Eheim Kırmızı Buton Sorunu


kumanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 188
kumanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2021 21:43
Herkese merhabalar,
Eheim filtrem var. senelerdir kullandığım filtre. çok memnunum (şimdiye kadar). sorun şu. temizlik sırasında bastığımız kırmızı butona basmak işkence. çok zor oluyor. butona basınca hortumların takılı olduğu kafa çıkmıyor. iki seçenek aklıma geliyor. bir Eheim bakım spreyi diye bir sprey satılıyor. açıklamasında şöyle birşey yazıyor
"Devamlı akvaryum suyuna maruz hareketli parçalar bir süre sonra tutukluk eğilimi gösterebilmektedir. Eheim Bakım Spreyi basit ve hızlı bir şekilde ilgili bölümlere sprey uygulayarak bu sorunu düzeltiyor. Eheim Bakım Spreyi, özellikle valfler, açma kapama muslukları, hortum adaptörleri, sızdırmazlık halkaları için tavsiye edilir, silikon esaslı, su nötr, CFC içermeyen, solventler veya yağlar içerir. Ulaşılmaz bölgelere ulaşmak için en uygun üründür."

Acaba bu sprey işimi görür mü? ilk aldığımda ürünü o kısımda yağ gibi birşey vardı. sanırım yine yağmalak gerekiyor. ikinci çözüm olarak hortumların takıldığı o kafa kısmı yedek parça olarak satılmakta. o parşayı alsam sorun çözülür mü? sanki daha çok makinayı yağmalak gerekiyor gibi geliyor. başına gelenler var mı acaba? şimdiden ilginiz için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlperDemirÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2009
İl: Samsun
Mesaj: 259
AlperDemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2021 19:30
Özellikle eheim sprey almanız gerektiğini düşünmüyorum. Sıradan bir silikon sprey işinizi görecektir. Hem de acaba alsam mı düşüncesine sokmayacaktır fiyatıyla. Sonuçta bir çok yerde kullanılabiliyor.

Beğenenler: [T]140355,kuman[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafatekeliÇevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2021
İl: Konya
Mesaj: 85
mustafatekeliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2023 21:08
Merhaba,

Bende de eheim 2275 var kırmızı buton bozuldu ve artık basılmıyor bir saat uğraştım olmadı malesef.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir