Karidesler


canan numanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 733
canan numanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2008 22:18
Neden üretimi hep çok kolay diye yazılan iştah açıcı nitelikte cazip bir canlı olan kiraz karidesi birtürlü ülkemizde  üretilmemiş ve dışarıdan ithal edildikçe geliyor.
Bence madem bu kadar kolay ürüyor neden canlı yem olarak kullanılmıyor,
zamanında kurt çıkartılamadığından ıspanak yememekte direnen  ve kabız olduğu için ölen büyük japonlarım olmuştu. 
 
Birde gost karidesi besleyen varmı tecrübe aktarabilirmi? teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sdtkocakÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 126
sdtkocakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2008 22:35
Neden canlı yem olarak kullanılsın?Ben kiraz besliyorum ve bu güzel canlıların canlı yem olarak kullanılması canilikten başka birşey olmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canan numanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 733
canan numanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2008 10:30
Bende çok beğeniyorum fakat Av ve avcı için eşit şartlar sağlanırsa yani av olan, küçük olan kendi kendine üremeyi başarıp kendi için olan kovuklarda saklanabilse, tabiattaki gibi yaşlı veya hasta olanlar av olsa olmazmı?
 
Direkt kurt veya su piresi gibi akvaryuma atmak bana da üzücü geliyor ne kadar iğrenç gözüksede kurt da canlı su pireside, kurbağa yavrusuda, ama kuru karides yediriyoruz oda bir zamanlar sevimli bir canlı idi.
 
 Bu şekilde düşünürsek belki günah bile sayılır bilmiyorum ama balığın ne suçu var kendi ortamındaki gibi beslenemediğinden bazen sağlık sorunları ve hatta 100-200 tane yavru ölümü oluyor. Özellikle yumurta ile üreyenlerin yavruları çok ufak ve seranın yavru yemi bile tam olmuyor, beslenemiyorlar hakkıyla ama karides yavruları çok ufakmış neden saklanmayanlar veya avcının becerisine maruz kalanlar yem olmasın?
 
Kiraz bende besleyeceğim gerçekten imrenilecek resimler görüyorum sitede haklısınız hep bağlanıyoruz biryerde beslediğimiz balık da kurbağada olsa ama hem av hem avcı aynı yerde üreyabiliyorlarsa haksızlık olmaz sanırım.
 
Ayrıca astronotlar doğada ne yiyorlar acaba kuru karides ile tatmin olurlarmı. Beslediğiniz canlının  canlı yem işini nasıl halledeceksiniz. Benim beslemediğim balık kalmadı desem yalan olmaz mecaz gibi olur  ama hiç piranha ve astronot  beslemedim hemde kızıl fosforlu, bakır  veya albino olanları çok beğendiğim halde.
 
Ayrıca canilik kelimeside sanırım  benim bildiğim veya maalesef bazen hepimizin şahit olduğu anlamda değil acıma,kıyamama  duygusu ile kullanılmıştır diye yorumluyorum.
 
 
Bu arada gost ve kiraz karidesini bir yerde besleyen varmıdır.
canan numan2008-08-31 10:42:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir