Green terror hızlı, sağlıklı ve kafalı büyütmek.


ebrarkaraÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2009
İl: Ankara
Mesaj: 136
ebrarkaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2011 23:48
Merhabalar bende tecrübelerimi paylaşayım ki yeni başlayanlar benim gibi faydalansınlar. 

Gerçi ben yeni sayılmam ama olsun bilmediğim çok şey var daha.
1- GT lerin tanktan atladıklarına bende hiç şahit olmadım ancak, su değişimi sırasında koyduğunuz leğen tarzı şeylerden atlayabiliyorlar, benim daha 2 gün önce başıma geldi, en büyük GT'm derinliği 10 cm olan leğenden atladı ve yaklaşık bi 15-20 sn.sonra salona geldiğimde fark ettim, çok şükür bir sorun olmadı.

2- Gerçekten de şu ana kadar beslediğim balık türleri içerisinde en dayanıklı olanlarından biri GT diğeri zebradır. Her türlü su şartlarında gayet sağlıklı bir şekilde yaşayabiliyorlar. Ben şahsen dinlenmiş su ile dip çekimi yaptıktan sonra ekleme yapıyordum ancak ben askerdeyken annem daha pratik diye, dip çekimi yaparken hortumu çeşmeye bağlayıp su eklemesi yapmış hep, ve hiç bir sorun da olmamış. Su sıcaklığı 20 derecenin altına düştüğünde hareket kabiliyetleri düşüyor, sıcaklık 30 derecedeyken de bir sorunla karşılaşmadım. 

3- Göz yeme olayı :) Benim tankım bi ara baya bi kalabalıktı. 2-5 cm arası 30 zebra yavrusu ve 12-13 cm civarı 5 GT ye 80*40*30 cm lik akvaryumda bakmak zorunda kalmıştım. Her sabah kalktığımda bir veya iki zebranın gözlerini oyulmuş kafasının yarısı yenmiş vaziyette buluyordum. Hatta bazı günler GT lerin ağzından zebra çıkarttığım olmuştur. Eğer yutabileceği büyüklükte bir balıkla besliyorsanız dikkatli olmalısınız. Hatta bi gün yine böyle bir zebrayı ağzından çıkartmak için 15 dk uğraştığımı biliyorum. En snunda akvaryumun dışına çıkartıp ağzından zor bela almıştım. 

4- Su değişimini 15 günde bir yaparım, nadir durumlarda haftada 1 yapıyorum, bir sorun yok. 

5- Ağız ağıza kavgalara şahit oldum malesef kötü sonuçlar doğuyor. Her iki balığın da ağız kısmında morarmalar oluyor. Yine kendi türlerine karşı çok sert oluyorlar. Şu anda 5 GT min baskın olanı hariç hepsinin kuyruk ve yüzgeçleri tarumar olmuş durumda malesef :(

6- Balıklarım yaklaşık olarak 2 seneyi geçkin olmalarına rağmen hala eş tutup yavrulamadılar. Gözlemlediğim kadarıyla 1 dişi 4 erkek. En kısa zamanda baskın erkek ile dişiyi ayrı bir tanka alıp denemeler yapacağım. Üretmeyi çok istiyorum. 

7- Ankara da çok aramama rağmen yanlarına ateş ağız ve rainbow bulamadım malesef, hobicilerden de bulamadım :(

8- Yem olarak tetra yem veriyorum standart. Bunun haricinde yem vermiyorum veremiyorum :) Ancak dün tavuk ciğeri ni çok ufak dilimler şeklinde verdim ve gayet güzel tükettiler. 2 gün geçsin bu sefer de kuzu ciğeri ni deneyeceğim. Bi ara fırsatım olursa da toprak solucanını parçalayıp vermeyi deneyeceğim, sanırım bunların zararı değil yararı olur?

Herkese mutlu hobiler, iyi forumlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koftiden42Çevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2012
İl: Konya
Mesaj: 29
koftiden42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2012 08:57
O zaman birazda ben sorabilirim soru:


1. Bu balıklardan 4-5 adet büyütmek istesem nasıl büyütebilirim. Yani hepsi erkek mi olmalı yoksa biri dişi olsa da olur mu?
2. Mesela frontoza vb. Bir koloni yanına bir tek konulabilir mi
3. Yem konusunda büyüten ve renk canlığı katan tavsiyeleriniz nelerdir.
4. Yemleme yaparken bir gün canlı yem, bir gün aç bırakma. Bunun haricinde hem bitkisel hem hayvansal yemlerle beslemeyi düşünüyorum doğru mu?
5. Dip çekimi ve su değişimi kaç günde bir yapmam yeterli.
enginkoc342012-05-02 14:46:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AygunÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 128
AygunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2015 00:28
Arkadaşlar bu forumda yaşayan varmı? [:)]

Arkadaşlar baktım ki 2012 tarihinden itibaren yorum yapılmamış. Green terror besleyen olarak kayıtsız kalamadım. Güzel bir konu ve diyeceğim şu ki şuan green terror bakan arkadaşlarımız varsa güncel bilgilerimizi birbirimizle paylaşmamız iyi ve geliştirici bir durum olacaktır. İlk soru benden :)

Balıklarıma Kurutulmuş kan kurdu versem ne gibi yararı ve zararı olur ?

Tecrübeli arkadaşları davet ediyorum :) [8)][EDIT]Aygun,2015-12-13 14:21:47[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir