ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fearless_3327
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Kasım 2010 23:42
Son Ziyaret:
14 Ekim 2021 17:53
Toplam Mesaj:
89 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet savas kayhan
Doğum Tarihi:
20 Mart 1988
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mehmet savas kayhan

SON 10 MESAJI

makarna süzgeçinden akvaryum kayası yapımı
[QUOTE=Ali Hoca]Güzel bir çalışma, biraz uzun bir süreç var ama sonuç mükenmel,
Birde bu çalışmayı akvaryumda görmek istesek çok mu olur ?
[/QUOTE]
Aslında bende görmek isterim. Ne yazık ki hediye olarak gitti ve fotoğraf alabilme şansım yok
makarna süzgeçinden akvaryum kayası yapımı
[QUOTE=EgeUS]Link ve fotolar (veya video ) gözükmüyormu bana mı öyle geliyo bir problem mi var [/QUOTE]

.

[QUOTE=Orhan Topal] Ben neden göremiyorum acaba... ne  resim var nede link ... [/QUOTE]

Video mevcut. Bende gözüküyor.

Birde buradan deneyin. 

http://youtu.be/S9S4RsLN-jY
Çimentonun Zararı Olur mu ?
[QUOTE=Onur Ayhan]Çimento suya salınım yapan bir malzemedir. Onun için kullanmanızı tavsiye etmem balıklarınıza zararı olur.
Sağlıklı hobiler...
[/QUOTE]

Bütün  arka fonlar suya salınım yapar. Hepsinin içeriği çimentodur. Balıklara zararı sadece PH ı yükseltmekle olur. 

[QUOTE=emirsultan]At onu. Çimento öldürücüdür. Suya karışır.[/QUOTE]

Her suya karışan öldürücü olsaydı... Doğal hayatta çimentodan dolayı suya karışacak kimyasallar kayaçlardan ve topraktan bütün kaynak sularına karışır. Çimentodan dolayı suya karışan tüm kimyasallar içtiğiniz bir çok suda bulunur. Sadece fazlası zararlıdır... 

[QUOTE=Onur Ayhan]Ben betonu tuz ruhu testiyle test ettim. Üzerine döktüğüm tuz ruhu fokur fokur kabardı. Buda salınım yaptığı anlamına gelir. Ben betonun direkt olarak kullanıldığında zararlı olabilir dedim ama yalıtım yapıldığında tabiki kullanılabilir.
Saygılar...
[/QUOTE]

Keşke kimya bu kadar basit olsaydı... Ne yazık ki tuz ruhu testi genel amaçlı bir ön yargı verir bize. Her tuz ruhunda kabaran köpüren şey suda salınım yapacağı anlamına da gelmez. Çimentonun suya salınım yaptığı doğrudur. Ama tuz ruhu ile köpürmeyen bir çok madde de suya salınım yapar. 

Saf çimento 28 günlük bekleme süresinin ardından tam tepkimesinin % 99 unu tamamlar ve en dayanıklı haline bürünür. Beton bu haldeyken doğada bulduğunuz taşlardan pekte farklı değildir. Suya ne katarsanız katın. İsterseniz tuz ruhunda  hiç köpürmeyen doğal tamburlanmış bir dere taşı olsun yinede suya salınım yapar.  Suyun çözemeyeceği madde hemen hemen yok gibidir. Önemli olan neyi ne kadar çözdüğünde ortaya çıkar. Suda hızlı çözünebilecek tuz yapısında ki maddeler suda hemen dağılır ve etkileri salgıladıkları maddeler zehirsiz olsa dahi derişimin hızla artmasından dolayı zararlıdır. Çimento eğer ki  iyi bir şekilde kürlenmiş karışımı doğru hazırlanmış ve en azından 28 gün eskimiş ise suya yapacağı salınımın sudaki madde yoğunluğunu çok az arttıracaktır. Bu da en kötümser tahminle suyunuzun ph ını 1 birim veya altında arttıracaktır. düşük ve çok dar bir ph aralığında yaşayabilen bir balık beslemiyorsanız hiç bir zararı olmaz. 

Yanlış hazırlanan veya tam kürlenmemiş malzeme çimento da olsa derz de olsa tam tepkime gerçekleşmediğinden suda hızla bozunuma uğrar. 

Son olarak eğer ki çimento bu şekilde yanlış hazırlanmış ise üzerine attığınız derz ile kaplama işlemi çimentonun bozunma sürecini durdurmaz. 

Eğer ki arkadaşınız bir de bu hali ile kullanmış bir sorun ortaya çıkmamış ise  ( ki bu betonun normal donduğu anlamına gelir. ) rahatlıkla kullanabilirsiniz demektir. 
Strafordan arka fon yapımı hakkında?
Eğer doğal bir renk elde etmek istiyorsan tek renk sakın yapma. Farklı tonlarda bir çok rengi birlikte kullan. Her bir renk için diğerini kullanmadan önce kurumasını bekle. Doğada taş  kaya yada herhangi bir şeyde tek renk olmaz. bir kayanın üzerinde bize ne kadar gri yada siyah gelse de onlarca farklı renk vardır.  Umarım güzel bir çalışma olur .. 
Arka fona Beyaz Çimento Denemesi
Düz beyaz çimento, bildiğiniz normal çimento yada derz dolgu hepsinin ana maddesi portland çimentosu dur. Bu yüzden çimento paketlerinin üzerinde PÇ yazar. Düz portlan çimentosu yani bildiğiniz çimento ince oyuklarda donduğunda pek sağlam olmaz çabuk dağılır. 2 3 mm kalınlığın da sağlam bir yapı elde edemezsiniz. Sağlam olabilmesi için mıcır ve kum ile homojen bir şekilde karışıp belirli bir kalınlığın üzerinde olması gerekir. İçerisine katılan katkılar ile elde edilen derz dolgunun çimentodan tek farkı daha ince katmanlarda sağlam bir şekilde donabilmesi ve çatlamamasıdır. Suda daha az salınım yapar demek doğru değildir. Çimento da derz de beyaz çimento da salınım düzeyleri aynı ürünlerdir. Sadece Derz içerisine katılan başka maddelerden ötürü salınımı biraz daha yüksektir. Ürünler arasında ki fark dayanımlarında... Bu yüzden isterseniz derz kullanırsınız incecik bir katman bile size yeterli gelir. Yada Çimento kullanırsınız biraz daha kalın bir kat atarsınız. Çimento ile çalışırken harç kıvamında hazırlayıp sürdüğünüz sürece sorun olmaz. Derz gibi yoğun ayran kıvamı şeklinde hazırlanan çimentonun sağlam yapısı oluşmaz elde bile dağılan bir yapı ortaya çıkar. 

Salınım konusuna gelince eğer merak ettiğiniz balıklarınızı öldürüp öldürmeyeceği ise tarifine uygun bir şekilde yapmışsanız hiç bir zararı olmaz. Yapacağı tek değişiklik suda ki sertliği bir nebze olsun arttırmak olacaktır o kadar. Her hangi bir ZEHİRLİ kimyasal salgılamaz. Ama eğer tarifine uygun yapmazsanız, kürlenmesini tam beklemezseniz, nemli ortamda hatta üzerine su püskürterek değil de kuru ortamda ve belki güneş altında kurutursanız o çimento yada derz zaten 2 3 gün içerisinde dağılır. Yapacağı salınım suyu bulandırır. 
DIY Ağaç Yapımı
[QUOTE=cokmutlu]Aynı mantıkla ben de dekor malzemeleri yapmayı istiyorum ancak sizin de dediğiniz gibi istenildiği zaman çıkarılabilecek modüler bişey olabilmesi için, tabana yapıştırmadan suya batabilecek kadar ağır olması gerek, işte orda takılıp kalıyorum. Yoksa kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim, o fahiş fiyatlara o kayaları almak zorunda kalmak gerçekten çok acı..[/QUOTE]


İşte istediğin gibi bir örnek strafor yok sadece derz ve makarna süzgeci dolayısıyla suya da batıyor. Hatta gerçek kayadan pek bir farkı yok. 
http://www.akvaryum.com/forum/makarna_suzgecinden_akvaryum_kayasi_yapimi_k449251.asp
Çatlak taban. Zamanım çok az hemen cevap :(
Çatlağın kenardan 10 15 cm daha içeride ise cam kestirip üzerine silikonla sıkıca yapıştırıp kullanabilirsin. Eğer ki çatlak kenara kadar uzamışsa mecburen taban camını değiştirmen gerekir. Resim yükleme şansın var mı  ? 

bahçe havuzu yapimi
[QUOTE=umittayfur]Kendim tekstilciyim tekstilde kullanılan bir madde  vardır asitik asit de denebilir kostik ismi bununla 10 gr kostikle emin olun 30 yıllık incir ağacını kuruttum ama şunu söylim döktüğünüz yerde emin olun bırakın yeşermeyi canlı dahi yaşayamaz dökerkende kendiniz dikkat edin iyice güvenlik önlemi alın porçözün ana maddesidir su katılmamış hali sulandırmayı da düşünmeyin içine başka kimyasal da koymayın zehirli kimyasal çıkartır ortaya ama kesin çözüm çölleştirmek adına uzun yıllar çöl olarak kalır yapmış olduğunuz bölge kuruması zaman alır yani bu hafta döktünüz en az 2 hafta üzerine hiçbirşey ne koyun neden serin dediğiniz yalıtımıda devamında yaparsanız uzun yıllar balıklarınızla eğlenirsiniz[/QUOTE]

Kostik sodyum hidroksittir. Asitik asitin de doğru yazılışı asetik asit. Tekstilde kullanılanı kostik yani toz halinde NaOH tir.  Suda çözündüğünde aşırı bazik bir ortam yaratır. Temas etmek çok zararlıdır. Toprağa NaOH eklemek tüm canlıları öldürecektir evet. Ama ortamda toz halinde kalan NaOH yağmur yağdıkça çözünür ve toprahın da ph ını aşırı bazik yapar. Öyle ki o toprağı elinize dahi alırsanız  eliniz de yanar. Böyle bir durumda acil müdahale şarttır. Aman dikkat. Kimyasalları işi bilen biri olmadan kullanmayınız. Kullanılan diğer kimyasallarda olduğu gibi bununda ömrü vardır. Ve toprak su emdikçe etkisini yitirecektir.  Ne olursa olsun kullanılan bütün kimyasallar sizin doğadan bir parça olarak hazırladığınız havuzlu bahçe ortamını doğaya aykırı zehirli bir toprak haline çevirir. Nitrat ta tuz da sadece kökleri kurutmakla kalmaz toprak emdikçe yayılıp çevre bitkilere de zarar verir. ve yağmur yağdıkça zamanla etkisini yitirir. 

Aşağıda ki linkte süs havuzunun yapımını anlatan bir video bulunuyor.  
http://www.bauhaus.com.tr/index.php?id=3501

Heisnner marka ürünleri satan bir yapı markete gidin ve durumunuzu anlatın. Size örnekler göstereceklerdir. Şiltenin altına normalde astar ile kaplanır. (video da adı havuz yaygısı olarak geçiyor.)  Bu tabakanın altıda kum ile kaplanır. Yani toprağın üzerine bir kat kum tabakası onun üzerine de koruyucu yaygı onun üzerine şilte yerleştirmelisiniz. Yaygı için gerekirse iki kat kullanım yapın.  Ama tavsiyem hiç bir kimyasal bulaştırmayın.

Son olarak bu link teki firmayı direk arayıp köklere karşı şiltenin nasıl korunulacağını sorabilirsiniz.
http://www.busch-garten.de/index.php?option=com_content&view=category&id=48&Itemid=86

Kolay gelsin  
ustatlar :(
Yükseklik 40 cm gayette olur. Ama basıncı arttıran en önemli bileşen olan yükseklik 60 cm olmaz. Cam 6mm olsa ve suyu 55 seviyesinde tutsan yine belki olur diyeceğim ama 3+3 lük lamine camla ben o riske girmezdim.  Yerinde olsam yüksekliği 50 veya altında yaparım. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.