ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ekrucu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Aralık 2010 11:11
Son Ziyaret:
23 Aralık 2010 14:33
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ekrem üçüncü
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ekrucu

SON 4 MESAJI

lepistes üretimi
   Bu bilgisayardan izleyemiyorum. Ama aynı şeyleri bende yaşadım 6-7 lepistes varken ve karınları tokken bile yavruları kovalayıp yiyorlardı. Ama şimdi 100 den az olmayan yavruya dönüp bakan yok.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Hepinize selam,
 
       Çocukluğumdan beri bir küçük yuvarlak şişede akvaryumum ve balığım olmasını çok istemiştim.
Kısmet bu ya çocuklar istedi diye eve küçük bir akvaryum 3 japon alarak başladım. İçimde sevgisi olmasına rağmen, çocuklara sorumluluk vermek amacını taşıyordum. Ama I- IH  olmadı keratalar ilgi alanları bilgisayar olunca akvaryumun karşısına geçip bakan maalesef sevinerek diyorum ben oldum. Akvaryumu 60*35*35 olarak büyüttüm lepistese döndüm amaç uğraş olsun diye. Maalesef demiştim hanımdan tepki alıyorum bazen. Çocuklarla bu kadar ilgilenmediğim söyleniyor maalesef..
 
    Severek ilgileniyorum yavrulatıp damızlık irilikte bulunanları saklayıp üretmeye çalışıyorum. Gördüğüm güzel lepistesleri satın alıyorum. Akvaryum büyüdü dert büyüdü tabiki. Bilgi arıyorum çoğunlukla bulamıyorum. Soruyorum arkadaşlara pek kafama yatmıyor. En sonunda bu forumu buldum. Henüz yeniyiz kural koyanlara da saygımız var. Tekkeyi bekleyen çorbayı içer demiş büyükler. Bizde bekleyeceğiz. Sabırla.
  
    Amacım eceli ile ölen balıklar hariç balıklarımın ne olduğunu anlamadan ölmelerini engellemek. Bu forumdan bilgice faydalanmak istiyorum. Müsade edildiği müddetçe.
 
     Balıklar ayrı bir güzelliktir benim için sizlerinde düşündüğü gibi. Sakat olan balığa bile kıyamıyorum, atmaya. Bir lepistes kambur doğdu ama atmadım, ona notrdam dedim, bir tane de lepistesimin kuyruğu kaşıkla toplarken kesildi şimdi palamuta benziyor torik diyorum. Gören arkadaşlarıma da özellikle bir torik var diyorum zaten :))
 
     Özet olarak herkesin yaptığı işe saygım var. Belki aynı konu defalarca açılıyordur. Belki eski konuları okumak zaman kaybı olarak gelebilir insanlara. Ama her insanın bir derdi veya bir sıkıntısı olduğu düşünülerek bilgisi olan arkadaşlar yol göstersinler.
 
      Hoşbulduk diyor, İyi, güzel ve sağlıklı bir hobi diliyorum herkese.
 
Saygılar.  Ekrem   Sikkin
PH SEVİYESİ NASIL YÜKSELTİLİR
 Yorumun için teşekkür ederim. Bitkiyi bende istiyorum fakat başaramadım ama yılmadım da. Bir arkadaşımdan gelecek bitkiler var kum hazır bekliyor. PH meselesine gelince bu ikinci akvaryumum 35*20*20 küçük bir akvaryumla işe başladım. Balıkçıdan allahtan hamile almışım anaları 1 ay içinde ölüyordu. Akvaryumumda doğan daha uzun yaşamaya başladı. Ekipmanları arttırdım akvaryumu büyüttüm. Az miktarda stress azaltıcı ve tortu çökeltici kullanıyorum. Testler aldım herşey normal fakat PH düşük çıkıyor. Anlayacağın testler yalan söylemez diye düşünüyorum. Sularımızında PH seviyesi düşük bunu çok iyi biliyorum. 2 çay kaşığı karbonatı sıcak suda eritip akvaryuma karıştırdım. Balıkların keyfi yerine geldi gibi görünüyor. Sonraki testte 6,4 ten 6,8 PH a yükseldiğini gördüm. Emin olmadığım için karbonat eklemeye devam etmiyorum. Havalandırmaya biraz daha önem vereceğim şimdilik aklıma gelen bu. Yavruları zaten azaltacağım akvaryumcu ile anlaştım satacağım Big%20smile Ama damızlık olarak irileri seçeceğim. Fakat yinede bilen birileri varsa PH nasıl yükseltilir öğrenmek istiyorum. Selamlar. Yorumun için tekrar teşekkürler. :)) PH 7 - 8 arasında olursa  bütün değerler normal olacak, yani testler öyle diyor. O zaman ölümlerin sebebini tam anlamaya başlayacağım yorumlar daha farklı olacak diye düşünmekteyim. Selamlar. Ekremekrucu2010-12-22 13:17:54
PH SEVİYESİ NASIL YÜKSELTİLİR
 PH sorunu diye düşünüyorum ama kafamda soru işaretleri var. Sikkin 

Canlıdaki Belirtiler: Lepistesler akvaryum dibinde oturuyorlar, 1 yaşına bile gelmeden ölümler oluyor. Son zamanda 1 tane şişti, 1 tanesi de yemeyerek öldüler. en çok dişileri kaybediyorum.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 65*35*35 -- 80 Lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: yavru büyük toplam 100 Lepistes , vatos 2 adet

Bilinen Tüm Su Değerleri (PH, sıcaklık, amonyak, nitrat): PH 6,4 , 27 C , testten okumam lazım ama normal değerlerde. Bildiğim sadece sularımızın kireçsiz olduğu yani PH düşük.

Filitrasyon: jebo dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 2 çay kaşığı karbonat eriterek suya karıştırdım, stres azaltıcı bir sıvı ki her değişimde kullanmıyorum

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : her hafta 20 litre su değişimi yapıyorum( çeşme suyu ) , dipte kum tutmuyorum daha temiz olsun diye.

ekrucu2010-12-22 11:58:01

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.