Kribensis İ Olanlar Buraya


KarmakvaryumÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2016
İl: Ankara
Mesaj: 364
KarmakvaryumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2017 14:09
Kribensis besleyip tecrübeleri olan hocaların tecrübelerini balıklarının resimlerini paylaşabileceği bi konu açmak istedim
Hele hele benim gibi Kribensise yeni başlamış ve başlayacak olanlar için öğrenilecek çok şey var [:)]

Aşağıdaki bilgilerin tamamı alıntıdır, bana ait değildir.

Pelvicachromis pulcher (Kribensis)

Bilimsel ismi: Pelvicachromis pulcher
Family: Cichlidae
Bilinen ismi: Kribensis, Mor Cichlid, Nijer Cichlid
Orijin: Afrika
Yetişkin boyu: 8-10 cm
Davranış: Barışçıl
Yaşam süresi: 5 yıl
Yüzme seviyesi: Taban
Minimum tank hacmi: 80 litre (20 galon)
Beslenme: Omnivor
Üreme: Yumurtalar kovuklara bırakılır ve dişi tarafından korunur
Bakım: Kolay
Su değerleri
pH: 6.5
Sertlik: 8-12 dGH
Sıcaklık: 24-26oC

Pelvicachromis pulcher, cüce cichlidler içerisinde bakımı kolay renkli bir türdür. Latince’de "pelva" karın, “chromis” renk ve “pulcher” çok güzel anlamına gelir. Buradan yola çıkarak oldukça güzel bir balık olduğunu anlayabiliriz. Üreme dönemi boyunca dişilerin karnı parlak vişne kırmızısı renk alır. Üreme dönemi dışında bile oldukça gösterişli balıklardır. Neredeyse yarım yüzyıl kadar önce bu türün albino varyetelerinin beslendiği bilinmesine rağmen sarı, kırmızı, yeşil ve mavinin farklı tonlarındaki türlerini de görülebilmek mümkün. Renkli olmasının yanında çok fazla büyümezler. Bu özellik, diğer büyük balıkların yanında bunları daha popüler kılmıştır. Yetişkin erkekler 10 cm boya ulaşırlarken dişiler 7 cm’den daha fazla büyüyemezler.
Pelvicachromis pulcher, orijin olarak 1901 yılında Boulenger tarafından tanımlanmış ve 1913 yılında Christian Bruening tarafından Almanya’ya ithal edilmiştir. Ne zaman ve hangi türlerin ilk kez ticareti yapıldığı hala tartışma konusudur. Bununla birlikte bu türün Kribensis, Mor Cichlid, Nijer Cichlid gibi isimler altında yarım yüzyıla yakın bir süredir var olduğu biliniyor.

Albino varyeteler: Albino varyeteler uzun zamandan beri (yaklaşık 50 yıl) yetiştirilmekte ve çoğu kez mağazalarda satışa sunulmaktadır. Akvaristler, renkli erkek kribensislerin albino dişileri, tüm dişilerin renkli erkekleri tercih ettiğini gözlemlemişlerdir. Yumurtlamaya hazır kırmızı karınlı dişilerin erkeklere karşı (albinolar da dahil) daha güçlü olduğuna inanılır.

Doğal ortam / Bakım: Kribensisler, su şartları sağlandığı takdirde çok fazla istekleri olmayan bir balık türüdür. Aynı zamanda onu popüler kılan bu özelliğidir. Bu durum, su şartlarında değişikliklerin gözlenebildiği Etiyopya Nehri’nin denize döküldüğü yerdeki drenaj alanından kaynaklanmaktadır. Düşük seviyedeki karasu akıntılarının suyu asidik ve çok yumuşaktır. Oysa delta suları çok az tuzlu, daha bazik ve daha serttir. Bu nedenden dolayı Kribensisler bazen acı su balığı olarak tanımlanır.
Su sertliği ve pH’ı anlamanın en iyi yolu bunu balığınızın yaşayacağı tank parametreler ile karşılaştırmaktır. Balığınızı almadan önce, mağazada kullanılan su değerleri vb. hakkında bilgi sahibi olun, mağaza sahibine sorular yöneltin. Oradaki su değerleri hakkında pek bilgi sahibi değilseniz kendi suyunuzu kullanın; balığın sizin suya alışmasını sağlayın. Böylece balığınız su değişimlerinden çok daha az etkilenir. Su kimyasındaki ani değişimler, hastalığın oluşmasına neden olan bir stres faktörüdür.
Kribensisler, sıklıkla karma tanklarda beslenmesine rağmen tank arkadaşlarını seçerken gereken özen gösterilmelidir. Barışçıl olmalarına rağmen melek balıkları gibi yavaş yüzen balıkların yüzgeçlerini yiyebilirler. Eğer diğer Cichlid türleri ile birlikte beslenecekse onların yüzme alanı olan taban kısmında yüzen türler seçilmemelidir.
Kribensisler, kuytu yerleri çok sever. Üreme dönemi dışında bile onlara gizlenebilecekleri ortamlar sağlanmalıdır. Bunun için en sık kullanılan materyal kaya parçaları veya saksılardır. Kaya parçaları silikon vb. ile yapıştırılarak kuytu alanlar oluşturulabilir. Bu kuytunun çok büyük olması gerekmez; çok az da olsa ışık alması ve tek girişinin olması önerilir. Koyacağınız materyalin salınım yaparak suyun yapısını etkilemeyecek cinste olmasına dikkat edilmelidir. Plastik boru, Hindistan cevizi kabuğu veya kökler kuytu alanlar oluşturmak açısından kullanılabilir. Taban malzemesi de önemli bir faktördür. Kribensisler, ince ve koyu çakılları tercih eder. Tank iyi bir şekilde bitkilendirilmelidir. Bitkilere çoğunlukla zarar vermezler fakat oyuk açarak yuva yapmayı çok sevdikleri için bitkileri kökünden sökebilirler. Saklanmaları için mağara gibi kuytu yerler ve bitkilerin dışında balığın serbestçe yüzebileceği açık alanlar da mutlaka olmalıdır.
Kribensisleri beslemek kolaydır. Omnivordurlar; yani hem etçil hem de otçul beslenebilirler. Doğal yaşamlarında tabanda yüzdüklerinden yemleme yaparken bu özellikleri dikkate alınmalıdır. Sağlıklı bir şekilde yaşamalarını sağlamak için de tek tip beslenmeden kaçınılmalıdır.

Eş seçme: Kribensis üretmek istiyorsanız yuva yapan bir çifti tespit etmek gerekir ki bu en kolay yoldur. Kendi çiftinizi kendiniz de belirleyebilirsiniz. Bunu yaparken sağlıklı ve güçlü olanları seçin. Kribensisler cinsel olgunluğa 6 ay gibi kısa bir sürede ulaşırlar (dişiler erkeklerden daha hızlı olgunlaşırlar). Dişiler daha kısa ve yuvarlağımsı yüzgeçlere sahiptir, erkeklere göre daha kısa boyludurlar ve üreme döneminde parlak kırmızı-mor rengi daha belirgin hal alan yuvarlağımsı bir karına sahiptirler. Erkekler daha uzun ve ince vücut yapısına sahiptir. Özellikle karın bölgesindeki renk erkeklerde dişilere göre daha az parlaktır.



Kribensisler eş tutar tutmaz onları ayırmalı veya aynı tankta diğer hemcinsleriyle bir arada bulundurmamalıyız. Erkekler sert bir şekilde kavga edebilir ve hatta erkeğin ilgisi yüzünden 2 dişi bile kavga edebilir. Üreme dönemlerinde ve yavrularına bakarken diğer türlere karşı oldukça agresif oldukları için çiftleri ayrı bir tankta beslemeniz önerilir. Diğer balıklarla bir arada bulundurulacaksa tabanda dolaşan balıklar (vatoz gibi) tanka konmamalıdır. 40 litrelik bir tank yeterli gelebilir ama en ideali en az 80 litre olmalıdır.
Üreme döneminde suyun pH’ı önemli bir role sahiptir. Bazik pH çoğunlukla erkek döl üretirken asidik pH çoğunlukla dişi döl üretir. Nötr su ise daha dengeli bir dağılım sağlar.
Kur yapmaya ilk olarak çoğunlukla dişi kribensisler başlar. Dişi gruptaki mevcut erkekler arasından en güçlü olanıyla eşleşecektir. Dişi parlak kırmızı karnını erkeğe gösterir ve erkeğin önünde vücudunu titreterek kıvrılır. Bir kovuğun tavanına veya yan duvarına yapıştırılan yumurta (sayıları 50 ile 300 arasında değişir), sadece dişi tarafından özenle korunur. Bu dönemde dişi, erkeğin dahi yumurtalara yaklaşmasına izin vermez. Kribensisler iyi bir anne ve babadırlar; Erkek bulundukları yeri korurken dişi de yumurta ve yavruları korur. 2-3 gün sonra yumurtadan çıkan yavrular, 5 gün sonra kovuktan çıkıp serbest yüzmeye başlarlar. Düzenli su değişimleri uygulandığı sürece yavruları büyütmek zor değildir. Yüzmeye başladıklarında artemia larvası ve toz yemlerle beslenebilirler. Eğer tankınız iyi oturmuş bir tank ise yavruların yiyeceği organik madde ortamda yeterince vardır. Ayrıca anne ve baba yemi yavrulara doğru püskürterek onların beslenmesine de yardımcı olur. Bu nedenle mümkün olduğunca çiftler tekrar yumurtlayıncaya kadar yavrular ebeveynlerinden ayrılmamalıdır. Yavruların çok erken ayrılması çiftler arasında kırgınlıkla sonuçlanabilir

Buda benim yakışıklı
[:iyi:][:nazar:][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192361/080620170131421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192361/080620170131511.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]182304,AhmetEmre[/T][T]195708,wolverin[/T][T]168305,Yas400[/T][T]221773,Thyme[/T][T]215740,goldfishlove[/T][T]195540,Gökdeniz0660[/T]
Teşekkür Edenler: [T]221773,Thyme[/T][T]18104,mehmethakan[/T][T]204089,Furkann66[/T][T]195540,Gökdeniz0660[/T]
+1: [T]221773,Thyme[/T][T]195540,Gökdeniz0660[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AhmetEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2016
İl: Adana
Mesaj: 881
AhmetEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2017 11:17
Bir çok yerde olmayan bilgilerle dolu teşekkürler.
Fakat bende 4 cm civarı albino dişi ve 5 cm civarı bir albino erkek var. Henüz çift değiller birkaç gün önce aldım. Yalnız benim akvaryumum genel olarak orta dip kesimlerde yüzen balıklarla dolu.
1 erkek vatoz 1 dişi vatoz bir sürü yavru 5 albino komando 4 ters yüzen çöpçü 3 kuhli 8 kiraz barb ve yüzeyde çok gezmeyen bir gurami. Eş tutmaları için saksı küp vb. yok ama erkek vatozun kullandığı büyük bir yati kökü var.
Akvaryum 80*40*30(100 küsür litre) Yakın bir zamanda yavru almayı planlamıyorum ama kökü sahiplenip diğer balıklara zarar verebilirler mi?
Kök kenarda (ortada değil yani) diğer balıklar akvaryumda başka alana giderlerse sorun çözülür mü?
Son olarak yemi hep suyun tabana yakın orta kesimlerinden alıyorlar o yüzden çok az yiyorlar tabana düşen yemi ellemiyor yüzeydeki yemlere yüzmüyorlar illa alt-orta seviyede olacak bunun için ne yapabilirim?

Beğenenler: [T]192361,Karmakvaryum[/T]
+1: [T]192361,Karmakvaryum[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarmakvaryumÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2016
İl: Ankara
Mesaj: 364
KarmakvaryumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2017 11:18
Hocam yem konusunu kafaya takmayın akvaryuma ve size alıştıkça daha da iştahlı olacaklardır. Akvaryuma yuva yapmalarına uygun testi gibi bi yer ayarlayın orta bi yerde olmasın köşede olabilir gün gelir yavru alırsanız gece Işık'ları kapatmanızı tavsiye etmem vatozlar cory ler hep gece etkin balıklar sabah uyandığınızda Yok olmuş olabilir yumurtalar gece loş bi ışık yapın akvaryuma ufak kırmızı bi şerit led olabilir Son olarak akvaryumda kavga görüyormusunuz kribensislerle bölge kavgası falan [QUOTE=AhmetEmre]Bir çok yerde olmayan bilgilerle dolu teşekkürler.
Fakat bende 4 cm civarı albino dişi ve 5 cm civarı bir albino erkek var. Henüz çift değiller birkaç gün önce aldım. Yalnız benim akvaryumum genel olarak orta dip kesimlerde yüzen balıklarla dolu.
1 erkek vatoz 1 dişi vatoz bir sürü yavru 5 albino komando 4 ters yüzen çöpçü 3 kuhli 8 kiraz barb ve yüzeyde çok gezmeyen bir gurami. Eş tutmaları için saksı küp vb. yok ama erkek vatozun kullandığı büyük bir yati kökü var.
Akvaryum 80*40*30(100 küsür litre) Yakın bir zamanda yavru almayı planlamıyorum ama kökü sahiplenip diğer balıklara zarar verebilirler mi?
Kök kenarda (ortada değil yani) diğer balıklar akvaryumda başka alana giderlerse sorun çözülür mü?
Son olarak yemi hep suyun tabana yakın orta kesimlerinden alıyorlar o yüzden çok az yiyorlar tabana düşen yemi ellemiyor yüzeydeki yemlere yüzmüyorlar illa alt-orta seviyede olacak bunun için ne yapabilirim?
[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AhmetEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2016
İl: Adana
Mesaj: 881
AhmetEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2017 11:25
Balıkları çarşamba günü almıştım şimdilik kavga yok dişinin karnı pembe ama alışma sürecindeler galiba.
Cory ve vatozlar bir şey yapmaz ama ters yüzenlerden korkuyorum ilk 3-4 gün içinde zeytinlerin yapraklarını yemişler.
Bir müddet yavru almayacağım en azından vatozlar bitene kadar. Küp vs koysam vatoz sahiplenir falan sorun olur.
Kribensisler küçük ya da yeni diye kavga yok ama bakalım bana beklemediğim kadar uysal geldiler.
Son olarak japon gibi kumları alıp tükürüyorlar ileride tam alışırlar. Telefon sıkıntılı diye foto atamıyorum ama akşam başka bir telefon ile foto-video çekmeyi deneyeceğim.

Beğenenler: [T]192361,Karmakvaryum[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarmakvaryumÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2016
İl: Ankara
Mesaj: 364
KarmakvaryumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2017 11:34
[QUOTE=AhmetEmre]Balıkları çarşamba günü almıştım şimdilik kavga yok dişinin karnı pembe ama alışma sürecindeler galiba.
Cory ve vatozlar bir şey yapmaz ama ters yüzenlerden korkuyorum ilk 3-4 gün içinde zeytinlerin yapraklarını yemişler.
Bir müddet yavru almayacağım en azından vatozlar bitene kadar. Küp vs koysam vatoz sahiplenir falan sorun olur.
Kribensisler küçük ya da yeni diye kavga yok ama bakalım bana beklemediğim kadar uysal geldiler.
Son olarak japon gibi kumları alıp tükürüyorlar ileride tam alışırlar. Telefon sıkıntılı diye foto atamıyorum ama akşam başka bir telefon ile foto-video çekmeyi deneyeceğim.[/QUOTE]
Ters yüzen çöpçülerde hiç tecrübem Yok hocam onlar hakkında bişey diyemem yanlış yönlendirmeyi hiç istemem ama şöyle söyleyeyim balıkların hepsi taban balığı şimdi olmasa bile ileride sıkıntı çıkacağı yüzde yüz kribensisler uysaldır birde üreme döneminde görün yuva olarak seçtiği yere bir balık yanaşamaz bazı balıklarınızdan vaz geçmek yada küçük bi akvaryumunuz varsa sırf onun için bitkili bi akvaryum yapmanızı tavsiye ederim birkaç Kaya bir testi kolay bakılabilen subulata moss gibi bitkiler onlara cennet olacaktır

Beğenenler: [T]182304,AhmetEmre[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinanistanbulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1793
sinanistanbulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2017 12:02
Kribensis ile ilgili böyle bir link de var, belki faydası olur.

[URL]https://www.akvaryum.com/forum/kribensis_asilamasi__yeni_video_eklendi_k333111_sn1.asp[/URL]


Beğenenler: [T]182304,AhmetEmre[/T]
Teşekkür Edenler: [T]182304,AhmetEmre[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KalimdorÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2016
İl: Ankara
Mesaj: 57
KalimdorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2017 15:06
Merhaba arkadaşlar. Benim de 1 ay kadar önce aldığım 2 kribensisim var. Birisi hafif büyük ve aldığım günden beri diğerini gördüğü yerde kovalıyor. Akvaryumda bur vatoz küpü, bir testi ve bir hindistan cevizi var. Bir tane daha koyma planım var. Kovalayan biraz daha iri ve sanki arada karnı kızarıyor. Diğeri daha ince ve renksiz. Henüz sahiplenilen bir yuva yok. Peki neden sürekli bu kovalamaca? Sizce bir aşk neden doğmuyor?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ONRAYDNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/11/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 689
ONRAYDNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2017 14:06
Merhaba arkadaşlar, Benim de bir çift kribensisim var ve bir sorum var ilgilenenlere. Erkek krib. hindistan cevizinin içinde duruyor sürekli ve arada turluyor tankın içinde dişi ne zaman yanaşsa h.cevizin girişine onu kovalıyor yaklaştırmıyor. Dişi de h.cevizin arkasında anubiası bağladığım lav kayasının altını eşeledi kumu sağa sola attı ve kendine yer edindi orada. Sizce sorun ne olabilir? Ya bu bir sorun mu yoksa yeni akvaryuma alışma süresi mi? 10 gün önce koydum krib.leri ve 2 gün önce 4 tane dişi 2 tane erkek kardinal neon tetra ekledim tanka. Bitki olarak java fern ve anubiasım var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasarbudakÇevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2016
İl: Izmir
Mesaj: 149
yasarbudakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2017 15:22
Merhaba herkese, tankımda çok kalabalık bir moli kolonisi var. İrili ufaklı 100 taneden fazlalar ve sürekli çoğalıyorlar. Bunların arasına bir çift kribensis eklemek istiyorum. Sizce bir problem yaşar mıyım?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasinkamaliÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2015
İl: Bursa
Mesaj: 62
yasinkamaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2017 15:31
eş tutmuş kribensisler diğer tüm balıklar için sorun teşkil edecektir

[QUOTE=Kalimdor]Merhaba arkadaşlar. Benim de 1 ay kadar önce aldığım 2 kribensisim var. Birisi hafif büyük ve aldığım günden beri diğerini gördüğü yerde kovalıyor. Akvaryumda bur vatoz küpü, bir testi ve bir hindistan cevizi var. Bir tane daha koyma planım var. Kovalayan biraz daha iri ve sanki arada karnı kızarıyor. Diğeri daha ince ve renksiz. Henüz sahiplenilen bir yuva yok. Peki neden sürekli bu kovalamaca? Sizce bir aşk neden doğmuyor?[/QUOTE]

kribensislerinizin eş tutmamış olması ihtimali var. o yüzden kribensis, ramirezi vs. cüce cikletlerden yavru alabilmek için ilk etapta birden fazla dişi almakta fayda var. eş tuttuktan sonra diğer dişileri çıkarmanız gerekecektir tabi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

luffynewgateÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2017
İl: Sivas
Mesaj: 113
luffynewgateÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2017 15:41
Yaklaşık 1 ay önce bir çift aldım çok büyük değillerdi cinsiyet bile tam ayırt edilemiyordu.Erkeğin yüzgeci daha sivri ve uzun dişininki daha oval oluyor genelde bunu biliyordum bundan yola çıkıp iki tane aldım.Biraz büyüyünce tahminim doğru çıktı 1 e 1 d oldular ilk etapta biraz erkek dişiyi kovaladı dişi hep saklandı bunu izlemek bile zevkliydi çok karakteristik balıklar.Daha sonra birgün baktığımda ikisinin saklanmak yerine yan yana yüzdüğünü gördüm eş olduklarını anladım artık .Şuan bir küpün içinde dişi bekliyor erkek küpe yaklaşanları kovalıyor anladığım kadarıyla o iş tamam :D Canlı doğuran vardı akvaryumda onlarla çok sorun yaşamadılar denemek için beraber devam ettik 1 aydır bir sorun olmadı akvaryumun ağası erkek kribensis zaten herkes o ne isterse onu yapıyor.O kadar seyir zevki yüksek canlılarki gözüm artık diğer balıkları görmüyor hatta canlı doğuranları çıkartıcam en yakın zamanda elden ve 2 kribensisin yanında 180 litrede onların rahatını bozmadan birlikte yaşayacak bir tür chidlid daha eklemeyi düşünüyorum.

[QUOTE=Kalimdor]Merhaba arkadaşlar. Benim de 1 ay kadar önce aldığım 2 kribensisim var. Birisi hafif büyük ve aldığım günden beri diğerini gördüğü yerde kovalıyor. Akvaryumda bur vatoz küpü, bir testi ve bir hindistan cevizi var. Bir tane daha koyma planım var. Kovalayan biraz daha iri ve sanki arada karnı kızarıyor. Diğeri daha ince ve renksiz. Henüz sahiplenilen bir yuva yok. Peki neden sürekli bu kovalamaca? Sizce bir aşk neden doğmuyor?[/QUOTE]
Benimkilerde olan durumun aynısı hocam sabırla bekleyin dişi erkeği kabullenecek zamanla bir kere kabullenince artık herşeyi beraber yapıyorlar zaten izlemek çok güzel oluyor o andan itibaren.

Beğenenler: [T]209207,Emre Akkaya[/T]
Teşekkür Edenler: [T]209207,Emre Akkaya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AhmetEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2016
İl: Adana
Mesaj: 881
AhmetEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2017 21:29
[EDIT]AhmetEmre,2017-12-12 21:29:57[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omerkoyluÇevrim Dışı

Kayıt: 15/06/2018
İl: Kocaeli
Mesaj: 13
omerkoyluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2020 22:31
Merhaba,çift kribensis balıklarımdan erkeği öldü,dişiye damızlık erkek bulsam tekrar eş tutarlar mı acaba ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarmakvaryumÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2016
İl: Ankara
Mesaj: 364
KarmakvaryumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2021 00:38
Konuyu bilerek hortlatmak istedim belki 2016 dan bu yana bu bilgiler kaybolmuştur ulaşamayan olabilir. Bu arada yüzlerce yavru aldım diğer arkadaşlarıma uygun fiyata verdim yakınlarıma falan dağıttım hatta Ankara dan Çankırı ya bile gitti. kimine altında yavrusu ile birlikte verdim şu an elimde de sadece bir çiftim ve haricinde iki tane dişim mevcut :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir