Karidesler Ve Salyangozlar İçin Yaprak


*sirius*Çevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2006
İl: Ankara
Mesaj: 33
*sirius*Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2019 03:36
Karidesleriniz ve salyangozlarınız için, hangi ağaç yapraklarını, dallarını ve köklerini besin olarak kullanıyorsunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ELPRESACANARİOÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3290
ELPRESACANARİOÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2019 18:06
[QUOTE=*sirius*]Karidesleriniz ve salyangozlarınız için, hangi ağaç yapraklarını, dallarını ve köklerini besin olarak kullanıyorsunuz? [/QUOTE]

Çevremde rahatlıkla bulabildiğim için meşe yaprağı tercih ediyordum.

Beğenenler: [T]15566,*sirius*[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

grandturcoÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2014
İl: Yalova
Mesaj: 275
grandturcoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2019 18:29
Karidesler icin ;
- Mese yapragi
- Cinar yapragi
- Dut yapragi
- Karadut yapragi
- Ceviz yapragi
- Ihlamur yapragi
- Muz yapragi
- Asma yapragi
- Bogurtlen yapragi
- Hus agaci yapragi
- Catappa yapragi.
Bu yapraklarin hus agaci ve catappa olanini yalovada bulamadigimdan dolayi geri kalanlarin hepsini topladim esimden dostumdan koyden getirtim.Genelinde ilac kullanilmamis olmasina ozen gosterdim organik olmasi daha saglikli dusundugumden dolayi.Yapraklari 10 dakika kadar suda hasladim daha sonra kurutup bi posete koydum ve posetin agzini baglayip karanlikta sakliyorum.Ortalama haftada bir degistirerek akvaryuma atiyorum afiyetle kemiriyorlar.Birde cinar yapragi biraz sert oldugundan hemen kemiremiyorlar akvaryumda biraz yumusamasi lazim o yuzden 2haftadan fazla bekliyor cinar atarsam umarim yardimci olabilmisimdir[;)]

Beğenenler: [T]15566,*sirius*[/T][T]204480,subalik[/T]
Teşekkür Edenler: [T]202789,Hamza Özel[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

*sirius*Çevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2006
İl: Ankara
Mesaj: 33
*sirius*Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2019 23:13
Birer ikişer verildiği için suya aşırı bir salınım yaparak renk bırakmıyorlardır sanırım. Burada bir internet sayfasında, saydığınız ağaçların yapraklarını üçerli beşerli paketler halinde satıyorlar. Demek ki satın alan da var 🤔

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JapoJupoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2095
JapoJupoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2019 23:28
Yaprakları haşlayarak zaten işlevsiz hale getirmiş oluyorsunuz. Balıklara hiç birşey vermiyorsunuz aslında.Dalından kendiliğinden düşmüş ve kurumuş yaprakları suyun altında hafifçe yıkayıp öylece tanka atmanız gerekiyor.Ancak bu şekilde faydasını görürsünüz.Yaprağı önce haşla sonra kurut sonra ver falan hiçbir anlamı yok yaptığınız işlemin.

[QUOTE=grandturco]Karidesler icin ;
- Mese yapragi
- Cinar yapragi
- Dut yapragi
- Karadut yapragi
- Ceviz yapragi
- Ihlamur yapragi
- Muz yapragi
- Asma yapragi
- Bogurtlen yapragi
- Hus agaci yapragi
- Catappa yapragi.
Bu yapraklarin hus agaci ve catappa olanini yalovada bulamadigimdan dolayi geri kalanlarin hepsini topladim esimden dostumdan koyden getirtim.Genelinde ilac kullanilmamis olmasina ozen gosterdim organik olmasi daha saglikli dusundugumden dolayi.Yapraklari 10 dakika kadar suda hasladim daha sonra kurutup bi posete koydum ve posetin agzini baglayip karanlikta sakliyorum.Ortalama haftada bir degistirerek akvaryuma atiyorum afiyetle kemiriyorlar.Birde cinar yapragi biraz sert oldugundan hemen kemiremiyorlar akvaryumda biraz yumusamasi lazim o yuzden 2haftadan fazla bekliyor cinar atarsam umarim yardimci olabilmisimdir[;)][/QUOTE][EDIT]JapoJupo,2019-01-05 23:44:36[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

grandturcoÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2014
İl: Yalova
Mesaj: 275
grandturcoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2019 23:34
[QUOTE=JapoJupo]Yaprakları haşlayarak zaten işlevsiz hale getirmiş oluyorsunuz. Balıklara hiç birşey vermiyorsunuz aslında.Dalından kendiliğinden düşmüş ve kuruşmuş yaprakları suyun altında hafifçe yıkayıp öylece tanka atmanız gerekiyor.Ancak bu şekilde faydasını görürsünüz.Yaprağı önce haşla sonra kurut sonra ver falan hiçbir anlamı yok yaptığnız işlemin.

[/QUOTE]
Ben hep bu sekilde veriyorum sebzeleride haslayarak veriyorum sizin dusuncenize saygi duyuyorum ama sicak suda saatlerde kaynatmiyorum 10dakika en fazla.Cevremde ki butun karides besleyenlerde ayni sekilde yapiyor direk verende vardir illa ama ben ne biliyosam onu aktarmak istedim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JapoJupoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2095
JapoJupoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2019 23:39
Bazı sebzeler elbette hafif haşlanarak ya da sıcak suda bekleterek verilir.Ispanak, bezelye, brokoli v.s. Ama konumuz sebzeler değil kuru yapraklar. Kuru yaprakların içinde tanen vardır siz haşlayarak bu taneni açığa çıkartıyorsunuz sonrada bu suyu lavaboya döküyorsunuz.Asıl gerekli kısmı çöpe gidiyor yani posasını karideslere veriyorsunuz.Çevrenizde karides besleyenlerde yanlış yapıyor o zaman.

Normalde yapılması gereken kuru yaprağı suyun altında hafifçe yıkayıp tanka öylece bırakmaktır.Yaprak bir iki gün içinde dibe çöker ve zamanla suya renk verir işte bu tanenden kaynaklanıyor.Çok iyi bir antibakteriyel ve antifungaldir tanen. Siz haşlayarak bu yararlı kısmı işe yaramaz hale getiriyorsunuz.

[QUOTE=grandturco]
Ben hep bu sekilde veriyorum sebzeleride haslayarak veriyorum sizin dusuncenize saygi duyuyorum ama sicak suda saatlerde kaynatmiyorum 10dakika en fazla.Cevremde ki butun karides besleyenlerde ayni sekilde yapiyor direk verende vardir illa ama ben ne biliyosam onu aktarmak istedim[/QUOTE][EDIT]JapoJupo,2019-01-05 23:41:46[/EDIT]

Beğenenler: [T]15566,*sirius*[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brownorumÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 30/09/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 1773
brownorumÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2019 14:44
[EDIT]brownorum,2020-12-27 20:45:02[/EDIT]

Beğenenler: [T]15566,*sirius*[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

*sirius*Çevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2006
İl: Ankara
Mesaj: 33
*sirius*Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2019 15:39
Almanya’da karides ile ilgili satış yapan bir internet sitesinde “Ceviz Ağacı Yaprağı” satılıyor. Akvaryumda hafif bir antibakteriyel ortam sağladığından bahsedilmiş. On adet yaprak 2,5 € = 15TL

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/15566/060120191539351.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JapoJupoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2095
JapoJupoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2019 15:49
Ben dün yazmadım ama Ceviz yaprağı kuru yapraklar içinde en müthiş olanı diyebilirim.Karides beslemediğim için bilmiyorum ama vatoz ve Poso Orange salyangozlar bayılıyorlar.Catappa nın yerini rahatlıkla tutar.Dikkat edilmesi gereken husus dalından kendisi düşmüş ve kurumuş yapraklar olmalı.

[QUOTE=*sirius*]Almanya’da karides ile ilgili satış yapan bir internet sitesinde “Ceviz Ağacı Yaprağı” satılıyor. Akvaryumda hafif bir antibakteriyel ortam sağladığından bahsedilmiş. On adet yaprak 2,5 €=15TL

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/15566/060120191539351.jpg[/IMG][/QUOTE][EDIT]JapoJupo,2019-01-06 15:51:06[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

*sirius*Çevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2006
İl: Ankara
Mesaj: 33
*sirius*Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2019 16:04
O sayfada gördüğüm yaprak şu şekilde; ısırgan otu yaprağı, meşe yaprağı, hint bademi yaprağı, guava ağacı yaprağı, söğüt yaprağı, ceviz yaprağı, adi kızılağaç yaprağı, kavak ağacı yaprağı, böğürtlen yaprağı, bazı kozalak türleri, rezene ve bu ağaçların bazılarının gövde kabukları. Antibakteriyel ve mantar önleyici özelliklerinden, bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden ve su kalitesini arttırdığından bahsedilmiş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir