Bitki Akvaryumu (Yeni Başlayan İçin Bitki Tavsiyeniz?)


kdrclkÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2008
İl: Bursa
Mesaj: 43
kdrclkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2012 00:45
Merhaba;
Resimde gördüğünüz iki akvaryumum var. 


Resimde tam belli oluyor mu bilmiyorum ama büyük olan akvaryumun arka kısmında yavrular için cam ile ayrılmış bir bölme var. Orada büyüyen yavruların dişilerini damızlık altı olana kadar erkeklerden ayırabilmek amacıyla küçük akvaryuma almayı düşünüyorum. Küçük akvaryumuma da ayırma işleminden önce bitki eklemek amacındayım. 7-8 sene aralıklarla balık besledim ama hiç bitki deneyimim olmadı. Bu konuda maliyeti düşük tutabilmek amacıyla (sanırım co2 ihtiyacı olmayan bitkiler var) taban bitkisi ve arka plana göze hoş gelebilecek, başlangıç için uygun, bakımı kolay bitki önerilerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim. 

Bu arada büyük akvaryumun kapağı inşallah bugün gelecek. Şu anki son hali resimdeki gibidir. Onun için de yanlış yaptığım birşey var mı diye merak ediyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FıratAltunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 502
FıratAltunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2012 12:31
Sizin için önerebileceğim bitkiler;arka plan için saz,tilki kuyruğu,amazon,elodea orta plan ve tabana ise subulata,anubias koyabilirsiniz ancak bunları koymadan önce ışığınızı en azından 0,4-0,6 watt/litre değerlerine uygun olacak şekilde düzenlemenizi öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir