Dropsy, Bloat Tedavisi ve Clout Tablet Hakkında


undomielÇevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2018
İl: Ankara
Mesaj: 29
undomielÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2018 12:05
Ccipro ve flaglyi aynı anda kullanmak zarar vermicek mi acaba? sadece birini kullansak(flagly) yeterli olmaz mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2018 12:27
Bir risk tek başınada flagly zararlı olabilir ama ölmesini beklemektense elimizden geleni yapıyoruz, tek yada konudaki gibi beraber kullanın hangisini göze alıyorsanız. İç hastalık için Sera Backtopur Direct hapı satılıyor bulabilirseniz onu tek başına kullanabilirsiniz. Taneylede satıyorlardı.

İlaçlı tedavi yemi:
Sera Bakto Tabs; 275 tablet 22 TL gibi.
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, beyaz dışkılar, iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.
Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.
Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.
Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.

İÇ HASTALIKTA ETKİLİ İLAÇ (tablet hap şeklinde)
SERA BACKTOPUR DİRECT KULLANIM:

TATLI VE TUZLU SU AKVARYUMLARINDA İÇ PARAZİT TEDAVİSİNDE KULLANIR. KARINLARIN ŞİŞKİN OLMASINDAN BALIKLARINIZ İÇ PARAZİT RAHATSIZLIĞI OLDUĞUNU ANLAYABİLİRSİNİZ. BU DURUM GENELLİKLE PULLARIN KABARIK VE GÖZLERİN FIRLAK OLMASI GÖRÜNÜMÜ İLE BİRLİKTE OLUR. DİĞER BELİRTİLER İSE; SALLANTILI HAREKETLER GÖSTERMELERİ, RENKLERİN KOYULAŞMASI, İŞTAHIN AZALMASI VE SONUNDA TAMAMEN İSTEKSİZ BİR DURUM ALMALARIDIR. HASTALIĞI GEÇ FARK ETMİŞ OLSANIZ BİLE SERA BACTOPUR DİREKT KULLANARAK HEM HASTA OLANLARI TEDAVİ EDER, HEM DE HENÜZ HASTA OLMAMIŞ OLANLARI KORUMUŞ OLURSUNUZ.

KULLANMA TALİMATI :

HER 50 LİTRE AKVARYUM SUYUNA 1 TABLET TEDAVİ ESNASINDA İYİ BİR HAVALANDIRMA SAĞLAYINIZ. CO2 GÜBRELEME SİSTEMİNİ KAPATINIZ, KARBON FİLTREYİ KULLANMAYINIZ. 3 GÜN SONRA SUYU %50 DEĞİŞTİRİNİZ, HENÜZ İYİLEŞME GÖZLENMİYORSA TEDAVİYİ TEKRAR EDİNİZ. GEÇMİŞSE SERA SÜPER KARBON İLE FİLTRELİME YAPMANIZI ÖNERİRİZ SUYA. EĞER HASTALIK İLERLEMİŞSE SERA BACTOPUR DİREKT İLE BALIĞINIZA YOĞUN BANYO YAPTIRMANIZI ÖNERİRİZ. BUNUN İÇİN 2 LİTRELİK AYRI BİR KAPTA 1 TANE SERA BACTOPUR DİREKT TABLET ERİTİNİZ, HASTALIKLI BALIKLARI 30 DAKİKA BOYUNCA BU KAPTA BANYO YAPTIRINIZ VE TEKRAR AKVARYUMA KOYUNUZ AYRICA AKVARYUMA NORMAL DOZDA SERA BACTOPUR DİREKT UYGULAYINIZ.

Beğenenler: [T]10280,Reddevil[/T][T]176884,mareq[/T]
Teşekkür Edenler: [T]10280,Reddevil[/T][T]176884,mareq[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koray BalcıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2010
İl: Batman
Mesaj: 534
Koray BalcıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2019 15:01
[QUOTE=undomiel]Ccipro ve flaglyi aynı anda kullanmak zarar vermicek mi acaba? sadece birini kullansak(flagly) yeterli olmaz mı?[/QUOTE]

Cidden bu tip soruları anlamak imkansız. Madem zararlı neden kullandıgımız balıklar tedavi oldu ve uzun dönemde sıkıntı yaşamadı. Arkadaşlar gerek farmakolojik gerekse tıbbi olarak tedaviyi araştırın. Etki spektrumunu inceleyin. Sonra yorum yapın. Böyle farazi yorumlarla balığınızın ancak ölüsünü görürsünüz. Zaten tedavi edebilmek için zaman kısıtlı. Armudun sapı üzümün çöpü derken bir de bakarsınız balığınız bloattan dropsyden gidivermiş. Lütfen güvenmiyorsanız tedaviyi uygulamayın ya da uygulayacaksanız tam uygulayın. Yarım yamalak yapılan tedavinin ya da monoterapi dediğimiz tekli antibiyoterapinin bu hastalıkta yeri yok. Tedavi dozlama belli. Anlaşılmayacak bişey yok. Zararı falan da yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetsahin12Çevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 400
mehmetsahin12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2019 23:05
Koray hocam merhabalar, 10 dişi mutant kipili 1 albino erkek kolonim mevcut. Dişilerden biri akşm yemleme yaparken yeme gelmedi genelde kayaların arkasında takılıyor ve ben odaya girince saklanıyor. Yarın takip edip gerekirse tedaviye başlayacağım. Elimde sera bactopur mevcut ancak çok güvendiğimi söyleyemem. Siz hangisini daha etkili buluyorsunuz. Balığı 30 lt kadar bir karantina tankına ayırıp tedavi edeceğim yarın da bu şekilde devam ederse. Gözlemlerime göre pullarda kalkma gözde büyüme karında şişme görünmüyor. Stres yaşadığını düşünüyorum diğer baskın dişiler kovalıyor buna bağlıdır umarım ve ilaca gerek kalmadan düzelir. Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetsahin12Çevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 400
mehmetsahin12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2019 23:24
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205700/190420192322461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205700/190420192322541.jpg[/IMG]

Maalesef balığım çok hızlı bir şekilde öldü... çok üzgünüm. Sera bactopurla tankı ilaçladım ancak kurtaramadım. Diğer balıklarımda umarım sıkıntı çıkmaz şu an hareketli görünüyorlar. [EDIT]mehmetsahin12,2019-04-19 23:24:31[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hakan ÇapcıoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/04/2011
İl: Ankara
Mesaj: 656
Hakan ÇapcıoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2019 00:51
Sera bactopur kullandıysanız tüm bakteri kültürünüz ölmüştür .Sıfırdan Akvaryum kültürü oluşturur gibi davranın geçmiş olsun..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koray BalcıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2010
İl: Batman
Mesaj: 534
Koray BalcıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2019 15:19
[QUOTE=Koray Balcı]

Cidden bu tip soruları anlamak imkansız. Madem zararlı neden kullandıgımız balıklar tedavi oldu ve uzun dönemde sıkıntı yaşamadı. Arkadaşlar gerek farmakolojik gerekse tıbbi olarak tedaviyi araştırın. Etki spektrumunu inceleyin. Sonra yorum yapın. Böyle farazi yorumlarla balığınızın ancak ölüsünü görürsünüz. Zaten tedavi edebilmek için zaman kısıtlı. Armudun sapı üzümün çöpü derken bir de bakarsınız balığınız bloattan dropsyden gidivermiş. Lütfen güvenmiyorsanız tedaviyi uygulamayın ya da uygulayacaksanız tam uygulayın. Yarım yamalak yapılan tedavinin ya da monoterapi dediğimiz tekli antibiyoterapinin bu hastalıkta yeri yok. Tedavi dozlama belli. Anlaşılmayacak bişey yok. Zararı falan da yok. [/QUOTE]

[QUOTE=mehmetsahin12]Koray hocam merhabalar, 10 dişi mutant kipili 1 albino erkek kolonim mevcut. Dişilerden biri akşm yemleme yaparken yeme gelmedi genelde kayaların arkasında takılıyor ve ben odaya girince saklanıyor. Yarın takip edip gerekirse tedaviye başlayacağım. Elimde sera bactopur mevcut ancak çok güvendiğimi söyleyemem. Siz hangisini daha etkili buluyorsunuz. Balığı 30 lt kadar bir karantina tankına ayırıp tedavi edeceğim yarın da bu şekilde devam ederse. Gözlemlerime göre pullarda kalkma gözde büyüme karında şişme görünmüyor. Stres yaşadığını düşünüyorum diğer baskın dişiler kovalıyor buna bağlıdır umarım ve ilaca gerek kalmadan düzelir. Şimdiden teşekkürler.[/QUOTE]

Geçmiş olsun Mehmet Bey. Üstte zaten zamanın kısıtlı olduğunu ısrarlar belirtmiştim. Siz de geç kalmışsınız malesef. Keşke daha önceden direkt olarak tedaviye alsaydınız bir şansı olabilirdi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozgmaviÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2019
İl: Ankara
Mesaj: 38
ozgmaviÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2020 10:50
Herkese selamlar,
Ben de yaklaşık on gün önce Dropsy olduğuna kanaat getirip karantina tankına aldığım ve iyileştirmeyi başardığım balığımın tedavi süreciyle ilgili tecrübemi paylaşmak istiyorum. Tedavinin başarılı olmasını bu başlığı açan Koray Bey'in tedavi yöntemi sağladığı için bu başlık altında paylaşmak istedim. Kendisine de bu vesileyle teşekkür etmiş olayım. Süreci en başından itibaren ve detaylarıyla anlatacağım böylece yaptığım hatalar ile birlikte değerlendirme şansınız da bulunsun.
Yaklaşık üç haftalık bir süre boyunca şehir dışına çıktığım için otomatik yemleme ve ışık sistemi kurup, haftalık su değişimi yapması için arkadaşıma emanet ettiğim 120 litrelik akvaryumumdaki japon balıklarından birisini eve döndüğümde oldukça durgun buldum. (Akvaryumda farklı türde 4 japon balığı ve 4 çöpçü besliyorum.)
İlk etapta yerli üretim Ryukin olan yaklaşık 15-20 cm'lik balığımın arkadaşım su değişimlerini aksatmamış olmasına rağmen muhtemelen sıcaklığında artması nedeniyle hareketsizleştiğini düşündüm. Fakat dört gün içerisinde balık daha da durgunlaştı ve 5'nci gün balığımın her iki gözünde de şişme ve göz çevresinde beyazlaşma tespit ettim.
1'nci Gün:
Bir akvaryumcunun tavsiyesi üzerine gözde mantar olduğunu düşünerek balığımı çok küçük bir iç filtre ile hava taşı yerleştirdiğim 20-25 litrelik karantina akvaryumuna ayırarak mavi metilen ve kaya tuzu ile tedaviye başladım. Balığa gün içerisinde çok az yem de verdim.
2'nci Gün:
Sabah balığın göz çevresindeki beyazlık bariz bir şekilde düzeldi. Dinlenmiş su ile %50 su değişimi yapıldı. Fakat balıktaki halsizlik artarak devam etti ve balıkta şişme başladı. Yem olarak sadece haşlanmış bezelye verildi.
3'ncü Gün:
Balıktaki şişlik artı. Pullarda kabarma belirgin hale geldi. Mevcut tedavinin işe yaramadığı ve balığın Dropsy olduğunu anladım. İnternette yaptığım araştırma neticesinde Koray Bey'in bu başlıktaki tedavisini uygulamaya karar verdim. Üç ay önce bir başka balığımı da aynı sebepten kaybettiğim için fazla bir umudum yoktu. Ayrıca hafta sonuna olması nedeniyle ilaçları temin edip tedaviye başlamak için bir gün daha beklemek zorunda kaldım.
4'ncü Gün:
Nihayet temin ettiğim Flagyl ve Cipro ilaçları ile gerçek tedaviye başladım. Balığıma yem vermeyi kestim. Zaten oldukça halsizdi ve inanılmaz derecede şişmişti. Artık dengesi bozulmuş ters dönmeye başlamıştı.
Hava taşı ve küçük bir iç filtrenin çalıştığı 20-25 litrelik karantina tankına:
- 1/4 Flagyl 500 mg ile 1/4 Cipro 500 mg ayrı bir bardakta eriterek ilave ettim.
- Gün boyu yem vermedim.
5'nci Gün:
- Dinlemiş suyla %50 su değişimi yaptım.
- 1/4 Flagyl 500 mg ile 1/4 Cipro 500 mg ayrı bir bardakta eriterek ilave ettim.
- Gün boyu yem vermedim.
Antibiyotik tedavisinin ikinci günü itibariyle balıkta iyileşme gözlemledim. Pul kabarıklığı ve şişlik devam ediyordu fakat tabiri caizse gözünün feri gelmişti. Çok ince ve beyaz zar gibi dışkılama vardı.
6'ncı Gün:
- Dinlemiş suyla %50 su değişimi yaptım.
- 1/4 Flagyl 500 mg ile 1/4 Cipro 500 mg ayrı bir bardakta eriterek ilave ettim.
- Gün boyu yem vermedim.
Pul kabarıklığı ve şişlik devam ediyordu. Fakat balığın mücadele gücünün geldiğini gözlemledim.
Bu üç günlük süreçte balık günün büyük bir kısmını ya ters ya da baş aşağı geçirdi. Dolayısıyla çokta ümitli olmadığımı söylemeliyim. İnce ve beyaz dışkılama devam etti.
7'nci Gün:
- Dinlemiş suyla %50 su değişimi yaptım.
- 1/4 Flagyl 500 mg ile 1/4 Cipro 500 mg ayrı bir bardakta eriterek ilave ettim.
- İç parazit tedavisinde kullanıldığını ve faydalı olduğunu öğrenerek sipariş verdiğim Sera Bakto Tabs tabletlerle az az balığı yemlemeye başladım. Balığın iştahı yerine gelmişti. Üçüncü günden sonra ilaçlı yem vermeye başlama amacım balığın bir süredir sağlıklı bir şekilde çalışmayan bağırsaklarını yeniden harekete geçirmekti. Bunda da başarılı oldum. Balık verdiğim yemi tüketerek normale yakın dışkılamaya başladı.
8'nci Gün:
- Dinlemiş suyla %50 su değişimi yaptım.
- 1/4 Flagyl 500 mg ile 1/4 Cipro 500 mg ayrı bir bardakta eriterek ilave ettim.
- Sera Bakto Tabs ile günde iki kez az olacak şekilde yemlemeye devam ettim.
- Yine birçok yerde tavsiye edilen ama bulmakta zorlandığım Epsom Tuzun (İngiliz Tuzu) elime ulaşması ile bir tatlı kaşığı Epsom Tuzunu da karantina tankına ilave ettim. Epsom tuzun balıklarda sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasını desteklediği ve vücuttaki ödemi azalttığı yönünde değerlendirmeler okumuştum.
9'ncu Gün:
- Dinlemiş suyla %50 su değişimi yaptım.
- 1/4 Flagyl 500 mg ile 1/4 Cipro 500 mg ayrı bir bardakta eriterek ilave ettim.
- 1/2 tatlı kaşığı Epsom Tuz ilave ettim.
- Sera Bakto Tabs ile günde iki kez az olacak şekilde yemlemeye devam ettim.
Balığımdaki iyileşme süreci artık daha açık bir şekilde görülmeye başladı. Şişlik ve pullardaki kabarma azaldı. Balığın canlılığı ve iştahı arttı.
10'ncu Gün:
- Dinlemiş suyla %50 su değişimi yaptım.
- 1/4 Flagyl 500 mg ile 1/4 Cipro 500 mg ayrı bir bardakta eriterek ilave ettim.
- 1/2 tatlı kaşığı Epsom Tuz ilave ettim.
- Sera Bakto Tabs ile günde iki kez az olacak şekilde yemlemeye devam ettim.
- İyileşme devam etti. Şişlik ve pullardaki kabarma neredeyse tamamen geçti. Balık dengesini koruyarak ters dönmeden normal bir biçimde yüzmeye başladı.
Bugün 11'nci gün:
- Dinlemiş suyla %50 su değişimi yaptım.
- 1/4 Flagyl 500 mg ile 1/4 Cipro 500 mg ayrı bir bardakta eriterek ilave ettim.
- 1/2 tatlı kaşığı Epsom Tuz ilave ettim.
- Sera Bakto Tabs ile günde iki kez az olacak şekilde yemlemeye devam ettim.
Bugün itibariyle antibiyotik tedavisini sonlandırıyorum. İki gün daha karantina tankında düzenli su değişimlerin yapıp ve Sera Bakto Tabs ile yemlemeye devam etmeyi planlıyorum.
Herhangi bir aksilik çıkmaz ise çarşamba akşamı hastayı taburcu ederek ana tanka alacağım. :)

Kusura bakmayın biraz uzun bir yazı oldu. Ama tüm detaylarıyla aktarmak istedim. Benim balığım güçlü bir balık olduğu için de kurtulmuş olabilir. Fakat erken teşhis ederek, karantina tankında uygun dozda antibiyotik tedavisi uygulanırsa bu hastalığın tedavi edilebileceğini gördüm. Biraz zahmetli bir süreç ama başarı sağlanabiliyor. Bu süreçte edindiğim bir diğer tecrübe ise mümkünse tedavi için kullanılacak malzemeyi hastalık öncesinde de elinizde bulundurmak. Antibiyotikleri de Epsom tuzu da yemleri de hemen temin etmek oldukça zor oluyor.

Selamlar


Beğenenler: [T]188846,fma3280[/T][T]96896,Koray Balcı[/T][T]240219,Liberteryen[/T]
Teşekkür Edenler: [T]240219,Liberteryen[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koray BalcıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2010
İl: Batman
Mesaj: 534
Koray BalcıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2020 13:07
[QUOTE=ozgmavi]Herkese selamlar,
Ben de yaklaşık on gün önce Dropsy olduğuna kanaat getirip karantina tankına aldığım ve iyileştirmeyi başardığım balığımın tedavi süreciyle ilgili tecrübemi paylaşmak istiyorum. Tedavinin başarılı olmasını bu başlığı açan Koray Bey'in tedavi yöntemi sağladığı için bu başlık altında paylaşmak istedim. Kendisine de bu vesileyle teşekkür etmiş olayım.
[/QUOTE]

Ben de size kendi tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Balığınızın iyileşmesine sevindim. Önemli olan erkenden balıkta var olan değişiklikleri teşhis edip kararlı bir şekilde tedavi rejimini uygulamak. Siz de biraz daha üstüne koyarak yapmışsınız. Tecrübeler kalıcı oluyor. Umarım bir daha başınıza gelmez ama gelirse de baş etmeyi başardınız artık sorun olmaz. Saygılarımla.[:nazar:]

Beğenenler: [T]215044,ozgmavi[/T]
Teşekkür Edenler: [T]215044,ozgmavi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquariumtreeÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 14/01/2023
İl: Ankara
Mesaj: 64
aquariumtreeÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2023 20:25
Merhaba,
Turuncu oranda japon balığımın karnı şişmiş gibi. Birkaç gündür benimle.ilk geldiğinde oldukça iyiydi. Sonra halsizlik ve dipte durma gördüm. Kabız olduğunu düşünüp bezelye verdim. Sonra hareketlendi. Ama şimdi sanki yine sağlıksız gibi hissediyorum... Yeme ilgisi orta. Garip yüzüyor ve karnı şiş gibi. O yüzden bu konuya yazıyorum. Dropsy olma ihtimali var mı?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237934/190220232022371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237934/190220232022471.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237934/190220232023341.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237934/190220232023391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237934/190220232023431.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237934/190220232023491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237934/190220232023571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237934/190220232024031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237934/190220232024061.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237934/190220232024211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237934/190220232024301.jpg[/IMG]

Fotoğraflarda net görünmüyor sanırım. Bence şişmiş... Bu da son dışkısı

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237934/190220232025221.jpg[/IMG]

Akvaryum şartları ile ilgili konu
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yavru_oranda_akvaryumum_k989250.asp[/URL]
Son fotoğraflar
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237934/190220232029251.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237934/190220232029361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237934/190220232030141.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237934/190220232030221.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237934/190220232030451.jpg[/IMG][EDIT]aquariumtree,2023-02-19 20:31:34[/EDIT]

++

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ŞerifeÇevrim Dışı

Kayıt: 19/02/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 3
ŞerifeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2023 00:17
Karnının sadece bir tarafında mi belirgin şişlik var? Yem yemesi nasıl? Nasıl bir yem veriyorsunuz? Dışkısı beyaz veya jel gibi de oluyor mu? Hareketsiz ve ilgisiz mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquariumtreeÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 14/01/2023
İl: Ankara
Mesaj: 64
aquariumtreeÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2023 00:45
[QUOTE=Şerife]Karnının sadece bir tarafında mi belirgin şişlik var? Yem yemesi nasıl? Nasıl bir yem veriyorsunuz? Dışkısı beyaz veya jel gibi de oluyor mu? Hareketsiz ve ilgisiz mi? [/QUOTE]

Merhaba,
Hayır karnının genelinde. Ve bir noktada dışa doğru bir çıkıntı var gibi. Küçük ama.
Yem yemesi normal gibi. Tam alışkanlığını bilemiyorum daha birkaç gündür benimle. Yem olarak, Dajana Energy Vital ve Tetra Goldfish Pul karışık veriyorum. Arada Sera Goldy Gran Spirulina atıyorum ancak granüller henüz ağzına sığmıyor. Dışkısı son 1-2 gündür beyaz/jel değil. Ancak dışkısı uzuyor ve bir süre sonra kopuyor. Ayrıca son dışkısı kahverengi ve kalındı.[EDIT]aquariumtree,2023-02-20 00:47:19[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir