Malawi tankında Eledoa bitkilerim


GihotÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/10/2006
İl: Bursa
Mesaj: 286
GihotÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2007 18:43
Merhaba,

Uzun zamandır hızlı gelişen bitkiler kullanılamayan akvaryumlarda su değişimleri harici nitrat problemlerine çözümler için araştırmalar yapıyorum.2 hafta önce denitrator ve mv computer almaya karar vermiştim.( maaş gününü bekliyordum  )

Forumda "diy" sistemlerini incelerken, akvaryumu sineklik ile bölme başlıkları inceledim ve bu işlemi onlardan esinlenerek yaptım.

Kullandığım malzeme, 2 metrelik 2 tane tekli kabloluk ve yeterli uzunlukda siyah sineklik.Diğer akvaryumu bölme sistemlerinde bu kablolukları slikon ile yapıştırılmış, ben slikon kullanmadım.Onun yerine kuşaklara sıfırlayarak kablolukların sabit durmasını sağladım.

Akvaryumun arka planına koydum, fonum siyah renkde.O yüzden dikkatli bakılmadıkca hiç bir şekilde belli olmuyor.Dikkatli bakılıp, farkına varılsada bir görüntü kirliliği oluşmuyor.Bu işi yaparken tek atladığım nokto o beyaz kablolukların bilinen bir şekilde sırıtması oldu.Onuda akvaryumu başka bir odaya taşırken halledeceğim.Siyah tül ile yanlarda ki kablolukları saracağım.Tabandakinin zaten üstünde kum var.Üst kısımda ki ise kapağın arkasında kaldığı için belli olmuyor.

Yaklaşık 2-3 parmak yer ayırdım bitkiler için.Şuan 10 kök eledoa bitkim var.Bakalım nitrat ne duruma gelecek.Camlar biraz kirli kusura bakmayın :)










Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

InSIGmAÇevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 108
InSIGmAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2007 05:22
Malawi türü için akvaryuma bitki koymuşsunuz hiç bir sorun ile karşılatınız mı ? Bitkilerin yenilmesi, kök çıkarma gibi... Bide malawi için ne tür bitkiler gider konuluyorsa ?


Teşekkürler sağlıklı balıklar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GihotÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/10/2006
İl: Bursa
Mesaj: 286
GihotÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2007 12:49
Ümit Bey,

Anlattığım üzere akvaryumum bir kısmında sineklik ile bölme mevcut.Bu mevcut bölmeye istediğiniz bir çok bitkiyi koyabilirsiniz.Güzel bir arka plan oluşturuyorlar.Ben nitrat problemi için koymuştum.Balıklar bu bölüme ulaşamadıkları için bitkilere herhangi bir zararları olmuyor.Bitkilerin altına kurşun bağlayarak sabitliyorum.

Sinekliğin önündeki bitkiler ise, sert yapraklı anubias türü.Bunlarda aynı şekilde sabitlenmiş durumda ve kalın yapraklı oldukları için balıklar pek bir zarar veremiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir