Akvaryuma Arka Fon Yapılışı


mehmettas4226Çevrim Dışı

[B]14139,1[/B]
Kayıt: 30/03/2017
İl: Eskisehir
Mesaj: 31
mehmettas4226Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2017 01:18


Öncelikle buzlu cam folyosu alıyoruz

Tankın arka camına yapıştırıyoruz

Yapıştırma İşlemi :

Uygulama yaparken tek tarafı keçe kaplı ragle kullanmanızı tavsiye ederiz.

1) Uygulama yapmadan önce cam yüzeyi temizleyiniz.

2) Temizlenen cam yüzeyine biraz uzaktan su ile spreyleme yapınız. Yüzeyin ince bir su tabakası ile kaplanmasını sağlayınız.

3) Cam yüzeyine uygun ebatta kesilmiş olan folyonun arka yüzeyindeki kağıdı çıkartarak bu yüzeyi de su ile spreyleyiniz.

4) Folyoyu su ile ıslatılmış yüzeyde rahatlıkla kaydırıp doğru konuma getirebilirsiniz. Konumlandırdıktan sonra,

5) Ragle ile cam ve folyo arasında kalan suyu iyice çıkartınız. Su tamamen iki yüzey arasından çıktığında folyonuz cama yapışmış olacaktır.


Bazı folyoların özellikleri nedeniyle yapıştırılma sonrasında arada hava kabarcıkları kalmakta, birkaç gün sonrasında kendiliğinden geçmektedir. Bu gibi durumlarda folyonun en geç fotoğraflamadan birkaç gün önce yapıştırılması uygun olur. Bu folyonun yapıştırılmasındaki amaç fon yada duvardaki iz veya dokunun fotoğraflarda görünmemesini ve fon ışığının yumuşak bir yayılım gösteriyormuş gibi algılanmasını sağlamaktır.

Tankın bulunduğu yerin arkasında açık renk bir duvar vb. yoksa alınan beyaz fon buraya yerleştirilir. Fon ile tankın arka camı arasında tank büyüklüğüne bağlı olarak 10-20 cm arası bir boşluk olmalıdır.

Önceden yapılmış olan floresan tertibatı fon ile tankın arka camı arasına yerleştirilerek fona doğru tutulur . Tertibat, tasarıma göre alta veya üste yerleştirilerbilir veya her iki konumda da denenerek en iyisi belirlenir.

* Saç kurutma makinesinin yerleştirilmesi.

Saç kurutma makinesi fotoğraflama sırasında su yüzeyinde hoş bir dalgalanma sağlamak için kullanılan bir malzemedir. Bu dalgalanma ortamı hem daha etkileyici kılar hemde su altına dair fotoğraflar çekildiği hissini arttırır. Makine soğuk hava ayarına getirilerek su yüzeyine çapraz açıda yerleştirilir (veya bir kişi tarafından tutulur;). Makinenin hava verme hızı ve sudan uzaklığı, oluşturduğu etkiye göre fotoğrafı çeken kişi tarafından belirlenir.

Bu efektin kullanımında tankın arka üst kısmında farklı renkte objelerin olmamasınada dikkat edilmelidir. Aksi halde dalgalanma sırasında bu objelerin renkleri yüzeye yansıyacak ve yapay bir görünüm oluşturacaktır.

Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir