Melek Balıklarım Çok Halsiz Ve Yem Yemiyor


florasanÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2022
Mesaj: 10
florasanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2022 18:37
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri:
Akvaryum Kapasitesi (litre): 70lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 Melek Balığı, 1 kök anubias bitki, 1 kök amazon kılıcı bitki
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 25-26 derece sıcaklık, ~7pH
Filitrasyon: 1 iç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): haftada bir 8 lt su değişimi


Akvaryumumda 2 melek balığım var bir süredir bir anormallik olduğunu hissediyordum ama somut bir şey olmadığı için bir şey yapmamıştım. Bu son 2 gündür ciddi bir iştahsızlık var iki meleğimde de. Birisi zar zor bir iki lokma yiyor diğeri daha hiç bir şey yemedi. Normalde kapımı gözlerler, eve girdiğimde koşa koşa yanıma gelirlerdi genel itibarıyla da mutlulardı oynarlardı, şimdi ikisi de hiç bir şeyi umursamıyorlar bitkilerin arkasına kuytulara giriyorlar, sürekli diplerdeler. Yem verirken bile hiç umurlarında olmuyor hiç görmüyorlarmış gibi sanki.

Bugün eve geldiğimde daha da kötü hissettiklerini gördüm hemen evdeki diğer tankı doldurdum su düzenleyici atıp filtre çalıştırdım internetten de bakteri kültürü sipariş verdim ama kargo gelecek ben suya katıcam en az bir gün de o şekilde bekleyecek derken o sırada balıklara bir şey olur diye çok korkuyorum bilmiyorum Ne yapmam gerekiyor sorun ne.

Normal rutin bi şekilde devam ediyorduk son dönemde yaptığım farklı hiç bir şey yok. Sadece bir süre önce anubiasın yapraklarında ufak kararma, kahverengiye çalmalar görüyordum bölgesel şekilde ama arada balıkların dışkıları yapraklara düştüğü için asidik olarak onların ufak ufak yaprakları yaktığını düşünüyorum.

Bundan önceki açtığım konuda genel olarak bu balıklarala nasıl tanıştığımızı yazmıştım o konuda bana filtreyi yanlış kullandığımı söylemişti bazı arkadaşlar. Onlardan sonra bunu düzelttim.

Ufak toz gibi şeyler oluyordu akvaryumun içinde ben balık sayım az olduğu için CO2 yetersizliği olarak düşünüp mayalı sistem yapmıştım çok güzel çalışmıştı bitkilerim hızlı büyümüştü ve bahsettiğim toz varî şeylerin de kaybolduğunu görmüştüm
Bahsettiğim toz gibi şeyler;

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236047/030920221824121.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236047/030920221824161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236047/030920221824231.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236047/030920221824341.jpg[/IMG]


Geçenlerde anubias üzerindeki kararmaları görünce elle silinip silinmediğine bakmak için bitkiye elimi atmıştım böyle mantar gibi değil ama toz yumağımsı şeyler olduğunu gördüm özellikle yaprakların altında. Elimle sildim onları hemen. Sudaki pislikleri filtre rahat tutsun diye pislikleri birbirine tutturan ReeFlowers Aqua Clear damlatmıştım ben onun etkisiyle tutunduğunu düşünüyorum ama size de bildirmiş olayım bunu.
Bahsettiğim;

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236047/030920221833361.jpg[/IMG]
(Filtrenin sağ üstündeki parçacık gibi)


Yazıyı çok düzgün yazamadığımın farkındayım ama biraz korku ve telaşla yazdığım için bu şekilde oldu affınıza sığınıyorum lütfen iyi haberler verin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinanyasÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 68
sinanyasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2022 15:36
Merhaba, uzun yıllar melek balığı besledim. Genelde çok dayanıklı balıklar olduğunu söyleyebilirim. Bu yıllar içinde defalarca karşılaştığım sorun sizin balıklarınızda gördüğünüz sorun oldu. Genelde bu durumun iç parazitten kaynaklandığı söylenir. Yem yememe, saklanma gibi belirtileri görülür. Bu durum melek balıkları bir şekilde stress altına girdiklerinde olur. Örneğin, su değerlerindeki ani değişim, ya da başka balıkların üzerlerinde baskı kurması gibi. Bu gibi etkenler iç parazit sorununda tetikleyici oluyorlar. Gerçekten sorun tabii iç parazitse, bunu bilemiyorum. Siz bitkiler için CO2 kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla. CO2 miktarındaki dengesizlik ve buna bağlı olarak PH dengesizliği buna yol açmış olabilir.
Ben bu durumlarda balıklarımı Flagyl isimli eczaneden alabileceğiniz bir ilaçla hep tedavi ettim. Bu ilacı eritip yemlerine emdirerek balıklara vermeye çalışın. Yemi ağızlarına alıp çıkardıklarında fayda sağlayabilir. Tek bir tableti eritip direk suya katabilirsiniz. Ben bitkili akvaryumda böyle uyguladım bir zararını görmedim. Ben genelde suya tablet ekleyip bir gün bekliyordum. Sonra %20-25 su değişimi yapıp. Yeniden ekliyordum. Bu şekilde bir süre sonra balıklar normale dönüyorlar. Bu süre balıkların kondisyonlarına bağlı. Normalde güçlü balıklarsa toparlanıyorlar 1 hafta içinde. Bu durumdaki balıkları fazla rahatsız etmemek gerekiyor bence. Evet, yem yemiyorlar üzücü, özellikle kuru yem. Canlı yeme daha fazla ilgi gösterebiliyorlar bu durumdayken, deneyebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

florasanÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2022
Mesaj: 10
florasanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2022 08:33
Flagyl aldım ama şurup olarak aldım bilmiyorum iyi mi yaptım. Suyu çok kötü bi hale getirdi filtremi tıkadı. Dün melekleri başka temiz bir tanka aldım tankı değiştirirken de ıslak bez üzerine koyup ağızlarına biraz flagyl dökmeye çalıştım. Somut bir değişiklik hala yok 6-7 gün oldu en son yem yediklerinden beri açlıktan bi şey olucakd diye korkuyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ercansever17Çevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 261
ercansever17Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2022 09:02
[QUOTE=florasan]Flagyl aldım ama şurup olarak aldım bilmiyorum iyi mi yaptım. Suyu çok kötü bi hale getirdi filtremi tıkadı. Dün melekleri başka temiz bir tanka aldım tankı değiştirirken de ıslak bez üzerine koyup ağızlarına biraz flagyl dökmeye çalıştım. Somut bir değişiklik hala yok 6-7 gün oldu en son yem yediklerinden beri açlıktan bi şey olucakd diye korkuyorum[/QUOTE]

Öncelikle çok geçmiş olsun. Problem muhtemelen iç parazitten kaynaklı olabilir. Arada balıklarınızı bitkisel yemlerle beslemelisiniz.
Tedavi olarak ise ayrı bir tankta 50 litreye 1 tablet gelicek şekilde sera baktopur direct kullanmanızı tavsiye ederim. Bu hastalık için bana göre en etkili tedavi yöntemi. Onun dışında balıklarınıza haftada 1 sarımsaklı yemler verebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

florasanÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2022
Mesaj: 10
florasanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2022 20:42
Sera baktopur direct bulamadığım için öğlen gidip sera baktopur aldım (sıvı olan) suya ekledim. Ekleme yaptıktan sonra evden çıkmıştım şimdi yeni geldim, su yeşile bürünmüş ve balıkların garip hareketleri var; biri geri geri gidiyodu diğeri de sakince dururken bi anda koşup cama kafa attı tak diye ses geldi. Yani allah korusun bir şey olacak diye ben ne yapacağımı şaşırdım. [EDIT]florasan,2022-09-07 20:42:54[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinanyasÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 68
sinanyasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2022 13:59
Samet arkadaşım şurup değil tablet!!! Keşke sorsaydınız önceden.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

florasanÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2022
Mesaj: 10
florasanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2022 20:47
[QUOTE=sinanyas]Samet arkadaşım şurup değil tablet!!! Keşke sorsaydınız önceden.
[/QUOTE]

Haklısınız benim yanlış insiyatifim, benim hatam ama şu an ne yapabiliriz durumu bu halden nasıl kurtarabiliriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

florasanÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2022
Mesaj: 10
florasanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2022 21:47
Bugün ilk defa bir şeyler yediler artemia verdim şimdilik, toparlanana kadar rahat yiyebilecekleri bir şey olur diye düşündüm. İki part baktopur kullanmıştım onun etkisi sanıyorum. Sabah sera fishtamin sipariş ettim yarın da gelirse yemlerini onunla birlikte verip su değişimi yapıcam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir