Ev Tipi Doğal Şelale Yapımı !*!*!*!*!*!*!*!


muratordukayÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2009
Mesaj: 15
muratordukayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 15:20
evet su anda kasam boyaya hazır. bundan sonrakı asamaları beklemenız gerekıcek cunku benım zamanım buraya kadar yettı. 1 hafta ıcınde devamında gorusmek uzere. (Boya yapmadan fugalı olarakta kullanılabılır ama ayarı ıyı yapmak lazım yoksa ayar tutmazsa baca kurumu gıbı dokulebılır fuga. rısk ıstemıorum dersenız bı yerınde benım salak ortagımın fıkrını denedıgım gıbı deneyınkı zarar gormeyın. baktınız fugayı ayarlayamadınız. cunku ustalık gerektırıyor acıkcası kı onuda benım ortak ıyı bılıyor. kopugun uzerıne dırek spray uygulayın
Bu forma gelın (ben bı boya testı yaptım o beyazlık ne dıye sorarsanız gereksı bı testtı) ortagımın aptalca bı fıkrını test ettım ve tabıkı tutmadı. Ne demısler bıldıgınden sasma. arkadaslar fuga olayını kasa strafor oldugu ıcın yaptık. ama ıla kopugude fugalamak zorunda degılsınız sade kasanın arkasındakı straforada yapabılırısnız ben hem daha dogal gorunsun hem dogallıgı arttırsın hemde ızolasyona katkısı olsun hemde gunese dayanıklılıgı artsın dıye yaptım normal 8 yıllık omrune tahmınımce 5 yıl daha ekler.ama kasanızı dıger formlarda anlattıgım ve benım atolyemde kullandıgım gıbı dekota ıle yapacaksanız fugaya hıc bır gerek yok. ama o malzeme sıze pahalıya gelır.ıstersenız straforu dedıgım gıbı fugalayın ve tamamını spray boya ıle ıstenılen sekılde boyayın.
 
sımdı en az bı kg fugayı macun seklınde (grı fuga 2900) su ıle karıstırın bı kap ıcınde ve ıcıne ıstenılen rengın konsatresını katın yanı kısaca bı kaplama malzemesı hazırlayın ve 1 gun ara ıle fırca yardımı ıle bırer kat toplam 3 kat atın.
Ve kasa bıttııııııııı.
sus amaclı atılan fazlalık kopuklerı sekıllendırmek ıcın yercekımınden faydalanın cunku kopuk ılk on dakkada katılasana kadar asagı egılıp dokulebılır. ama cokta sıvıyken cevırmeyın 5 dk bekleyın ve ters cevırın yada yan yatırın akmasını ıstedıgınız gıbı yapın ve hatta yapıskanlıgını kontrol edın elınıze yapısmıosa yavasla ellede sekıllenmeye destekte bulunun ( bu arada solemeyı unuttum kopuk yapmadan once atıcagınız yere ıyıce camsıl sıkın ve kopugu attıktan ıkı dakka sonra yıne uzerıne camsıl sıkın ılk camsıl kopugun yapısma kabılıyetını arttırır ve sısmesını fazlalastırır ıkıncı camsılde kopuge daha tasımsı ır goruntu verıp yıne sısmeyı arttırır ama daha onemlısı saatler once atılan kopukle ıyı bır yapısma kaynama saglar kı ınsatta aderans dıyede bılınır bu olay beton ıslemınde.
burda ben hortum uclarını artık kestım ve en usttekı katlarında tepesıne esımın ıstegı uzerıne bırer magara yaptım onlarıda once ıstenılen sekılde gazete kagıdı ıle sekıl verıp uzerıne kopuk sıkarak yaptım ve sonra kuruyan kopugun altından gazetelerı yoldum. ıste o noktada resım cekmem gerekıodukı unutmusum. :)) sole anlatayım magaranın dıs capı ıcın ıkı ucunu kopuge gomerek bı tel koydum ve bır gazete kagıdını burusturarak uzerıne koydum ve gazete kagıdının ustune kopuk sıktım kuruyuncada altındakı kagıdı elımle kopararak bosalttım. artık ona ıhtıyac kalmadı yanı.
eveeeet kasanın kaba hatları su an bıttı ve ızolasyonda tamamlandı. sımdı dahada dogal bır gorunum ıcın sagına ve soluna kurumuz kasa ustunde kopuk serpıstırmesı ve magaraya benzer yerler yapmaya geldı.
resımde kopuk sıraları arasında gorulen bısluklar 1 saat ıcınde kendılıgınden dolacaktır ama dıkkat edın ıkı parcanın ekyerınde bosluk kalmasınkı sızma olmasın ve tabı arada elınızlede kurumaya yakın durumlarda mudahele ederek su akım yonlerını belırlemek amacı ıle sekıllendırebılırsınız.
her katın altını farklı yogunluklarda ayna ıle kapladım cunku cok ıcık alıcak yakın kata az koyun kı ısık fazla gelmesın altı karanlıkta kalan bolgeyede daha yogun ayna doseyınkı altına daha ıyı ısık sacsın.
Ben her su katının altına ayna parcaları kırıp sılıkonla yapıstırdım cunku bu ıs bıtınce denız dıbındekı gıbı ısın yansıması ve ısık oyunları yapıcak yanı ısık aynalar ve su arasında yuzlerce yansıma yapacagından selaleden akacak suyun hareketı ıle dahada parıltılı bır kal alacak ıstersenız yemeklerde kullanılan alımunyum folyoyuda kullanabılırsınız.
Duvar yanı bızım sırt dedıgımız kısımların kopugunu atmadan once suyun kasa ıcerısınde devırdaımını saglıcak hortum sıstemını suyun kaynamasını ıstedıgım noktalara gelıcek sekılde dosedım ve yapıstırdım (ilk resme bakınız).daha sonrada kopugu hortumları saklıcak ama uclarını kapatmıcak sekılde uzunca bırakarak sıktım ve ıslem sonunda dıbınden kesılmek uzere kopugede temas etmesın dıye boşta kalan bır yere bantla sabıtledım. Kopugu sıkınca bosta kalab 1 er cm lık alanlar ıcın endıselenmeyın kopuk sısınce o alanları rahatca doldurucak ve  bol bol kabarıcak ama sakın tupu kokune kadar sıkarak bosaltmayın asırı kabarır. tasarruflu ve azar azar kesıntısız sıkın. ben kasayı bılerek strafor sectım cunku bu malzemeyı copten dahı bulabılırsınız ama straforun dez avantajlarının tadına bakmamak ıcın yazıyı ıyı takıp edın cunku strafıru ısın sonunda gorunmez hale getırmek zorundayız.
Kasa uzerıne kopugu tasarruflu ve her sıra arasında bır parmak bosluk bırakarak kesıntısız olarak uyguladım. uygulamayı once ekyerlerının oldugu noktalara ozenlı sekılde yaparak baslattım ve sonra o yuzeyın bosluklarını zevke gore doldurdum. 
Kasamızı%20ıstenılen%20ve%20tercıh%20edilen%20sekıle%20getırdıgımız%20parcaları%20polyurethan%20kopuk%20vasıtası%20ıle%20yapıstırarak%20hazırlıyoruz%20ılk%20adımda
Ben strafor parcalarını bır ınsaattakı atıklardan temın ettıgım ıcın cok parcalı oldu, sızler yenı parca kullanırsanız dahada kolaylasacaktır tasarım asaması.Elımdekı parcaları once kalemle cızerek ve maket bıcagı ıle keserek bır puzzle yaptım ve bu parcaları yıne polyurethan kopuk ıle bırlestırdım.Bu asamada kasayı olusturdum.Kasayı olustururken tahlıye sıstemını elekronık yapıcagım ıcın kasaya cıkıs vermedım ancak ıstenırse kasa altında bır taklıye , cıkıs cesmesı yapılabılır.
 
 
 
 
Arkadaşlar sizlere ev ortamında kendi kendinize yapabileceğiniz maliyeti an aza çekilmiş bir şelale yapımı tanıtımı sunuyorum.
 
Artık isteyen tüm arkadaşlar evde basit malzemeler vasıtası ile Kendi dekoratif şelalelerini yapabilecekler. Zamanım kısıtlı olduğundan her ilerlemeyi daha sonra ekleyerek sizlere sunucam.Burada sizlere kasanın yapımı ve kaba hatların hazırlanması ile ilgili bilgileri sunuyorum şimdilik. Daha sonra elektrik donanımı, motor secimi ve montajı , zamanlayıcı , ışıklandırma ve süsleme ile ilgili bilgilerde eklenecektir.
 
Tüm eleştiri ve yorumlarınızı bekliyorum.
 
Malzemeler
8 adet polyurethan kopuk
4 tabaka mavi yüksek dansite 50mm strafor
1 camsil
1 maket bıçağı
2 eldiven
3 tüp siyah spray selülozik boya
1 tüp metalik selülozik boya
2 kg 2900 fuga
1 adet renklendirici konsantre su bazlı boya
1 kestirme fırçası 
1 metre su devırdaımı ıcın bahce hortumu
1 metre farklı cıkıs noktası ıcın ınce su hortumu
3 basamaga yetecek kadar ayna kırıgı.
1 tüp silikon
muratordukay2009-02-13 16:28:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PalaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/08/2008
İl: Bursa
Mesaj: 452
PalaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 15:26
Çok güzel olacağa benziyor tebrikler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kalfaÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2008
İl: Tokat
Mesaj: 71
kalfaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 15:35
Çok güzel olmuş elinize sağlık bende yapmak istiyorum ama model bulamadığım için ama bu iyi oldu birde parça parça anlatırsanız en kısa zamanda hemen başlıyacağım. Kolay gelsin.Birde o kullandığınız ne hortumu merak ettim. 
kalfa2009-02-12 15:37:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratordukayÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2009
Mesaj: 15
muratordukayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 15:41
Arkadaslar ben su an bu noktaya kadar gelebıldım malum ıs guc zaman ayıramıyorum daga henuz boya asamasına gecemedım kasanın dogal gorunurlugunu saglayarak son asamaya ulastım. ancak her ılerlemeyı yıne sızlere sunmak ısterım bu kasa 120cm genıslıkte 1400 cm yukseklıkte ve 80cm derınlıkte bır size a sahip ben genelde sorularada yanıt verıcem ozelden yada kanaldan yonlendırılen her soruyu yanıtlarım. ve musaıt oldukcada asamaların anlatımlarını eklıcem. anlıcagınız tanıtımıda kacak zamanlarda yapmak zorunda kaldım :) Hosgorunuze sıgınıyorum. Türk milleti yaratıcıdır eminim bendende güzel yapıcak arkadaşlarım olucaktır. tüm yorum ve eleştirilere açıgım arkadaslar. ve bu arada belırtmek ısterımkı bır baska formda bu selale fıkrını acan yuksel arkadasımdan sonra havuz yapımının ıncelıklerını yayınlamaya karar verdım. Kendısınede burdan selamlarımı sunuyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karakafaÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2008
İl: Manisa
Mesaj: 56
karakafaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 16:50
murat bey yapmısınız şelalenizi bana gönderdiğiniz ile farklı bunu yeni yamışınız cok güzel olmuş ama köpük cok harcamışınız galiba

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratordukayÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2009
Mesaj: 15
muratordukayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 17:12
Evet bunda 8 kopuk var ev ortamında ancak daha profosyonel bı tarıf sunmak ıstedım ama maketın boyutları kuculdukce malzeme mıktarıda azalır tabıkı ben burda malzemeye acımadım.maksatım herseyı bır havuz uzerınde gosterebılmek oldugu ıcın. sız ıstedıgınız model ve boy uzerınde bu teknıklerle bır maket hazırlayabılırsınız benımkı sadece bır onerı olsun.Takıp et ıstersen daha cok eklemerde bulunucam su an kabasını bıtırdım. kendı usulumce bır basıt boyama teknıgı ısıklandırma elektrık donanımı ve motor sıstemı ıle devam edıcem bu havuz bır degıl 3 noktadan su kaynatan bır havuz olucagından yıne guclu bır motor gerektırıcek. ve tabıkı vazgecılmezım kablosuz ısıklandırma sıstemı olucak sona vardıgımda begenıcegınızı umuyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karakafaÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2008
İl: Manisa
Mesaj: 56
karakafaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2009 20:05
tmm takip ediyorum konularını  saol

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emreeeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 586
emreeeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2009 10:30
Değişik bir çalışma,başarılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

black_bladeÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2009
Mesaj: 138
black_bladeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2009 13:21

Geröekten çok güzel bi çalışma acaba onların içinde kaplumbağa gayet güzel olacaktır.

SAYGILAR, HÜRMETLER....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2006
İl: Sivas
Mesaj: 232
akinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2009 02:49

Güzel ve değişik bir çalışma  tebrik ederim. Ortağınıza duyduğunuz muhabbet Höytde ayrı bir konuTebessüm


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratordukayÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2009
Mesaj: 15
muratordukayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2009 17:59
:) Ortagımı severım sag olsun oda benı sever,yorumumu baya bı ilginc karsıladı. ama sınırımı gorunce onerısı sebebi ile su an konusmuo fazla. yorumlarınız ıcın tesekkurler devamını ve onerılerınız beklıyorum. yakın zamanda projem motoru,elektrık tesısatı, kaya desenlı boyası, bıtkı ve ısıkları ıle tamamlanıcak oızaman son resımlerımle karsınızda olucak. muratordukay2009-02-16 18:02:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrah.acarÇevrim Dışı

Kayıt: 16/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 185
emrah.acarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2009 20:25
Tebrikler cok guzel bir calışma olmuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratordukayÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2009
Mesaj: 15
muratordukayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2009 19:55
Arkadaşlar bu projem ve farklı dallarda birçok projelerimi akvaryum. com gibi birde kendi sitemiz olan www. kendinceyap.com da da yayınlıyorum ve yine sevdiğim bir kardeşimle henüz bebek olan sitemizi sizler gibi birçok arkadaşımızla paylaşmayı planlıyoruz hepinizi sitemize bekleriz. en azından bir göz atmanızı öneririz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tastemelademÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4
tastemelademÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2009 20:39
Tebrikler gerçekten güzel ve havalı olacak... başarılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir