Alınan ürünlerin kapasite deney sonuçlarını yazın


bnymnblrÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 136
bnymnblrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2010 16:40
Arkadaşlar !
Gerek internet gerekse çeşitli dükkanlardan birçok ürün almaktayız. Aldığımız ürünlerde belirtilen değerlerle, bizim aldığımız sonuçları kıyaslamanın bu ürünleri alacak olan kişilerin kafasında düzgün bir fikir oluşturması açısından da faydalı olacaktır.
 
Akvaryum malzemelerinden ve forumun genel konusundan  farklı olarak, televizyonlarda bir aralar satılan instant fisherman (balık avlamada kullanılan kamış) adlı ürünü binlerce kişinin almasına rağmen son yıllarda forumlarda artan etkin iletişim ve bilinç sayesinde bu tarz kullanımı uygun olmayan, tamamen göz boyamaya dayalı bu ürün son yıllarda satışı durmuştur.
 
Bunu örnek olarak verdim. Ancak gelelim akvaryumda kullandığımız malzemelere. bu malzemeler için firmadan verilen kapasite değerleri ile elde ettiğimiz deney sonuçlarını kıyaslayalım ki satış anlamında nitelikli ürünler değer bulsun. ya da ucuz satılarak verilen bilgilerin çok altında kapasite değeri çıkan ürünlerin gereksiz satınalımına da bu sayede engel olmuş oluruz. binlerce kişinin kendisinin işine yaramayan ürünleri aldığını düşünsenize. dünyamız kullanılmayan eşya çöplüğüne dönmesin.
 
o yüzden aldığımız ürünlerden elde ettiğiniz kapasite değerlerini yazın
mesela kafa motoru belli yükseklikte tahliye ettiği su miktarı vb
 
kapasite değerlendirmeleri (deneylerle) ile bir forum bölümünün açılmasının da birçok kişinin bilgilenmesi açısından çok olumlu olacağını düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SarumanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2007
İl: Ankara
Mesaj: 869
SarumanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2010 09:48
Bence çok güzel bir başlık açmışsınız, umarım gerekli ilgiyi görür. Ben kullandığım ürünlerin raporunu ekleyim.Sizin istediğiniz nitelikte olmayabilir çünkü bir kısmında marka veremiyorum,ama genel olarak bu şekilde..
 
1- Isıtıcı; Ucuz ısıtıcılardan kesinlikle uzak durmak gerekiyor, çünkü bir süre sonra termostad arızası verdiklerinden balıklarınızı haşlanmış yada donmuş bir şekilde bulabilirsiniz..
 
2- Dış filtre; Ne marka olursa olsun bir süre sonra debi düşmesi kaçınılmaz.Yani yeni aldığınız zamanki debi ile 2 ay sonraki debi kesinlikle farklı, o yüzden dış filtre alırken, akvaryumunuza 2 beden büyük almanızda fayda var.
 
3- İç filtre; Ucuz iç filtreler içinde en güzeli bence Unistar markasıdır.Hem ucuz hem sessiz yıllarca rahatlıkla kullanabilirsiniz.Unistardan daha ucuz bir iç filtreyi almanızı kesinlikle önermem, bir süre sonra çok ses çıkarır ve çabuk bozulurlar.
 
4- Hava motorlarında da durum aynıdır, ne kadar ucuz hava motoru alırsanız, o kadar çok kafanız şişecektir. Tetranın hava motorları gayet kaliteli ve sessiz.Fiyatları eheime göre çok daha uygun. Hava motorlarında dikkat etmeniz gereken nokta; kısık hava istiyorsanız, tek çeşme ile bu işi yapmayın ki motor zorlanmasın, kıstığınız hava akvaryuma giderken, diğer havaya tahliye edecek, T sistemler kullanın.
 
5- Şelale filtre; Atman şelale filtremi yıllarca sorunsuz ve sessiz kullandım.Bence çok çok kullanışlı filtreler, içine dilediğiniz malzemeyi doldurarak gerekli filtremeyi yapabilirsiniz.Yine bunların da ucuzlarından sakınmak gerek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bnymnblrÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 136
bnymnblrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2010 13:15

Burada bazı detaylara da değinmek lazım söylenen debinin ne kadar olduğu

debinin belli zaman diliminden sonra ne duruma geldiği
 
Marka ve kullanılan ortam hakkında geniş açıklamalar yapılırsa, ürün almak isteyen arkadaşlar yorumları okuyarak hem kendi ihtiyaçlarına uygun ürünü almış olur, hem de boş yere para harcanmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bnymnblrÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 136
bnymnblrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 13:29
Konu güncel

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir