Emin paşa'dan Paşalar Gibi Toplu Yem Alımı Hemde Türkiye Geneli


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2012 10:17
Arkadaşlar,

Bu işleri çözmek için işten izin aldım,yarında ertesi günde izinliyim,

Şimdi evdeyim,evimde ki tüm kovalarin tarihli fotoğrafları çekilecek,sonra foruma yukleyecegim,

Faturaları alıp fotoğrafını çekeceğim,yemlerin nerelerden alındığını da yazacağım,

Taa siporax dan başlayıp,bu toplu yem alımına kadar olan herşeyi yazacağım,

Sonra son sözümü söyleyip,artık bu kadar yeter deyip konuya mudahil olmayacağım,

Burada bana büyük bir ithamda bulunan,iftira atarak bu forumda saygınlığımı zedelemeye çalışan kişi hakkında ne gerekiyorsa yapılacak,zira sanal ortamda yapılan iftira ile gerçek yaşamda yapılan iftira aynıdır,Avukat bir arkadaşım ile bugün görüşeceğim,ne gerekiyorsa yapılacak....

Şimdi önce kova fotoğraflarını çekeceğim,buraya ekleyecegim,
Sonra fatura işlerini çözeceğim,

Şunu da yazayım

Yemler iki Akvaryumcudan alındı,

Birisi izmirdeki ceylan,diğeri demetevlerde yeni açılan bir akvaryumcu,adı erva akvaryum,bu ikiside 2005 yılından sonra faliyete geçti,hatta iki sene olmadı bile,


Burada adlî süreç başlar ise,yemin ithalatcisindan tutun,yemleri temin eden herkezin ismi verilecek gerekirse onlarda olaya müdahil olacak,çünkü eski tarihli yem paylaşımı yapmadigimi benim kadar onlarda ispatlamak zorunda,

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SarıalibeyÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2010
İl: Trabzon
Mesaj: 238
SarıalibeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2012 11:56
Mevzu olan yem paylaşımından bende 5 çeşit yem almıştım.Sipariş ettiğim yemlerin 2 çeşidi otaya atılan iddialarda eski tarihli olduğu söylenen NLS diğer iki çeşidi ise açık yem satılan yerlerden alındığı söylenen SERA marka yemlerdi.Yemlere karşı balıklarda her hangi bir ilgisizlik ve yemleri yiyen balıklarda herhangi bir sağlık problemi gözlemedim.

Organizasyonu gerçekleştirmek için büyük emek veren Emin beyi ve bazı olumsuz iddiaları ortaya atan arkadaşların hiçbirini tanımıyorum.Benim sipariş vermeye bankaya gidip ödeme yapmaya bile üşendiğim bir işi Emin bey yüzlerce kişi ile uğraşarak yüzlerce farklı yem hazırlayarak yapmayı göze aldı ve yaptı.

Ortaya bazı olumsuz söylentiler atan arkadaşlara soruyorum madem bu tür şeylerden haberiniz vardı neden bunları bu organizasyon bitince söylediniz? Bir şeyler biliyorda söylemediyseniz suçladığınız kişi kadar zan altındasınız.

Ben satın aldığım yemlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlamadım,piyasada açık yem satanların bile yarı fiyatına bir çok yeme sahip oldu hobiciler.Verdiği emek için tekrardan Emin abiye teşekkür ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

safak_58Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 581
safak_58Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2012 12:08
Emin Bey'den ben ve arkadaşlarım yem aldık.Balıkların yeme olan ilgisinde ve iştahında en ufak bir olumsuz durum olmadı.Bu bütün yemler için geçerlidir.Hatta fazladan yem yolladı ve geri gönderdim onların kargo ücretini de Emin Bey karşıladı.Ben Emin abinin böyle bir şey yapmayacağını düşünüyorum. Böyle bir durumun olduğunu düşünenler;neden son güne kadar beklediler,bugüne kadar sustular.Çok merak ediyorum.Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HasanbabaÇevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2009
İl: Ankara
Mesaj: 379
HasanbabaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2012 13:10

Hasan ŞENOL2012-04-15 21:36:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brooklyn_bjkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 708
brooklyn_bjkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2012 13:40
        Son 10 sayfadaki msjları tek tek okudum.Bu toplu alımdan bende kendim ve arkadaşlarım için yaklaşık 9-10 çeşit yem aldım ve bayat olmadıklarını test ettim sıkıntı yok..
        Akvaryumcular ve akvaryum toptancıları arasından değerli dostlarım,abilerim olmuştur.Bu konu hakkında onlardan bilgi almaya çalıştım ama hepsini buradan söylemek istemiyorum çünkü mertçe bir açıklama bekliyorum bu organizasyon içerisinde bulunan arkadaşlardan bugun içinde..
        Size öncelikle yem kampanyaları hakkında bilgi vermek istiyorum,anadolu pet ve birkaç farklı toptancının günümüzde ve geçmişte yapmış oldukları kampanyalardan sadece birkaçı bunlar:
-tetra discus bits 1alana 1 bedava
-tetra provegetable 1alana 1 bedava vs..vs..
Bunlar çarpıcı kampanyalar bunların haricinde muhakkak her markanın en az 5al 4 öde,3al 2 öde,3 kova al 50tane balık kepçesi hediye gibi kampanyaları yapılmıştır,yapılıyorda..
        Şimdi gelelim bu toplu alım konusundaki görüşlerime: Ben gıybetten,kul hakkından korkan bir insanım.Kimseyi gözümle görmediğim bir sebepten dolayı suçlamam.Yanlız şuda bir gerçekki kimse babasının hayrına 2-3ay süreyle yüzlerce kişinin msjları,soruları,dertleriyle uğraşmaz.Hele 1 kova yemi bile bölmenin zorluğunu bilen biri olara, onlarca kovayı tek tek bölüp,paylaştırıp,hesaplayıp,kargolamakla uğraşacagını sanmıyorum..
        Açıkca belirtmek isterimki bu forumdaki tatlı su kurnazlarının çoğunu iyi bilirim,iyi sezimlerim..Bu işin içinde ya çok büyük takdir edilecek bir emek var,yada çok büyük bir rant..Eğer bu yemler anlatmaya çalıştığım gibi kampanyalı alındıysa yuvarlak hesap en az 30 kova yem bedavaya gelmiştir ki buda ortalama 4000-5000 TL ye tekabul eder..
        Şimdi söz sırası bu organizasyonu düzenleyen arkadaşların ve konu hakkında detaylı bilgisi olan! üyelerdedir..Tek tek yorum yapmak bu iş sonuçlanıncaya kadar sadece gürültü kirliliği olucağını düşünerekten,sadece ilgili arkadaşların cvp yazmalarını beklemek daha sağlıklı olucaktır..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dichter06Çevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 306
dichter06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2012 13:49
Valla konu çok farklı yerlere gitti ama eğer yemin tazeliği konusunda şüpheniz varsa ben fakülteyle görüşeyim. SKT geçen yemlerin protein değeri düşer ve yapılacak olan protein analizi ile bu açığa çıkar. Bozuk olduğu iddaa edilen yemlerden numune alınır ve bunların gerekli olan analizleri yapılır. Bunun sonucunda da iftira mı atılıyor, yoksa gerçekten yemler bozuk mudur bu anlaşılır. Tabi bu testlerin yapılması bizim fakültede mümkün mü onu bir görüşmem gerekiyor. Yapalım diyen arkadaşlar olursa, testlerin yapılması gereken test ücretlerini toplarız ve testi yaptırırız. Bu şekilde ne fatura, ne de kutu fotoğrafları gerekir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2012 15:01
Arkadaşlar şuan işlerim çok yoğun yazılanları yüzelsel okudum kimisi gerçekten çok komik komisi ise gerçekten az çok durumun farkında olan mesajlar.Bazı mesajlar maksadını aşmış o arkadaşlarla ilgili ayrı tasarruflarım olacaktır.Kerem EĞRİ'nin ne bu toplu alımdan neden kendi düzelenlediği toplu alımdan herhangi bir çıkarı olmamıştır.Benim kendi toplu alımımda yemleri aldığım işletme sahibine her türlü bilgi sorulabilir.Ben kendi toplu alımında sadece 2'şer dakikalık 3 konuşma yaptım Ceylan'la. İsteyen kişiler arayıp herşeyi öğrenebilir.Konuştuğumuz şeyler Ceylan fiyat ver, Ceylan yemleri gönder, Ceylan paranı yatırdım.Ne konuştuğumuza inanmak istemiyorlarsada istenirse savcılık kanalıyla konuşmalarmızı ilgili operatörden isteyebilirim ve akabinde beni suçluyanlara dava açarım.Bunu tehdit olarak değil gerçekler ortaya çıksın diye yaparım ve 5 aylık oğlumun üzerine yemin ediyorum ki yaparım.karekterimi bilmeyenler bilenlere sorsunlar ve kimse bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasın.Konu bu noktaya geldiği sürece yapmayanda namerttir.Bunun dışında diğer her türlü detay kendi düzenlediğim toplu alımda mevcuttur.
 
Bu toplu alımda yada siporax toplu alımında ise ne biliyorsam kelimesi kelimesine anlatmazsamda dünyanın en kişiliksiz insanı olayım.O kadar diyorum.Yazacaklarımdan sonra herşeyin farkına varacaksınız.Bekleyin görün şimdi yazacaktım ama malesef zamanın kısıtlı ve yazacaklarım oldukça detaylı.Artık adam kayırmak yok, kimse kimseyle kötü olmasın yok.Ben oluyorsam herkes olayın içinde olan herkes olacak.Herkes eteğindekini dökecek ve kim haksızsa o kişiler forumda afişe edilecek.Şimdilik bu kadar başkada bişey demiyorum.
COBRA2012-04-13 15:04:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2012 23:34
Konu şikayet var konusuna döndüğü için oradaki kuralları uyguladık ve konuya açıklama getirmeyen sadece durumla ilgili yorumu belirten yazıları sildik. Bir kural ihlali olmadığı için uyarı vb. de verilmedi. 

Emin Bey ve Emre ile görüştüm, ikisi de bildiklerini yazacaklar. Emre beni 5-6 gün kadar önce arayıp bu tip şeyler anlatmıştı. Ben de kovadan kar edilmesi ayrı bir durum s.k.t geçmiş yem satma ithamı ayrı bir durum bunları birbirine karıştırmadan 2 ayrı konuda belirt, yoksa olaylar birbirine karışır işin içinden çıkılmaz demiştim.

Taraflar bildiklerini anlatacaklar, herkes de kendi kararını verecektir.Yönetim olarak tartışan taraflardan beklentimiz olaya çoluk çocuk üzerine yemini, hakaret, eğer yaptıysam en adiyim tarzı yaklaşımları karıştırmadan, yalın net bir dille olabildiğince sakin olmaya çalışarak yazıp olayla ilgili yorum değil sadece bilgi vermeleridir. 

Diğer herkesten ricamız da konunun dağılmaması için olayın taraflarına yazma şansı vermeleri, olayın gidişatını değiştirecek bir bilgileri yoksa yazı yazmamalarıdır. 

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2012 23:37

Evet arkadaşlar başlayalım bildiklerimizi anlatmaya.


Siporax konusundan başlayalım.Siporax konusu bilindiği üzere Emre tarafından ortaya atılmış ve fiyatın piyasa fiyatından oldukça düşük olması sonucu, distribütörü tarafından akvaryumculardan gelen şikayetler üzerine ürün piyasadan çekilmişti.Akabinde gerçekleşen süreçte forumda bir seraya hayır kampanyası başlatıldı ve bu konudan distribütör haberdar edilince ürün yanında hediye verelim, şu fiyattan verelim ortayı bulalım tarzı bir yaklaşım sunuldu.Bu aşamada benim bildiğim kadarıyla Emre hemen hemen hergün bu konu ile uğraştı, sağa sola telefonlar açtı hatta kendisine 50 defa dedim bırak uğraşma, sanane dememe rağmen beni dinlemedi.İnatla işi takip etti.Sonuç olarak ürün bulundu, tedarik için distribütör tarafından adres verildi, gidin ürünü ordan denildi lakin bu sefer paylaşımı üstlenecek kişi bulunamadı.Emre'nin üyelik statüsü yetmediği için bana, Recep'e, Tayfun'a konuyu açın abi, paylaşıma sunalım dedi.Elbette ben ve Recep gerçekleşmekte olduğumuz toplu alımdan dolayı aşırı yıprandığımızdan kesinlikle hayır dedik.Teklif edilen diğer bir kaç arkadaşta hayır dedi ve sonuçta kimse üstlenmek istemiyordu.Sonuç itibariyle ya ürün paylaşılmayacaktı yada bir kişi üstlenecekti.Her neyse aradan geçen süreçte benim düzenlediğim toplu alımın buluşma tarihi geldi çattı.O sıralar görüştüğüm Emin Bey'de orda olduğundan Emre kendisini pek tanımadığı halde özellikle Emin Bey ve benim aramdaki samimiyete güvenerek Emin Bey'e teklif edildi.Emin Bey'de teklif sonrası bu işte ekmek varsa uğraşırım yoksa ben uğraşmam dedi.Bizde sera gibi bir firmanın mutlaka tolerasyon farkı için ürünü olması gerekenden daha fazla paketleyeceğini belirttik.Sonuç itibariyle bu konuda ikna olan Emin bey olayı üsteleneceğini söyledi ve olayı devraldı.O günden sonra sizlerin gördüğü üzere 1TL poşet parası toplandı ve koliden söylediğimiz üzere kendiside koliden fazla çıktığını, öncelikle kendi sumpını tamamen doldurduğunu belirtti.Siporax konusu olarak anlayacağınız Emre pişirdi, Emin Bey yedi.Yenilenler 1 Tl poşet paraları ve koli fazlalıkları.Bu konudan bildiğim tamamiyle bu kadar.Kısaca Emre'nin hiçbir çıkarı olmadı aksine telefon faturasını kabartı.Bu durumu bana Emre kendisi söylemiştir.Benim siporax paylaşımı kısmından bildiğim tamamiyle budur.


Gelelim şuanki toplu yem alımı konusuna.

Bu olayın asıl başlangıç sebebi Ankara içi gruplaşma ve akabinde ego tatmini, siz yapamazsınız biz yaparız tarzında idi.Olayın bu kısmında o ara sürtüşmelerden dolayı herkeste bir gaz vardı.Herşeyi biz yapalım, biz edelim tarzında.Sonuç itibariyle o ara ben toplu alım yaptığım için herşeyi nasıl olduğunu bildiğim için aslında bir nevi teknik danışmanlık yaptım.Sonuç olarak toplu yem alımı yapılmaya karar verildi.Bu aşamada konuya vakıf olanlar; ben, Recep, Emre, Emin Bey ve izleyici olarak Arif(arif06), Emre (bulemrebul).Bu son iki arkadaş sedece izleyici olarak kalacaklardı, herhangi bir şeye el sürmeyeceklerdi ve öylede oldu.Her neyse süreç başlamıştı fiyat araştımalarında Emre aktif rol üstlendi.Bu konuda aklınıza gelebilecek hemen hemen her firma arandı.Ankara'danda Kansoy akvaryuma sorularak böyle bir toplu alım yapacağız, bize bu konuda nasıl bir destek verirsiniz şeklinde soru sormuş, oda yemleri belirleyin gelin görüşelim elimden gelen birşey varsa yaparım demiş.Bizde bunun üzerine 6 arkadaş ekip olarak kansoy akvaryuma gittik ama yetkili abi bu konulardan bir haber olduğu için hangi yemlerin ne kadardan gittiğini bizzat ben bir önceki toplu alımımdan örnek olarak gösterdim.Yetkili abide ilgili ürünlerin toptan fiyatlarına baktı ve bize o fiyatlardan bu ürünleri temin edemiyeceğini söyledi ve teşekkür ederek oradan ayrıldık.Ben ise bu toplu alımda herzaman için sorun yaşamamak adına daha güçlü firmlarla iletişime geçilmesi gerektiğini defalarca belirttim fakat birden akıllara şuan yemlerin bir çoğunun alındığı akvaryumcu geldi.Dendiki Ankara'dan tanıdık birisi kazansın.Bu arkadaş ise hobi zamanında hepimizin tanıdığı bir arkadaştı.Neyse sonradan öğrendiğime göre İzmir'den Ceylanın hazırladığı liste ve fiyat ile arkadaşa ürünler soruldu fiyatlar söylendi, akvaryumcu arkadaşta herşeye tamam dedi.Akabinde siporax olayının tazeliğinden birden olayın içine kova başı para karıştıı.Nasıl olsa o toplu alımdan Emin Bey'in ağzına bir parmak bal çalınmıştı.Emin bey bu süreçte akvaryumcu arkadaşa bu durumu belirttiğini ve kabul gördüğünü söyledi.Ben birden hoppa dedim nerden çıktı para işi .Ben para almam, işim olmaz, rant sağlayacak olsaydım kendi alımında bunu yapabilirdim.Neyse ben kabul etmedim daha sonra Recep'le de bu durumu birebir konuştum sakın sende girme dedim.Recep sağolsun o zaman beni dinledi kendisin de kabul etmeyeceğini söyledi.Son olarak bu akvaryumcuyla son durumlar konuşulmaya gidilirken Emin bey hala bizimde kova başı para kısmında olacağımızı sanıyordu ve kova başı 10 tl gibi bir fiyat konuşulmuştu.O gün akvaryumcu ile gerşekleşen yemekte ben, Recep, Arif, Emin Bey hazır bulunduk.Masada konu döndü dolaştı kova başı paraya gelince ben hemen söze daldım Recep'ide kasdederek kesinlikle biz kova başı para istemiyoruz dedim.Sonuç olarak biz çekilince kova başı para 5 tlye indi.Bu yemekte Emre yoktu, Emre bu durumdan daha sonra haberdar edildi.Emre siporax ve yine bu yem olaylarından dolayı telefon faturasının oldukça kabardığını bunun için bu paranın bir kısmını alıp telefon parasını ödeyeceğini ve ayrıyetten bana anlattığı kadarıyla bunun dışında para almayacağını, sadece yine eğer ki olursa yarım kova NLS thera-A yem alabileceğini söyledi.Bu arada fazla yemler ne olacak diye konu geçti.Emin Bey tarafından ben derneğe felan yollayamam bizde kalacak o kadar uğraşcaz aramızda bölüşürüz dendi.Ben yavaş yavaş olayın çok farklı yerlere gideceğini anladığım için yavaştan geri durmam gerektiğini çoktan anlamıştım.Hatta diğer arkadaşların haberi yoktur sadece Recep'e de bu süreçte direk şunu söyledim; ben 3-5 lira çıkar için asla forum geçmişimi tehlikeye atmam, beni forum yaptığım iyi işlerle biliyor, böylede bilmeye devam etmeli dedim.Recep haklısın dedi ama söz verdiğimiz içinde birden işin içinden sıyrılamıyorduk.Neyse konu açıldı kotalar dolmaya başladı.Bu arada Emin bey siporaxtada olduğu gibi ben kotayı takip edemem, Recep sen takip et, yine siporax hesaplarından tanıdığımız Tahir'ede hesapları yine sen tut dendi.Bu arkadaşlarda dostluklarının hatırına bunları kabul ettiler.Kısaca Emin Bey sadece gelecek paraya konsantre olmuş başka birişeyede bakmıyordu, bakmakta istemiyordu beim tablet pc var ben bi işe bakakm diyordu.Bir bakıma taşeron çalşıtırır gibi Recep ve Tahir'i çalıştırıyordu.Zaten Emin Bey bu tarz konulara çok az vakıf olduğu için bu toplu alımda dikkat ederseniz çok karışıklık yaşandı.Yine gelişen süreçte Emre'nin araştırmaları üzerine sera bactopur alıma dahil edildi.Yine siporax olayında olduğu gibi ürün bulanamadı ve Emre ürün var dediği için Emin Bey ile Emre arasında Emre'ye sen nasıl iş yapıyorsun, sen yalancısın tarzında konuşmalar geçti.Emre o ara sinirlendi madem öyleyse hemen arıyayım reisi, herşeyi anlatayım ben, toplu alım iptal edilsin dedi.Orada araya Recep ve ben araya girerek her ikisinde sakinleştirdik.Daha sonra Emre'nin doğru söylediği, normalde ürünün varolduğu fakat tam bu sırada konusu açıldığı ve revaçta olduğu için başka biri tarafından olan ürün hemen distribütöründen alındığı ortaya çıktı.Kısaca bu olay tamamen başka bir arkadaşın Emre ve Emin Bey önce davranması sonucu gelişmiştir fakat bu olay ikilin arası açıldıktan çok sonra açığa çıkmıştır.Kısaca Emre yalan söylememişti ama yalancı durumuna düşmüştü.Hatta o gün Emin Bey Emre'yi yalancılıkla suçladığı için Emre'de çok kızmıştı hatta kavgaya ramak kalmış belirttiğim üzere Recep ve ben araya girmiştik.Bundan sonrasında ise bu iki arkadaş bırakın görüşmeyi, selam sabahı kesti.Her neyse bir şekilde süreç devam ediyordu, kotalar yavaştan dolmaya başladığı için yemler istenmeye başladı ama yemlerin sadece bir kısmı bahsi geçen akvaryumcuya gelmişti.Bu süreçte her işi Emin Bey takip ediyor Emre aradan çekilmiş, bizde sadece bize verilecek kovaları bekliyorduk.Her ne kadar şahsım adına gelişen süreçten oldukça rahatsız olsamda söz verdiğim için afedersiniz eşek gibi alıp o yemleri tartacaktım.Anlattığım üzere yemlerin bir kısmı akvaryumcuya gelmişti ve bize telefon geldi.Bende Emreyi aradım yemleri almaya gittik.İşte olayın hobiciyi asıl ilgilendiren kısmı tam olarak burda başlıyor.Yem almak için akvaryumcuya girdik birde ne görelim akvaryumcunun rafından inmiş açık kova yemler tartılıyor, hesabı tutuluyor, bizler tarafından tartılmak üzere köşeye ayrılıyordu.O sıra benim hemen suratım ekşidi zaten Emre ve Emin Bey küs oldukları için konuşmuyordu lakin tavrımızdan anlamış olsa gerek Emin bey açık yemlerin kapalısı varsa siz onları alın, biz açıkları tartarız dedi.Kısaca toplu alım listesinde yer alıpta akvaryumcun elinde hali hazırda bulunan tüm yarım , açık kova yemler temizlendi.Bu arada yemler açıktı ama yukarıda Allah var ben bu yemlerin tarihini bimediğim için yada Emre'de bakmadığı için kimseye bu konuda bişey diyemeyiz.Her neyse açık yemler tartılıp liste tutulurken bir telefon geldi Emin Bey'e.Dinlediklerimizden anladığımız üzere telefondaki şahıs NLS grubu 3 mm olan bir yemi soruyordu.Emin Bey'de bu yemin hali hazırda olup olmadığını telefonla konuşurken akvaryumcuya sordu ve yem var dendi, telefon kapandı.Telefon kapandıktan sonra akvaryumcu kısık sesle fakat bizimde duyabilceğimiz bir sesle abi yemin tarihi geçmiş sorun olurmu dedi.Oda olmaz dedi ve 1 kg o yemden tartıldı.Kısaca akvaryumcunun elinde açık olarak bekleyen bu yem paylaşımda kullanıldı.Ben işin açığı dumur olmama rağmen ses çıkaramadım, Emre'de ses çıkarmadı ama arabada giderken yeter artık demiştim içimden mutlaka bu işten sıyrılmalıyım dedim.Bu durumu Recep'lede paylaştım, benim miğdem bulandı ben çıkacağım, uğraşamam artık bu kadar yalan dolan, hile hurda ile dedim.Oda Emre'yle beni evine çaya çağırdı gelin Emin bey'de gelecek bir konuşalım ne dönüyor, neden böyle oluyor dedi.Recep'in evinde toplandık dedik Emin Bey'e sen akvaryumcunun neden açık yemlerini temizliyorsun, bize ne bunlardan dedik oda bişey olmaz dedi.Hatta bana laf arasında sen çok ince ayrtıntı düşünüyorsun hiç bişey olmaz deyince ben tamamen sustum.Yine bu arada konu sera bactopura geldi Emre ile Emin bey yine yoğun bir şekilde tartışmaya başladı hatta bir ara Emre ayağa kalktı ve Emin beyin üzerine yürüdü Emre'yi ben oturttum yerine sonra zaten konuşacak pek bişey kalmıştı, iptal edelim dendi ikisi tarafındanda.Kavga sırasında Emin bey Emreye sana para verende şerefdir alanda şerefsizdir dedi.baktık olay bildiğiniz yumruklu kavgaya dönecek Recep'le ben araya girerek kusura bakmayın bu işe girdik bi şekilde bitecek bizde hoşnut değiliz fakat o kadar kişiden talep alındı, o kadar kişiyi yarı yolda bırakamayız, artı kimseninde yüzüne bakamayız dedik sakinleştirdik ortamı ve sonrasında herkes evine dağıldı.Ben mecbur payıma düşen kovaları evime getirdim tarttım bu süreçte Emin Bey bana kabuksuz artemia bulamadıklarını ve bulmamı rica etti.Normalde yem Ceylan'da vardı fakat referans olarak Ceyla'nın listesi ve fiyatlarını kullandıkları halde yemler Ceylan'dan alınmadığı için kendi yüzü Ceylana karşı tutmadı.Bana söylendi.Bende düşündüm millet parasını yatırmış bu ürünün, yine bi sürü tanatana çıkması son iyiliğimide yapayım dedim ve Ceylan'ı aradım.Sağolsun oda abi sen varsan veririm dedi ve yemi bana gönderdi.Bu durumu Emin bey ile paylaştım oda kabuksuz artemia yerine bize 2 yem fatura etsin hem ondanda yem almış gözükelim dedi, bende tamam sen öyle istiyorsan öyle olsun, sonuçta konunun asıl sahibi sensin dedim.O zaman yanlış hatırlamıyorsam Ceylandan 400Tl dğerinde olan kabuksuz artemia için 1 kova NLS, 1 kovada tropical grubu yemi faturaladırmasını ancak bu şekilde net 400 tl yi yakalayabilieceğimizi söyledim.Bu duruma Ceylan olumsuz baksada ben isteyince kırmadı bizi.Her neyse bu yemde benim adıma faturaladrılışmış şekilde elime ulaştıktan sonra elimdeki tartmak için aldığım  4 kova yemle birlikte tartarak hepsini geri Emin Bey'e iade ettim.Yine bu kovalardan çıkan fazlalıklarıda ayrıca bir poşette yine Emin bey'e teslim ettim ve benim bu tarihten sonra bu işe karışmayacağımı artık hiçbir şekilde yem tartmayacağımı hem Emre'ye, hem Recep'e hem de Emin Bey'e ilettim ve o tarihten sonra benim hiç bir şekilde bu toplu alımla alakam kalmadı.Bu olaylar yüzündende kendi yemimi bile kimseyle yüzyüze gelmemek için alıcı ödemeli kargo ile istedim ve son olarak yemlerim emin Bey'le ortak arkadaşımız Arif tarafından bana teslim edilmiştir..Benimde bu şekilde her türlü konum kapanmıştır.Bildiğim kadarıyla zamanla Recepte isyan ederek bu işten çıkmış ve liste işini bırakmıştır.Son olarak Emre daha öncede belirttiği ve asla inkar etmediği gibi telefon fatuları için para durumunu Emin Bey'e Arif tarafından hatırlattığını ve kimse için amme hizmeti yapmayacağın ve faturalarının hala ödemekte zorlandığı için beklediğini belirtmiştir.Duyduğum kadarıylada bu talebi reddedilmiştir.benim bu konu hakkında tüm bildiklerimin ve yaşadıklarım bundan ibarettir.Konuya bilgisi dahilinde dahil olmak isteyen herkes olabilir.Unuttuğum ufak noktalar olabilir ama ana konunun detayları tamamen bundan ibarettir.Benden bu kadar.

 
Son olarak böyle bir olayın başlagıcında ve kısmende olsa gelişen süreçte yer aldığım içim tüm hobici arkadaşlarımdan çok ama çok özür dilerim.Sizleri zamanında uyarmalıydım ama arkadaş, dost hatrına bu zamana kadar sustum ama artık bir yere kadar.
 
Hatta bu konudan dolayı forum yönetimi tarafından istenirse forum özel üyeliğim alınabilir, ceza verilebilir hayatta sesimi çıkarmam.Sonuç itibariyle istemedende olsa hobici arkadaşların zarar görmesini sebep verdiğim için yönetimin hakkıdır.Tekrar ve tekrar çok ama çok özür dilerim.
 
Saygılar, selamlar... 
COBRA2012-04-13 23:39:05

Beğenenler: [T]82101,KILIÇ[/T][T]105366,teskere[/T][T]52945,Kribensis[/T][T]75089,Santiago[/T][T]50350,ONuR[/T][T]105174,green06[/T][T]19402,donut[/T][T]109876,Zafer Bayraktar[/T][T]76660,dichter06[/T][T]104116,asi-baskentli[/T][T]6564,CenK[/T][T]56992,Nuada[/T][T]18649,faruk06[/T][T]72968,helguerra[/T][T]117712,TiTaNNiKe[/T][T]41567,osman doğanay[/T][T]76164,MISTIK[/T][T]99798,Burak BULUT[/T][T]78310,brooklyn_bjk[/T][T]105503,Beal [/T][T]56210,madstorm[/T][T]95451,Birand Kuvan[/T][T]10318,serikli[/T][T]104587,BURHANERCAN[/T][T]113075,3Go!sT[/T][T]119666,P_A_Ş_A[/T][T]90175,sprwon[/T][T]98064,Musstee[/T][T]112830,Mert TÜRKORHAN[/T][T]50966,YÜKSEL AYDEMİR[/T][T]44835,Hak@N[/T][T]101635,xkaanx[/T][T]71925,newman1907[/T][T]74763,emin07[/T][T]27027,maviyeşil[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur YıldızÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2008
İl: Izmir
Mesaj: 2425
Onur YıldızÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 00:08
[QUOTE=bjkalley]
Taraflar bildiklerini anlatacaklar, herkes de kendi kararını verecektir.Yönetim olarak tartışan taraflardan beklentimiz olaya çoluk çocuk üzerine yemini, hakaret, eğer yaptıysam en adiyim tarzı yaklaşımları karıştırmadan, yalın net bir dille olabildiğince sakin olmaya çalışarak yazıp olayla ilgili yorum değil sadece bilgi vermeleridir. 

Diğer herkesten ricamız da konunun dağılmaması için olayın taraflarına yazma şansı vermeleri, olayın gidişatını değiştirecek bir bilgileri yoksa yazı yazmamalarıdır. 

Saygılar,
[/QUOTE] Onur Yıldız2012-04-14 00:09:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 00:09

Olayın vakıflarının yazma vakti geldiği için bende kendi gözümden olayı anlatma vaktim geldi diye düşünüyorum.  Yazmama sebebim buydu şimdi aralara mesaj yazmadan her kez eteklerindeki taşları döksün.

 

 Lütfen katılmayın bir süre. 

 

Merhaba arkadaşlar yazmama ve sadece arkadaşlarımı uyarma ve yönetimde Ümit, ve Refet abimi uyardığım ve çekilme ve hepsinden helallik alma düşüncesiyle konu açıldı buralara geldi vel hâsıl olay.

 

Kerem bey, dediği gibi siporax böyle oldu Necdet beyle sera genel müdürüyle bile görüştüm her şeyi ayarladım.  Neden insanlara bir Umut verdik heves verdik ve yıkıldık denmesin diye uğraştım nasıl bir uğraş verdiğimi GÜVEN Güven Cebecioglu çok iyi biliyor bana acıdığı için yardım etmek istedi ve dayanamadı olaylara akvaryumcularla kavga etti çok sinirlendi. :) Siporax için uğraşımı her kez az çok biliyordur. ( İyilik yap ehli olana da, olmayana da, ehline isabet ederse yerini bulur. Etmez ise ehli sen olursun. Hz Muhammed Ss. )

 

 

Şimdi gelelim yem işine Kerem bey, her şeyi anlatmış ama unuttuğu atladığı şeyleri isabet alarak yazıcagım.

 

Kerem abi, kova başına alınan paraya cozlandıgında bozulduğunda alınmıyor denmedimi. ? ( dendi )

Çıkarın ne dendiğinde ( ben yunusla toptancıya gidicegim deniz armatürü alıcagım demedimi. ? Recep abi, eve çağırdığında. Bunu siz duydunuz ben tlf la konuştum banada almıyorum tamam dedi deniz armatürü alıyorum dedi ama bu 2 kişi arasında geçtiği için bunları yazmama gerek yok.

 

Yunus dediğimiz abiyi ben tanımam.

şimdi yazacağım olay için çekmeye uğraştığım fotolardan biri bu gönderdim sana buradaki arkadaş yunus görmek isteyenler için uğraştım arkamda 2 tane adam vardı onlar yüzünden çekemedim yemleri hala sinir leniyorum onun için.

 

Kerem abi, sen kıllanıp kovalara diyil listelere ortadaki tezgâha yöneldin ama atladığın çok şey olmuş.

Senin yanında depodan eski yemler geldi sera tabletler poşetli filan kova yapıldı onları unutmuşsun. ?

 

Tezgâh altındaki tarihi gecik yemleri görünce ben başımda duran 2 elemandan resimlerini alamadım

elimde delil olmadığı için şikayet açamadım. Ertesi gün gerekli kişiyi aradım sabah biliyorsun.

 

Bu paylaşımda poşet parası kova fazlası karı olacaktı birde DENİZ ARMATÜRÜ ALACAKTI.

Sonra iş çok farklı yerlere gitti bili yosun ben bunları öğrenince dayanamayıp reisi aradım söyledim napayım diye biliyorsun. Bunu sende. Akvaryumcuya 3 kere gittim ben biliyorsun topu, topu depolarına sokmadılar biri oğlum şunu getir dedi onu getirdi açık kovadan kovaya geçmiş belli yemler tozlanmış poşetlenmiş yemler açılıp kova yapıldı bunları atlama.

 

Şimdi gelelim olaylara ( KAYBEDECEK BİR ŞEYİM YOK FORUMDA HAYATIM DİYİL ADLİ SÜREÇ TEHDİTİ VS. SORUN DİYİL BENİM NE SUÇUM VARSA YAZILSIN ÇIPLAK VE ŞEFFAF OLUNSUN YETER HAKKI OLANDAN HELLALİK İSTİYORUM SADECE.)

 

Benim yem işine rica üstüne ve biraz da bana yem düşecek diye girdim açık söylüyorum yem karım olacaktı. Ama bu iş Kerem eğrinin toplu alımı gibi herkezin önünde yapılacaktı buluşma konuşmaları forumda yazıldı zaten. Beraber oturacaktık paketleyip fazla yemden paylaşacaktık poşet parasından da benim faturalarım ödenecekti bu şekilde göz yumdum benim de çıkarım olacaktı açıkca yazıyorum. Ama şöyle bir teklif geldi Emre bak yunus var bizim arkadaşımız her şeyi konuşuruz yaparız dedi sonra olaylar tamamıyla bizden çıktı kerem abi den recep abiden yardım istediydik Arif abi, düğünüm var ben karışmam dedi çekildiydi ne yapılıyor ne karıştırılıyor bilmiyordum. sonrası zaten kerem abi yazdı zaten.

 

Bu kadar her şey iyi giderken niye patladı diyeceksiniz konuşulduğunda para alınacak kova başına diye konuşuldu sonra etik olmaz dendi alınmıcak dendi kapandı ama öyle olmadı alındı emek dir vs dir beni ilgilendirmez ( Kerem abi benden habersiz Para alınsa bile almıyacagımı, Recep abi gilde üstüne basa, basa dedim biliyorsun. )

 

Tarihleri yeni cillop gibi yemler olacaktı ben yem araştırdığımda tarihi gecik yemler ucuza verenler vardı bunu Afyonluda iyi biliyor dertleştik bunlar satılmıcak dı bunlar satıldı.

 

Herkesin gözü önünde yapılacaktı yapılmadı üstü kapalı sanki arenanın ekmek fırını bastığı ortam gibi skandal dolu bir yerde benim gözetimim dışında yapıldı.

 

Ve benim en çok kanıma dokunan bunları görmemem için bana bactepur tabletten dolayı yapılan baskı oldu bana Alperen özel abide biliyor defalarca aradık  o günkü harareti çok iyi bilir  Alperen abi bir bactepur devlet meselesi olduydu. onada sorduk sıtogunda yoktu son dakika girdi ama talep az diye yazıp kapattı konuyu  sonra alperen abi buldu ürünü bukadar büyük mesele olması onuda şaşırttıydı .Alperen abi biliyor bu süreci ne kadar aradığını ilacı söyler.

 

Kafam gerçekten bulanık roman gibi yazmak isterdim ama özet geçtim canım çok sıkkın aklıma gelmeyenler karşı tarafın yazısından sonra gelecektir zaten ikinci yazımda daha açık ve net yazarım.

 

 

Takdir sizlerin yıldızımız barışmayan çok insan var forumda kabul ediyorum dik kafalı asi haksızlığa tahammül edemiyorum. İlangi konusunda çok kavga edildi üyeliğim de silindi haksızlığa dayanamıyorum.

 

Her söze verilecek cevabım var FAKAT taktir sizlerin.

Dediğim gibi ne varsa dökülsün benim baştaki amacım dostlarımı uyarıp helallik almak idi olaylar buralara geldi kısmet.

 

Hepinizden helallik istiyorum ( Benim de bu konuda hatalarım var bende sütten çıkmış ak kaşık deyilim fazla yeme tav oldum başta görmeliydim böyle olacağını Özür dilerim her kezden. )


Bozuk yazıları Türkçeyi düzenledim düzenleme nedenim budur.

TiTaNNiKe2012-04-14 10:22:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BURHANERCANÇevrim Dışı

[C]2,1,104587[/C] [B]7564,3[/B]
Kayıt: 05/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1745
BURHANERCANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 00:49
Merhaba arkadaşlar büyük bir merak la beklediğim konuyu en sonunda okuma fırsatı bulabildim.
Görülen şudur ki ve anladığım şudur ki KAPALI yemler değil maalsef bazı kovası AÇIK yemler kullanılmıştır ve el altında satılan yemin tarihinin 2010 yılı olmasıdır. Allah bilir açık yemler kim bilir hangi tarihlere aitti.

Bu arada diğer dikkatimi çeken husus da ceylan akvaryum bir kişinin hatrına bile böyle vermediği yemlerin faturalarını nasıl oluyor da tanzim edebiliyor. İnsan hiç düşünmez mi ya bir şey olsa benim faturam resmi belgedir diye aman diyorum ceylan akvaryum bu konular çok önemli mahkemelik durumda muhatap siz olursunuz ve kabak size patlar allah korusun.

Asıl can alıcı nokta ise bu kadar kişi olayları daha başında biliyorken bir kişinin de çıkıp itiraf etmeyip herkesi afedersiniz enayi yerine koyup aldatmasıdır

Hanginiz olursa olsun hak yemişsiniz arkadaşlar kabahat bence hepinizde kusura bakmayın. 
Tarih affetmeyecek derler ya bence aynen o haldesiniz üzülerek belirtmek isterim.

Bu arada sanırım açık yemlerin alındığı yere ait fotoğraflar bunlar ;

emin nin aldıgı akvaryumcuda gizli çektigim fotolar kerem abi nin inceledigi an abi
 
 
burdaki üçüncü şahıs akvaryumcu olan adam
 
tarihi geçik ve açılmış kovası yeni tarihli kovalarla degiştirilmiş yemleri çekmeye çalıştım ama çekemedim bir depo var oraya sokmadılar oraya zulalamışlar hep şans. :S

Ama şunuda belirtmek isterim itiraf etmekte bir erdemliktir. 
İhanet affedilmese de hafifletici nedenleri olabilmektedir. 

Bu yüzden konuya açıklık getirmek için ben elimden geleni yaptım emin beyden itiraflar bekledim ama nafile olmadı sizlerden bu itiraflar geldi artık herkes bir şekilde öğrenmiş oldu sayenizde aydınlatıcı bilgiler için sizlere teşekkür ederim.


BURHANERCAN2012-04-14 01:12:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 01:04
Bu arada bana özel mesaj atanlar oluyor;Abi niye sakladınız en az ilgili şahıs kadar sizde suçlusunuz şeklinde.Bakın zaten payıma düşeni kabullendim alttaki mesajı yazdım.Daha bunun üstünede kimse benden intahar etmemi beklmiyordur herhalde.Bekleyenler varsada üzgünüm şuan elimden sadece bu kadarı geliyor.
 
[QUOTE=COBRA]
Son olarak böyle bir olayın başlagıcında ve kısmende olsa gelişen süreçte yer aldığım içim tüm hobici arkadaşlarımdan çok ama çok özür dilerim.Sizleri zamanında uyarmalıydım ama arkadaş, dost hatrına bu zamana kadar sustum ama artık bir yere kadar.
 
Hatta bu konudan dolayı forum yönetimi tarafından istenirse forum özel üyeliğim alınabilir, ceza verilebilir hayatta sesimi çıkarmam.Sonuç itibariyle istemedende olsa hobici arkadaşların zarar görmesini sebep verdiğim için yönetimin hakkıdır.Tekrar ve tekrar çok ama çok özür dilerim.
 
Saygılar, selamlar... 
[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 01:05

( Bütün yemler tarihi geçik vs. denmiş kesinlikle böyle diyil dürüs olmak gerekli jbl ve tetra nın poşetleri açılmamışlara ben kefilim gıcır gıcırdı )



[QUOTE=BURHANERCAN] 


Asıl can alıcı nokta ise bu kadar kişi olayları daha başında biliyorken bir kişinin de çıkıp itiraf etmeyip herkesi afedersiniz enayi yerine koyup aldatmasıdır

Hanginiz olursa olsun hak yemişsiniz arkadaşlar kabahat bence hepinizde kusura bakmayın. 
Tarih affetmeyecek derler ya bence aynen o haldesiniz üzülerek belirtmek isterim.

[/QUOTE]

 Buna cevap verme ihtiyacı buydum Burhan abi.

Abi bu kadar kişi diyorsun paylaşım başladığı gitmedi araya bilmeden para  olayları girdi başlamışken her şeye göz yumdum ama son olayı görür görmez müdahale ettim sana iletmem gördükten 1 -2 hafta sonra oldu zaten yani kesinlikle bir anlaşmazlık bir göz yummalı bir olay yok görür görmez müdahale ettim. 

Bu müdahaleyi sevdiğim ve vesile olduğum insanlara söyleyerek yaptım ve konu buralara geldi benim ve taş örenlerin pek bir suçu yok.



TiTaNNiKe2012-04-16 17:10:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir