İthal Japon Balıkları Üretimi


Obsesif AkvaristÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2015
İl: Izmir
Mesaj: 281
Obsesif AkvaristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2017 20:53
[QUOTE=MaviYesil]Bahsettiğiniz üretimi ancak hobiciler yapar. Üreticiler sadece hızlı paraya çevriecekleri üretimlerle ilgilenirler.

Çok güzel oranda ve inci gövdeler üretiliyor ülkemizde. Hem fiyatı uygun,hem de satışı hızlı.

Örn:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/27027/100120172005361.jpg[/IMG][/QUOTE]


Bende onu diyorum hocam ithalat konusuda öyle icimizden bi kac arkadaş cikip balik ithal edelim demese hala daha kirmizi oranda b kalite redcap bakiyor olacaktik. Bence biz birseyler yapmaliyiz yoksa profesyonel uretimhaneler yillarca duz japonu sattilar halada satiyorlar. Konu satmak satamamak degil konu en kalitelisini bizim ulkemizde uretir demek.

[QUOTE=Sheyda27][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/175579/110120172117421.jpg[/IMG]
Bu da benim yerli uretim ryukinim aldigimda cogunlugu siyahti.ithal baliklar gercekten harikalar ama yerli uretimden de fena baliklar çıkmıyor biraz bakim ve ozenle.ufuk hocanin baliklari en guzel orneklerden[:nazar:][/QUOTE]

Cok guzel maasallah yavruyu ithal baliklardan mi aldiniz ?

Teşekkür Edenler: [T]27211,tatlisarap[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Sheyda27Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/06/2015
İl: Gaziantep
Mesaj: 8826
Sheyda27Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2017 21:00
Anne baba hakkinda bilgim yok aldigimda avucumda kayboluyordu simdi avcuma sigmiyor masallah apaci gibiydi kapkaraydi ama simdi boyle.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/175579/140120171854251.jpg[/IMG] bu da minnos redcap im buda yerli uretim ama gelecegi parlak gibi aldigimin ertesi gunu cok fena hastalandi simdi masallah gayet iyi [:nazar:]

Beğenenler: [T]178138,GoldfishKeepers[/T][T]186475,Emyy[/T][T]27027,MaviYesil[/T]
Teşekkür Edenler: [T]178138,GoldfishKeepers[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2017 21:09
[QUOTE=GoldfishKeepers]Bende onu diyorum hocam ithalat konusuda öyle icimizden bi kac arkadaş cikip balik ithal edelim demese hala daha kirmizi oranda b kalite redcap bakiyor olacaktik. Bence biz birseyler yapmaliyiz yoksa profesyonel uretimhaneler yillarca duz japonu sattilar halada satiyorlar. Konu satmak satamamak degil konu en kalitelisini bizim ulkemizde uretir demek.
Cok guzel maasallah yavruyu ithal baliklardan mi aldiniz ?[/QUOTE]

Üremesine üretirsiniz tabi ama satış olmayınca devamlılığı olmaz. Hobi amaçlı üretim yapabilirsiniz. İthal balıklardan 6'lı 8'li gruplar alıp büyütün. Bir sene sonra üremeye başlarlar.

Beğenenler: [T]175671,Jumbokılıç[/T]
Teşekkür Edenler: [T]178138,GoldfishKeepers[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JumbokılıçÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 03/07/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1256
JumbokılıçÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2017 22:08
[QUOTE=GoldfishKeepers]Ama yinede mantıksız geldi bana ön yargıdan kurtulmak gerek bence çunkü üretim olduktan sonra ben hicbir canlının elde kalacağını yada zarar edeceğini düsünmüyorum. Belki ticari amaca hizmet etmeyebilir ama en azından dısa bağimliliği bitirir ve azda olsa (ki ülkemize giren ithal balık az değil ) bi engellenmis olur ve çarkı kendi ülkemizde cevirmiş oluruz ve bu muthiş birsey olurdu. Her üretimhane kâr amaçlı degil adam zararını karsilasin yeter diyerek üretim yapıyor demem o ki bir lepistes kadar kolay ve çeşitli üretim yapılabilir düsüncesindeyim bunda iklim öne sürülüyor herzaman ben izmirde japon üretiyordum sicaklik asla 5 in altina dusmez bence düsünülmeli araştirilmali ve bu dışa bağimliliktan kurtulunmalı. Benim dusuncelerim bu yonde.[/QUOTE]

yumurta balıkları zaman alıyor çok uğraştırıyor diye üzerine gitmiyorlar,

bizim insanımız çabuk sonuç çabuk para istiyor, bu nedenle canlı doğuranlar da girişimci çoktur ancak eksiğimiz teknolojik ekipman eksiğidir son sistem laboratuvarlarımız yok. bu da yatırım tercihi meselesi, ekipmana laboratuvara yatırım yapan belki 3 yıl tesise çalışır ancak ardından gelen üretim kapasitesiyle tüm dünyaya ihraç eder hale gelir.

biz bu yatırım bakışına sahip değiliz. yani sabırlı bambu üreticisi olamıyoruz hemen kazanmak istiyoruz ve ekipmana tesise yatırım yapmayı sevmiyoruz.[:cool:]

bir akvaryumcu arkadaşım toptancı gelecek toptancıya gidicem yok işte toptncı şöyle toptancı böyle muhabbeti yapıyor, merak ettim nerde dedim bu toptancı üretici ? hadi dedim beraber gidelim bir gün, ok. atladık gittik, bursanın ilçesinde metruk bir sokakta ahır gibi bir yere gittik emin olun içeri girmeye korktum ben, o derece bir izbeyle karşılaştım, yahu dedim burayımı söylüyordun toptancı üretici diye , her yerde serpiştirilmiş pislik içinde tanklar paslı kovalarda uyduruk dış filtreler her yer heryerde, bir pislik bir koku bir rutubet bir mezbelelik anlatamam rezilliği, tanklar tasvuk kümesi gibi üst üste, her tankta üç beş balık kimi ölmüş kokmuş kimi ters yüzüyor, inanın hobiden soğutur insanı.

şimdi birde kablotbv de izledim almanyadaki akvaryum balığı üreticilerini, laboratuvarlarını satış mağazalarını gösteriyor teknolojiyi temizliği, canlı hayata saygıyı gösteriyor, aman yarabbim diyorsunuz, işe saygı ,disiplin, mühendislik,özen ,azim çok başka [;)]

Beğenenler: [T]178138,GoldfishKeepers[/T][T]186475,Emyy[/T][T]152069,Notilus[/T]
Teşekkür Edenler: [T]152069,Notilus[/T]
+1: [T]152069,Notilus[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Obsesif AkvaristÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2015
İl: Izmir
Mesaj: 281
Obsesif AkvaristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2017 22:43
İste abi japon baligi akvaryumda uretimi yapilacak bi canli degil en azından taylandaki gibi biryer neden türkiyede yok izmir mugla antalyada biyerde ? Bir aksu üretim cifligi diye biryer vardi orasida anca klasik japon üretiyor bildigim kadarıyla. Foruma bakiyorumda bu konuda gayet bilgili ve tecrübeli arkadaş var neden ellerini taşın altına koymuyorlar garip. Ben memurum 3 yıl orda 5 yıl burda yerleşik hayata bi gecsem belki 1. Deneme 2. Deneme husran olabilir ama imkansiz degil bence

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MüptelaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1838
MüptelaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2017 23:15
Bende yillarca japon baligi baktim.su anda hala oranda japon baligi bskmaktayim fakat evde fazlasiyla canli oldugu icin elimden cikarmaya ilanada koydum mesaj atsnlarin buyuk bir kismi takas pesinde kimse ithal baliga normal japondan fazla para vermek istemiyor.ee boyle olunca uretsen ne olur uretmesen ne olur bu ulkede baligin buyumesiyle boylanmasiyla ugrasicaksin fevkalade bir oranda yada ranchu ureticeksin bizim millete 5-10 liradan fazlaya satmaya calisicaksin isin zahmeti zorluguda cektigin yanina kar kalicak senin yuzun yine gulmeyecek yaklasik 17-18 yildir balik besliyorum ve bu ulkede yasiyorum kimse gozunu elleriyle kapatip bu ulkede balik uretim hayalleri bence kurmasin yada kuracaksada beklentileri cok dusuk olsun.

Ha bide memur arkadasim inan su an turkiyedeki en iyi isi yapiyorsun her ay alacagin belli issizlik riskin yok haftasonlarin var.kafan rahat ticaret cok farkli bi dunya isler hep ayni gitmiyor.

Teşekkür Edenler: [T]178138,GoldfishKeepers[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Obsesif AkvaristÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2015
İl: Izmir
Mesaj: 281
Obsesif AkvaristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2017 00:41
Abi benim sorguladigim şey kalite piyasa değil. Yani ülkemizde singapurdaki yada taylanddaki gibi havuzlar yaparak gelen ithal goldfishlerle üretim yapılabilir mi. O kaliteye ulasilabilir mi ? Ulasilabiliyorsa bunu deneyen arkadaslar var mı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2017 01:05
Elin çekik gözlüsü yapıyorsa biz de yaparız o sorun değil.
Ancak Tayland'da yıllık ortalama sıcaklık 24-26 derece filan. Sırf bu bile maliyetleri düşürüyor. Su da göreceli olarak sıcak oluyor.
Bir de alabalık yetiştirir gibi derelerden vs su alıyorlar. O da maliyetleri düşürüyor. Herkes yapmıyor sanırım ama ben beta üreticilerini takip ediyorum hiç dert etmiyorlar.
Biz böyle taze su kullansak dağlardan gelen soğuk sular olur, gelişimi yavaşlatır.

Arge dediğimiz olay da var. Kara düzen üretim yapmıyorlar. Adam farklı olmaya çalışıyor. Bu ekolü de Avrupa'dan ithal ediyorlar. Yine beta varyete üretimlerini okurken gördüm. Adam amaca yönelik gidiyor.
Uygun olmayan yavruyu yetiştirmekle uğraşmıyor. Az karda gözü yok. Düşük kaliteli yavru yem oluyor. Belki 2 sene geç para kazanıyor ama iyi kazanıyor.

Bunun yanında bir de pazar olayı var. Güneydoğu Asya'da bu iş daha çok yapılıyor. Haliyle de 10 kişi 10 varyete üretiyorsa 100 kişi 100 varyete üretiyor. Bu da çeşitlilik sağlıyor.
Ben dükkanıma çeşit çeşit mal alacak olsam 10 tane ülke gezmem. Nerede fazla çeşit varsa nokta atışı yaparım.
Bir de üretmek yetmez, satmak gerekir. Adamlar pazarlama için bir düzen tutturmuşlar. En önemlisi bu. Taşıma suyla değirmen dönmüyor. Bağlantıları kurmuş.

Bunların yanında Tayland, Singapur, Çin gibi yerlerde yetişen akvaryumda bakılma isteği uyandıran renkli türler var. Lepistes, beta, killifish vs.
Adamların balık üretimleri ile ilgilenmek için özel bir sebebi var. Bu da bu işte deneyim kazanmaları için ayrı bir motivasyon kaynağı.

Sonuçta hiç laboratuvar kaynağı kullanılmasa bile binlerce yavru sırasında oluşacak binlerce mutasyon yapay seçilime maruz bırakılabilir. Gen çalışmaları dna'nın keşfinden önce yoktu. Ancak yapay varyeteler yine de vardı.
Sabır ve azim isteyen bir şey. Eline az para geçen herkes müteahhit olma hevesinde. Tesis aç, arge yap, pazarlama için uğraş bunlar zor işler.

Beğenenler: [T]178138,GoldfishKeepers[/T][T]193996,Sulajmido[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Obsesif AkvaristÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2015
İl: Izmir
Mesaj: 281
Obsesif AkvaristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2017 01:15
Ben aslinda girisim icinde olanlara degil ilk yokusta birakanlara kiziyorum önce istikrar yok bizde bi üretim yapalim hemen hesap kitap bi akvaryum setiyle üretimhane kurup faturalari ödemesini bekliyoruz bence bu yanlis tabiki bu is turkiyede bir aileyi geçindirendiremez ama ben yinede biryerden başlama taraftarıyım adam anamurda ucuza yerli muz yetiştiriyorda goldfish mi yetismeyecek ege ve akdenizde bir sera içi su sıcakligi dediginiz derecelerde ama girisim yok demwe istedigim bu. Tabi girisim olmayincada bizde acaba imkansiz da ondan mi diye sorguluyoruz bir giden yokki millette onun izinden gitsin.[EDIT]GoldfishKeepers,2017-03-03 01:16:15[/EDIT]

Mucizeye şahit olun.

[VID]https://youtu.be/T3SUvDmIYhw[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Obsesif AkvaristÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2015
İl: Izmir
Mesaj: 281
Obsesif AkvaristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2019 12:19
İthal goldfishlerden üretim yapan yavru satın alabileceğim birilerini tavsiye edebilir misiniz peki ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir