japon balıgı akvaryumumu sonunda kurudum


ysf67Çevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2013
İl: Zonguldak
Mesaj: 11
ysf67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 15:13
Fotoğraf:

Boyut (cm):
Kapasite (litre):15
Canlılar:3 adet japon balıgı

Malzemeler:iç filtre

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:normal yemler

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
  

akvaryumum bulanıktı ama hepsini bastan yaptım midye kırıgı aldım ve koydum hos bir goruntu oldu.
3 adet japon baılıgım var 2 gun suyu dinlendirdikden sonra balıklarımı aldım.
bakteri kulturunude yaptım. soruma gelirse benim unttugum bir şey varsa yazarsanız sevinirim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 15:20
Bulanıklık zamanla gider, Japon balıkları için oldukça çok küçük bir akvaryum 15 litre, herhalde çok minik balıkların henüz ondan sana olur gibi geldi ama büyük tanklar gerektiren bir balık, umarım çok yakın zamanda balıkların yaşadıkça onları daha büyük tanklarda büyütmeyi amaç edinirsin, örneğin en az 70 litre gibi 3 balığın için. nasıl söyleyeyim yıllar önce fındık kadarken aldığım bir japon balığım 10 sene kadar sonra 25 cm kadar uzamıştı bunu düşün. Onun haricinde fazla yem verme bir balığın bir gözünün büyüklüğünde yuvarlaklığında yem ufalaman yeter sularına, kabızlığı önlemek için 2 günde bir haşlanmış bezelye tanesinin kabuğunu soyup içini parmağınla ezip suyuna atabilirsin yerler. Aldığın iç filtre çok akıntı yapıyorsa aşağıdaki akvaryumdaki gibi iç filtreni kullanki balıklar rahat etsinler. arka cama yapıştırırsın akıntı ön cama doğru vurur. Haftada birde akvrayumdan 1/4 oranında kirli su çeker yerine taze su eklersin ekleyeceğin temiz su akvaryumdaki suyla aynı ısıya yakın olsun çeşme suyu kullanacaksan ağzı açık kapta 2 gün kullanmadan önce dinlendir klor uçsun ağır metaller dibe çöksün diye, damacana su kullanacaksan dinlendirmene gerek yok. iÇ filtrenin süngerini çıkarır yıkarsın akvaryumdan aldığın suyun içinde. bunun gibi. Forumda tanıtım bölümünden japon balığı akvaruymları ve yine forumdan sazansıgiller bölümündeki japonlarla ilgili konuları okuyabilirsin sorular sorabilirsin konularda. Bu japonlar yaşarsa inşaallah yaşar ama diyelimki üzülme ama öldüler. ozaman birdaha bu tanka japon alma fazla büyümeyen balıkarı tercih et, örneğin  4 tane rasbora en fazla 2.5 cm büyürler, Yahut Neon, yahut siyah neon, bu isimlerle google görsellerde ararsan bu dediğim balıkları tanırsı resimlerdinden. Hemde 2 Tl gibi bu balıklar.




mesutok2013-10-22 15:28:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

asabijaponÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 04/10/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1320
asabijaponÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 15:21
Umarım en kısa sürede akvaryumu büyütür yada hacme uygun türlere yönelirsin.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ysf67Çevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2013
İl: Zonguldak
Mesaj: 11
ysf67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 15:41
tabi filtrem aynı sizinki gibi duruyor balıklar orta boylar 15 litre suan 1 yıl gibi bir sure icerisnde bakıcam sonra daha buyuk seyler dusunuyorum ama bende suan ısıtıcı yok japon balıgı oldugu icin
lapistes . koi.zebra . ciklet turlerini dusunuyorum 1 sene sonra ben zonguldagın alaplı ilcesinde oturuyorum burda 1 adet pet shop cu var zaten balık turleride kısıtlı  ama ısıtı alayım vatoz dusunuyorum bu akvaryuma 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ephejohnÇevrim Dışı

Kayıt: 09/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 87
ephejohnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 16:07
[QUOTE=mesutok]Bulanıklık zamanla gider, Japon balıkları için oldukça çok küçük bir akvaryum 15 litre, herhalde çok minik balıkların henüz ondan sana olur gibi geldi ama büyük tanklar gerektiren bir balık, umarım çok yakın zamanda balıkların yaşadıkça onları daha büyük tanklarda büyütmeyi amaç edinirsin, örneğin en az 70 litre gibi 3 balığın için. nasıl söyleyeyim yıllar önce fındık kadarken aldığım bir japon balığım 10 sene kadar sonra 25 cm kadar uzamıştı bunu düşün. Onun haricinde fazla yem verme bir balığın bir gözünün büyüklüğünde yuvarlaklığında yem ufalaman yeter sularına, kabızlığı önlemek için 2 günde bir haşlanmış bezelye tanesinin kabuğunu soyup içini parmağınla ezip suyuna atabilirsin yerler. Aldığın iç filtre çok akıntı yapıyorsa aşağıdaki akvaryumdaki gibi iç filtreni kullanki balıklar rahat etsinler. arka cama yapıştırırsın akıntı ön cama doğru vurur. Haftada birde akvrayumdan 1/4 oranında kirli su çeker yerine taze su eklersin ekleyeceğin temiz su akvaryumdaki suyla aynı ısıya yakın olsun çeşme suyu kullanacaksan ağzı açık kapta 2 gün kullanmadan önce dinlendir klor uçsun ağır metaller dibe çöksün diye, damacana su kullanacaksan dinlendirmene gerek yok. iÇ filtrenin süngerini çıkarır yıkarsın akvaryumdan aldığın suyun içinde. bunun gibi. Forumda tanıtım bölümünden japon balığı akvaruymları ve yine forumdan sazansıgiller bölümündeki japonlarla ilgili konuları okuyabilirsin sorular sorabilirsin konularda. Bu japonlar yaşarsa inşaallah yaşar ama diyelimki üzülme ama öldüler. ozaman birdaha bu tanka japon alma fazla büyümeyen balıkarı tercih et, örneğin  4 tane rasbora en fazla 2.5 cm büyürler, Yahut Neon, yahut siyah neon, bu isimlerle google görsellerde ararsan bu dediğim balıkları tanırsı resimlerdinden. Hemde 2 Tl gibi bu balıklar.




[/QUOTE]


Başlığı ve içeriğini okuduğum zaman her akvaryumsever gibi bende o büyüklüklerde japon olmayacağını düşündüm ancak cevaplar genelde insanı bu hevesten mahrum bırakacak veya rencide edici şekilde olacağını düşünüyordum..

--o kadar litrede japon yaşamaz
--japon için 200 litre gerekli
--o balığı ver yerine betta al, gibi...

Ancak siz arkadaşa o kadar güzel cevap vermişsiniz ki size katılmadan ve haddimi aşarak tebrik etmeden geçemeyeceğim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 16:33
Evinizde gece gündüz soba, kalorifer, kombi yanıyorsa ısı evde gece gündüz değişmiyorsa aslında ısıtıcıya hiç gerek yok bir çok balık türü ısı değişimi yükselmesi düşmesi fazla olmayan evlerde yaz kış yaşıyor, Önemli olan su ısınının ani düşüp yükselmemesi. İnsanların barındığı ısıda gündüz kışın evlerinde 23 derecede üşümüyor bu ısı japonlar içinde uygun ama akşam ısıtıcılar devre dışı kalıyorsa kışın evdeki ısı birden bire gece 10 dereden bile fazla düşer insanlar yorgana gömülür sabahı yapar ama akvaryumda hele küçük akvaryumda ısı hızla düşecektir buda balıklarda bir süre sonra bağışlıklığı düşürecektir gündüz yükselen gece düşen aşırı ısı kaybı balıklarda strese bağlı mukoza (balıkların dışındaki balıkları zararlı bakteri parazitlerden koruyan dış etmenlerden koruyan sümüksü tabaka) yıpranmasına bağlı beyaz benek gibi parazitsel hastalıklara yakalanacaktır. Gece evinizde ısıtıcı yoksa kapanıyorsa 50 watt ısıtıcı alman yeter bu akvaryuma. ısı ayarınıda 23-24 yapman yeter. Isıtıcının camıda tamanen suyun içinde kalsın cam kısmı su dışında kalmasın, akvrayumdan su çekeceğinde, önce ısıtıcının fişini pirizden çek sonra temizlik işlemlerini yap sonra işin bitince fişi geri yerine takarsın. Bu tanka ben sana vatoz önermem ama illa vatoz alacağım dersen cüce vatoz al birdane 10 cm uzar. Normal vatoz 25-30 cm uzar 15 litre akvaryumda ilerleyen zamanda sıkıntılar yaratır.

[QUOTE=ephejohn][QUOTE=mesutok]Bulanıklık zamanla gider, Japon balıkları için oldukça çok küçük bir akvaryum 15 litre, herhalde çok minik balıkların henüz ondan sana olur gibi geldi ama büyük tanklar gerektiren bir balık, umarım çok yakın zamanda balıkların yaşadıkça onları daha büyük tanklarda büyütmeyi amaç edinirsin, örneğin en az 70 litre gibi 3 balığın için. nasıl söyleyeyim yıllar önce fındık kadarken aldığım bir japon balığım 10 sene kadar sonra 25 cm kadar uzamıştı bunu düşün. Onun haricinde fazla yem verme bir balığın bir gözünün büyüklüğünde yuvarlaklığında yem ufalaman yeter sularına, kabızlığı önlemek için 2 günde bir haşlanmış bezelye tanesinin kabuğunu soyup içini parmağınla ezip suyuna atabilirsin yerler. Aldığın iç filtre çok akıntı yapıyorsa aşağıdaki akvaryumdaki gibi iç filtreni kullanki balıklar rahat etsinler. arka cama yapıştırırsın akıntı ön cama doğru vurur. Haftada birde akvrayumdan 1/4 oranında kirli su çeker yerine taze su eklersin ekleyeceğin temiz su akvaryumdaki suyla aynı ısıya yakın olsun çeşme suyu kullanacaksan ağzı açık kapta 2 gün kullanmadan önce dinlendir klor uçsun ağır metaller dibe çöksün diye, damacana su kullanacaksan dinlendirmene gerek yok. iÇ filtrenin süngerini çıkarır yıkarsın akvaryumdan aldığın suyun içinde. bunun gibi. Forumda tanıtım bölümünden japon balığı akvaruymları ve yine forumdan sazansıgiller bölümündeki japonlarla ilgili konuları okuyabilirsin sorular sorabilirsin konularda. Bu japonlar yaşarsa inşaallah yaşar ama diyelimki üzülme ama öldüler. ozaman birdaha bu tanka japon alma fazla büyümeyen balıkarı tercih et, örneğin  4 tane rasbora en fazla 2.5 cm büyürler, Yahut Neon, yahut siyah neon, bu isimlerle google görsellerde ararsan bu dediğim balıkları tanırsı resimlerdinden. Hemde 2 Tl gibi bu balıklar.




[/QUOTE]


Başlığı ve içeriğini okuduğum zaman her akvaryumsever gibi bende o büyüklüklerde japon olmayacağını düşündüm ancak cevaplar genelde insanı bu hevesten mahrum bırakacak veya rencide edici şekilde olacağını düşünüyordum..

--o kadar litrede japon yaşamaz
--japon için 200 litre gerekli
--o balığı ver yerine betta al, gibi...

Ancak siz arkadaşa o kadar güzel cevap vermişsiniz ki size katılmadan ve haddimi aşarak tebrik etmeden geçemeyeceğim...
[/QUOTE]

Olmaz demek çok kolay birini ezmekte kolay, bizde elimizden geldiğindce olmazı anlatırken şu anki olmazıda en olura yakına getirmeyi tarif etmeye çalışıyoruz bilgimiz dahilindeki, zaten gençler anlıyor yapılması gerekeni önce elindeki imkansızlığı yaşanabilir hale çekmeye çalışıyorlar tavsiyemizle, sonra bu gençler tecrübe edindikçe zaten en iyiyi yapıyorlar benden çok çok iyi durumda olan çok gençler var benden bu işe öğüt alıp başlayıp. Dediğiniz gibi kırmadan yıpratmadan bir tavsiyede bulunmak faydalı bencede.
mesutok2013-10-22 16:55:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 18:21
Benim kız arkadaşım 15 litrede 2 senedir japon balığı besliyor. Balıkları aldığında küçük ceviz tanesi kadardı. Şuan boyları yumruğu kadar oldu. Tamam hacim yetersiz ama beslenmicek değil. 3 değilde 2 tane almış olsan daha iyi olurdu aslında. Sana bunu defalarca söyledim ama dinlemedin beni toy yavrum benim 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

asabijaponÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 04/10/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1320
asabijaponÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 19:12
[QUOTE=vhd+9]Benim kız arkadaşım 15 litrede 2 senedir japon balığı besliyor. Balıkları aldığında küçük ceviz tanesi kadardı. Şuan boyları yumruğu kadar oldu. Tamam hacim yetersiz ama beslenmicek değil. 3 değilde 2 tane almış olsan daha iyi olurdu aslında. Sana bunu defalarca söyledim ama dinlemedin beni toy yavrum benim [/QUOTE]

Foto çekip ekleyinde görelim şu yumruk kadar balıkları. 21 yaşınıza oldukça engin deneyimler sığdırmışsınız .  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 19:22
[QUOTE=asabijapon][QUOTE=vhd+9]Benim kız arkadaşım 15 litrede 2 senedir japon balığı besliyor. Balıkları aldığında küçük ceviz tanesi kadardı. Şuan boyları yumruğu kadar oldu. Tamam hacim yetersiz ama beslenmicek değil. 3 değilde 2 tane almış olsan daha iyi olurdu aslında. Sana bunu defalarca söyledim ama dinlemedin beni toy yavrum benim [/QUOTE]

Foto çekip ekleyinde görelim şu yumruk kadar balıkları. 21 yaşınıza oldukça engin deneyimler sığdırmışsınız .  
[/QUOTE]

Akvaryumu ve balıkları 2 sene önce beraber almıştık. Kimseye yalan söyleme gibi bir amacım yok, bu tavrınızı neye göre verdiniz düşünceliyim açıkçası. Konuyu açan benim kuzenim. Yaşı daha küçük. Bayramda verilen harçlıklarla kendi imkanları ile aldı akvaryumunu. Ona dedim 2 den fazla alma diye, ama biliyordum 1 tanesine bile yetersiz hacim. Hevesini kırmak istemedim. Foto bulamadım ama videosu var. Buyrun; 

vhd+92013-10-24 19:25:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 19:26
Böyle bir forum;
Bilimseli
En dogruyu
En mantıklıyı,
Olması gerekeni
Hiç çekinmeden,üstüne basa basa, sürekli söylemek zorundadır..
İnsanlarda hapishanede yaşar ama bir de yaşayanlara sorun. Askerlik yapanlar bilirler..



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

asabijaponÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 04/10/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1320
asabijaponÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 19:30
Üzücü bir görüntü olmuş. hayvanların bu şekilde bakıldıklarını gördüğüme üzüldüm. umarım en kısa sürede sağlıklı bir şekilde bakacak bilince ulaşırsınız. canlılara bu şekilde bakmak çok yanlış. 
ayrıca oldukça dayanıklı suriye japonları balıklar. oldukça dayanıklıdır. yaşayıp irileşmeleri ondan. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 19:35
Japon balıgı havuz balıgıdır.. BU gerekli açıklamayı yapar.. Büyük akvaryumlar ister..
Havuz balıgını kavanoz balıgı yapmayalım



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 19:36
[QUOTE=asabijapon]Üzücü bir görüntü olmuş. hayvanların bu şekilde bakıldıklarını gördüğüme üzüldüm. umarım en kısa sürede sağlıklı bir şekilde bakacak bilince ulaşırsınız. canlılara bu şekilde bakmak çok yanlış. 
ayrıca oldukça dayanıklı suriye japonları balıklar. oldukça dayanıklıdır. yaşayıp irileşmeleri ondan. 
[/QUOTE]

Kiz arkadasim yeni akvaryuma gecicek en kisa surede. 40litre akvaryum alacaz beraber. Bu hobiye herkes merak salabilir ama herkesin yeterince imkani olmayabilir. Bu imkanlari olmayanlar imkanlari dogrultusunda akvaryum kurabilir. Bazen baliklar icin yeterli hacim olmayabilir de. Ben sahsen bir japona en az 20 litre gerektigini biliyorum, ama bana soracak olursaniz bu bile yetersiz. Herkes imkanlari dogrultusunda akvaryum kurar. Bizlerde -daha dogrusu cogumuz- bu hatalar ile basladik bu hobiye. Ama bilgilendikce ve imkanlarimiz elverdikce baliklar icin en uygun ortami yaratmaya calistik. Bu konuda biraz daha iyimser olmalisiniz. 

Dip not: suan telefondan yazdigim icin yazim yanlislarimi maruz gorun.
vhd+92013-10-24 19:37:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

asabijaponÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 04/10/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1320
asabijaponÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 19:46
Japon balığı bakmak için en az 90 litrelik bir akvaryum gerekir. oda sınırlı en fazla 2-3 balık. Yani en az 40 litre gerekir tek balık için. comet, shubunkin koi (koi yanlış oldu koi ye alan yetmez. havuz lazım.)gibi çok daha fazla büyüyen türler için 70 litre üzeridir. ama bu 40 litrede bir balık bakılır demek değildir. yada 70 litrede 1 balık. 

bu hobi imkan hobisi değildir, canlı yaşatmanın imkanlarla bir ilişkisi olamaz. yapamayacak durumdaysa biri yapmamalı. param yok ailem izin vermiyor onun için bir cana yada daha fazla cana işkence yapabilirim... imkanlarım bu kadar... böyle bir şeyi ben kabul etmem, mantığı olan biride edemez. 
asabijapon2013-10-24 19:47:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir