Silindi


darkauraÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 02/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4239
darkauraÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2018 22:43
Bence yerinde bir kanun olmuş. 3-5 yıl yaşıyan akvaryum balıklarının aksine kaplumbağlar çok çok uzun yaşıyorlar. Genellikle ortalama insandan daha uzun. 15senedir aynı kaplumbağyı bakan arkadaşlar biliyorum. Sorun şuki çok az insan hobiye bu kadar uzun devam eder, çok az insan aynı hayvanı sıkılmadan bu kadar uzun süre besler. Eninde sonunda o kaplumbağlar dramatik bir sonra karşılaşıyorlardı. Çoğunun sonu kanalizasyon oluyordu.

Beğenenler: [T]169181,HACI LOBO[/T][T]197937,catstevens[/T][T]23624,erkanmazici[/T]
+1: [T]148434,BadWolf[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkanmaziciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1084
erkanmaziciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2018 22:23
Bu hayvanların batıda satışı yasak. Türkiye'de de yasak olması son derece mantıklı. Türk çocukları batılı çocuklardan daha değersiz değil.

Ev hayvanı (pet) olarak beslenen hayvanların sıkı denetimi şarttır. Türkiye'ye ev hayvanı olarak getirilen her hayvan taşıyabileceği hastalık, insanlara verebilecekleri çeşitli zararlar açısından katı şekilde denetlenmelidir. Ayrıca hayvanın bir süre sonra büyüyeceği hesaba katılmalıdır. Bir süre sonra ev ortamında bakılamayacak olan hayvanların akıbeti öngörülemiyorsa, o hayvanların da Türkiye'ye girişi engellenmelidir.

Timsah, yılan, tarantula ve benzeri örümcek türleri, akrep besleyen insanlar var. Bu hayvanlar bir süre sonra ev bakımına uygun olmayabiliyor, bu durumda ne yapılacak? İlk yapılan iş, doğaya bırakmak. Aynı şey su kaplumbağaları için de geçerli. Eminim ki Türkiye'de birçok göl ve gölete bu hayvanlar bırakılmıştır. Yerel türleri tehdit eden bu gibi hareketler, sorumsuzca yapılabilmektedir.

Ev hayvanı beslemek bir hobidir, bir zevktir. Bu zevkimiz doğa ve insanlar için tehdit oluşturduğu an, özgürlüğümüz biter. Devletin bu konuda koyduğu yasakları değil, tam aksine koymadığı ve uygulamadığı yasakları eleştirmek daha doğru olacaktır.

Beğenenler: [T]191426,lojistisyen[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir