Flowerhorn Hakkında Herşey


ocubabaÇevrim Dışı

Kayıt: 19/09/2015
İl: Ankara
Mesaj: 221
ocubabaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2016 21:09
FlowerHorn bakmak sadece onları günde 2-3 kez beslemek değildir.
Onların günlük olarak beslenmesinde su kalitesinin korunması da şarttır.
Onlarda insanlar gibidir temiz bir yuva iyi bir yemeğe ihtiyaç duyarlar.
Ayrıca unutulmamalıdır ki onların da duyguları vardır.
FlowerHorn'lar için en uygun akvaryum en az 250 litrelik bir akvaryumdur.
Daha küçük akvaryumlarda ilerleyen zamanlarda sıkıntı yaşanacaktır.
Flowerhornlar büyük boyutlara ulaşabilen canlılardır.
Fakat şu bilinmelidir ki su dolu bir akvaryum FlowerHorn'unuzu iyi ve canlı tutmak anlamına gelmiyor.
FlowerHorn bakarken dikkat edilmesi gereken önemli bir hususta hastalıkların tipik işaretleridir.
FlowerHorn'larınızı sürekli gözlemlemelisiniz.
Bu şekilde balığınızın hastalığını daha erken tespit edip hastalıktan kurtulma ihtimalini arttırabilirsiniz.

Flowerhorn'unuz için en iyi su koşulları ;

*PH* 6.0 ila 7.6 arasıdır.

*AMONYAK* 0

*NİTRAT* 0

*SICAKLIK* 27 ila 30 derece arasıdır.

* SU ŞARTLARI *
Muhteşem bu türün korunmasında önemli bir kriter yaşadığı suyun pH seviyesidir. PH seviyesi, suyun asit veya alkali ölçümüdür. PH FlowerHorn için 6.0 - 7.6 , Amonyak 0 ve Nitrat 0'dır. Diğer balıklar gibi, pH seviyesindeki ani veya sert değişiklikler FlowerHorn balıkları için zararlı olabilir. Önlem olarak, periyodik olarak suyun pH'ını kontrol etmek harika olur.

* SU SICAKLIĞI *
FlowerHorn'lar, 22-27 Derece arasında ısınır. Fakat ideal veya önerilen sıcaklık 26-30 derece civarında olacaktır.

* FİLTRASYON SİSTEMİ *
Temelde ihtiyacınız olan tek şey, tankta akan yeterli Oksijen (O2) 'dir. Buda iç ve dış filtrelerle sağlanabilir. akvaryumdaki oksijen miktarı önemlidir balıklarda insanlar gibi oksijensiz yaşayamaz. Filtrenin tek görevi bu değildir önemli olan bir diğer görevde suyun temizliğidir. Bu iki hususun sağlanması çok önemlidir.

*SU DEĞİŞİMİ *
Bu, FlowerHorn'nunuzun Bakımı'nın En Önemli Faktörlerinden biridir. Siz kirli ve tehlikeli bir çevrede yaşamak istermisiniz ? balıklar içinde bu böyledir kirli bir su onların sonu olur. Bu yüzden haftalık rutin olarak %20 ila %30 su değişimleri şarttır. Bu değişimlerin sonunda akvaryum tuzu eklemenizide öneririm. Ayrıca su parametrelerini de her hafta kontrol etmeniz iyi olacaktır.

* BESLENME *
Çok iyi bir diyetle FlowerHorn, potansiyelinin en iyisini gösterecekti. Balığınıza günde en az 2 -3 kez 3-5 dakikada tüketebileceği kadar yem verin. Balığınızın yemediği yemleri sudan aldığınıza emin olun suda kalan yemler su değerlerini bozacaktır. FlowerHorn'lar etçil balıklardır. Balığınıza yem olarak sürekli protein ağırlık yemler vermekten kaçının. Arada bitkisel içerikli yemlerde verin. Bunun dışında dondurulmuş karides ev yapımı yemler ve FlowerHornlar için özel hazırlanmış yemlerdende faydalanın.


* HASTALIKLAR VE TEDAVİLERİ *

* Yüzgeç ve Kuyruk Çürüğü * (mantar)

Hastalık: Çok Bulaşıcı. Saprolegnia ve Achlya'nın da içinde bulunduğu çeşitli sucul mantar türlerinden kaynaklanır.

Semptomlar: Balık yemeyi bırakır ve uyuşuk olur. Yüzgeçler veya kuyruk daha kısa, yanık ve parçalanıyor gibi görünür. Yüzgeçler tıkanmış olabilir, renk soluk olabilir. Ciltte gri, kahverengi veya beyaz pamuklu yün benzeri büyümeler veya püsküller. Küçük bir yama olarak başlar ancak balık gelişebilir ve çabucak öldürebilir.

Tedavi: Hastalıklı balıkları karantinaya alın. suyun tamamını değiştirin. Mantar ilacı kullanın. Bütün tankı tedavi edin, ancak enfekte olmuş balıkları ayrı ayrı izole edin ve tedavi edin. metilen mavisi, akriflavin ve mantar eliminatörü de kullanılabilir.

Önleme: Su değişimi, su değişimi ve daha fazla su değişimi. Su parametrelerini kontrol edin. Kötü su kalitesi ve fiziksel zararlı balıklar genellikle hastalığın başlangıcını teşvik eder. Şüpheli görünümlü balıkları daima karantinaya alın. Tanklar arası kontaminasyondan kaçının. Eli anti-bakteriyel sabun ile hasta veya ölülere dokunmadan önce veya sonra yıkayın. Balık öldükten veya iyileştikten sonra tüm tankları / aksesuarları temizleyin.


* FLUKES *

Hastalık Flukes : Dactylogyridae ailesinde Trematoda ve Cestoda sınıflarına ait oldukça bulaşıcı dış parazitler solungaçları ve sindirim sistemini parazitlendirir.

Semptomlar: Balıklar aşırı cilt / solungaç iritabilite işaretleri, kayalar üzerinde sürekli kaşınma ve kazıma vb. Ve pelvik ve dorsal kanatları vücudun yanına "titreştirir". solungaçlar kenetlenmiş sıkı ya da çalışmıyor.

Tedavi: % 75 su değişimi yapın ve tankı formalinle muameleye tabi tutun ve tüm filtrasyonları yıkayın. Bu hastalıklar son derece bulaşıcıdır.

Önleme: Akuatik sistem hijyen standartlarını koruyun. Su değişimi, su değişimi ve daha fazla su değişimi. Şüpheli görünümlü balıkları daima karantinaya alın. Tanklar arası kontaminasyondan kaçının. Eli anti-bakteriyel sabun ile hasta veya ölülere dokunmadan önce veya sonra yıkayın. Balıktan öldükten veya iyileştikten sonra tüm tankları / aksesuarları yıkayın.


* beyaz nokta hastalığı *

Hastalık: Çok bulaşıcı. Siliated protozoanın neden olduğu. Tatlısu tanklarında Ichthyophthirius multifilis sinir bozucu küçük bir parazittir. Çok bulaşıcıdır.

Semptom : Küçük, saf beyaz, açıkça tanımlanmış noktalar. vücudunun her yerinde, kafasında, hatta gözlerde serpilmiş olabilir. Daha az aktif olabilir, yemek yemeyi bırakmış olabilir, yüzgeçler tıkanmış olabilir. Ichtyophthirius, doğrudan bir balık-balık döngüsüne sahiptir ve bu nedenle, bir akvaryumun sınırlı alanında hızla gelişebilir.

Tedavi: % 75 kısmi su değişimi yapın ve hemen uygun ilaçla tedavi edin (Aquarisol + 35 litre başına 1 çorba kaşığı tuz). Ick sıcaklık duyarlıdır, su sıcaklığını her 2 veya 3 günde birkaç saat 29+ dereceye yükseltmek etkili olabilir. Ick bir parazittir ve çok bulaşıcıdır ve kolayca yayılır, tek tek balık yerine bütün tankı tedavi etmesi önerilir.

Önleme: Yeni alınan balıkları 3-4 hafta boyunca karantinaya alınız. Su değişimi, su değişimi ve daha fazla su değişimi. Tanklar arası kontaminasyondan kaçının. Hasta veya ölü balıklara dokunmadan önce veya sonra antibakteriyel sabunla el yıkayın. Balık öldükten veya iyileştikten sonra bütün tankları / aksesuarları ağartın.

* BAŞ DELİĞİ *

Hastalık: Hexamita Protozoa parazitlerinin neden olduğu (Hexamatiasis). Yabani yakalanmış türlerde ve tankla yetiştirilen örneklerde bile çok yaygındır. Genellikle diskus, angelfish, oscar ve gouramis gibi cichlid'leri etkiler.

Semptomlar: Küçük, beyazımsı / grimsi / kremsi "solucanlar" Discus ailesinin balıklarının baş bölgesinin dışına çıkıyor. Hexamita veya Hexamatiasis ayrıca bağırsağın düşük seviyeli bir enfeksiyonu olarak bulunur. Yemek yemiyor, kilo veriyor, çok koyu renkli, beyaz-az dışkı, kıstırılmış yüzgeçler, uyuşuk duruyor.

Tedavi: % 75 su değişimi yapın. Metronidazolü kullan. 35 litre başına 250 mg'lık bir kapsül. Metronidazol solungaçlardan absorbe edilmez, bu nedenle etkin olabilmesi için şırınganın içinden zorla beslenmesi gerekir.

Önleme: Su değişimi, su değişimi ve daha fazla su değişimi. Şüpheli görünümlü balıkları daima karantinaya alın. Sıcaklığı koruyun. Tubifex solucanları ile beslemeyin. Oksijen seviyesini koruyun. Tanklar arası kontaminasyondan kaçının. Eli anti-bakteriyel sabun ile hasta veya ölülere dokunmadan önce veya sonra yıkayın. Balıktan öldükten veya iyileştikten sonra tüm tankları / aksesuarları ağartın.

* AĞIZ MANTARI *

Semptomlar: Hastalığın başlangıcındaki balıkların vücudu, yüzgeçleri ve ağzında bulanık beyaz lekeler görülebilir. Ağız bölgesinde pamuklu veya yün benzeri kümeler görülür ve çoğu balık iştahını kaybeder ve oldukça ince görünür

Bulgular: Bu hastalık, yeni ithal edilen tatlısu balıklarında yaygındır. Aşırı stok veya su koşullarında ani bir değişiklik de tetikleyebilir.

Tedavi; Metronidazol, Primafix veya Fungus ile tedavi edin Her 3 günde% 20-30 su ıslahı yapın Dengeli bir diyetle beslenin ve bir vitamin takviyesi ekleyin.

* Ağız Kalıbı *

Hastalık Nedeni: a) Dış yaralanmalar . b) Balık gövdesinin yüzeyinde yaşayan parazitler tarafından etkilenir.

Semptomlar: Ağız şişmiş veya ip benzeri filamentli malzeme ile bağlanmıştır.

Teşhis: Ağzın şişip şişmediğini kontrol edin veya dış malzeme ile yapıştırın.

Çözüm:
a) Enfekte olmuş balıkları tekli dışarı çıkarın. Balıkları antibiyotiklerle tedavi edin.
b) Metilen Mavisi veya Malakit Yeşili, Çinko içermeyen oksalat ekleyin. Balıkları yakalarken dikkatli olun ve sakatlamaktan kaçının.

* DROPSY *

Tanım: Dropsy, balıkların iç organlarının bakteriyel enfeksiyonudur. Dahili olmak, teşhis etmek zordur ve genellikle ev sahibi balığını kurtaracak kadar erken fark edemez. Zayıf su koşullarından, fazla kalabalıktan veya taşındığından kaynaklanan aşırı stresten dolayı zayıflamış balıklara saldırır. Aşırı vücut sıvılarının balıkların şişmiş görünmesine neden olması ya da dışarı çıkacak çıkıntıların oluşmasına neden olur. Aşırı sıvının gözlerin şişmesine neden olduğu için, bu enfeksiyonun erken evreleri kendilerini popeye benzetebilir.

Semptomlar: Görünür drospy semptomları, balık içerisindeki aşırı vücut sıvı birikiminden kaynaklanmaktadır. Şişkinlik yanı sıra normalden daha fazla çıkıntı yapan gözler veya pullar işaret olabilir. Diğer balıklardan kaçınma ve iştah kaybı da yaygındır.

Tedavi: Genellikle balıkta çıkıntı olduğu zaman çok geç olur. hastalığın tedavisinde ASLA TUZ (sodyum klorür, akvaryum tuzu) kullanmayın. Bu balıklarınızı çok kısa sürede öldürecektir. Etkilenen balıklar zaten böbrek fonksiyon bozukluğu nedeniyle tuzlardan kurtulmak için zorlanıyorlardır. Bu, şişmiş görünüşe neden olur. akvaryum suyuna sodyum eklenmesinden kaynaklanan ozmotik dengesizlik bu durumu daha da kötüleştirecektir. Tetrasiklin, Maracyn ve Maracyn 2, Kanacyn veya geniş spektrumlu antibiyotik gıdalar kullanın.

* Solungaç hastalığı *
Kötü su koşulu, solungaç hastalığına veya kirli yem enfeksiyonuna neden olan ana faktör olacaktır.

Semptomlar / Davranış: Hızlı solungaç hareketleri, yüzgeçler birbirine kenetlenir, solungaçlar şişirilir ve fazla mukusla solungaç filamanlarını renksizleştirir. Solungaç hastalığı hastalıkları genel olarak 2 ana tipe ayrılır: bakteriyel enfeksiyonlar ve parazitler enfeksiyonları. Farklı türe farklı semptomlar ve kuşkusuz etkilenen balıkları iyileştirmenin farklı yolları getirilir.

Tedavi: Parazit enfeksiyonlarından kaynaklanan solungaç hastalığı için, formalinle (150 ~ 150 ppm) tedavi uygulanır, sonra bir saat sonra su değiştirilir veya metrifonata (0.25 ~ 0.4 mg / L) tabi tutulur; Bakteriyel enfeksiyonların neden olduğu solungaç hastalığı tedavisi için Furaltadon (10 ~ 10 mg / L), Tetrasiklin (10 ~ 20 mg / L) ve diğer ilaçları kullanmanız önerilir.
Parazit enfeksiyonlarından kaynaklanan solungaç hastalığını tedavi ederken, ilaç
bakteri yok ederek genel su koşullarını iyileştirerek bu sorunu sık sık hafifletir. İlacın filtrelenmesi ve biyolojik filtre sisteminin daha erken inşa edilmesi için aktifleştirilmiş karbon kullanılması veya su değiştirilmesi daha iyi olur.


* Patojen Enfeksiyonu *
Mevsim değişiklikleri meydana gelirken, suyun değişmesine neden olur. Sıcaklığın düşmesi veya artması suyun kalitesini düşürür, bu da balık mekanizmasının zayıflamasına, diğer zararlı bakterilerin çoğalmasına ve balık gövdesinde yaralanmalara neden olur. Yaralanmaların bazıları bariz ve görünürdür, ancak kirli sudaki görünmeyen malzemeler bunlara neden olur. Görünmeyen ve istenmeyen misafirler genellikle zararlı bakteriler veya parazitlerdir. Farklı bakteri türleri farklı hastalık türlerine neden olacaktır. Balıklarınız için doğru tedaviyi sağlamak için hastalığa yakından bakmak için ayrıntılı ve yakın gözlem gereklidir. Çoğu balık yemi üreticisinin, diğer balıkların daha önce patlamasıyla şimdi piyasada satılan farklı hastalıklarla ilgili kendi uzmanlaşmış ilaçları vardır. Herhangi bir ilacı satın almadan önce, balık yetiştiricisine, belirtileri onlara açıklayarak saptamanıza yardımcı olup olamayacaklarını sormanız ve FlowerHorn için doğru ilaçları seçmelerine izin verebilmeniz. Bir sonraki adım, talimatları DİKKATLİ okuyarak ve DOĞRU DOZAJI etiketinde yazılı olduğu gibi kullanmaktır. Yönergelere uygun olarak, balıktaki enfeksiyon veya yaralanma miktarını, balık boyutunu ve ayrıca akvaryumunuzdaki su hacmini dikkate alarak izleyin.

* Bağırsak Enfeksiyonu *

Hastalığın nedeni:
a) Hijyenik beslememe Yanlış beslenme, yem miktarını çok fazla veya çok az verme.
b) Bağırsaktaki parazit enfeksiyonu.

Semptomlar: Hastalıklı balığın dışkı sümüklüdür ve anüse yapışır. Balık yavaş yavaş iştahını kaybedecek ve şişmiş anüsten kan deşarj edecektir.

Teşhis: Balıktan çıkan dışkısının anüse yapışmış olup olmadığını gözlemleyin.

Çözüm:
a) Parazitlerden kurtulmak için ilaç olarak kullanın. Balıkları antibiyotiklerle besleyin.
b) Doğru ve besleyici diyet sağlayın.
c) Hastalık hazımsızlıktan kaynaklanıyorsa, birkaç gün boyunca balığı yemlemeyin. Önleme Balıkları, fazla veya çok az değil, uygun miktarda yiyecekle besleyin. Canlı yiyeceklerin hijyenine dikkat etmelisiniz.



* Mikobakteriyoz ( balık tüberkülozu) *

Synptoms: Mycobacteriosis, kronik ilerleyici bir hastalıktır. Klinik olarak belirgin bir hastalık haline gelmesi yıllar alabilir. Uyuşukluk, iştahsızlık, yüzgeç ve kütle kaybı, ekzoftalmi, zayıflama, cilt inflamasyonu ve ülserasyon, ödem, kaslarda peritonit ve nodüller balıkları deforme edebilecek bazı izleri içerir. genellikle karaciğer, böbrek, kalp veya dalakta gri veya beyaz nodüller ortaya çıkarır. Mikobakteriler asit-hızlı ve nonmotile gram-pozitif, pleomorfik çubuklardır. Katı ortamdaki krem rengi ila sarı kolonileri oluştururlar. Bu hastalığın bulaşmasına kontamine olmuş gıdalardan kaynaklanabileceği önerilmektedir.

Tedavi: İzoniazid + Kanamisin + B-6 vitamini 30 gün süreyle tüberkülozda bildiğimiz en etkili tedavi yöntemidir. Balık, tedavi süresi boyunca karantinaya alınmalıdır. Yerel eczanelerde bulunan sıvı bebek vitaminleri iyi bir B-6 vitamini kaynağıdır. Her 20 litr akvaryum suyu için bir damla yeterlidir. Tedavi süresi boyunca akvaryumda ne kadar su değiştiğine göre vitaminleri değiştirin.

KAYNAK : http://www.flowerhornrus.com

Çeviri : ERAY AKTAŞ

Umarım Yararlı Olmuştur.[EDIT]ocubaba,2016-11-23 21:51:35[/EDIT]

Beğenenler: [T]188903,ercanyildiz[/T][T]120552,blackmarried[/T][T]214721,Axi1i16[/T]
Teşekkür Edenler: [T]120552,blackmarried[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir