ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
vince
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Kasım 2010 17:37
Son Ziyaret:
14 Eylül 2011 01:03
Toplam Mesaj:
91 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökçe Akbıyık
Doğum Tarihi:
20 Nisan 1991
Yaş:
33
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

hangi tür almalıyım?
Akvaryumum 15 lt galiba. İçinde bir kök (her ne kadar kökü çürümüş olsa da) anubias ve biraz elodea var. Zeminde yuvarlak minik taşlar var. Lepistes ve bitkileri yiyebilecek türler hariç üretebileceğim canlı almak istiyorum. Tavsiyeniz var mı?

vince2011-09-10 16:52:51
çöpçüm sazların arasından ayrılmıyor
15lt tankımda 2 albino 2 bronz çöpçü, 6 yavru lepistes ve 1 küçük vatozum var. Albino çöpçülerden biri sazların arasından ayrılmıyor, diğerleri aynı davranışı yapmıyor. Sürekli yaprakları kemirir gibi hareketler yapıyor. Dip yemi ve lepistesler için normal yem kullanıyorum, düzenli yemleme ve dip çekimi yapıyorum. Sazların arkasında havalı filtre var. Yaprakların arasında sürekli aşağı yukarı gezinip yaprakları yokluyor. Sebebi ne olabilir?
Ankaralı Akvaristler Meslek Grupları
İngilizce mütercim tercümanlık öğrencisi.
co2nin balıklara etkisi, sae ve sakal yosunu hakkında sorular
Tabanda en altta kaplumbağa paludaryumundan tahliye ettiğim minik taşlar, onun üzerinde çok az silis kum, midye kırığı ve lav kumu karışımı var, eşit dağılımlı değil ama bitki köklerinin altında 2-5 cm var. aydınlatma için de tepeden tasarruf lambası, kaç olduğunu unuttum ama standart boy, 25Wdır herhalde. Sararmaların sebebi olarak ışıksızlığı ben de düşündüm çünkü ön taraftaki bitkilerde herhangi bir sarılık yok ama bu önde elodea olmaması ve elodeaların sudan çok beslenen bitki olmalarından kaynaklanıyor olabilir (besin yetersizliği)... Bugün bir lamba daha alacağım ne önerirsiniz?

Bir sorum daha olacak vatoz lepistes yer mi?
vince2011-05-22 08:24:20
Adını koyamadım
Kardeş yiyeceksen karides falan besle ürettikçe atarsın tavaya azcık zeytinyağında çevirdin mi tamamdır. Yanına da tartar sosu...
Minare salyangozuysa çıkarmayın bence toprağı havalandırır iyidir, kendilerinin aşırı bir üremesini de görmediğim ben şimdiye kadar (çok aşırı yemleme olmazsa tabi).
Yavruların saklanabilmesi için bitkilendirmem yeterlimi (resimli)
Size pisia, mercimek ve çamı tavsiye ederim. Yavruların saklanması için ideal bence. Pisialar da su mercimekleri de hem nitrat emer hem de özellikle pisiaların kökleri çok uzun olur, yavrular için çok güzel saklanma yeri olur çünkü yenidoğanlar içgüdüsel olarak yüzeye yakın duracaklardır zaten, hem tepeden ışığı da basarsanız çabucak çoğalırlar. Yalnız çok sıklaştığında su mercimeklerinden alın biraz, sıkış tepiş olurlarsa mantarlaşıp eriyip gidiyorlar bir sürü kocaman pisiamı o şekilde kaybettim ben :(
saz anubias ve elodea hakkında sorular
Işığın en az 5600 k olması gerektiğini söylemişsiniz, sıcaklığın bitkilere faydası var mı ki?
co2nin balıklara etkisi, sae ve sakal yosunu hakkında sorular
20lt bol bitkili tankımda 2 albino çöpçü, 7 yenidoğan, 15-20 tane de ergen lepistes var (sayıları çok biliyorum, bi aya nüfus azaltılacak ama sorumun bunlarla alakası yok). Bitkilerimin co2 eksikliği çektiğini düşünüyorum (sakal yosunu oluşumu, sararan ve dar yapraklı elodealar, yeni yaprak çıkarmayan saz, gelişmeyen moss vs.). Akvaryumda hava motoru olmasına rağmen co2 vermeye çekiniyorum yavrulara zararı olabilir diye zira yeni doğan yavrulara bol oksijen sağlanması gerektiğini okumuştum. Sorum, 20lt tanka 2.5luk pet şişede mayalı co2 yapıp hava taşıyla versem, hava motorunu da çalıştırmaya devam etsem balıklara (özellikle yeni doğanlara) zararı olur mu?
Sakal yosununa gelince, saenin bu yosunlarını yediğini okudum, tanka sae koysam lepisteslere zararı olur mu/yavruları çok kovalar mı/lepisteslerle çiftleşmeye kalkar mı?
Bir de vatoz ya da elma salyangozu sakal yosunlarını yeme konusunda saeye alternatif olacak kadar çalışkan mıdır?
saz anubias ve elodea hakkında sorular
Tank 20 lt, sera florena sıvı gübre damlatıyorum her su değişiminde 20 damla, hava motoru var ama yeni doğan lepistesler etkilenir mi emin olamadığım için co2 vermiyorum, 12 saat tasarruf lambası açık.
1. Saz
Akvaryumumdaki  tek kök sazın 10 tane çok uzun yaprağı var, enlemesine de genişlemesi için (daha çok yaprak çıkarması için) neler yapılabilir?
Tank 20 lt, sera florena sıvı gübre damlatıyorum her su değişiminde 20 damla, hava motoru var ama yeni doğan lepistesler etkilenir mi emin olamadığım için co2 vermiyorum, 12 saat tasarruf lambası açık.
2. Anubias
Anubiasın yaprakları üzerinde siyah noktacıklar oluştu, biraz araştırma sonrasında yosun olduklarına kanaat getirdim, çıkarmaya çalıştım ama pek başarılı olamadım. Sonradan aynı siyahlıktan bitkinin kökünün dibinde de olduğunu farkettim. Bu hastalık mıdır, ne yapılabilir?
3. Elodea
Sarardı ama çekince kopmuyor. Yeterince ışık alamamaktan mıdır?
canlı doguran karması akvaryuma bitki tavsiyesi
Çam, çınar, bacopa monieri, moss türleri, pistia, su mercimeği.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.