Kurulu Akvaryuma Zemin Takviyesi


cangulerÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 130
cangulerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2017 11:19
Tüm akvaryum dostlarina selam olsun. Danismam gereken bir sorunum var.
Daha once bitki tecrubesi olarak sadece jawa moss yapmistim. Simdi kurulu bir akvaryumum var bunun icin armatur aldim. Sivi gubre seti aldim. Ama dikecegim bitkilerde zeminim yetersiz sanirim. Akvaryumum olculer 120X50X50. Icinde tetra turleri melekler ve vatozlar. Zemin bitkilerini aldim diktim. Kok atmaya falan basladilar ama renkleri ve yapraklari cansiz. Sadece dipte siyah kum var. Bitki kumu degil sanirim.
Nasil bir takviye. Yapmaliyim baliklari belli bir sure baska yere koyup dizayn yapamam. Baliklar varken nasil halledebilirim bunu.
Kum mu eklemeliyim. Misket gubre mi.
Yardimci olursaniz sevinirim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokselozardaliÇevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 369
gokselozardaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2017 15:47
Merhaba kurulu bir akvaryumda tabana substrat eklemek gibi bir hatayı yapmayın substrat alıp normal kumlar gibi (dere kumu, manado, hagen gibi) su dolu bir akvaryuma ekleyemezsiniz, suyunuz doğrudan çamura dönüşür. Substrat denilen alan su yok iken tabana yığılır ve üstüne 5-10cm gibi kalınlıklarda harici bir kum katmanı konulur suyu bulandırmaması için. Hatta bazıları aralarına sineklik dahi koyabiliyorlar karışmamaları için. Tabandaki siyah kumunuzun resmini görmeden bir şey demek zor ama Hagen diye bilinen aquadeco siyah kum ise bu toprakta bitkileri bakabilirsiniz sadece gübre katkısı olmadığı için bitki gelişiminde bir etkisi olmaz. Kurulu düzende tabana gübre için misket gübrelerden temin ederek bitkilerin köklerine(ya da tabanda belirli alanlara) gömebilirsiniz. Ayrıca sıvı gübreler ile de bitkilere besin sağlayabilirsiniz fakat burada oranları tutturmak önemli bir test alıp sudaki değerlere göre gübreyi dozunda kullanmak gerekiyor. Ya da iyi gözlemleyip ona uygun ilaveler yapmalısınız ama dengeyi tutturmak zor bunu söyleyebilirim. Yanlış bilgilendirme gibi olmasın ama Adanın toprakları aktif toprak diye geçiyor sanırım eğer maliyeti göz önünde bulundurarak kum değişimine giderseniz böyle bir kum tabanı oluşturmayı da düşünebilirsiniz ama bu toprağı kullanan ve tam bilgi sahibi olan birinden de yorum alarak hareket etmenizi öneririm tekrar belirteyim emin değilim bu konuda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir