ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
depresif
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Aralık 2010 11:50
Son Ziyaret:
14 Şubat 2020 13:25
Toplam Mesaj:
39 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Ataş
Doğum Tarihi:
16 Mayıs 1981
Yaş:
42
İl:
Ankara
Meslek:
Diş Hekimi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Ataş

SON 10 MESAJI

Akvaryumun İncileri Gökkuşağı Türleri
Arkadaşlar merhaba ,
Melanotaenia Boesemani (gökkuşağı boesemani) ler h. cuba bitkisini yer mi?

Bir ay kadar önce dry start method olarak kurulumunu yaptığım 250 lt bitkili tankımda (h.cuba , fissidens moss, mini parvula, p. helferi, palustris cuba) klasik melek+tetra kombinasyonundan farklı bir balık türü beslemek istiyorum. Gökkuşağı türleri çok ilgimi çekiyor. Ancak boesemani'lerin cuba benzeri küçük yapılı bitkileri yediğini duydum. İnternette yaptığım araştırmada net bir bilgi bulamadım. Eğer bitkilere zarar vermez ise aklımdan geçen 4-5 adet boesemani ve benzeri iri boy (8-10 cm ) gökkuşağı ve yanında furcata , selebes adası gökkuşağı ya da gertrude benzeri ufak gökkuşağı türleri. Belki bir miktar da tetra (ember-neon vs).

Bu konuda gökkuşağı türleri hakkında bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Saygılar...
Bitki Üretim Seram (akvaryum) Yeni Resimler
Emre Bey saksıların suya batma seviyelerini değiştirdikten sonra bitki gelişiminde bir fark oldu mu?
Profesyonel üreticilerin seralarında saksıların çok küçük bir kısmı su içinde. Sera zemininde su yüksekliği de çok az zaten.
Seviye değişikliğinden sonra anlamlı bir fark gözlemlediniz mi?

Farklı gübre denemeniz oldu mu?

Sistemde CO2 uygulaması var mı? Baktım ama göremedim.

Benzer bir sistemi ben de kuruyorum. Fikir alışverişinde bulunmak isterim.
Fotoğraflarla ve Sorularla Tüplü CO2 Sistemi
[QUOTE=hak45]Murat Bey pnomatik malzeme satan yerlerden alabilirsiniz.fiyatı 10 tl dir.ayar aralığı düşük olandan alırsanız işinizi görecektir.[/QUOTE]

Hakan Bey altta linkini verdiğim ürün işimi görür mü sizce?

https://www.hirdavatmarketim.com/Maxtor-14-Hiz-Ayar-Valf,PR-14132.html

1/8, 1/4 ve 1/2 olarak o sitede var. Benim sistemim 1/4 parçalardan oluştuğu için 1/4 almayı düşünüyorum. 

Solenoid valften sonra araya bir adet 1/4 nipel koyup bu alacağım ince ayar vanasını (pnömatik hız ayar valfi) bağlayacağım.

Sonrasında yine elimdeki, şu anda kullanmakta olduğum hız ayar vanasını bağlayayım mı yoksa aşağıda linkini verdiğim 1/4 bağlantıdan hortum geçiş rekorunu mu alayım? Yani iki tane ayar vanası olmasının herhangi bir faydası ya da zararı var mı?

https://www.hirdavatmarketim.com/Maxtor-14X6-mm-Pnomatik-Duz-Rekor,PR-1076.html


depresif2015-03-16 02:10:47
Fotoğraflarla ve Sorularla Tüplü CO2 Sistemi
[QUOTE=hak45]Murat Bey co2 sisteminiz hayırlı olsun.arkadaşlar önemli konulara değinmişler benim de size bir kaç konuda bilgimi aktarayım.

-regülatör çıkış basıncınızı 5-6 bara ayarlayın.
-sizin taktığınız ince ayar vanası (sabitleme vanasıdır) ayar konusunda sizde sıkıntı yaratacak solenoid ile sabitleme vanası arasına hassas kasalı ince ayar vanası takmalısınız.bunların 0.15 ps basınçlı olanları işinizi görecektir.
- solenoid vana seçiminde genellikle yapılan bir hata direkt 220 ile çalışır olmasıdır.tamamı metal olan bir sistemde çarpılma riski çok yüksek.(Allah Korusun)aynı fiyata dc ile çalışan alınıp sadece 25 tl gibi adaptör alınması bu ihtimali ortadan kaldırmaktadır.
- tüpünüzde pas ve korozyon var. alırken mutlaka sıfır tüp tercih edilmelidir.tüplerin ömrü vardır.ilk 4 sene bakım masrafı yoktur ancak bu süreden sonra mutlaka senelik bakımları yaptırılmalıdır.tüplerin maliyeti kg olarak fazla artmamaktadır.örneğin 2.67 lt ile 5 kg tüp arasında 20-30 tl gibi fark vardır.
- alacağınız 3in1 difüzör ile çek valf,damla sayma işleminizi yapma imkanınız olabilir.

SAYGILARIMLA.
[/QUOTE]

Hakan Bey yorumunuz için teşekkür ederim.

Fotoğrafta görmüş olduğunuz tüpü sıfır aldım(BKS). Sadece boyun bölgesinde diş açılmış olan yerde hafif bir kararma var. Yine de uyarınız için teşekkürler...

Solenoid vana da ise bir de adaptör işiyle uğraşmamak için 220V tercih ettim ama söylediğiniz çok mantıklı. 220 V bir aksilik durumunda çarpılma riski demek.

İnce ayar vanası konusunda ise zaten tereddütlerim vardı. İstediğim gaz akışını sabitlemekte zorlanıyorum. Ve 3-4 gündür henüz ayar tutturamadım. Kasalı ince ayar vanasını nereden bulabilirim bir fikrim yok açıkçası. 





Fotoğraflarla ve Sorularla Tüplü CO2 Sistemi
Öncelikle: YÜKSEK BASINÇLI SİSTEMLER HAKKINDA YETERLİ BİLGİYE SAHİP DEĞİLİM. KONUYA HAKİM ARKADAŞLARDAN BİLGİ ALMAK AMACIYLA BU KONUYU AÇTIM.

Yeni kurmuş olduğum 250 litre bitkili tankım için ilk defa tüplü sistem CO2 kullanacağım. Forumdan okuduklarımdan yola çıkarak aşağıda fotoğrafları bulunan sistemi az önce kurdum. Elimde daha önce mayalı sistemde kullandığım  ISTA 3 in 1 seramik difüzörüm vardı. Onu kullanmayı planlıyorum.

Öncelikle almış olduğum malzemeler hakkında bilgi vermek isterim. 














* 10 litre BKS marka çelik tüp (170 lira)

*Yıldız 5450s modeli basınç düşürücü (100 lira)

*Gevax-Amisco solenoid valf. (220V bobin, 1/4", Genel Kullanım Amaçlı, NK Normalde Kapalı, %100 ED, İtalyan malı) (30 lira)

* İnce ayar vanası ve 10 metre 6x4 pnömatik hortum. (20 lira)

Bağlantıları ise şu şekilde yaptım:

 










































Aşama aşama yaptığım bağlantılar bu şekilde. Bağlantı yerlerine (tüp vanası ve regülatör arası bağlantı hariç, o arada conta var) 8-10 kat teflon sararak sıktım. Solenoidin elektrik bağlantısını kablo almayı unuttuğum için yapmadım. 

Gecenin bu saatinde tüpü açmaya cesaret edemedim. Zaten solenoid vana elektrik bağlantısı olmadığı için açsam da gaz kullanmam mümkün olmayacaktı. 

Konu hakkında tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Saygılar... Murat

YÜKSEK BASINÇLI SİSTEMLER HAKKINDA YETERLİ BİLGİYE SAHİP DEĞİLİM. KONUYA HAKİM ARKADAŞLARDAN BİLGİ ALMAK AMACIYLA BU KONUYU AÇTIM.









depresif2015-03-05 01:39:45
Co2 Tüp
[QUOTE=depresif]Ben de konuyu bir daha hortlayayım. Bugün ben de 10 litre tüp dolu olarak kargo ve KDV dahil 170 liraya anlaştım. Bugün ya da yarın kargoya verecekler. 

Ankara da regülatör (mümkünse yıldız gaz), solenoid valf ve ince ayar vanasını nereden alabilirim acaba? Bilen arkadaşlar ÖM yollarsa memnun olurum...
[/QUOTE]

Kendi sorularımı kendim cevaplıyorum:) Ankara'lı arkadaşlardan almak isteyen olursa dolaşıp durmasın ve fiyat karşılaştırması yapabilsinler diye:

*10 litre BKS tüpüm sipariş verdiğimin ertesi günü sıkıntısız elime ulaştı. ( BKS nin sitesindeki telefon numarasından Mehmet Bey ile görüşmüştüm.) 170 TL (Kargo ve KDV Dahil)

* ASKİ Genel Müdürlüğü'nün (Kazım Karabekir Caddesinde) caddeye ters tarafta kalan arka köşesinde KAR-EL isimli dükkandan Gevax- Amisco marka ( 1/4" genel kullanım NK 220V bobinli %100 ED Made in Italy) solenoid valf aldım. KDV dahil 30 TL

*Yine ASKİ Genel Müdürlüğü'nün karşısındaki benzinliğin (Eskiden BP idi şimdi PO) hemen yanındaki (Keçiören tarafında kalan) iş hanında Başkent Pnömatik ten (iş hanının benzinliğe bakan yüzünde) ince ayar vanası ve 10 metre pnömatik hortum (tüpü balkona koyacağım) aldım. Genç bir arkadaş vardı sağolsun çok yardımcı oldu. 
ince ayar vanası + 10 metre hortum + 1/4" prinç nipel (solenoidi regülatöre bağlamak için) =  22,5 TL
 
Not: --Burada da solenoid vana vardı ancak uzakdoğu menşeili imiş. Almak istemedim. Fiyat sormadım. 
       --Burada CO2 dağıtımı için çoklayıcı parça da vardı. Almak isteyen arkadaşlar olursa aklınızda bulunsun.

* Regülatörü Rüzgarlı da bulamadım. Tek bir yerde buldum 90 lira dediler. Kutusu falan yoktu içime sinmedi almadım. Arkadaşıma Ostim'de ERKAN MAKİNA'dan aldırdım. Yıldız 5950 yokmuş ellerinde 
Yıldız 5450s (5950 nin üst modeli göstergeler plastik muhafazalı)modelini aldı. 86+KDV= 100 TL 

****Yanlış Anlaşılmaya Karşı Önlem Notu: Yukarda adı geçen firma ve markaların hiçbiri "babamınoğlu" falan değildir.

Saygılar... Murat 
depresif2015-03-05 15:44:01
Co2 Tüp
Ben de konuyu bir daha hortlayayım. Bugün ben de 10 litre tüp dolu olarak kargo ve KDV dahil 170 liraya anlaştım. Bugün ya da yarın kargoya verecekler. 

Ankara da regülatör (mümkünse yıldız gaz), solenoid valf ve ince ayar vanasını nereden alabilirim acaba? Bilen arkadaşlar ÖM yollarsa memnun olurum...
Akvaryumun İncileri Gökkuşağı Türleri
Bu konuyu okuduktan sonra gökkuşağı türlerine merak saldım ve 65 lt bitkili tankımda beslemek üzere yavru boyda (1-1,5 cm) 6 adet pseudomugil gertrudae edindim. Çok sevimli ve hareketli balıklar.

Tankımdaki diğer balıklar (neon ve kırmızı burun tetralar) için ufalanmış tetra discus ve tetramin pul yem kullanmaktayım ama gertrudae ler pek sevmiyor galiba.(Gerçi balıklar henüz bir gündür tankta. Alışma süreci de olabilir.) Sizlerin gökkuşağı türleri için tercih ettiğiniz yemler hangileri acaba? Saygılar... depresif2014-06-05 17:28:14
Akvaryumun İncileri Gökkuşağı Türleri
Merhaba,

ben de yeni kurmuş olduğum 65 lt low tech bitkili tankım için gökkuşağı türlerinde düşünüyorum.

Bir çift apisto (kakadu olabilir, borelli olabilir) ya da kribensis yanına da 2 ya da üç tür tetra (neon-glowlignt) ve kiraz karidesler düşünüyordum ancak bu gökkuşağı türleri aklımı çelmekte.

Bu türü daha önce beslemedim, hazır konu hakkında uzmanlaşmış arkadaşları yakalamışken birkaç sorum var. Cevap verirseniz memnun olurum.

Öncelikle tankımın durumu şu: Bir hafta önce kurulmuştur. Büyük hacimli süngere sahip iç filtre mevcut (ufak bir dış filtre de alabilirim.) Mayalı CO2. Glosso ve rotala red bitkiler yeni yeni kendini toplamakta.

Tecrübe durumum: daha önce 300 lt bitkili tankta discus, tetra türleri, rasbora vs besledim. 

1-Dayanıklılıkları ve cüce cichlidler le ilişkileri ne durumdadır.
2-Kribensis daha önce de beslediğim harika bir balıktır. Gökkuşaklarıyla beraber beslesem onlara zarar verir mi?
3-Kakadu ya da borelli ile beslesem savaş ortamı olur mu?
4-Glosso yu yetiştirmeyi becerebilirsem karides kesinlikle istiyorum. Karideslerle geçinebilirler mi. Ya da olası bir yumurtlama durumunda karidesler yumurtaları yer mi?
5-Böyle bir tank için tür tavsiyelerinizi alabilir miyim? (mümkünse liste karidesli olsun)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar...Murat depresif2014-05-15 23:56:09
Bitkili Discus Tankı İçin Uygun Çöpçü?
[QUOTE=Life]Merhaba,

Bende Discus akvaryumuma Otocinclus affinis koymuştum. Fakat zamanla Discus'lara yapışarak mukozalarını emdiğini gördüm. Çok sevmeme rağmen çıkartmak zorunda kaldım. Vatozlar mutlaka yapışacaktır.

Çöpçü olarak ben Panda çöpçü besliyorum Discus'ların yanında. Sizde Panda, Sterbai yada başka bir çöpçü türü koyabilirsiniz. Ayrıca dipte ki yemleri tüketmede Elma salyangoz'ları da oldukça faydalıdır..
[/QUOTE]

panda çöpçüler için sıcaklık (28-29 derece) sorun olmaz mı acaba?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.