Akvaryumumda Yaşadığım Mucize


HokkaÇevrim Dışı

Kayıt: 16/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2
HokkaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2012 09:47
Herkese merhaba,

Dün akvaryumumda çok ilginç bir mucize yaşadım arkadaşlar. Hala şaşkınlık içerisindeyim açıkçası .

Akvaryumumda yaklaşık 2 senedir Calvus beslemekteyim. Calvusların yanında 4 adet Lelupi ve 4 adet Makrakanta var. Her zaman Calvus'ların çiftelşemesi ve üremesi hayalini kuruyordum. Yaklaşık 3 senedir bende olmalarına rağmen bir türlü yavru alamadım. Artık ümidimi kesmiş bir vaziyette beslemeye devam ediyordum. Yavru almaktan ümidimi kesmiştim ama hala akvaryumda en sevdiğim, en değer verdiğim balıklar onlar. Bir ara dişinin karnında şişlik farkettim. Ama emin olamadım bir türlü hamile mi yoksa bloit mi oldu diye. Dişi herhangi bir yuvada durmuyor, erkek ilede pek yanyana gelmiyordu. Sürekli kumun üzerinde duruyordu ve yem yemiyordu. Diğer balıklar rahatsız etmesin diye (ve bir umutla ) dişi ve erkeği aldığım ikinci bir akvaryuma koydum. Oradada aynı şekilde kumun üzerinde yatıyor ve yem yemiyordu. Hamile olduğundan artık tamamen ümidimi kesmiştim ama hasta isede tedavi edeyim diye büyük akvaryuma koymadım. Bir süre sonra dişi öldü (Hasta olduğuna emin oldum). Erkeğide büyük akvaryuma aldım. Büyük akvaryumda Calvus'lara daha iyi bir ortam hazırlayabilmek için var olan bitkileri (Birkaç anubias vardı) küçük akvaryuma aldım. Ara ara bitkilerin durumunu gözlüyordum küçük akvaryumda (Zaten büyük akvaryumun hemen yanında duruyor). Dişinin ölmesinden 10 gün sonra küçük akvaryumda birde ne göreyim . Onlarca bir çift göz bitkilerin arasında dolanıyor. Önce inanmadım yavru olduğuna. Sivrisinek larvası sandım. Saatlerce izledim, inceledim. Sonra anladım ki gerçekten yavru bunlar. Hemen tozlu raflardan Artemia yumurtalarını ve tesisatını alıp yem hazırlamaya başladım. Hazır olana kadar yerler diyede birkaç yumurtayı akvaryuma döktüm. Şimdi akvaryumda 20 civarı yavru var .

Düşünüyorumda o kadar uğraştım yavru almak için ama başarısız oldum. Hiç uğraşmayınca ve hatta yavru için olumsuz işler yapınca (Küçük akvaryuma bitliker diktim, içerisini yeniden dizayn ettim) muvaffak oldum. Aslında ben mi başardım yoksa bana rağmen yavrular çıkmayı mı başardı bilmiyorum. Bitkileri dikerken ve akvaryumu yeniden dizayn ederken ezmiş miyimdir acaba hiç yumurta. Hiç dokunmamış olsaydım muhtemelen tamamı çıkabilirdi. Yumurtladığını bile bilmiyordum dişinin gerçi. Büyük, gerçekten büyük bir sürpriz oldu benim için. Sizlerlede paylaşmak istedim.

Balıklarınıza mutlaka ve mutlaka her zaman saygı duyun arkadaşlar. Benden çok daha iyi bilenleriniz olacaktır ki koskocaman bir dünyadır akvaryum dünyası.

Sevgi ve saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ufuk DenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/04/2010
İl: Trabzon
Mesaj: 1702
Ufuk DenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2012 09:51

     Hikmet Bey, öncelikle tebrik ederim Gözünüz aydın. Boşuna dememişler sakınan göze cöp batar diye. Şahsen, ben elimden geleni yapayım, onları rahat ettireyim, yavru vermezlewr se de canları sağ olsun. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkinÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 41
erkinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2012 12:21
Tebrik ederim. Bende vatozlar için çok uğraşmıştım, artık ümidimi kesmiştim. Bende trop tankıma 2 tane attım bari cam falan temizlesinler diye balıklar orda yumurtlayıp yavrular akvaryuma salınınca baya süpriz olmuştu benim için..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir