İlk Betta Balığı Üretme Çalışmam


okanyvzÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2018
İl: Ankara
Mesaj: 43
okanyvzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2019 00:15
[url=https://hizliresim.com/r5zRkm][img]https://i.hizliresim.com/r5zRkm.jpg[/img][/url] [url=https://hizliresim.com/Ov4B44][img]https://i.hizliresim.com/Ov4B44.jpg[/img][/url]

Herkese merhaba yaklaşık 2.5 hafta önce yıllar sonra tekrar Betta besleme hastalığım yeniden ağır bastı ve bir erkek betta aldım. 2 Hafta önce de dişi yetişkin sağlıklı bir dişi betta aldım. Daha önce sadece uzun süreli beta balıkları besledim, fakat hiç üretme girişiminde bulunmadım. Hiç acele etmeden ilk önce lepistes için kullandığım yavru tankını boşalttım, temizledim ve baştan kurdum. İzlediğim videolardan ve okuduğum makalelerden yola çıkarak 2 gün önce erkek balığı tanka saldım, köpük yuvasını yaptı. Bu gece dişiyi karşısına koyacağım. Dişi hazır olduğu zamanda yanına atlar ya da ben salarım acelem yok. Daha önce üretip tecrübesi olan hobici abilerimden ve kardeşlerimden tavsiye ve fikir almak istiyorum. Buraya olup bitenleri atarım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bursiaÇevrim Dışı

Kayıt: 30/07/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 29
bursiaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2019 08:37
Dişi kavanozdayken aşağı doğru başını eğip sakin kaldığında dişinin hazır olduğunu anlayabilirsin. Kesin değildir ama benim de tecrübem bu yönde oldu. Balıklar yumurtadan çıktıktan sonra su değişimlerini abartmamalısın. Özellikle ilk 2 hafta su değişimi yapılmasını önermiyorlar. 2 yada 3.günden itibaren artemia yiyebilirler. Ama ilk günden beslemek istersen daha kolay bir alternatif olan mikro kurt edinebilirsin. Yumurta sarısını tercih edersen besleyiciliği az olacak ve suyu aşırı kirletecek. Doğal olarak balık ölümlerine sebep olacak. Akvaryumun su hacmini düşürmeni öneririm. Yavrular yemi bulamayınca malesef meftah oluyorlar. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, sorunuz olursa cevaplayabilirim. Mutlu hobiler. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir