Kaç litrede hangi balık beslenir


Berkay61Çevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 31
Berkay61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2013 13:30

50-60 litre akvaryumda bakılabilecek balıklar:


Canlı doğuranlar:Lepistes,plati,moli,velifera,kılıçkuyruk küçük çiklitler kakadu-ramirezi

(Panda Cüce Cichlid)-agassizi-şeritli cüce Cichlid-pandurini-altın cüce-keyhole Cichlid

80-100 litre akvaryumda bakılabilecek balıklar:


Canlı doğuranlar:Lepistes,plati,moli,velifera,kılıçkuyruk küçük çiklitler kakadu-ramirezi

(Panda Cüce Cichlid)-agassizi-şeritli cüce Cichlid-pandurini-altın cüce-keyhole Cichlid-Cüce bayrak Cichlid- Taeniacara candidi –Rainbow-Krobia İtanyi-Bujurquina vittata-Cüce gurami-İnci gurami-brichardi-daffodil 100 litrede ateş ağız-yeşil yüzgeç

100-150 litre akvaryumda bakılabilecek balıklar:


Canlı doğuranlar:Lepistes,plati,moli,velifera,kılıçkuyruk küçük çiklitler kakadu-ramirezi

(Panda Cüce Cichlid)-agassizi-şeritli cüce Cichlid-pandurini-altın cüce-keyhole Cichlid-Cüce bayrak Cichlid- Taeniacara candidi –Rainbow-Krobia İtanyi-Bujurquina vittata-Cüce gurami-İnci gurami-LİTHOBATES-Sarı prenses-kobalt mavisi Cichlid-kenyi-auratus-Likoma İncisi-Johanni-blue chirwa-iceman-demasoni-Pseudotropheus elongatus-polit-mavi prenses- saulosi-snow (beyaz) prenses-red-top ndumbi-doktor Cichlid-yılan Cichlid-calvus-maskeli brichardi-brichardi-leleupi limon Cichlid- Amatitlania nigrofasciatum (Zebra)-Ateş ağız

150-250 litre akvaryumda bakılabilecek balıklar:


Canlı doğuranlar:Lepistes,plati,moli,velifera,kılıçkuyruk küçük çiklitler kakadu-ramirezi

(Panda Cüce Cichlid)-agassizi-şeritli cüce Cichlid-pandurini-altın cüce-keyhole Cichlid-Cüce bayrak Cichlid- Taeniacara candidi –Rainbow-Krobia İtanyi-Bujurquina vittata-Cüce gurami-İnci gurami-LİTHOBATES-Sarı prenses-kobalt mavisi Cichlid-kenyi-auratus-Likoma İncisi-Johanni-blue chirwa-iceman-demasoni-Pseudotropheus elongatus-polit-mavi prenses- saulosi-snow (beyaz) prenses-red-top ndumbi-doktor Cichlid-yılan Cichlid-calvus-maskeli brichardi-brichardi-leleupi limon Cichlid- Amatitlania nigrofasciatum (Zebra)-Ateş ağız-azur Cichlid-kadango-yaprak Cichlid-malawi gar-kabibi-elektra-taytanus-ahli- Steveni Taiwan-yakop-sarı imparator-red rubin-maylandi sülfür kafa-cobue-kenyi-eşekarısı Cichlid)-dinghani- elongatus chewere”- Pseudotropheus sp. “elongatus mpanga” elongatus neon spot” elongatus ornatus”-likoma-katale-gome-mphanga- Neolamprologus tretocephalus -Tropheus annectens,tropheus duboisi-tropheus sp.Black-tropheus 'Mpimbwe''-tropheus brichardi-tropheus moori-tropheus sp. ikola- Aulonocranus dewindti- Blue Acara)-yellow acara-salvini-melek-severum


250-400 litre akvaryumda bakılabilecek balıklar:

Canlı doğuranlar:Lepistes,plati,moli,velifera,kılıçkuyruk küçük çiklitler kakadu-ramirezi

(Panda Cüce Cichlid)-agassizi-şeritli cüce Cichlid-pandurini-altın cüce-keyhole Cichlid-Cüce bayrak Cichlid- Taeniacara candidi –Rainbow-Krobia İtanyi-Bujurquina vittata-Cüce gurami-İnci gurami-LİTHOBATES-Sarı prenses-kobalt mavisi Cichlid-kenyi-auratus-Likoma İncisi-Johanni-blue chirwa-iceman-demasoni-Pseudotropheus elongatus-polit-mavi prenses- saulosi-snow (beyaz) prenses-red-top ndumbi-doktor Cichlid-yılan Cichlid-calvus-maskeli brichardi-brichardi-leleupi limon Cichlid- Amatitlania nigrofasciatum (Zebra)-Ateş ağız-azur Cichlid-kadango-yaprak Cichlid-malawi gar-kabibi-elektra-taytanus-ahli- Steveni Taiwan-yakop-sarı imparator-red rubin-maylandi sülfür kafa-cobue-kenyi-eşekarısı Cichlid)-dinghani- elongatus chewere”- Pseudotropheus sp. “elongatus mpanga” elongatus neon spot” elongatus ornatus”-likoma-katale-gome-mphanga- Gümüş Vieja)- Black belt- Rocio octofasciatum (Electric Blue Jack Dempsey)jaguar-midas-yeşil yüzgeç-diskus-green terror-red terror-melek-severum-frontosa-yaşayan kaya-tanganyika palyaçosu-mavi gobi-daffodil-texas-red devil

500 litre ve üzeri akvaryumda bakılabilecek balıklar:


Canlı doğuranlar:Lepistes,plati,moli,velifera,kılıçkuyruk küçük çiklitler kakadu-ramirezi

(Panda Cüce Cichlid)-agassizi-şeritli cüce Cichlid-pandurini-altın cüce-keyhole Cichlid-Cüce bayrak Cichlid- Taeniacara candidi –Rainbow-Krobia İtanyi-Bujurquina vittata-Cüce gurami-İnci gurami-LİTHOBATES-Sarı prenses-kobalt mavisi Cichlid-kenyi-auratus-Likoma İncisi-Johanni-blue chirwa-iceman-demasoni-Pseudotropheus elongatus-polit-mavi prenses- saulosi-snow (beyaz) prenses-red-top ndumbi-doktor Cichlid-yılan Cichlid-calvus-maskeli brichardi-brichardi-leleupi limon Cichlid- Amatitlania nigrofasciatum (Zebra)-Ateş ağız-azur Cichlid-kadango-yaprak Cichlid-malawi gar-kabibi-elektra-taytanus-ahli- Steveni Taiwan-yakop-sarı imparator-red rubin-maylandi sülfür kafa-cobue-kenyi-eşekarısı Cichlid)-dinghani- elongatus chewere”- Pseudotropheus sp. “elongatus mpanga” elongatus neon spot” elongatus ornatus”-likoma-katale-gome-mphanga- Gümüş Vieja)- Black belt- Rocio octofasciatum (Electric Blue Jack Dempsey)jaguar-midas-yeşil yüzgeç-diskus-green terror-red terror-melek-severum-frontosa-yaşayan kaya-tanganyika palyaçosu-mavi gobi-daffodil- Boulengerochromis microlepis (Dev Cichlid)Lobochilotes labiatus-exCichlasoma pearsei-texas-red devil-oscar.

Berkay612013-08-26 13:31:17

Beğenenler: [T]214096,Hüseyin.y[/T][T]227631,Miurana[/T]
Teşekkür Edenler: [T]227631,Miurana[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2013 14:41
Berkay bey kardeşim bu verdiğin bilgiler biraz eksik biraz da yanlış.

Eksiklik şuradan kaynaklanıyor. Hangi balıktan kaçar tane beslenebileceğini belirtmemişsin. 
Yanlışlık ise burada yazdığın balıkları bir arada beslemeye kalkacak insanlar olabilir ve bu da bir vahşet olur.

İşin doğrusu şudur. Erişkin bir balığın, hareketlilik alanı çok önemlidir. Her ne cins balık olursa olsun, kendisini rahat hissedeceği bir hareket alanına ihtiyaç duyar. 
Örneğin 100 metre kare bir evde 15 kişi yaşamak nasıl kargaşaya , sıkıntıya tuvalet önünde sıralar oluşturup kavgalar çıkmasına sebebiyet verirse balıklar için de bu böyledir.

Önce balığın kendi ve diğer türlere göre davranışı çok önemlidir. Barışçıl türler ise de her bir balığın boyutu önemlidir. 
Bir kaç farkı tür balık için sizlere örnekler vereyim.

1. Ember tetra, en byük boy 2cm balık başına 2,5 litre sürü halinde bakılacağından her balık için 2 litreden 20 balıklık bir sürü için 50 litreve üstü yeterli olacaktır. Sürü üye sayısı arttıkça da litre doğru orantılı olarak artacaktır.  
2. Lepistes Erkek en fazla 5 cm dişiler en fazla 8cm, Erişkin bir Lepistes için minimum 10 litre yani 1 erkek 2 dişilik bir trio için 30 litre ve üzerindeki tanklar uygun olacaktır.
3. Ortaboy chiclid türleri, 10 ila 15cm arası , Sarı prenses, mavi yunus gibi. balık başına 20 litre 10 balıklık bir koloni için 200 litre ve üzeri uygun olacaktır.
4. Discus.  20cm, balık başına en az 50 litre bu da 10 balıklık bir sürü için 500 litre ve üstü tanklar idealdir. 

Yukarıda saydığım balıklar hem kendi türleri ile hem de diğer balık türleriyle hemen hemen barışçıldırlar. 

Bir de barışçıl olmayan ve çok hareketli türler vardır.
Natteri ve diğer piranha türleri ortalama 15cm boy, balık başına minimum 30 litre 10 balıklık bir koloni için 300 litre ve üstü. Bazı chiclid türleri de bunlara eklenebilir. 

Kaç literede hangi balığın besleneceği değil bir balık için kaç litere suya ihtiyaç duyulduğunun bilinmesi daha mantıklıdır. 

Sevgiler saygılar

Eray

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2013 15:09
Bir ek de ben yapmak istiyorum. Liste düzenlenebilir, yanlışları v.s. olabilir, ben kendi adıma Canlı Doğurancı olduğum için onlar ile ilgili bölüm hakkında bir şeyler söyleme gereği duydum:
50 Litre için tüm Canlı Doğuranlar sayılmış ancak bilinmeyen bir şey var ki;
50 Litrede Lepistes, Endler, sphenops türü Moli ve maculatus türü Plati sayılarını düşük tutmak şartıyla beslenebilir. Hatta bazılarında 60 litre falan diye geçer minimum hacima ncak o kadar ayrıntıya girmiyorum. Moli diyip geçilmemeli, moli'nin diğer türü olan latipinna Moli (Yelken Yüzgeçli Moli) 80-100 litrelik ve dernliği olan akvaryumlarda beslenmelidir. variatus platiler de öyle, çünkü maculatus'lara göre daha serî ve daha geniş alan isteyen balıklardır. Kılıçkuyruklar için ise 100 litre minimum hacimdir. Bu da en küçük boylar için söylenebilir. Eski hobiciler bilirler ki şu an piyasada olmasa da 1 karış uzunluğunda-kılıçsız 20 cm boyunda kılıçkuyruklar vardı eskiden. Şimdi o boylarda olmasalar bile herhangi bir kılıçkuyruk 13-15 cm'e kadar büyüyebilen, akıntılı ve bol yüzme alanına ihtiyaç duyan balıklardır. Açıkçası böyle bir balık için 100 litre bile çok dar gelecek. 15 cm'lik bir kılıçkuyruğu gözünüzde canlandırın... Veliferalara gelirsek;
Piyasadaki velifera'ların Latipinna Moli'lerden pek bir farkı yok. 100 litre diye bir hacim söylenebilir ama gerçek bir Velifera oldukça iri, heybetli bir balıktır. Sırt yüzgecinin gelişebilmesi için 40-50 cm derinlikte bir akvaryuma ihtiyaç duyar. Doğadaki yabanî Velifera'lar 18-20 cm kadar boylanırlar (Erkekler). Böyle bir balık için de 100 litre çok dar bir hacimdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir