullanabilirsiniz.Ancak söylemek istediğimi bir şey var kabuğun suya salınım yapmasını engelliyemezsiniz.Salınım yaparak suda calsium oranını yükseltir buda bildiğim kadarı ile ph'ı yükseltir bu yüzden ph testi yapmanızı öneririm.Eğer tankınızda küçük salyangoz oluşumları varsa o salyangozla bu calsium oranının düşmesine azda olsa katkıda bulunur.Bir çok arkadaş tankında bu oluşan salyangozları istemiyor ama bence görüntüyü bozmayacak oranda nüfuslarını kontrol altına alabilirseniz bu iyi olur çünkü dediğim gibi hem azda olsa calsium yükselmesini düşürür hemde canlılarınız için iyi bir canlı yem olur.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arunesÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2009
İl: Mugla
Mesaj: 27
arunesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2009 18:55
Cevaplar için teşekkürler,
Şimdi kabuğu tencereye koydum kaynatıyorum,
sonra sirkeli suda bekletip, fırçalarım güzelce.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cafeinÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 14
cafeinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2013 08:59
DENİZ KABUĞU BUMUDUR...! BUDUR...:) SATILIK MALZEME İLANLARINDA DENİZ KABUĞU  BU NADİR BİR DENİZ KABUĞU TÜR DEYİŞTİRDİM  VE DEKOR ŞUAN SATIYORUM ARKADAŞLAR ...!  
 
 
 
mgygk162013-05-05 09:08:24

bakınız insanoğlu nasıl oluyorda kimyasala tepki gösteriyor  cilde yada yiyecekleri temas etmesi hağlinde rahatsızlık geçiriyorsa !!  balıkta netice itibari ile canlıdır ! bundan dolayıdır ki asla deniz kabuğu ve akvaryumunuzda  hiçbir dekor yada ekipmana asla ve asla kimsaysal bence  kullanmayınız !  kimisi var ki ozonla çamaşır susuyla deniz kabuğunu yıkayanlar bile var ! bu kesinlikle yanlış !!!!  düşünün ! elinize ozana deydiği an yıkasanız bile en az 4 saaat ağar bir şekilde kokuyor  ! bu suyun içesirinde  hava silkilasyonu sağlayıcı motorlar ile daha cabuk yayılır suda !!! bu yüzden bence kullanılmamalı !

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaficanakınÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2017
İl: Eskisehir
Mesaj: 66
kaficanakınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2018 13:23
Arkadaşlar sanırım eski bir konu ancak size kendi uyguladığı yöntemi anlatayım. Ve gayet etkili profesyonel bir tekniktir. Özelllikle o iğrenç dış görünüşlü kabuklarını nasıl muhteşem olacağını göreceksiniz.
Malzemeler:
Çamaşır suyu
Kireç çözücü
Sert dış fırçası ya da daha sert çizme yapmayacak tel olmayan fırça
Bir adet falçata

Temizlik İşlemi:

1. Kabuğun üzerinde kireç lekesi, tortu ya da parazit, midye falan var ise;
Çamaşır suyunu su içinde seyreltin ve kabuğu bu cozelti içinde bekletin.( 1/10 işinizi gorecektir)Kabigin üzerindeki tortular yumuşayana kadar bu işlem devam etsin. Ancak kireç tabakası var ve çok kalın ise kireç çözücü cozelti kullanabilirsiniz. Unutmayın ki kireç çözücü kabuğu da zarar verecektir. O nedenle kesinlikle seyreltmeden kullanmayın en fazla 1/10 cozelti olarak kullanım.
2. Kabukların üstündeki varsa midye yada parazit artıkları vb. malzrmeyi kabuğu cizmeden nazikçe kaziyalim, yumuşayan tortu vb. maddeleri sert fırça yardımıyla çıkartın. Firvalama işlemini kabugun bütün yüzeylerinde elimizi korkak alistirmadan yapalım ki rengi etkileyen gözle görülmeyecek kalınlıkta olan malzemeden de kurtulalım.
3. Daha sonra kabuğu hemen bir oto yikamaciya götürelim ve özellikle iç temizlik kisminda uzunca içini basınçlı su ile temizleyelim. Ayni sekilde bunu dışındaki fırça ile ulaşamadığını yerler de olabilir diye dışına da tutalım ( kabuğu su çıkışına ne kadar yakın tutarsanız o kadar iyi olur ve özellikle bu işi yaparken de aceleye getirmeyelim.
4. Artık kabuk krorsuz suda dinlendirilecek. Belli süre vermiyorum. Klor kokusundan kurtulana kadar iyice dinlendirin ve arada bir kabuktaki suyu boşaltın ve tekrar doldurun ki klor dersimiz olmasın.
Ve sonunda kabuk en güzel görsel hali ile kullanılmaya hazır.

Önemli not : parlak yüzeyli kanunlarda kesinlikle çamaşır suyu yahut kireç çözücü kullanmayın, kabuk mahvolur!





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir