Problem nedir?


onur alpÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 414
onur alpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2012 19:01
Merhaba, 2 senedir bu hobideyim 300lt akvaryumumda bir çift green terror besliyordum. Geçen gün iki balığımı da yan yatarken buldum. Sürünüyorlardı. Dün de balıkları kaybettim. 2 aydır karın çekikliği ile uğraşıyordum ancak nafile. Bundan önce de SP ve demasoni besliyordum. Onlarda da karın çekikliği vardı. Problem nerede olabilir? Ekipmanlarım Eheim ve uygun yeterliliğe sahipler. İnternetteki araştırmalarımda ihtimallere baktım. Kapının karşısında olduğu için veya akvaryumun bulunduğu salonda ışıkların devamlı yanıp sönmesi bana en mantıklı gelen ihtimaller. Çünkü akvaryum salonun girişinde duruyor. Bunun dışında her şeye dikkat ettim. İç parazit ilaçlarına bütün harçlığımı harcadım. Yine de balıklarımı kaybettim. Akvaryumun yerini değiştirmem gerekir mi? Bana ne yapmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim.  Green terrorlerimle yaşadığım üzüntüyü bir daha yaşamak istemiyorum. Saygılar.

Ekipmanlarım:
Eheim jagger 300watt
Eheim 2226 dış filtre
Sera hava motoru
Su değişimlerini 15 günde bir yapıyorum. Sonrasında biraz kaya tuzu ve bazen çay ekliyorum. 
Yem olarak thera a+, sera granured ve granugreen kullanıyorum.
Onur Işıl2012-05-30 19:03:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2012 19:59
Praziquantel denedinizmi. Microbe lift in vardır akvaryum icin, diger ilaçlar guardex ve tenikür dur bunlar hap seklinde buyuk ve küçük bas hayvanlarda kullanılır. Stres bır yere kadar etkilidir ama balıkların paraziti yoksa başka seyden beyaz benekten yada dis parazitten ölmeleri gerekir. Bütün olasılıklar icinde stres en uzun süreli olum sebebidir. Işıklardan yada kapı onu olmalarından dolayı olsa ilaçla tedavi edip tekrar tekrar hastalanmalari gerekir. Bence iç parazit. Özellikle amerikanlarda karın cokuklugu cok oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onur alpÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 414
onur alpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2012 18:20
Yardımınız için teşekkürler. İç parazit için Sera bacteria a kullandım ama bir sonuç alamadım. Dediğiniz ürünü kullanmadım. Kesin çözüm olmayabilir ama akvaryumun yerini değiştirip deneyeceğim. Öyle de olmazsa farkında olmadığım büyük bir hata yapıyorum demektir. İnşallah böyle bir şey yoktur.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir