Canlı Doğuran Bitkisi ve Tabanı


turkiyefedaisiÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 123
turkiyefedaisiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2010 03:17
Yarın Canlıdoğuran akvaryumu kuracağım fakat hangi bitkiyi kullancağımı bilmiyorum. Çünkü daha önceden hiçbir bilgim yok. Forumda gezinirken edindiğim bilgiye göre fazla ışık istemeyen ve toprağa ihtiyaç duymadan taşlara tutunarak yaşayabilen bitkiler varmış. Acaba bunların adı nedir? Bir de benim istediğim 2 tür bitki var. Birisi tüm tabanı kaplayacak. Diğeri de yukarıya doğru uzanarak yavruların saklanmasına olanak verecek. Eğer bu özelliklere sahip  bildiğiniz bir bitki varsa lütfen adını yazarmısınız.  Birde sarı prenseslere hangi bitkiler olur? 
 
 
Adem TANIŞ2010-07-28 10:45:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2010 08:06
İki soruyu iki ayrı kısımda ele alalım.
İşin kolayı olan sarı prenseslere bitki seçimi ancak ve sadece anubias barteri gibi sert yapraklı sağlam bitkiler veya yapay bitkiler şeklinde olabilir. Onun dışında bir bitki olursa ya yemeye çalışır ya da söker atar.
Canlı doğuranlar için bitkilere gelince, taban bitkileri olarak geçenlerin çoğu ciddi ışık ve co2 ister. Bu yüzden deneyimsiz biri olarak muhtemelen erken bir girişim olacaktır. Çoğunu çürütürsün. Bu bitkiler hemiantus ve glosso türü bitkilerdir.
Anubias türleri sormuş olduğun kumsuz ve kayalara/köklere bağlanarak yaşayan tür bitkilerdir. Her iki türe de olur. Ama sarı prenses için sadece büyük yapraklı olanları uygundur.
İşe yarar uygun bitkiler ise cabomba (çam), demersum (tilki kuyruğu), elodea, subulata, valineresia (saz), java moss gibi türler olacaktır. Bunla hem uygun hem de bakımı kolay türlerdir. Su üzerinde ise pistia, riccia, su mercimeği gibi türler olabilir.
Dekor olarak mango kökü, hindistan cevizi kabuğu, salınım yapmayan kayalar olabilir.
Her iki türde de kum gerekir. Sarı prenses için ince kum, canlı doğuranlar için hemen her türlü kum olur.
Sarı prenses için sadece kayalar ve testiler gibi dekor olur. Mango kökü, hindistan cevizi kabuğu olmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir