Eve Geldiğimde Kılçığı Kalmış Dişi Lepistes


fikretbavukÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2017
İl: Ankara
Mesaj: 16
fikretbavukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2017 09:03
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Yok
Akvaryum Kapasitesi (litre): 240
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Lepistes 50+ adet,Çöpçü 6 adet, Elma salyangozu 7 adet, albino vatoz 2 adet, neon tetra 6 adet
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Bilmiyorum
Filitrasyon: Dış filtre ve arada bir mekanik temizlik için iç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanmadım.
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Son olarak 2 hafta sonra su değişimi 1.5 gün beklemiş sularla %20 oranında yaptım. Yeni bir canlı dekor ekleme vs bişey yapmadım.


Her zamanki gibi işten eve döndükten sonra akvaryuma yem vermek için yaklaştığımda yerde sadece kılçığı ve kafa kemiği kalmış bir balık gördüm. Balıklarımı kontrol ettiğimde bir adet dişi lepistesin olmadığını gördüm. Bu balık neden ölmüş olabilir ve bu kadar kısa sürede nasıl yemiş olabilirler. Ölümler devam eder mi ne yapmam gerekir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2017 09:15
Farketmediğiniz bir yaralanmadan, yahut bir mantar gibi hastalıktan yahut başak sebeplerden ölmüş olabilir. O kadar kısa sürede yenilmesi çok normal. Salyangoz, Vatozda dahil beslediğiniz türlerin hepsi didikleyip yemiştir severek yerler et sonuçta. Kaygılanmanıza gerek yok olur böyle şeyler arada. Balıklarınızı inceleyin üzerlerinde beyaz mantar tabakalar varmı kuyruk uçlarında erimeler varmı, yoksa sıkıntı etmeyin. Vakti gelmişse bir filtre bakımı yapmakta fayda var, yazın mantarlaşma organik artıkların katkısıyla dahada yükselir, sular çabuk bozulur. Bir su değişi yapın. İnşaallah başka kayıp olmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fikretbavukÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2017
İl: Ankara
Mesaj: 16
fikretbavukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2017 09:29
Mesut bey teşekkürler cevap için. Bahsettiğiniz durumlar için daha detaylı inceleyeceğim akşam balıkları. Dün 5 damla metilen mavisi damlattım her ihtimale karşı. İkinci el aldığım Dış filtre içinde karbon vardı onu yaklaşık 1 - 1.5 ay önce çıkardım ve yerine bir şey koymadım. Karbonun zamanı da dolmuş olabilir belki ondan kaynaklı bir sorun olabilir mi? Bu sırada da dış filtreyi temizlemiştim. Dış filtre Eiheim 2213 sepetli (iki sünger, Seramik halka, elyaf var içinde) Başka malzeme eklemem gerekir mi içine.

Karbonu tekrar koymalı mıyım? Filtre malzemelerinin ömrünün bittiğini nereden anlarım ?

Ayrıca akvaryum içindeki taşlarda belli belirsiz yeşil oluşumlar var. 10 gündür sanırım var bunlar çoğalma yok ama oranlarında. Direk güneş ışığı almıyor. Sadece gün ışığı alıyor. Işıklandırma yaklaşık 6 saat kadar iki adet T5 ile. Suyum 2 haftada hafiften sararmaya başlıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir